בדקנו והשווינו - WiseBuy

שתף באמצעות:

מבחן אוזניות ה-True Wireless - אוק' 18

מה שהתחיל כחדשנות בשנת 2016 הפך לדבר החם בשנת 2018 - אוזניות ללא קשת או כבל המקשר ביניהן. בדקנו את הדגמים הבולטים בקטגורייה וגילינו מי מהן הטובה ביותר
01.01.2019 | שחר שושן, תום רוזנשטרום
אוזניות True Wireless הן אוזניות שכמו שמן, הן אלחוטיות באמת. לא עוד כבל מקשר בין אוזן ימין לשמאל, בדגמים האלה כל אוזנייה מכילה סוללה ורכיב תקשורת מובנה כך שאוזניית ימין מסוגלת לתפקד לבד, או כזוג סטריאו עם אוזניית שמאל.
תודה לרשת באג על השאלת האוזניות של מייזו ו-JBL. תודה לרשת איידיגיטל על השאלת ה-Apple AirPods.
זהו מבחן שני בסדרה, תוכלו לראות את המבחן הקודם כאן, מאז יצאו דגמים חדשים ומעניינים. 






איכות הסאונד

למרות שמדובר באוזניות קטנות וקלות שמכילות גם סוללה ורכיב בלוטות', איכות הסאונד בחלק מהדגמים הפתיעה אותנה מאוד לטובה. אוזניות אלו נחלקות לאלו המיועדות לפעילות ספורטיבית - כלומר נתפסות היטב באוזן, מאפשרות לרעשים מבחוץ להיכנס למען הבטיחות בזמן פעילות בסביבה עירונית ועמידות בזיעה. ולאוזניות שמיועדות להאזנה כללית, לעיתים עמידות בזיעה אך אוטמות את המאזין מהסביבה בצורה פאסיבית.




היתרון הבולט באטימה מהסביבה זה השקט והצורך בהאזנה בווליום מאוד נמוך כדי להטביע את התור בקופת חולים שבו אתם נמקים אט אט, אך זה גם גורם לכם לשמוע את הנשימות שלכם מתוך הגוף, כשכל מגע של העקב עם הקרקע שולח צליל חבטה מהדהד לתוך הראש.

לטעמנו הסאונד המפתיע והטוב ביותר ששמענו עד כה אי פעם בתולדות האוזניות האלה, שייך ל-Bose SoundSport Free. הן סיפקו צליל עשיר ביותר, מלא בבאסים עמוקים וטרבלים חדים.



ה-Air Pods מספקות סאונד איכותי עם באסים מוצלחים תוך כדי שהן שומרות על אטימה מינימלית מהסביבה. אנחנו אהבנו את זה במיוחד מכיוון שחלק מהאוזניות יוצרות את הבאסים על ידי אטימת חלל האוזן, וברגע שמזיזים אותן קצת כדי להקל על הלחץ, הצליל הופך לאנמי. לא כך הדבר באיירפודס (או ב-Bose). עם זאת, הרגשנו שדווקא בתחום הגבוה הצליל לא היה חד כפי שציפינו. כמו כן, ניסינו אותן עם ה-Apple TV וצפינו בסרט, ושם הן פחות הצטיינו שכן גם בווליום נמוך נשמעו עיוותים אבל זה קרה ספציפית בסרט ולא בשימוש הכללי.

JBL מציעה עם ה-Free - אוזניות ה-True Wireless הראשונות שלה אגב, צליל נעים ללא הגזמות לתחום כזה או אחר, אך הן נוטות להחליק מעט החוצה ולהתייצב בפתח האוזן - דבר שגורם לצליל להפוך לדל למדי. רק תחיבה מחודשת לתוך חלל האוזן מחזירה את הבאסים האבודים, אך ברגע שצריך לעשות את זה יותר מפעמיים מוותרים ומקבלים את הצליל כפי שהוא.

מה-POP של מייזו לא ציפינו לגדולות מראש לפי המחיר שלהן, אך עם איכות שמע טובה בפני עצמן הן יספיקו לכל מי שלא דורש הרבה מהאוזניות שלו. ה-POP מהוות אוזניות ברמה סבירה שיספקו את רוב המשתמשים הקלים, בין אם זה צפייה בסרטונים או האזנה למוזיקה.



