בדקנו והשווינו - WiseBuy

שתף באמצעות:

איזה סמארטפון הוא הטוב ביותר עד 1,500 שקלים?

לא חייבים לשלם הרבה: בדקנו את ארבעת הסמארטפונים הטובים ביותר שניתן למצוא במחיר של עד 1,500 שקלים וגילינו מי מהם הוא הטוב והמשתלם ביותר
14.11.2019 | אלי כהן

הגיע הזמן להחליף סמארטפון ואתם לא רוצים להוציא אלפי שקלים? בדיוק בשביל זה נוצר שוק הביניים. לצד מכשירי הפרימיום היקרים, יצרניות הסלולר מייצרות מכשירים עם תכונות דומות לדגמי היוקרה, המכילים את רוב התכונות החשובות, בשליש מהעלות.







בדקנו את ארבעת הסמארטפונים הטובים ביותר בעלות של עד 1,500 שקל וגילינו מי מהם הוא הכי המשתלם, ומי הטוב ביותר.

המכשירים שבמבחן: Xiaomi Mi 9T, Meizu X8, Huawei Y9 Prime 2019 ו-Samsung Galaxy A70.
תודה לרשת באג על השאלת המייזו למבחן.

תצוגה
בשנים האחרונות מסכי הסמארטפונים גדלו בצורה משמעותית והשינוי לא פסח גם על הדגמים הזולים יותר. ה-Galaxy A70 ו-Huawei Y9 Prime 2019 כוללים את המסכים הגדולים ביותר - 6.7 ו-6.59 אינץ', בהתאמה; אחריהם ה-Xiaomi Mi 9T עם מסך בגודל 6.39 אינץ' ו-Meizu X8 עם מסך בגודל 6.2 אינץ'. כל המסכים מציגים תמונה ברזולוציית Full HD Plus.
למרות גודל התצוגה הדומה, ישנם הבדלים מהותיים בין כל הארבעה. פאנל התצוגה במייזו X8 וה-Y9 Prime 2019 של וואווי הינם צגי IPS LCD, בעוד שהפאנל המובנה במכשירים של סמסונג ושיאומי הם מסוג AMOLED - שהוא משמעותית יותר איכותי בכל ההיבטים.

למרות שה-Huawei Y9 Prime 2019 וה-Meizu X8 הצליחו להציג איכות תמונה לא רעה בכלל, החסרונות הבולטים של פאנל ה-LCD היו בולטים לעומת מסכי ה-AMOLED, בעיקר ברווית הצבעים ובעומק השחור שכמעט ואינו קיים. מסכי ה-Mi 9T ו-Galaxy A70 היו מצויינים ומהנים מאוד לשימוש מכל סוג שהוא. צפייה בסרטונים, גלישה באינטרנט, גיימינג ולמעשה כל תוכן שביקשנו להציג על המסך - הוצג באיכות יוצאת דופן ביחס לקטגוריה. למרות הדימיון בין שני המובילים, עדיין ל-Mi 9T יש יתרון קל על ה-A70.


מקום ראשון: Xiaomi Mi 9T
מקום שני: Samsung Galaxy A70
מקום שלישי: Meizu X8
מקום רביעי: Huawei Y9 Prime 2019

ביצועים
אחד האלמנטים החשובים בבחירת מכשיר, במיוחד משוק הביניים, הוא הביצועים. כאן ראינו את צמצום הפער המשמעותי ביותר בין מכשירי הדגל היקרים לאלו שמחירם נמוך בהרבה.

ה-Xiaomi Mi 9T הגיע עם מערכת השבבים Snapdragon 730 בשילוב עם 6GB RAM, ה-Huawei Y9 Prime 2019 צוייד במערכת השבבים הוותיקה Kirin 710 בפיתוחה העצמאי של וואווי יחד עם 4GB RAM, וה-Meizu X8 הגיע עם שבב ה-Snapdragon 710 מבית קוואלקום (גם כן 4GB RAM) ומכשירה של סמסונג, הגלקסי A70, עם שבב ה-Snapdragon 675.



