בדקנו והשווינו - WiseBuy

שתף באמצעות:

iPhone 11 Pro Max מול Galaxy Note 10 Plus

קרב הענקים: שני מכשירי הדגל הבולטים של שתי החברות הגדולות בשוק במבחן השוואתי. למי יש את המצלמה הטובה ביותר, מי מוביל בביצועים ולמי הסוללה שמחזיקה הכי הרבה?
06.10.2019 | שחר שושן

בחודשים האחרונים סמסונג השיקה את מכשיר הדגל שלה - הגלקסי נוט 10 פלוס ולאחר מכן אפל השיקה את מכשיר הדגל שלה - האייפון 11 פרו מקס. שני המכשירים בולטים מאוד בשוק ומושכים עניין רב, ולכל אחד מהם רשימה ארוכה של יתרונות וחסרונות. הצבנו אותם אחד מול השני וגילינו מי מהם הוא הטוב ביותר.


תודה לרשת אייסטור על השאלת האייפון למבחן.






הביצועים הטובים ביותר
האייפון 11 פרו מקס מגיע עם מעבד A13 חדש מבית אפל וגם הנוט 10 פלוס מגיע עם מעבד חדש בייצור עצמי - אקסינוס 9825. שניהם מיוצרים בארכיטקטורה של 7 ננו מטר, אך זה סוף הדימיון ביניהם. למרות שלאייפון יש רק 4 גיגה RAM לעומת 12 גיגה בנוט, הוא הצליח לתפקד מהר יותר כעמט בכל סעיף. 



במבחן הסינטתי אנטוטו קיבל האייפון 455 אלף נקודות - הציון הגבוה ביותר שאי פעם ראינו שהוא גם גבוה ביותר ממאה אלף נקודות מהאייפון XS., ובאותו מבחן קיבל הנוט 10 פלוס 355 אלף נקודות. מצד שני, משחקים פעלו באותה מהירות וגם זמן הטעינה היה זהה, אך לטעמנו נראה שהגרפיקה באייפון הייתה מעט יותר מרשימה אך זה תלוי במשחק.



בשימוש היום יומי הרגיל הפער לא היה משמעותי ובולט אך עדיין אפשר לראות שמהירות התגובה של האייפון גבוהה יתר. אנחנו בטוחים שאם תמצאו היכן אפשר לבטל את כל הנפשות המעבר בין חלון לחלון תוכלו לגרום לנוט לפעול מהר יותר, אך בסופו של בדבר זה בולט שלמערכת ההפעלה של אפל יש משקל משמעותי בניצול היעיל של המשאבים כך שהוא המכשיר החזק ביותר מבין השניים.



המסך הטוב ביותר
לאייפון מסך בגודל 6.5 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 1242x2688 פיקסל ובצפיפות של 458ppi. פאנל התצוגה הוא Super Retina XDR OLED. לנוט 10 מסך בגודל 6.8 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 1440x3040 פיקסל ובצפיפות של 498ppi. פאנל התצוגה הוא Dynamic AMOLED.

צבעים וטווח דינמי
בכל הקשור לשחזור צבעים על גבי התצוגה, נראה שכל אחד מהמכשירים לוקח את זה רחוק מדי לצד השני. בנוט הצבעים חיים ועזים יותר, אך לעיתים הם נראים רווים מדי. ואילו באייפון הצבעים נראים טבעיים ורגילים, אך לעיתים קרובות לא רווים מספיק כך שהם נראים מעט אנמיים וחסרי חיים.



נראות באור יום
אחד החידושים בסדרת האייפון 11 פרו הוא התצוגה הבהירה המסוגלת להגיע ל-800 ניט על כל המסך - ובשיא ל-1200 ניט אך זה תקף לאזור מסויים בתצוגה, 800 זה המספר המייצג את הבהירות המקסימלית שאפשר להציג על כל המסך ביחד וגם זה בפועל יכול להיות נמוך יותר. הנוט לעמות זאת, רשמית מגיע עד ל-686 ניט. ולמרות ההפרש המספרי, במבחן נראות באור יום ישיר, ציפינו שהאייפון יבלוט יותר לטובה ואכן לעומת הדגם הקודם הוא באמת בהיר יותר, אך לעומת הנוט ההבדל מזערי ושניהם עבדו היטב תחת שמש ישירה.