שיחות טלפון
אפל מתגאה בכל חומרי השיווק שלה במיקרופונים חכמים שיכולים לזהות מהיכן הצליל מגיע ולכוון לשם את הקליטה. לשם שינוי החברה צודקת לחלוטין כי איכות השיחות באיירפודס הייתה הטובה ביותר. השמע היה בסטריאו, הסאונד היה ללא עיכוב, שמעו אותנו מעולה וללא רעשי רוח. 

ב-Sound Sport Free של Bose איכות השיחה הייתה סבירה אך ניכרת ירידה באיכות השמע של המשתמש. המיקרופון המובנה הצליח ללכוד את קולנו בצורה תקינה אך לא יותר מזה. כן התאכזבנו שכן השמע בזמן שיחת טלפון מגיע לאוזנייה הימנית בלבד לעומת סטריאו בחלק מהאחרות. כמו כן הצד השני שמע רעשי רוח אבל כן שמחנו שיש הכרזה קולית על כך שהשיחה הסתיימה.



בדגם של JBL איכות השיחה הייתה בסדר אך שמעו רק בצד ימין. כן שמחנו שהצליחו לשמוע אותנו כראוי גם כשדיברנו בשקט ולא היו רעשי רוח.

באוזניות של מייזו מצאנו שהשיחות מתבצעות בצורה שנוכל להגדיר אותה כסבירה, זאת לאור תלונות מהצד השני של השיחה על רעשי רוח רבים ועל כך שאנחנו נשמעים כאילו אנחנו במנהרה. מה שכן, תוכלו לשמוע את הצד השני מתלונן על איכות השיחה בסטריאו אז לפחות יש את זה.

שיחות טלפון:
Apple ★★★★★
Bose ★★★
JBL ★★
Meizu ★



יש פה דיליי
להבדיל מאוזניות בלוטות' רגילות, הטכניקה שבה היצרניות משתמשות כדי לאפשר את הצליל המסונכרן בין שתי האוזניות לעיתים גורמת לעיכובים בסאונד. בכך, הצליל מועבר לאוזניה הימנית ומשם מסונכרן לאוזניה השמאלית. במוזיקה זה לא בא לידי ביטוי אך ישנם שני שימושים שבהם זה בולט - שיחות טלפון וצפייה בווידאו. את עניין העיכוב פתרו חלק מהחברות על ידי ביצוע אותן שיחות רק דרך האוזנייה הימנית, כלומר גם אם השמאלית עליכן, אתם תשמעו רק באוזן ימין.

דווקא אלו היוקרתיות, היקרות והאיכותיות ביותר פישלו בגדול. ה-SoundSport Free הציגו דיליי ניכר בין השמע לבין המוצג בווידאו, והוכיחו כי הן מתאימות בעיקר לשימושים מוזיקליים.



גם ב-JBL Free היה דיליי ניכר בין הווידאו לסאונד, כמעט חצי שנייה. זה הופך את הצפייה בווידאו עם אוזניות כאלה לבלתי אפשרית. האיירפודס מציעות את אותו דיליי נמוך בין אם אתם משתמשים בהן עם מוצרי אפל או עם חברות אחרות. לא מצאנו כאן כל עיכוב בין הווידאו לבין הסאונד. ב-POP של מייזו קיבלנו תוצאות מעורבות. לעיתים לא היה כלל דיליי ולעיתים היה דיליי של כשליש שנייה שזה דיי והותר כדי להפריע לחווית הצפייה.

דיליי:
Apple ★ ★ ★ ★
Meizu ★★
Bose ★
JBL★

נוחות השימוש, שליטה ואפליקציות
לטעמנו האיירפודס של אפל הן הנוחות ביותר בתוך האוזן, במיוחד לזמן ממושך ובמיוחד אם אתם צריכים להישען על משהו כמו כרית. זאת בגלל שהן בנויות לגובה ולא לרוחב, כך שכל הטכנולוגיה נמצאת בגזע האוזנייה ולא נמשכת החוצה מהאוזן. אז נכון, אתם נראים כאילו יש לכם מברשת שיניים חשמלית באוזניים אבל זו אחת המברשות הנוחות. 



