בדקנו והשווינו - WiseBuy

שתף באמצעות:

מהו המחשב הנייד המשתלם ביותר לסטודנטים?

המכללה, האוניברסיטה או הקורס הזה שתמיד רציתם נמצאים ממש מעבר לפינה, וכדי שתהיו מוכנים לשנת הלימודים הבאה בדקנו ארבעה מחשבים ניידים וגילינו מי מהם הוא המשתלם ביותר
02.01.2019 | תום רוזנשטרום
זה ידוע שאת שנת הלימודים הסטודנטיאלית אי אפשר לעבור בלי מחשב נייד שילווה אתכם בכל ההרצאות ועבודות הסמינריון שאינן נגמרות. לצורך כך, הגדרנו מפרט מחשב ברור על פי הדרישות והצרכים של התלמידים והסטודנטים: חשוב שיהיה קל לנשיאה, בעל מערכת הפעלה שלא דורשת התקנות נוספות, חיבורים מגוונים, מסך בגודל 14 אינץ' וחומרה ברמה טובה - מעבדי דור 8 או 7, זיכרון בנפח 8GB, ושטח אחסון מינימלי של 256GB על גבי כונן SSD מהיר כך שאפשר להדליק את המחשב ברגע. כל זה בתקציב של עד 3,500 שקל. אז מי ניצח?


מבחן הביצועים
במבחני הביצועים יש ללנובו נחיתות כוח על הנייר, בעקבות שימוש במעבד i3 לעומת i5 אצל השאר. עם זאת, כולם יבצעו את פעולות בסיסיות כמו עריכת מסמכים וגלישה באינטרנט. בעקבות מהירות מעבד נמוכה - 1,600Mhz - האסוס התגלה כמחשב החלש ביותר שאותו עקף הלנובו למרות המעבד החלש – i3 8130U. הטושיבה שהגיע עם מעבד דור 7 שנחשב לישן יותר (7200U), סיפק את הסחורה בלי מאמצים גדולים, ובעיקר בשקט מופתי. הדל סיפק את התוצאות הטובות ביותר – גם במהלך מבחני המאמץ שביצענו וגם במהלך הפעולות השוטפות. קחו בחשבון שהוא מגיע עם כונן קשיח איטי שמאט פעולות מסוימות כך שלא הכל מתחיל ונגמר במעבד.



מבחן איכות התצוגה והמסך
כל המתמודדים הגיעו למבחן עם מסך בגודל 14 אינץ', אך מנצח יש אחד. לטעמנו היוגה 530 מכיל את התצוגה הטובה ביותר. הרזולוציה כאן היא FULL HD, כשהבהירות גבוהה יחסית הצבעים עשירים, הניגדיות טובה אך ציפוי המסך מבריק - מצוין לצבעים, נוראי לשימוש ליד חלון. במקום השני, הדל, עם רזולוציה זהה ליוגה, אך עם ציפוי מסך מט ובהירות נמוכה. זהו המחשב היחידי במבחן שמגיע עם כרטיס מסך חיצוני מסדרת Radeon אך הוא שימושי בעיקר למי שרוצה לשחק במחשב או להשתמש בתוכנות גרפיות. במקום השלישי נמצא את טושיבה ואת אסוס, עם רזולוציה נמוכה של 1366 על 768, וציפוי מסך מט שמפחית את ההשתקפות אך גורם לצבעים להיראות דלים.



מבחן הניידות ונוחות השימוש
מחשב נייד אמור להיות נוח לנשיאה כך שנרצה לקחת אותו לכל מקום אליו נלך. משקל, עובי ואפילו גודל המטען משפיעים בסעיף זה, שהוא לעיתים המשמעותי ביותר. גם בסעיף זה, ידו של היוגה 530 על העליונה – הוא הקל והדק ביותר, והמטען שלו גדול במעט ממטען של סלולרי רגיל. אחריו מגיע האסוס, עם מרכב פלסטיק קל אך עבה, ומטען קטן וקליל. את המקום השלישי כובש הדל, עם משקל כבד יחסית אך עוביו דק, והמטען שלו מורכב משני חלקים לא קלים. את המקום האחרון תופס הטושיבה, עם מארז כבד, שמן ועבה, וכך גם המטען שלו – מורכב משני כבלים וקופסת מתח, המכבידים מאד על הגב.

מבחינת מקלדת, אהבנו מאד את המקלדת של האסוס. היא פרוסה כמו שצריך לכל רוחב המשטח, והיא נוחה למשך זמן רב. דל ולנובו מגיעים ביחד למקום השני כששניהם מציעים מקלדת נוחה ומוארת, כשזו של לנובו מכילה מקשים גדולים ופריסה טובה, בעוד שזו של דל מכילה מקשים ברורים, גדולים ושקטים, אך מצומצמים בשטחם. למקום האחרון מגיע המחשב של טושיבה, עם מקלדת צרה, מקשים קטנים וחוסר בתאורה.