חדות התמונה
על פניו, תצוגת האייפון נמצאת בנחיתות משמעותית מול הנוט 10 פלוס. הרזולוציה נמוכה, תצוגת החריץ מיושנת ומסתירה חלק מהתמונה ויחס הגוף למסך נמוך למדי - 83.7% לאייפון לעומת 91% לנוט. אך למרות שצפיפות הפיקסלים באייפון נמוכה יותר - 458ppi מול 498ppi בנוט, התמונה נראתה חדה באותה מידה, ולא הצלחנו להבחין בהבדלים בהקשר הזה.

אך התצוגה הגדולה, עם הכי פחות הפרעות, שהציגה תמונה קצת יותר עשירה, חדה, מרשימה ובהירה, היא זו של ה-Galaxy Note 10 Plus.


מצלמות
שני המכשירים מגיעים עם שלוש עדשות, הראשית והזום הן 12 מגה פיקסל, זום X2 עם מייצב אופטי. העדשה הרחבה באייפון היא 12 מגה פיקסל, בנוט היא 16 מגה פיקסל, ובשני המכשירים אין מייצב אופטי בעדשה הזאת.



עדשה רגילה
האייפון הצליח לספק תמונות מאוזנות, טבעיות וחדות בעוד שחידוד היתר המוכר של סמסונג, והנטייה לרווית יתר גרמו לתמונה להיראות פחות טבעית. כמו כן, ישנה רמת פירוט מעט נמוכה יותר לעומת האייפון.



עדשת זום
גם כאן אפקט החידוד פועל נגד התמונה מה שגורם לאובייקטים עם קצוות רבים כמו עלים, להיראות כאילו הם מוקפים בקווי מתאר שחורים. רמת הפריוט באייפון עדיין גבוה יותר והגוונים נראים יותר טבעיים.



עדשה רחבה
גם כאן התוצאות דומות. המצלמה באייפון מספקת תמונה חדה וטבעית יותר ורמת העיוות הנגרם מהעדשה הרחבה מינימלי.



מצלמה קדמית
כאן לשם שינוי הנוט מנצח עם תמונה עשירה בצבע ופרטים כשבאייפון התמונה מגורענת וללא פרטים.



מצב לילה
התוספת החדשה לאייפון 11 פרו היא למעשה מצב חשיפה ארוך אך היא עדיין מוצלחת יותר מזו של הנוט 10 פלוס, עם תמונה מוארת למדי ומשמעותית יותר עשירה בפרטים.



וידאו
באייפון ניתן לצלם וידאו ב-4K 60Fps דרך כל העדשות אך בזמן הקלטה בפורמט זה הזום הוא דיגיטלי בלבד אך מייצב התמונה פועל. בנוסף, לא ניתן לעבור לעדשה הרחבה תוך כדי הקלטה. בנוט אפשר להקליט 4K 30Fps בכל העדשות ולעבור ביניהן בחופשיות אך ישנה קפיצה מורגשת בכל שינוי. מצד שני, ניתן להקליט 4K 60 Fps בעדשה הראשית ובזום, והמעבר ביניהן חלק למדי אך מייצב התמונה אינו פעיל וזה ניכר.



האייפון 11 פרו מקס מגיע עם iOS 13 ישר מהאריזה אך זו נכון לעכשיו, עוד לא עודכנה ומכילה מספר באגים. אחד מהם גורם להקלטת סרטון ברזולוציה נמוכה יותר מזו שמוגדרת. אם תלכו להגדרות של המצלמה, תבחרו ב-4K 60Fps ואז תשנו את פורמט ההקלטה מ"יעילות גבוהה" - כלומר HEVC ל"התואם ביותר" שהוא H.264, הרזולוציה בפועל תשתנה בחזרה ל-1080P 60Fps, אך על המסך עדיין מוצג כאילו הפורמט הנבחר הוא 4K 60. בעיה זו לא מתרחשת באייפון XS עם iOS 13 באותה גרסה. אם תתעקשו מספיק, ניתן להגדיר את המכשיר לצלם ב-4K 60 גם ב-H.264 ואפשר להניח שהבאג ייפתר בעדכונים הקרובים.



