בדקנו והשווינו - WiseBuy

שתף באמצעות:

חוזרים לקמפוס: בדקנו 3 מחשבים ניידים לסטודנטים עד 4,000 שקל

שנת הלימודים האקדמית עומדת להתחיל ואתם עדיין בלי מחשב נייד? בדקנו 3 מחשבים בתקציב בינוני, שילוו אתכם עד לסיום התואר
18.04.2021 | גיא לוי

חודש אוקטובר כבר כאן ותחילת השנה האקדמית של הלימודים נראית בפתח, כאשר אלפי סטודנטים ברחבי הארץ מתחילים את דרכם האקדמית בעוד אלפים נוספים ממשיכים אותה. בין אם אתם סטודנטים חדשים ובין אם ותיקים, סביר להניח שאחת מהמשימות שלכם לקראת שנה זו היא להצטייד במחשב נייד, או לפחות לשדרג את המחשב הנוכחי כדי שיוכל ללוות אתכם במהלך הלימודים.


אספנו 3 מחשבים ניידים בתקציב של עד 4,000 שקלים ובדקנו אותם במשך יותר משבועיים כדי להבין מי מהם יוכל לעמוד גם במשימות האקדמיות הסטנדרטיות, גם יספק את צרכי התרבות שמחשב מהסוג הזה מספק, גם יחזיק מעמד במשך כל יום הלימודים ואת כל זה לעשות מבלי לעבור את התקציב שנקבע? האם מצאנו את המועמד המתאים ביותר? התוצאות לפניכם.


לכל המחשבים מפרט כמעט זהה: המעבדים הם אינטל i5 דור 8, לכולם זיכרון RAM בנפח 8GB ולכולם דיסק קשיח SSD, כאשר בלנובו תמצאו דיסק קשיח בנפח 1TB, במחשב של דל הוא יגיע בנפח של 512GB ובאסוס הנפח הוא 256GB.

מבחן הביצועים

הסעיף החשוב ביותר בבחירת מחשב נייד ללימודים הוא הביצועים. בעוד שכל המחשבים מגיעים עם אותו מפרט טכני, עדיין ראינו הבדלים משמעותיים במהירות התגובה והתפעול במהלך שימוש רגיל ובמבחני הביצועים. אותם מבחנים כללו פתיחת קובץ ZIP בנפח 3 גיגה, והרצת תוכנות הבדיקה PC Mark המיועדת לבחינת ביצועי מחשב בשימוש יום יומי, ו-3D Mark המיועדת לבדיקת ביצועי גרפיקה - סעיף שציפינו שכל המחשבים יכשלו בו שכן הם לא מיועדים לכך.




בשימוש השוטף כל המחשבים מתפקדים בצורה הולמת. הם לא משתהים ועוצרים לטעינות ארוכות ומתסכלות, אך אלו מחשבים חדשים לגמרי כך שזה המינימום שלו ציפינו. למרות שהאסוס הוא המחשב שעלה הכי מהר - רק 8 שניות מצב כבוי ועד הופעת חלון הקשת הסיסמה ב-Windows 10 לעומת לעומת 15 שניות בשאר המחשבים, הוא לא המחשב המהיר ביותר במבחן זה אלא הלנובו. דגם זה הצליח לפתוח את קובץ הבדיקה בנפח 3 גיגה ב-18 שניות לעומת 31 שניות שלקח לאסוס, כשהוא קיבל את הציון 4010 ב-PC Mark ו-876 ב-3D Mark - כך שישנו פער בולט מול המתחרים.



מבחן איכות המסך

המסך הוא הסעיף השני בחשיבותו בבחירת מחשב נייד לסטודנטים. שכן שטח תצוגה גדול הוא מאוד שימושי לעבודה ממושכת, אך המחשב צריך להיות קל משקל וקטן מספיק כדי להיכנס לתיק ולהיסחב אתכם לאורך כל היום. להבדיל משנים קודמות, כיום מסכי מגע כמעט ואינם משפיעים על המחיר ומערכת ההפעלה Windows 10 המובנית בכולם, עובדת היטב עם ממשק מבוסס מגע.


