בדקנו והשווינו - WiseBuy

שתף באמצעות:

בדקנו והשווינו: איזה שואב אלחוטי ינקה לכם את הבית בפסח הזה?

השואבים האלחוטיים הפכו השנה לחביבי הקהל. לקחנו לבדיקה מעמיקה 8 מהדגמים הבולטים והשווינו ביניהם במגוון מבחנים כדי לגלות - איזה שואב אלחוטי ייתן לכם את התמונה הטובה ביותר? בשיתוף מגזין "ממון", ידיעות אחרונות
01.01.2019 | שלומי עמיצור
קטגוריית השואבים האלחוטיים הפכה לפופולארית במיוחד בשנה האחרונה. במסגרת כתבה השוואתית שביצענו יחד עם מגזין "ממון" מבית ידיעות אחרונות, בדקנו 8 שואבים ידניים לקראת חג הפסח. כל השואבים עברו מבחן יסודי ומעמיק במגוון אספקטים.

מבחני ביצועי השאיבה כללו שאיבה של לכלוך בגדלים שונים מרצפות, פרקטים, שטיחים ושטיח שאגי. פיזרנו פירורי מצה, סוכר, קוואקר, אורז ואפילו שיער. במבחני נוחות השימוש בחנו את ההפעלה והמקשים השונים, רעש השאיבה, נוחות ההעמדה של השואב במקומו כשהוא לא בשימוש, נוחות הנסיעה והתמרון על הרצפה וכדומה. במבחן הסוללה בדקנו כמה זמן לוקח להטעין את הסוללה במלואה וכמה דקות פעולה היא מספקת. כמו כן בדקנו כמה נוח להטעין כל השואב (באמצעות כבל, עמדת עגינה או שניהם).


במקום הראשון: Dyson V8 Absolute


הטוב: עצמת שאיבה מצוינת, יחסית שקט, אחסון משולב בעמדת טעינה נוחה, נוחות תמרון מעולה, מעוצב
הרע: נדרשת לחיצה ממושכת על ההדק, סוללה לא נשלפת
בשורה התחתונה: יקר, אבל נותן תמורה מלאה לכסף. ה-V8 מצטיין בכל הפרמטרים: הוא שואב עוצמתי, נוח לשימוש, עם סוללה טובה והוא אפילו נראה מצוין כך שלא צריך להחביא אותו במחסן. עם סט אביזרים ענק ושימושי הוא הבחירה האולטימטיבית, בהנחה שיש לכם את האמצעים הכספיים עבורו. 

לסקירה המלאה >>







במקום השני - תיקו: LG CordZero A9

הטוב: איכות שאיבה טובה, חיי סוללה ארוכים - 35 דקות, נוחות תמרון מצוינת, מוט טלסקופי, עיצוב נאה
הרע: נוטה לפזר את הלכלוך הגס החוצה, לא ניתן להעמיד אותו במקומו, עמדת העגינה מגושמת, לא ניתן לחבר כבל הטענה ישירות לשואב.
בשורה התחתונה: כמעט טוב מאוד, אבל לא מצליח להעפיל לפסגה על אף המחיר היקר. מדובר בשואב נוח לתפעול, גמיש ויעיל שגם מצליח לשאוב במגוון תרחישים, ועם חיי סוללה מעולים. חבל שעל כל זה מעיב תכנון לקוי שגורם לפירורים גדולים ליפול חזרה מהשואב על הרצפה אם אתם לא זהירים מספיק (אם כי באבק ולכלוך קטן רגיל הבעיה לא קיימת). 

לסקירה המלאה >>





במקום השני - תיקו: VAX Blade TBT3V4B1

הטוב: ביצועי שאיבה טובים , תחזוקה קלה ונוחה, מיכל איסוף גדול, 0.6 ליטר, תמרון ונסיעה נוחים, 30 דקות פעולה
הרע: חלוקת כובד לא מדויקת , צריך להפעיל את המברשת בכל פעם, חיבור המטען לא נוח.
בשורה התחתונה: למרות שאין לו אף פיצ'ר מיוחד או מדליק, השואב של Vax הוא עובד חרוץ שעושה את העבודה היטב. איכות השאיבה שלו מצוינת, נוח לתחזק ולהרכיב אותו וחיי הסוללה שלו טובים. החיסרון העיקרי שלו הוא מחירו היקר, שמתחרה ראש בראש עם המנצח של הבדיקה.

לסקירה המלאה >>







במקום השלישי תיקו: Morphy Richards 734050

הטוב: עוצמת שאיבה גבוהה , חיי סוללה מעולים, 34 דקות, מגיע גם מוט הארכה לניקיון מתחת רהיטים, פירוק ותחזוקה נוחים
הרע: נוטה להיסתם בקלות ולהפסיק לשאוב , לחצן הפעלה מייגע ולא נוח, רעש נסיעה חזק.
בשורה התחתונה: השואב של מורפי ריצ'ארדס אמנם ביצועיסט לא רע וחיי הסוללה שלו ארוכים, אך בכל הקשור לנוחות השימוש הוא מספק חוויה נחותה. הנסיעה על הרצפה רועשת ולא נוחה, ההפעלה והכיבוי מייגעים והפעולה שלו רועשת מאוד. למי שחייב שואב ידני שמסוגל להגיע בקלות אל מתחת לרהיטים הוא עשוי להתאים.