ה-Mi 9T מגיע מצוייד במפרט העוצמתי ביותר מבין הסמארטפונים שבמבחן, וכך גם ביצועיו. הוא מהיר, זריז ויעיל, ומבצע כמעט כל פעולה בצורה מעירה וללא לאגים בולטים (גם אם אלו קיימים מעט, כמו בכל מכשיר). רשתות חברתיות, גלישה דרך הדפדפן וגם גיימינג, עבדו כולם באופן מרשים במיוחד ביחס לתג המחיר.







אחריו מגיע ה-Galaxy A70. ביצועיו בהחלט פחות טובים מאלו של ה-Mi 9T, אך אלו לא הביצועים שציפינו ממכשיר בעל תג מחיר שכזה, והפער בינו לבין ביצועי ה-Mi 9T משמעותי מאוד. ה-Huawei Y9 Prime 2019, מגיע עם מעבד Kirin 710 מתוצרת וואווי והוא סיפק ביצועים די טובים, אך לא מרשימים במיוחד. המכשיר הצליח להריץ גם אפליקציות כבדות ואינטנסיביות למדי, אך הוא נוטה להשתהות לעיתים קרובות למדי.

במקום האחרון נמצא ה-Meizu X8, עם ביצועים די פושרים שמגיעים לאו דווקא בגלל היעדר יכולות עיבוד מספקות, אלא דווקא מכיוון ממשק המשתמש שמלא בבאגים, לאגים ואנימציות ארוכות ומעיקות.



גם במבחני הביצועים הסינטתיים ראינו תוצאות ששיקפו את החוויה שלנו מהשימוש במכשיר. במקום הראשון היה ה-Mi 9T שקיבל ניקוד מרשים של 205,593 נקודות ב-AnTuTu ו-2,514 במבחן החד ליבתי של GeekBench 4. במקום השני והשלישי, בהתאמה, היו ה-Galaxy A70 ו-Meizu X8 עם ציונים של 167,628 ו-165,935 ב-AnTuTu ו-2,365 ו-1,828 נקודות במבחן החד ליבתי של GeekBench 4. במקום האחרון ה-Huawei Y9 Prime 2019 הגיע עם ציונים רחוקים מאוד מהיתר - 131,841 נקודות במבחן AnTuTu ו-1,540 נקודות במבחן החד ליבתי של GeekBench 4.

מקום ראשון: Xiaomi Mi 9T
מקום שני: Samsung Galaxy A70 
מקום שלישי: Huawei Y9 Prime 2019
מקום רביעי: Meizu X8

אבטחה ביומטרית
כשזה נוגע ליכולות זיהוי ביומטרי, כל הדגמים כוללים קורא טביעות אצבע בתצורות וסוגים שונים. ה-Mi 9T כולל קורא טביעות אצבע מתחת למסך שעושה עבודה די טובה, בעוד ה-Galaxy A70 כולל גם הוא קורא ביומטרי מתחת למסך שעושה עבודה לא פחות מנוראית כך שהוא אינו שמיש. ה-Huawei Y9 Prime 2019 ו-Meizu X8 כוללים קורא טביעות אצבע קפסטיבי אחורי שעושה עבודה טובה.

מצלמה
אחד הפערים הבולטים בין מכשירי הדגל היקרים לבין הדגמים הזולים, הוא באיכות התמונות והסרטונים שהמכשירים מסוגלים לספק. בשנים האחרונות המצב השתנה (לפחות באופן חלקי), וכעת חלק מתכונות הצילום המתקדמות טפטפו מטה אל מכשירי הביניים.



למעט ה-Meizu X8 שלו 2 מצלמות אחוריות, כל המכשירים כוללים מערך צילום ראשי משולש. ה-Meizu X8 כולל מצלמת 12 מגה פיקסל ראשית עם מפתח צמצם של f/1.9 וחיישן עומק משני ברזולוציית 5 מגה פיקסל; ה-Galaxy A70 כולל חיישן ראשי ברזולוציית 32 מגה פיקסל עם מפתח f/1.7, מצלמה עם זווית צילום רחבה במיוחד ברזולוציית 8 מגה פיקסל וחיישן עומק ברזולוציית 5 מגה פיקסל. ה-Mi 9T כולל חיישן 48 מגה פיקסל ראשי עם מפתח צמצם של f/1.8, מצלמה עם זום אופטי X2 ברזולוציית 8 מגה פיקסל עם מפתח f/2.8 ומצלמה בעלת זווית צילום רחבה ברזולוציית 13 מגה פיקסל; ואחרון חביב זהו ה-Huawei Y9 Prime 2019, שכולל חיישן 16 מגה פיקסל ראשי עם מפתח f1.8, מצלמת 8 מגה פיקסל עם זווית צילום רחבה וחיישן 2 מגה פיקסל שמשמש לחישובי עומק בלבד. 



