תערוכת הסלולר בברצלונה עוד רגע נפתחת ויום ההכרזות הראשון נסגר עם אירוע ההשקה של חברת LG הקוריאנית. באירוע הוכרזו שני מכשירים חדשים: מכשיר הדגל LG G8 ThinQ וה- LG V50 המיועד לרשתות דור 5.
סורק ורידים ומצלמת עומק
למרות העיצוב הכמעט זהה לדגם הקודם, יש ל-G8 כמה חידושים מעניינים בעיקר בתחום האבטחה הביומטרית ומחוות השליטה. מצלמת ה- ToF מקנה למכשיר ראייה סטריאוסקופית מבוססת אינפרא אדום, כך שהוא מסוגל לפענח את העומק של מה שמוצג לפניו. בעוד שניתן להשתמש בטכנולוגיה הזו כדי לבצע פתיחה מאובטחת ביומטרית לפי תווי פנים, ב-LG מוסיפים את האפשרות לסרוק את כף היד, אך לא כדי לאתר תבניות מסוימות בעור, אלא דווקא את מבנה הוורידים המסתתרים תחתיו.
כלי הדם מגיבים לאור אינפרא אדום, כך כשהם מוארים בקרן אור בספקטרים הבלתי נראה - אינפרא אדום, ניתן לראות אותם בבירור. אותה חתימה ביומטרית חדשה, מאפשרת בעיקר לפתוח את המכשיר גם כשהוא מונח על השולחן. זאת לעומת פתיחה המתבססת על תווי הפנים, שכן אלו לאו דווקא נמצאים בדיוק מעל המכשיר, ואז יש להרימו או להישען קדימה. למרות כל הטכנולוגיה הזאת, עדיין ישנו סורק טביעת אצבע סטנדרטי מאחור.
אותה מצלמה מאפשרת לשלוט בחלק מהפונקציות המובנות במכשיר דרך מחוות. ההפעלה בבסיסה פשוטה למדי: מרימים את היד מעל חלקו העליון של המכשיר, היד מזוהה ואז אפשר להניף אותה ימינה או שמאלה, או לעשות תנועה סיבובית עם האצבעות כדי להעלות או להוריד את עוצמת השמע.
כשניסינו את הפונקציה הזו, נתקלנו בלא מעט בעיות שימוש, אך כשהודגם בפנינו התהליך על ידי אחד העובדים על אותו מכשיר, זה עבד מצוין ללא תקלות, כך שניתן להסיק שישנה עקומת למידה כלשהי למערכת.
המסך הוא הרמקול
מסך ה-G8 מגיע עם טכנולוגיה שפותחה על ידי החברה בשם CSO - Crystal Sound OLED. זו מאפשרת למסך המכשיר להפיק אודיו באמצעות מנוע רטט ייחודי המרעיד את חזית המכשיר. כך, שאין צורך להוסיף אפרכסת ייעודית, שכן כל חלקו העליון של המסך הוא האפרכסת עצמה.
כפי שראינו במכשירים אחרים, גם כאן ישנם רמקולי סטריאו כשהרמקול הראשי נמצא בתחתית המכשיר, אך להבדיל מהם, הצד השני של המערך הסטריאופוני, הוא המסך עצמו. במקביל, יציאת האוזניות שעודנה קיימת ב-G8, תומכת בתקן DTS:X 3D Surround כשהסאונד מעובד על ידי ממיר Hi-Fi Quad DAC כפי שהחברה נוהגת להתקין בכל מכשירי הדגל שלה בשנים האחרונות.
2 או 3 מצלמות?
מערך הצילום האחורי של המכשיר הפך לנושא מעט מבלבל סביב ההשקה. ישנן שתי וריאציות ל-G8, אחת עם 2 מצלמות והשנייה עם 3 מצלמות אחוריות, ובנוסף דגם נוסף בשם G8S שלו מפרט שונה לחלוטין. מרונלייט היבואנית הרשמית של LG בישראל נמסר כי הדגם המכיל 3 מצלמות הוא זה שיגיע לארץ.
המצלמה הראשית תצלם תמונות בגודל 12 מגה פיקסל ולה מפתח צמצמם F1.5, העדשה הרחבה היא 16 מגה פיקסל ו-F1.9 ועדשת הזום היא 12 מגה פיקסל F2.4. מקדימה ישנה מצלמת 8 מגה פיקסל F1.7 ובנוסף מצלמת העומק, שמאפשרת לצלם לא רק תמונות אלא גם סרטונים עם עומק שדה מדויק בזמן אמת.
מתחדש גם בחומרה
למרות שעיצוב המכשיר כמעט לא השתנה, תחת מכסה המנוע היו שיפורים נאים אך לא פורצי דרך. מסך ה-OLED המובנה מגיע בגודל 6.1 אינץ' ביחס תצוגה של 19.5:9, ומציג תמונה בתקן QHD פלוס או 3120x1440 בצפיפות פיקסלים של 564 PPI. המעבד המובנה הוא סנאפדרגון 855 כפי שקיים בכל מכשירי הדגל החדשים. זיכרון ה-RAM עומד על 6 גיגה והאחסון על 128 גיגה, אותו ניתן להרחיב דרך כרטיס מיקרו SD עד 2 טרה. הסוללה המובנית מגיעה בקיבולת של 3,500 מיליאמפר כשהמכשיר אטום למים בתקן IP68 ומערכת ההפעלה היא אנדרואיד פאי 9.0 ומעליה מולבש הממשק הייעודי של LG.
זמינות ומחיר
המכשיר יהיה זמין בישראל במהלך חודש מאי, והפעם ללא עיכוב משמעותי אחרי השוק האמריקאי. לגבי המחיר נמסר מרונלייט "מחיר המכשיר יגלם את התמורה המשתלמת ביותר למחיר בשוק, למכשיר עם חומרה מהסוג הזה".
הכתב הוא אורח של חברת LG