באיירפודס של אפל אנחנו רואים בדיוק את ההבדלים בין שימוש במכשירים של אפל לבין מכשירי אנדרואיד. בכך, אין כל אפליקציה לשליטה באוזניות, גם לא ל-iOS. אך אם תשתמשו באיירפודס דרך מכשיר של אפל, כל אופציות השליטה בנויות בתוך תפריט הבלוטות'. כמו כן לגבי מצב הסוללה. כדי לדעת כמה סוללה יש, כל מה שצריך לעשות זה לפתוח את הנרתיק עם האוזניות בפנים ליד מכשיר אפל, אפילו מכשיר זר, וזה יציג את מצב הסוללה של הנרתיק ושל האוזניות. באנדרואיד אין פונקציה כזו. למעשה משתמשי אנדרואיד לא יכולים לבצע פעולות בסיסיות בניהול המכשיר כמו החלפת התפקוד של משטחי המגע המובנים או את פרופיל המיקרופונים המובנים.



הופתענו מהנוחות הגבוהה שקיבלנו דווקא מהאוזניות הזולות ביותר במבחן - ה-POP של מייזו. הן קטנות וקלות במיוחד, עמידות בפני נתזי מים ובעלות אפשרות לשליטה על המוזיקה והשיחות בקלות יחסית, הודות למשטחי טפיחה בשתי האוזניות שלפעמים גם עובדים. עם זאת חווינו איתן לא מעט ניתוקים לא מוסברים ונפילות סאונד אקראיות שהגיעו באחד המקרים לרמה שבה הפסקנו להשתמש במכשיר.

ה-Bose גדולות ומגושמות, והן בולטות בגסות מהאוזניים ולעתים נראות מוזרות. על אף הגודל המוגזם, הן לא נפלו או זזו במהלך כל השימושים, כולל ספורט. סוגיית השליטה בהן טעונה שיפור, שכן הכפתורים קטנים כך שצריך ללחוץ עליהם עם קצה האצבע וגם זו צריכה ללמוד היכן בדיוק הם ממוקמים. בהמשך לכך, במהלך המבחן, השליטה הייתה מוגבלת נוכח תקלה או באג במכשיר הסמארטפון או באוזניות עצמן, כך שהיה ניתן לשלוט רק על עוצמת השמע, עצירה או המשך המוזיקה, ומענה או ניתוק לשיחות. עם זאת, אוזניות אלו כוללות אפשרות לשליטה על השירים והפעלת עוזרות קוליות.



לחלק מהאוזניות יש תמיכה באפליקצייה ייעודית שדרכה ניתן להגדיר אפשרויות שונות. ל-Bose למשל יש אפשרות לראות את היסטוריית החיבורים למכשיר ועל פי ההיסטוריה הזו המכשיר מסוגל להתחבר מחדש, גם לאחר שצימדתם את האוזניות למכשיר אחר לגמרי. בנוסף ניתן לאתר אוזניות אבודות. בכך ניתן לראות היכן המיקום האחרון שבו היו מחוברות, ואז להפעיל מרחוק צליל בכל אוזנייה בנפרד. הופתענו מהווליום שבו האוזניות מסוגלות להגיע כך שגם אם הן תקועות מתחת לכרית כבדה, עדיין תוכלו לשמוע אותן.

ה-JBL Free נוחות באוזן אך רק לזמן קצר. הטווח הדינמי הצר שלהן ניכר והן מרגישות מאוד מוגבלות ביכולות שלהן. יש להן כפתורים בצד ימין ושמאל שדרכם ניתן לשנות את השיר ולעצור ולהפסיק. כמו כן ניתן להפעיל עוזרת קולית אם היא נתמכת במכשיר.

Apple ★★★★★
Bose ★★★★
JBL★★★
Meizu ★★

נרתיק טעינה
כל המארזים המצורפים של האוזניות מטעינים אותן, אך גם כאן יש הבדלים. המארז הלבן של מייזו קטן ונוח. הוא מצויד בנוריות לד המציגות את אחוזי הסוללה של המארז, בעל מגנט התופס את האוזניות, ובעיקר – נוח ונייד לנשיאה בכל כיס. זהו נרתיק הטעינה היחידי במבחן שגם תומך בטעינה אלחוטית וגם ניתן לטעינה דרך כבל USB C.

הנרתיק של אפל הוא הקטן ביותר אך הוא לא המתקדם מביניהם. יש לו נורית קטנה בחלקו הפנימי כך שפתיחה של הקייס מראה את מצב הסוללה. לטעמנו זה מבלבל כי צריך להבין את המשמעות של כל צבע אבל כל עוד טענתם את המכשיר, הנורית הירוקה ברורה לכולם. 