משטח העכבר הטוב ביותר נמצא אצל דל, כשהוא מגיב טוב לכל החלקה ותנועה שביצענו. שני לו – הלנובו, עם משטח שמגיב טוב, אך ישנה תמיכה גם במסך מגע כך שיש עוד אפשרויות שליטה שאינן מקלדת. באסוס נמצא משטח העכבר הגדול ביותר, אך הוא מגיב בצורה סבירה בלבד. משטח העכבר של הטושיבה מרגיש מיושן, עם 2 כפתורים פיזיים בתחתית המשטח ובו מהירות התגובה סבירה בלבד.

מבחן סוללה
בהבדל ניכר, הלנובו מציג את חיי הסוללה הטובים ביותר לא רק ביחס למתחרים במבחן זה, אלא בהשוואה למגוון המחשבים הניידים שיש בשוק. במהלך המבחן הצלחנו לסחוט כמעט 9 שעות של שימוש, הכולל הפסקות קצרות ומשימות שגרתיות ללא אתגרים מיוחדים. תוכלו לטעון את הסוללה במלואה תוך קצת יותר משעתיים. לאלו הממהרים נמסור כי בעזרת טעינה של רבע שעה, ניתן להגיע לעוד שעתיים של שימוש במחשב. שאר המתחרים מאכזבים ומציגים חיי סוללה שנעים בין 5 ל-6 וקצת שעות. האסוס תופס את המקום השני, והדל והטושיבה את המקומות האחרונים. לזכותו של האסוס נאמר שהמטען שלו קומפקטי ונוח, לעומת הבלטות של דל ושל טושיבה. בכל אופן, חיי הסוללה הלא מרשימים שלהם רק מבליטים את יתרונו של הלנובו, זאת למרות שהטושיבה והאסוס מצוידים במסך פחות חד האמור להיטיב עם הסוללה.



בשורה תחתונה
בסיכום כל הסעיפים, תוך התייחסות למחיר, קשה לפספס שהיוגה 530 של לנובו גובר על מתחריו. אומנם זהו אינו נוק-אאוט מושלם, אך הוא בלט לטובה כמעט בכל סעיף שבחנו אותו. יחד עם אפשרות לקיפול והפיכתו לטאבלט הוא משלב שני מכשירים במחשב אחד. בהמשך לכך, הוא הזול ביותר בחבורה, תוך שהוא לא עושה פשרות גדולות בסעיף הביצועים, ומעניק תחושה יוקרתית ביד.

קראו את הסקירות המלאות:
Lenovo Yoga 530-14 81EK00DDIV
טושיבה Satellite Pro A40-D-120
אסוס VivoBook 14 X411UA
Dell Vostro V5471-4126

ה-Vostro 5471 של דל מגיע למקום השני בזכות ביצועים ואיכות תצוגה טובים. לרעתו עומדים חיי סוללה (ומטען כבד), מחיר גבוה ואיטיות מובחנת בשל הכונן הקשיח הנוסף שבו. עם זאת הוא מרגיש יוקרתי ומכיל את שילוב המקלדת והעכבר העדיפים ביותר.



את המקום השלישי חולקים שניים – האסוס X411UA והטושיבה Satellite Pro A40-D-120. האסוס מציג ביצועים נחותים וחיי סוללה לא מרשימים, אך הוא מגיע במארז קל ונוח לנשיאה, וכולל גם חיישן לטביעות אצבע. גם מחירו הזול יחסית תורם לו עוד כמה נקודות.



 הטושיבה מרגיש מיושן בכל סעיף – החל מסעיף העיצוב, שבו נעשו פשרות רבות כמו המקלדת הצרה, עוביו ומשקלו, וגם המעבד שלו שייך לדור הקודם (לא שזה השפיע דרמטית על הביצועים). גם חיי הסוללה לא הרשימו, וניכר היה שהסוללה קטנה על המעבד והמסך. עם זאת, הוא מצויד באחריות רחבה ושווה, והוא כולל מארז פלסטיק עמיד ועבה.

תום רוזנשטרום - כתב חדשות וסוקר מקצועי

מומחה תחום סלולר, מחשבי PC וציוד היקפי
תום רוזנשטרום נמנה על צוות הכתבים והסוקרים של WiseBuy מתחילת שנת 2017. בן 28, מתגורר בקריית אונו וסטודנט למדעי המדינה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה הפתוחה. משרתו העיקרית היא מנהל פרויקטים ותוכן בסוכנות דיגיטל למיתוג ברשת, ובעבר עבד בתעשייה האווירית לישראל.