אמש (ד', 02.10) קיימה חברת הטכנולוגיה ואחת מיצרניות התוכנה והחומרה המוכרות ביותר בעולם, מיקרוסופט, אירוע הכרזה חגיגי בניו-יורק, ארה"ב. במסגרת האירוע, נוסף על אוזניות נטולות החוטים Surface Earbuds והסמארטפון המתקפל Surface Duo, הציגה החברה מגוון נרחב של מחשבים כחלק מסדרת Microsoft Surface לשנים 2019-20.
Surface Neo
הדגם הראשון ואולי המעניין ביותר בסדרה, הוא מחשב ה-Microsoft Surface Neo. מדובר במחשב נייד קטן מימדים מבית פיתוחה של חטיבת החומרה במיקרוסופט, הכולל שני מסכי LCD בגודל של 9 אינץ', ללא מקלדת או משטח נגיעה שישמש כעכבר. בין שני המסכים מפריד ציר (Hinge) דק למדי, כך שלא מדובר במסך אחד מתקפל אלא בשני מסכים נפרדים לחלוטין עם הפרדה ברורה ביניהם.
שני מסכי המגע של המחשב הנייד מסוגלים להתקפל ב-360 מעלות, כך שניתן לבצע שימוש גם בכל אחד מהם בנפרד כמסך 9 אינץ', או יחדיו כמסך אחד גדול. שולי המסכים, לפחות בחלק מן הצדדים, עומדים על 5.6 מ"מ בלבד (משמאל ומימין יהיו השוליים עבים יותר משמעותית).
המחשב הנייד הייחודי של מיקרוסופט מסמן יישור קו מצד החברה לטרנד הטאבלטים והמחשבים הניידים המתקפלים וכאלו בעלי המסך הכפול (כמו דגמי ה-ZenBook Pro Duo של אסוס). ה-Surface Neo מאפשר לבצע שימוש באחד מן המסכים כמסך הראשי, ובשני לבצע שימוש לטובת הקלדה/ניווט בממשק. או, לחילופין, לפצל יישומים לשני המסכים או לצפות ביישומים זה לצד זה על כל אחד מן הצגים.
עם ה-Neo הציגה מיקרוסופט מקלדת ייעודית המסוגלת להתמגנט למחשב, ולהתלבש על פאנל התצוגה באופן שיחתוך חלק ניכר מאחד ממסכי ה-9 אינץ' - חלקו התחתון או העליון של המסך. במקרה שיחליט המשתמש לשים את המקלדת על חלקו התחתון של המסך, ניתן יהיה להשתמש במסך 9 אינץ' שנותר כמסך ראשי, ואילו בחלק העליון שנותר מן המסך השני כפאנל משני לביצוע פעולות שונות, בזמן שהמקלדת תאפשר כתיבת מסמכים נוחה.
אם יבחר המשתמש לקבע את המקלדת לחלק העליון של המסך, יהפוך חלקו התחתון של הצג שנותר למשטח מגע שישמש כעכבר, ויספק למחשב מראה של מעין מחשב נייד סטנדרטי. ה-Surface Neo מגיע במעטה של זכוכית Gorilla Glass מדגם שאינו ידוע בשלב זה, וזו תספק לו עמידות נרחבת בשימוש השוטף. המחשב מגיע במשקל של 1.3 קילו-גרם ובעובי דקיק במיוחד: 11.2 מ"מ. על מנת לצפות בסרטים או בכל תוכן אחר ניתן להעמיד את המחשב באמצעות זווית הפתיחה בין שני המסכים.
על מנת לאפשר לכל האמור מעלה לקרות, פיתחה חברת מיקרוסופט גרסה ייעודית למערכת ההפעלה שלה, וזו מכונה Microsoft Windows 10X. גרסה זו מיועדת למחשבים וטאבלטים בעלי שני מסכי מגע, והממשק הותאם כולו לטובת נושא זה. ה-Surface Neo ינוע על גבי מעבדי Lakefield מבית אינטל.
את ה-Microsoft Surface Neo לא נראה על מדפי החנויות במהלך שנת 2019. את השקת המחשב תשמור היצרנית לסוף שנת 2020, בסמוך לתקופת החגים האמריקאית ויחד עם סמארטפון ה-Surface Duo. לקראת ההכרזה, כך ניתן להעריך, תחשוף מיקרוסופט את כל הפרטים אודות מפרטו הטכני של המחשב, מידע שנותר בשלב זה בלתי גלוי.