להבדיל מהתמונות, אפקט החידוד של הנוט קצת פחות מורגש, אך הנטייה לרווית יתר אכן בולטת כך שהתמונה הטבעית יותר עדיין נמצאת באייפון. בהקלטה ב-4K 60 מייצב התמונה זמין רק באייפון כך שהסרטון נראה חלק ואחיד אך ישנם עיוותים קלים בתמונה כתוצאה משגיאות של אותו מייצב. מצד שני, המייצב בנוט כלל לא פועל במצב זה, כך שהסרטון רועד ורוטט ולעיתים לא שמיש.


אבטחה ביומטרית
לרוב סמארטפונים מכילים שני אמצעי אבטחה ביומטריים, אנחנו מניחים, מתוך הבנה שלעיתים אחד מהם לא רלוונטי, למשל סורק טביעות אצבע לא יזהה אצבע רטובה.

באפל לעומת זאת החליטו כבר באייפון X שאין צורך בעוד אמצעי אבטחה ושמצלמה ה-Face ID היא פתרון אחד להכל. ב-11 פרו מקס ישנה מצלמת Face ID משופרת בעלת עדשה רחבה למדי, המצליחה לקלוט היטב את פנינו בכל תנאי התאורה והתגובה מיידית כך שאין עיכוב כלשהו - בתנאי שהמצלמה אכן הצליחה לזהות אתכם. זיהוי כושל לרוב קורה במצבים בהם הפנים אינן ישרות ומסודרות כפי שהיו בזמן הרישום הראשוני. לדוגמה אם תשכבו על הכרית ותנסו לפתוח את המכשיר, כפי שרבים מאיתנו עושים, הזיהוי ייכשל ותאלצו להקיש את הקוד ידנית כי אין עוד אופציות.



אך הישועה רחוקה מלהגיע מסמסונג. אם יש משהו אחד שהחברה הזו מעולם לא עשתה כמו שצריך זו אבטחה ביומטרית טובה ומהירה. כאן יש שתי אופציות - המאובטחת מביניהן היא סורק טביעות האצבע המובנה במסך. אותו סורק עובד בסדר גמור אך הסריקה יחסית איטית, הפתיחה עוד יותר ושכיחות הסריקות הכושלות גבוה למדי. בנוסף ישנו זיהוי פנים מבוסס מצלמה כך שהוא לא מתפקד בחושך או בתנאי תאורה בעייתיים בכללי, והוא נחשב לפחות מאובטח. גם כאן חווינו לא מעט מקרים שבהם המכשיר לא זיהה אותנו וגם פה, נאלצנו להקיש את הקוד ידנית.



אמצעי האבטחה הביומטריים בשני המכשירים לא תמיד פרקטיים אך ישנה נקודה שבה הנוט בולט לטובה וזה בשימוש משרדי. אלו הנוהגים להניח את המכשיר על השולחן לצידם יוכלו לפתוח את הנוט דרך סורק טביעות האצבע, אך את האייפון אפשר לפתוח על ידי זה שתרכנו ישירות מעליו או האופציה היותר סבירה - תרימו אותו. 

אך אם תסכמו את כל הפעמים שבהם אתם פותחים את המכשיר ביום למטרת אינטראקציה כלשהי, תגלו שהרמת המכשיר הופכת לפעולה טורדנית ומעיקה וזה לבדו יכול להיות ההבדל בין חווית שימוש טובה למתסכלת. מבין שתי האופציות הבינוניות האלה, הגמישה ביותר היא של הנוט 10 פלוס.

סוללה
לאייפון ישנה סוללה בקיבולת של 3,969 מיליאמפר ולנוט 10 פלוס 4,300 מיליאמפר. היות והמבחן הסינתטי האהוב עלינו -GeekBench 4 אינו זמין יותר לאייפון, הפעלנו את שני המכשירים עם אותן הגדרות - בהירות עד הסוף, כל האנטנות פועלות והווליום מושתק - על אותו סרטון יוטיוב למשך שלוש שעות וראינו כיצד האחוזים יורדים.