לסקירה המלאה >>






במקום השלישי תיקו: Shark IF200

הטוב: עוצמת שאיבה טובה , תחזוקה קלה ביותר, מתפרק בקלות, מתקפל ומאפשר עמידה ואחסון נוח, נסיעה נוחה מאוד, נורות LED שמסייעות לראות את האבק.
הרע: סוללה חלשה, 21 דקות בלבד , מגושם וכבד, 4 קילוגרם, רועש מאוד.
בשורה התחתונה: מעבר לגימיקים – אפשרות הקיפול, שלל מהירויות המנוע ונורות ה-LED – השואב הזה לא מצליח לספק את הסחורה. נכון שנוחות הנסיעה טובה ושהוא עוצמתי, אבל הסוללה חלשה, מיכל האחסון זעיר והוא נוטה לפזר את הלכלוך הגדול כשמטלטלים אותו. לא השתכנענו שזו אלטרנטיבה כדאית ביחס למתחרים הרבים בשוק גם ברמת המחיר שלו.

לסקירה המלאה >>





במקום הרביעי: Davo DAV707
הטוב: איכות שאיבה טובה למדי , ראש שאיבה חובט שמתאים לשטיחים, נורות LED שמסייעות לראות את הלכלוך, אפשרות להפעלה רציפה, תחזוקה קלה.
הרע: רועש מאוד בעת העבודה , פחות יעיל באיסוף לכלוך גדול מהמתחרים, טעינה בחיבור כבל ולא עם עמדת עגינה .
בשורה התחתונה: מדובר בשואב פשוט, בלי תחכום מיותר ואפילו בלי מצב טורבו. במחיר של פחות מאלף שקלים, השואב האלחוטי של Davo עושה את העבודה. הוא לא מרגיש "זול" או נחות ורמת השאיבה שלו טובה לשימוש יומיומי. הוא אמנם קצת רועש ולא מצטיין באיסוף של לכלוך חריג וכבד, אבל מנגד הוא מתהדר ביתרונות כמו סוללה נשלפת, אפשרות לנעילת מתג ההפעלה ותחזוקה קלה.
לסקירה המלאה >>


במקום החמישי: Dibea C17

הטוב: קל משקל, נוח לשימוש ולנשיאה , נוחות תמרון טובה, שקט מאוד, עמדת תלייה וטעינה מצורפת, תחזוקה קלה
הרע: עוצמת שאיבה נמוכה, מתאים לשימוש קל בלבד, איכות חומרים בינונית בלבד, זמן סוללה של 22 דקות בלבד, טעינה ארוכה, 5 שעות.
בשורה התחתונה: מדובר במוצר סיני פשוט וזול, אבל הוא בהחלט לא "זבל". הוא שואב לא רע רצפות ופרקטים, קל לתחזוקה ובאופן כללי יכול להתאים כתחליף נוח למטאטא, במיוחד לדירות קטנות ולמי שאין לו את האמצעים לרכוש שואב יקר ומשוכלל. עם זאת, מחיר זול אינו תרוץ לכך שהשואב נוטה לשפוך חזרה את הלכלוך הגדול על הרצפה כאשר מרימים אותו.

לסקירה המלאה >>






במקום השישי: Hoover Rhapsody RA22AFG 011

הטוב: ניתן להעמיד את השואב במקומו , יש נעילה למתג ההפעלה, מיכל איסוף גדול - 0.7 ליטר, נורות LED המסייעות לראות את האבק.
הרע: ביצועי שאיבה בינוניים בלבד , קשה לפירור והרכבה, רעש חזק בנסיעה על הרצפה, זמן טעינה ארוך - 5 שעות
בשורה התחתונה: למרות המחיר האטרקטיבי, השואב האלחוטי של הובר פשוט לא מספיק טוב ביחס למתחרים. לוקח לו זמן לנקות, התחזוקה שלו מסורבלת, זמן הסוללה בינוני וחמור מכל – הוא נוטה לפזר חזרה את הלכלוך אם אתם לא זהירים איתו מספיק.

לסקירה המלאה >>



שלומי עמיצור

מומחה סלולר, צילום ומוצרי חשמל ביתיים
הצטרף לאתר WIseBuy כסוקר תחום הצילום ב-2008, ובהמשך עבר לתפקיד סגן-עורך ולאחר מכן עורך ראשי עד 2015. משמש כיום כמנהל אגף התוכן והדיגיטל של zap השוואת מחירים. חובב טכנולוגיה נלהב, לא מרגיש מחויב לאנדרואיד או iOS ומחליף טלפונים סלולריים פעם בשבוע בממוצע.