Surface Laptop 3 13.5 ו-15
ממשיכה את רשימת ההכרזות של מיקרוסופט באירוע החגיגי שלה, זו סדרת המחשבים הניידים Surface Laptop 3. הסדרה החדשה, שממשיכה את דרכה של Surface Laptop 2 מן השנה שעברה, מגיעה עם קווי עיצוב דומים מאוד לדור הקודם. אלא שהפעם, כוללת הסדרה שני גדלים: 13.5 ו-15 אינץ'.
ה-Surface Laptop 3 13.2 ו-Laptop 3 15 מגיעים עם מסכים מסוג PixelSense ביחס צפייה של 3:2, בדיוק כמו הדור הקודם, וברזולוציה של 2250X1504 או 2496X1664 עבור השניים, בהתאמה. שני הדגמים כוללים כניסת USB Type-C שתשמש הן להעברת נתונים והן לטובת טעינה. המחשב, אגב, תומך בטכנולוגיה לטעינה מהירה ויוכל להטען מ-0 ל-80 אחוזים תוך כשעה בלבד.
עוד מגיעים שני מחשבי סדרת Laptop 3 של מיקרוסופט עם 8 או 16 גיגה-בייט של זיכרון RAM מסוג DDR4 (או LPDDR4x עבור דגם ה-13.5 אינץ'), חיי סוללה של עד 11.5 שעות שימוש ממוצע, וכן עם אפשרויות אחסון של 128GB, 256GB, 512GB או 1 טרה-בייט.
בכל הנוגע לזירת העיבוד, ישנם הבדלים משמעותיים בין שני הדגמים. -Surface Laptop 3 13.5 כולל את מעבדי אינטל מהדור העשירי (Core-i5 או Core-i7 מסדרת Comet Lake), בעוד ה-Surface Laptop 3 15 מגיע עם מעבדי Ryzen 5 או 7 של חברת AMD, בשילוב כרטיסי המסך Vega 9 או RX Vega 11, בהתאמה.
את ה-Surface Laptop 3 13.5 ו-15 תמכור מיקרוסופט במחיר התחלתי של 999 ו-1,199 דולר, בהתאמה.
Surface Pro X ו-Surface Pro 7
סוגרים את הרשימה אלו הם מחשבי ה-2 ב-1 החדשים של מיקרוסופט, Surface Pro 7 ו-Surface Pro X. בעוד הדור הראשון משמש כדור ההמשך ל-Surface Pro 6, ה-Surface Pro X מיועד להתחרות מול ה-iPad Pro של חברת הטכנולוגיה האמריקאית אפל.
ה-Surface Pro X מגיע לשוק כטאבלט דקיק, עם מסך מגע מסוג PixelSense בגודל 13 אינץ' בעל שוליים דקים במיוחד. בדומה ליתר מחשבי Surface Pro, גם דגם ה-Pro X כולל רגלית מובנית להעמדת המחשב על השולחן, והוא מגיע עם כיסוי מקלדת שיכיל לא רק את מקשי המקלדת המוכרים, אלא גם משטח מגע שישמש כעכבר.
נוסף על כך, ה-Pro X תומך בעט הסטיילוס Surface Slim Stylus, כאשר זה יתיישב באמצעות מגנטים בתחנת עגינה מיועדת המשולבת בכיסוי המקלדת. אחד מן האלמנטים המשמעותיים ביותר עם ה-Surface Pro X הוא השימוש של מיקרוסופט במערכת שבבים מקוסטמת בשם Microsoft SQ1, שמפותחת ומיוצרת בשיתוף פעולה עם יצרנית שבבי העיבוד קוואלקום.
ה-Surface Pro X כולל שתי כניסות USB Type-C - הן טעינה והן להעברת נתונים, תומך בטכנולוגיה לטעינה מהירה, תמיכה ב-LTE (בחלק מן הדגמים) ורכיב אחסון המיועד להסרה ושדרוג קלילים. המחשב שוקל 800 גרם בלבד ועוביו עומד על 5.3 מילימטר.
מחשב ה-Surface Pro 7, מנגד, מונע על גבי מעבדי אינטל - החל מ-Core i3 בשילוב עם 4GB RAM ו-128GB אחסון פנימי, ועד ל-Core-i7 עם 16GB RAM ו-1TB של זיכרון אחסון פנימי. המחשב כולל מסך מגע מסוג PixelSense ביחס 3:2 ובגודל של 12.3 אינץ', וגם כאן נמצא מחבר מסוג USB Type-C.
את ה-Surface Pro 7 ו-Surface Pro X תציע החברה לרכישה במחיר המתחיל מ-749 ו-999 דולר.