אחרי שעה, האייפון איבד 11% והנוט 9% סוללה. אחרי שעתיים האייפון איבד 22% והנוט 18%. אחרי שלוש שעות האייפון איבד 35% והנוט 29%. מכאן ניתן לראות צריכת סוללה קצת יותר גבוהה באייפון שהיא אינה משמעותית מבחינת שימוש. אך אם מתחשבים בעובדה שהמסך של הנוט לא רק גדול יותר, אלא גם פועל ברזולוציה גבוהה יותר ובצפיפות פיקסלים גבוהה יותר, ההפרש הקטן של 6% לטובת הנוט מראה שגם עם סוללה מוגדלת, האייפון עוד לא מצליח ליישר קו עד הסוף.

מצד שני יש את מהירות הטעינה. שני המכשירים מגיעים עם מטען מהיר, האייפון עם מטען 18 וואט, הנוט עם מטען 25 וואט ולשניהם ניתן לרכוש בנפרד מטען חזק יותר. לצורך הבדיקה רוקנו את הסוללות במכשירים וחיברנו אותם למטען המקורי עם הכבל המקורי. אחרי חצי שעה של טעינה הנוט הגיע ל-64% והאייפון ל-51% סוללה כך שאת ההפרש ניתן לראות בבירור, אך הפער הגדול הגיע דווקא לקראת סיום הטעינה. בעוד שהנוט הגיע ל-100% אחרי שעה ו-10 דקות, האייפון עוד הזדחל לו עם 91%, ורק אחרי שעתיים הואיל להציג 100% סוללה.

בשורה תחתונה
האייפון 11 פרו מקס והגלקסי נוט 10 פלוס הם מכשירים מעולים ושימושיים מאוד. לשניהם יש מערכת הפעלה מלאה ועשירה, שניהם מגיבים מהר לכל לחיצה ובקשה ולשניהם סוללה חזקה שמספיקה לכל היום. האייפון 11 פרו מקס חזק יותר, אך הסוללה שלו פחות חזקה והאבטחה הביומטרית מוגבלת למדי. המסך של הנוט גדול ואיכותי יותר אך המצלמה של האייפון מנצחת בכל סעיף.



מבחינה טכנית, האייפון הוא מכשיר נחות לעומת הנוט. הוא שוקל יותר 30 גרם יותר אך המסך שלו קטן ב-0.3 אינץ' והוא פועל ברזולוציה נמוכה יותר. יש לו חריץ מיושן, מעט מאוד זיכרון וסוללה סטנדרטית. מצד שני, מבין מכשירי האנדרואיד בקבוצת המחיר שלו, הגלקסי נוט 10 פלוס הוא המכשיר המתקדם והמוצלח מביניהם. על פניו התוצאה נראית ברורה, אך הסעיפים שבהם האייפון מנצח הם משמעותיים יותר בהחלטת הרכישה.



מה שסוגר את הדיון הוא המחיר: הגלקסי נוט 10 פלוס מגיע בנפח אחסון מינימלי של 256 גיגה כשניתן להרחיב אותו עם כרטיס זיכרון במחיר 3,900 שקל בייבוא רשמי, מחיר ההשקה היה 4,200 שקל. מחיר האייפון 11 פרו מקס בנפח 256 גיגה הוא 5,900 שקל, או 5,200 שקל לגרסת ה-64 גיגה כשלא ניתן להרחיב את הזיכרון.

אם מצלמה טובה יותר וביצועים חזקים יותר שווים לכם 2,000 שקל תוספת מעל מכשיר האנדרואיד הטוב ביותר שלו גם המצלמה הטובה ביותר אז אתם תהיו יותר ממרוצים. אך לטעמנו אין כאן מספיק הפרשים שיכולים להצדיק הבדל של רבע מהסכום הזה. אז כן, האייפון הוא המכשיר היותר טוב מבין השניים, לפחות בסעיפים החשובים, אבל רק אם הכסף לא משחק תפקיד.

שחר שושן - עורך ראשי

מומחה מחשבים, טלפונים סלולריים, ציוד צילום טלוויזיות ומוצרי אודיו
שחר שושן הוא עורך האתר ומנחה ערוץ היוטיוב הרשמי של Wisebuy. בן 38, נשוי ואב לשניים. ביומיום מנהל את האתר, עורך את חדשות הטכנולוגיה, כותב סקירות ויוצר סרטונים. בעבר כתב ב-ynet דיגיטל ומנחה פודקאסט בנושאי טכנולוגיה.