בדקנו והשווינו - WiseBuy

שתף באמצעות:

מה עדיף: Galaxy S9 Plus או Note 9?

הגלקסי נוט 9 יצא לשוק ולפני שאתם חושבים אם להשקיע את הסכום הגבוה, השווינו את המכשיר עם גרסת ה-S שיצאה לפני חצי שנה וגילינו האם השדרוג שווה את הכסף
01.01.2019 | שחר שושן
הגלקסי S9 פלוס הגיע לישראל בחודש אפריל השנה - ארבעה חודשי ותק סך הכל, ומחירו כבר ירד בשליש. הנוט 9 יוצא לשוק הישראלי ממש עכשיו ומחירו אחד מהגבוהים אי פעם מאז הורדת המיסים - יותר מ-4000 שקל. אז עם מכשיר כל כך דומה שעולה יותר מאלף שקל פחות, האם שווה לקנות את הנוט 9 או שעדיף להסתפק בגלקסי S9 פלוס?







מעבד

יחידת העיבוד על כל נספחיה, זהים לחלוטין בין שני הדגמים. בישראל וברוב העולם תמצאו את ה-Exynos 9810 ובארה"ב ובסין את ה-Snapdragon 845. במבחנים הסינטתיים שביצענו, מצאנו הבדלים קלים ביותר בין הדגמים עם ייתרון קל לנוט 9, אך מדובר בייתרון זעום ולא מורגש. נפח זיכרון ה-RAM גם הוא זהה עם 6 גיגה כך שאין הבדלים כאן.




מסך

אחד הסעיפים שבהם שני המכשירים נבדלים הוא המסך. בגלקסי S9 המסך מגיע בגודל 6.2 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 1440X2960 ובצפיפות של 529 פיקסלים לאינץ', ובנוט 9 המסך מעט גדול יותר ב-6.4 אינץ' עם אותה רזולוציה מה שגורם לצפיפות הפיקסלים לרדת מעט ל-516 PPI. האם אפשר לראות את זה? בהחלט לא. מה שכן, כמעט ואפשר להרגיש את ההבדל במשקל כשהנוט 9 שוקל 201 גרם - 12 גרם יותר מה-S9 פלוס.




מצלמה

המצלמות המובנות ב-S9 פלוס ובנוט 9 הן זהות. וכשאנחנו אומרים זהות אנחנו מתכוונים זהות זהות, ללא כל שינוי או ההבדל באיכות. למעשה חוץ מהעובדה שב-S9 פלוס המצלמות מסודרות לאורך ובנוט 9 הן מסודרות לרוחב, אין כאן כל הבדל.


אחסון

בעוד שה-S9 פלוס הגיע עם אחסון פנימי מקסימלי של 256 גיגה, הנוט 9 מגיע עם עד 512 גיגה. לשניהם אפשר להוסיף כרטיס זיכרון של עד 512 גיגה, כך שהנפח המקסימלי הגדול ביותר שייך לנוט 9.




אבטחה ביומטרית

כל אמצעי האבטחה הביומטרית, בין אם זה סורק הקשתית, זיהוי הפנים או סורק טביעת האצבע, נשארו זהים בטיבם. אך הפעם בנוט 9 הסורק זז מעלה, בדיוק למקום שבו תמיד טענו שהוא צריך להיות. ואכן, אנחנו מוצאים שהוא הרבה יותר פרקטי לשימוש, אך לכל מצב אפשר להתרגל וכך גם עשינו ב-S9 פלוס כך שזה נחמד, אבל לא משהו ששובר שוויון.


סוללה

בנוט 9 ישנה סוללה גדולה יותר ב-500 מיליאמפר וכעת היא בקיבולת של 4000 מיליאמפר. מניסיוננו, אנחנו לא רואים שום יתרון לתוספת הקיבולת, כך שזמן העבודה של שני המכשירים כמעט זהה עם ייתרון קל לנוט 9.


זה אולי החלק המאכזב ביותר, שכן סמסונג כמו בכל מכשיר, מצהירה שהפעם הוא יחזיק כל היום, ואכן הוא עושה זאת, רק שגם ה-S9 פלוס עושה זאת כך שאין חדש תחת הגלקסיה.




עט

זוהי תכונה ייחודית ולמעשה החלק הכי בולט שמפריד בין ה-S9 פלוס לנוט 9. עט הסטיילוס המובנה עכשיו משמש לא רק לכתוב ולצייר על המסך, אלא גם לשלוט בטלפון עצמו. כברירת מחדל אפשר לשלוט במצלמה אך אפשר להגדיר אותו שישלוט במגוון תוכנות והבולטת מביניהן היא Power Point, כך שאם אתם עוסקים בהעברת מצגות, אולי תמצאו לזה שימוש.


מבחינתנו, הדבר הכי מרשים שעשינו עם הט זה לצבוע איורים בתוכנת PENUP הנחמדה שכן, ברגע שעברנו למקלדת ממוחשבת, הצורך בכתב יפה וברור נעלם ואנחנו לא מעודדים את החזרתו.




שווה לשדרג או לא?

עם הבדלים כל כך קטנים, אנחנו לא בטוחים שזה באמת נוט 9 אלא גלקסי S9 פלוס פלוס. למרות שאת הבדיחה הזאת עשינו כבר ב-S9 כשקראנו לו גלקסי S8 פלוס פלוס מכיון שהוא כל כך דומה. וכך השוק עובד בשנים האחרונות, עם שיפורים קלים בלבד בין דגם לדגם שהופכים את השדרוג למירוץ שאפשר לנצח בו רק בהפרש קטן ובמחיר גבוה.


לטעמנו בשלב זה אין הרבה תועלת לשדרג מה-S9 פלוס או מהנוט 8 לצורך העניין, פשוט כי ההבדלים אינם שווי ערך מבחינה כספית. עוד ארבעה חודשים כשמחיר הנוט 9 ירד מספיק, אז השדרוג יהיה משתלם.

שחר שושן - עורך ראשי

מומחה מחשבים, טלפונים סלולריים, ציוד צילום טלוויזיות ומוצרי אודיו
שחר שושן הוא עורך האתר ומנחה ערוץ היוטיוב הרשמי של Wisebuy. בן 39, נשוי ואב לשניים. ביומיום מנהל את האתר, עורך את חדשות הטכנולוגיה, כותב סקירות ויוצר סרטונים. בעבר כתב ב-ynet דיגיטל ומנחה את הפודקאסט LowBattery בנושאי טכנולוגיה.