בצילומי חוץ בתאורת יום - כל המכשירים במבחן הצליחו להפיק תוצאות משביעות רצון ביחס לשוק הבינוני. התמונות היו די חדות, עם כמות פרטים לא רעה כך שהן לא מביכות לשתף ברשתות החברתיות.

למרות שסמסונג מדגישה את המצלמות במכשירים שלה, דווקא ה-A70 סיפק את התוצאות הגרועות ביותר מבין מכשירי המבחן, כשהמייזו X8 בלט לטובה, אך מערך הצילום הטוב ביותר נמצא ב-Mi 9T שהצליח לספק תוצאות טובות בתנאי תאורה שונים דרך כל העדשות. למעשה זו המצלמה הסלולרית המרשימה ביותר שראינו עד כה במחיר הזה.



מקום ראשון: Xiaomi Mi 9T
מקום שני: Meizu X8
מקום שלישי: Huawei Y9 Prime 2019
מקום רביעי: Samsung Galaxy A70

איכות השמע
בכל הנוגע לשיחות טלפון, כל המכשירים במבחן הצליחו לספק איכות שיחה טובה ותקינה וכך גם הצליח המיקרופון המובנה, שקלט את קולנו היטב ואף סינן רעשים ברקע. אלא שמלבד ניהול שיחות, חווית האודיו ממשיכה גם בהאזנה למוזיקה או צפייה בסרטונים דרך הרמקול הראשי. כל הדגמים כוללים רמקול מונו בודד שנמצא בדופן התחתונה שלהם, וללא רמקול משני באפרכסת. בהתאם לכך, את כל הרמקולים ניתן לחסום בטעות עם היד באופן די קל.


כל המכשירים סיפקו סאונד בעוצמה גבוהה, אך ה-Mi 9T היה העוצמתי ביותר - ואם לא די בכך הוא גם הציע את איכות האודיו הטובה מבין מכשירי המבחן. בעוצמה הגבוהה ביותר הסאונד מעט צורם, אך רק אם תגבירו עד הסוף. אחריו נמצא הגלקסי A70 של סמסונג עם סאונד בעוצמה נמוכה יותר אך יחסית איכותי.





בעוד בשוק מכשירי הפרימיום נוכחותו של שקע האוזניות הולכת ופוחתת, כל היצרניות החליטו לצייד את הסמארטפונים שבמבחן בכניסת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות חוטיות. באריזה, עם זאת, רק סמסונג ו-Huawei סיפקו אוזניות ייעודיות למכשיר, אך אלו אינן מספקות בלשון המעטה.

מקום ראשון: Xiaomi Mi 9T
מקום שני: Samsung Galaxy A70
מקום שליש ורביעי: Huawei Y9 Prime 2019 ו- Meizu X8

סוללה
הסוללה הייתה ונשארה נקודת התורפה של רוב הסמארטפונים בשוק. בשנים האחרונות יצרניות הסלולר כבר הבינו שאת זמן השימוש הן לא יצליחו להאריך בצורה משמעותית, ולכן הן משקיעות בטעינה מהירה ובקיבולת גדולה יותר.

המכשיר עם הסוללה בעלת הקיבולת הגדולה ביותר הוא ה-Galaxy A70, שמצוייד בסוללת 4,500mAh, בעוד ה-Xiaomi Mi 9T ו-Huawei Y9 Prime 2019 כוללים סוללת 4,000mAh. ה-Meizu X8 מגיע עם הסוללה בנפח הצנוע ביותר שעומד על 3,200mAh. כל הדגמים מציעים תמיכה בטעינה מהירה המתבצעת דרך שקע מסוג USB Type-C, כך שאת מטען ה-MicroUSB הוותיק כבר ניתן להשאיר מאחור גם כשזה נוגע למכשירי הביניים.