הנרתיק של JBL מכיל גם הוא ארבע נורות לד המציינות את מצב הסוללה המובנית, כשהאוזניות עצמן מכילות תאורה שנדלקת בזמן שהן נטענות. זו דרך טובה לדעת האם המארז סיים לטעון את האוזניות עצמן - משהו שאף אוזניה אחרת לא מדווחת בצורה הזאת.

המארז של Bose הוא הגדול ביותר מכולם – הוא כחול, גדול, רחב אך באופן מפתיע – קל משקל. הוא מצויד בנוריות לד ובמגנטים חזקים התופסים חזק את האוזניות, אך הוא לא נוח במיוחד לנשיאה בכיס.

נרתיק נשיאה וטעינה:
Meizu ★★★★★
Apple ★★★★
JBL ★★★
Bose★★



סוללה
כל הנתונים לגבי הסוללה מתייחסים לשימוש רציף במכשיר חדש. נרתיק הטעינה של האוזניות האלחוטיות כולן, גם אלו שלא נכללו במבחן הזה, מאבד מהטעינה שלו בצורה רציפה ועקבית לאורך זמן. כלומר גם אם טענתם את האוזניות, ואז עזבתם אותן בצד לשבועיים, כשתחזרו תגלו שהסוללה בנרתיק ירדה והיא תמשיך לרדת עד שגם האוזניות שבפנים יתרוקנו מאנרגיה.

האוזניות של JBL יחזיקו בערך 4 שעות מוזיקה, לא בטוחים אם אתם תחזיקו כל כך הרבה ברצף, ואילו הנרתיק המצורף יוסיף עוד 20 שעות עבודה. 



האוזניות של אפל יחיזיקו כ-4 וחצי שעות מוזיקה ועוד כ-20 שעות דרך הנרתיק הייעודי. זמן הטעינה עומד על כשעתיים - נתון שאפל מסתירה אגב שכן היא בעיקר מציינת ש-15 דקות טעינה יספיקו לעוד כ-3 שעות שימוש.

האוזניות של Bose יחזיקו כ-4 וחצי שעות, עם עוד כ-10 שעות עבודה דרך המארז. 

ה-POP מספקות חיי סוללה נחותים יותר – בערך 3 שעות עד שנגמרה הסולל ו-12 שעות שימוש נוספות דרך נרתיק הטעינה. מצד שני, הטעינה של ה-POP תהיה המהירה ביותר – כשעה וחצי, לעומת שעתיים באחרות. עם זאת, אותו מארז ייטען במלואו רק לאחר שעתיים וחצי, לעומת שעתיים אצל האחרות.

סוללה:
JBL ★★★★★
Apple ★★★★★
Bose ★★★★
Meizu ★★★



בשורה התחתונה
בסופו של יום, כל אחת מהאוזניות שנבחנו לא בלטה לרעה ביתר שאת, וכל אחת בדרך שלה, תתאים למשתמש שונה. ה-POP שהגיעו כנחותות ביחס למחיר של האחרות, הפתיעו והוכיחו שלא צריך לשלם ביוקר כדי ליהנות מאוזניות True Wireless שעובדות כמו שצריך. עם זאת, הן פחות יתאימו למי שמחפש איכות סאונד טובה או סתם האזנה רציפה.

מבחינתנו האוזניות שמספקות את איכות הצליל הטובה ביותר הן ה-Bose SoundSport Free. הסאונד בהן מוצלח במיוחד כשהן מתפקדות מבחינת הסאונד כמו אוזניות On Ear רגילות. אז נכון, המבנה שלהן גורם לכם להיראות קצת מצחיק כי הן מאוד בולטות החוצה מהאוזן. אך אתם לא תשמעו את הצחקוקים כי אתם תהיו עמוק בתוך חווית הסאונד האלחוטית שלכם.



המנצחת
אך אם נשקלל את כל הסעיפים השונים נגיע למסקנה שהאוזניות שמספקות את חווית השימוש הטובה ביותר, בין אם זה איכות סאונד, נוחות באוזן וזמן שימוש, הן ה-Apple Air Pods. למרות שהן הכי ישנות מכולן, באפל עשו עבודה טובה מאוד על התאמת האוזניות המוכרות שלהן לגרסה אלחוטית. עם זאת, קחו בחשבון שאם אתם משתמשים באנדרואיד, לא תוכלו לשלוט בכל הפונקציות אבל הן עדיין יעבדו יופי. סקירה מלאה כאן.