למעט הלנובו שלו מסך בגודל 14 אינץ', שאר המחשבים מגיעים עם תצוגה בגודל 13.3 אינץ' וכולם מציגים תמונה ברזולוציית Full HD המתאימה היטב לגודלם. שניים מהמסכים, לנובו ואסוס, הם מסכי מגע עם גימור מבריק אך המסך של דל אינו תומך במגע והוא מגיע עם גימור מט. אם כך ההבדל המשמעותי ביותר בין השניים, זו ההתאמה לסביבה מוארת, שכן מסכים מבריקים בעיקר מחזירים השתקפות מהסביבה והשימוש בהם תחת השמש או אפילו ליד החלון אינו נוח במיוחד.


כל פאנלי התצוגה במחשבים שבמבחן זה הם מסוג IPS, כשבאסוס טוענים שהטכנולוגיה המשודרגת בה הם משתמשים - LTPS, מאפשרת לייצר פאנל ברזולוצייה גבוהה עם מסגרת דקה, תחת אותה מסגרת פיזית של המחשב. ואכן, התצוגה במחשב של אסוס מצליחה להיות בגודל התקני של 13.3 אינץ' אך פיזית, המחשב קטן יותר וסביב המסך ישנם שוליים דקים למדי.




אך כל הטכנולוגיה הזו לא עזרה לאיכות התצוגה עצמה, שכן במחשב של אסוס הצבעים נראו קרים מדי עם נטייה לכחול ובשיפור קל בלבד, נמצא מעליו המסך של לנובו שסובל גם הוא מברק יתר ומזוויות צפייה מוגבלות למדי. לעומת זאת המסך של דל לט לטובה הן בנוחות העבודה - גם באור שמש מלא והן בזוויות הצפייה שהיו משמעותית יותר רחבות. לכן המסך של דל הוא הטוב ביותר במבחן זה.



מבחן הניידות ונוחות השימוש

המחשבים של דל ואסוס מגיעים עם מסך בגודל 13.3 אינץ' ועם משקל עצמי שלא עובר את ה-1.3 קילו. לעומת זאת, הלנובו מגיע עם מסך קצת יותר גדול - 14 אינץ' והוא שוקל 1.6 קילו. אך זה רק המשקל, מה עם הגודל הפיזי? המחשב של אסוס הוא הקטן ביותר פיזית - כולל עובי.


משטח המגע

זהו התחליף המובנה לעכבר חיצוני ואלא אם אתם בונים על לסחוב אתכם אביזרים, כדאי מאוד שהוא יהיה איכותי. לאסוס ולנובו ישנם משטחי זכוכית גדולים ונוחים ובדל ישנו משטח מגע קטן למדי. לטעמנו משטח המגע באסוס הוא לא רק הטוב ביותר, הוא גם מכיל תכונה נחמדה שהופכת אותו למקלדת מספרית - משהו שאינו קיים במחשבים ניידים קטנים.


מקלדת

לעומת העכבר, המקלדת המובנית במחשב של לנובו הייתה הנוחה ביותר, בעיקר בשל העובדה שמדובר במחשב עם מסך בגודל 14 אינץ', כך שאין צורך לדחוס את המקשים בצפיפות שגורמת להקלדה שגויה. 



מנגנוני האבטחה במחשבים שבבדיקה נעים בין לא קיימים בכלל בדגם זה, כלומר אין טביעת אצבע ואין זיהוי פנים - והדרך היחידה להגן על המידע שלכם היא באמצעות סיסמה, אותה תצטרכו להקליד שוב ושוב. הוא סוגר את הדירוג בקטגוריה הזו.


מבחן האבטחה

כיוון שמדובר במחשב שכנראה יסתובב עמכם ממקום למקום, אפשר להניח שתרצו להגביל את הגישה למידע, במידע והוא ייגנב או יישכח במקום ציבורי. בעוד שלכל המחשבים ישנה אפשרות לנעילה עם סיסמה או קוד, רק לחלקם יש אפשרות לפתיחה דרך מנעול ביומטרי המסוגל לזרז משמעותית את תהליך הכניסה למחשב.


המחשב של אסוס מגיע עם מצלמת Windows Hello ייעודית המסוגלת לחוש עומק ודרכה לסרוק את פני המשתמש - בדומה למצלמת ה-Face ID שיש באייפון. בכך קשה לעבוד עליה עם תמונה דו מימדית שלכם, כשהיא מסוגלת לעבוד גם בחושך ובמהירות. עם זאת, אין סורק טביעת אצבע מובנה. במחשבים של דל ולנובו לא הייתה מצלמה אך כן ישנו חיישן טביעת אצבע שעובד היטב.