חרף נפח הסוללה הגבוה ביותר, ה-A70 של סמסונג לא היה זה שהציג את ביצועי הסוללה הטובים ביותר בחיי היום-יום, אלא דווקא דגמי ה-Mi 9T ו-Y9 Prime 2019, שסיפקו בין 5.5 ל-6 שעות מסך באופן קבוע. הגלקסי A70 היה המאכזב ביותר במבחן. הוא מגיע עם הסוללה בקיבולת הגבוהה ביותר, אבל למרות זאת הפיק קצת פחות מ-5 שעות מסך באותו שימוש. מיד אחריו ברשימה, במקום האחרון, זהו ה-Meizu X8 עם כ-4 שעות מסך בלבד. 



כל המכשירים תומכים בטעינה מהירה עם שנאי תואם הכלול באריזה. טעינה מלאה מ-0 ל-100 אחוזים, נמשכה כשעה וחצי עם ה-Galaxy A70 (בכל זאת מדובר בסוללת 4,500mAh), כשעה ועשרים עבור ה-Meizu X8 עם סוללה קטנה משמעותית, וכשעה ו-45 דקות עם ה-Mi 9T  ו-Y9 Prime 2019. 

מקום ראשון: Xiaomi Mi 9T
מקום שני: Huawei Y9 Prime 2019
מקום שלישי: Samsung Galaxy A70
מקום רביעי: Meizu X8



בשורה התחתונה
במקום הרביעי - Huawei Y9 Prime 2019
ה-Y9 Prime מגיע עם מסך ענק ושוליים דקים ללא כל חריץ, מצלמת הסלפי הנשלפת מצליחה להפוך את חווית הצילום הקדמי למשעשעת ומהנה יותר, פאנל התצוגה שלו איכותי למדי והסוללה שלו עושה עבודה מצוינת בחיי היום יום - הן בטעינה והן בשימוש. עם זאת, ביצועיו מאכזבים, יכולות הצילום שלו רחוקים מהסטנדרטים שהציבה היצרנית והוא לא מצליח להצטיין בשום קטגוריה. 




במקום השלישי - Meizu X8
ה-Meizu X8 הצליח להרשים אותנו עם מצלמה מעולה ביחס למחירו וכן תג מחיר אטרקטיבי במיוחד. מנגד, הוא מגיע עם מערכת הפעלה וותיקה שמסרבת להתעדכן (אנדרואיד 8.1) ומותירה אותו מאחור, ממשק משתמש שמכביד על הביצועים וחיי סוללה ממוצעים בלבד. חרף חסרונותיו, הוא בהחלט מצליח לקטוף את המקום הראשון כשזה נוגע לסמארטפון בעל המצלמה הטובה ביותר ביחס למחירו, מבין כל דגמי המבחן. 



במקום השני - Galaxy A70
ה-A70 מגיע למקום השני בזכות פאנל התצוגה מסוג Super AMOLED מהמרשימים והטובים ביותר שניתן למצוא בשוק הביניים וסוללה בעלת טעינה מהירה במיוחד. מצד שני, הוא מגיע עם מצלמה מאכזבת ומספק ביצועים סבירים שאינם תואמים לתג המחיר הגבוה.



במקום הראשון - Xiaomi Mi 9T
במרחק משמעותי מיתר הדגמים שבמבחן נמצא ה-Mi 9T של שיאומי. הוא ללא ספק מכשיר שוק הביניים הטוב והמשתלם ביותר במחיר של עד 1,500 שקל שמציע למשתמשים בו את החבילה כולה: מסך גדול ואיכותי עם שוליים דקים, יכולות צילום מוצלחות, ביצועים מצוינים וחיי סוללה מרשימים מאוד. כל זה ארוז במבנה זכוכית ואלומיניום יוקרתי, ומתומחר בסכום המתחיל מ-1,150 שקל לגרסת 64GB. אף שהוא לא חף מחסרונות, ה-Mi 9T הוא בהחלט מכשיר הביניים השלם והטוב ביותר שראינו בשנה האחרונה.



אלי כהן - כתב חדשות

כתב וסוקר טכנולוגיה
בן 23 מהעיר באר שבע, יוצא יחידה טכנולוגית בחיל האוויר, בעבר שימש בתפקיד כתב ועורך באתרי טכנולוגיה ישראליים, כיום כתב וסוקר טכנולוגיה המתמחה בתחום המובייל והסלולר ויזם המעורב בהקמת חברת סטארט-אפ חדשה בשוק הסלולר הישראלי.