איכות הבנייה בכל המחשבים שבבדיקה היא טובה עד טובה מאוד, אך מביניהם הרגשנו שהמחשב לנובו בנוי בצורה הטובה ביותר, והוא עדיין מעוצב במראה נקי ויוקרתי. בכל מה שקשור לעמידות בפני נזקי הזמן והסביבה, הדגם של דל מרגיש איכותי ועמיד וכולם מרגישים יותר מסיביים מהמחשב של אסוס.


במבחן הניידות והנוחות, המחשב הנייד של אסוס מנצח.





מבחן הסוללה

רוב חברות הטכנולוגיה משתמשות בסוללות בעלות 4-6 תאים בכל מה שקשור לעולם המחשבים הניידים, ולמעשה אין כיום חברה טכנולוגית שמציגה יתרון דרמטי בנושא הזה. במבחן הסוללה המחשב הנייד של חברת דל התבלט מעל היתר עם זמן שימוש של מעל 9:30 שעות, פער של יותר משעה מהמקום השני אליו הגיע הנייד של אסוס, ופער של שעתיים מול הלנובו.


ומהצד השני, גם במהירות הטעינה יש מנצח ברור והוא דווקא הנייד של לנובו. במחשב הזה הגענו מ-0 ל-100% סוללה בשעה ו-51 דקות, לעומת שאר המתחרים שהגיעו ליעד אחרי שעתיים וחצי.


אם נתחשב בכך שהמסך של לנובו גדול יותר מהשאר, אולי נוכל להסביר את צריכת הסוללה המוגברת, אך לאור מהירות הטעינה המשמעותית גבוהה יותר, ניתן להניח שמדובר בסוללה עם קיבולת קטנה בהשוואה למתחרים ולכן המחשב של דל מנצח במבחן הסוללה.




סיכום

השוק מוצף בעשרות דגמים כמעט זהים אך ההבדלים הטכניים ביניהם יכולים להוות גורם מכריע בקביעת חווית השימוש. הדגמים הספציפיים שבחרנו למבחן משקפים את המפרט האידיאלי לטעמנו עבור סטודנטים שצריכים זמן עבודה ארוך לצד ניידות ונוחות שימוש גבוהה.


במקום השלישי: Asus Zenbook Flip 13

בכל מה שנוגע למראה, ניידות ונוחות השימוש - האסוס הוא המוביל. אך מה שעומד לרעתו בעיקר היה המסך, שלא רק היה כה מבריק שהתקשינו לעבוד איתו, התצוגה עצמה לא הייתה מרשימה במיוחד והמקלדת הרגישה קצת צפופה.

השוואת מחירים


במקום השני: Dell Latitude 5300

מי שתפס את המקום השני, בעיקר בגלל מבחני הביצועים והמחיר, היה המחשב של דל שהציג שילוב מרשים של מסך מעולה, זמן שימוש מרשים של 9.5 שעות ונוחות שימוש טובה מאוד. עם זאת, הביצועים שלו נחותים לעומת המחשב של לנובו ובעוד שלא מדובר בהפרש משמעותי, הוא כן יבוא לידי ביטוי אחרי שימוש אינטנסיבי, ובזמן שהדל כבר ירגיש עייף, הלנובו עוד ימשיך.

השוואת מחירים


במקום הראשון: Lenovo IdeaPad C340-14

המחשב של לנובו מהווה את החבילה השלמה ביותר במבחן הזה. הביצועים שלו משמעותית יותר חזקים מהמתחרים בכל הסעיפים, מסך המגע שלו מסתובב 360 מעלות והוא מספיק גדול כדי ליהנות מצפייה בסרטים ובו זמנית מספיק קטן כדי לקחת אותו ממקום למקום.

השוואת מחירים

גיא לוי - כתב חדשות וטכנולוגיה

כתב חדשות וטכולוגיה
בן 50, נשוי ואב ל-2, כתב טכנולגיה ב-WiseBuy מ-2019. איש אקדמיה בעברו ומי שהקים את GSM Israel. כתב בעבר ל-Ynet, Walla, Mako. מומחה טכנולוגיה וחדשנות ובעיקר מכור לתחום.