החברה הפינית – סינית משיקה בארץ לא פחות מ-4 סמארטפונים חדשים. המכשירים עצמם מיועדים לשוק הבינוני – נמוך, מלבד דגם ה-8, שלו מפרט הדומה למכשירי הדגל החדשים. המחיר – החל מ-699 שקל
16.11.2017 | תום רוזנשטרום
חברת נוקיה ידעה ימים יפים בארץ ובעולם, כאשר בשנת השיא שלה החזיקה ב-60% משוק הסלולר בישראל. אך בשנת 2007, עת יצא לשוק האייפון הראשון, החלה החברה לאבד מנתח השוק, תוך שהיא מתקשה להתרגל למציאות החדשה של מסכי המגע. לימים, החברה עמדה על סף פשיטת רגל, וחברת מיקרוסופט קנתה אותה, ומכשירי החברה נשאו את לוגו מיקרוסופט ולא של חברת האם. לאחר כמה שנים, חברת HMD GLOBAL ששורשיה גם הם נמצאים בפינלנד (כמו נוקיה) קנתה את החברה, והכריזה בשנת 2016 כי החברה תשוב לייצר ולשווק מכשירי סלולר. עברה שנה וחצי מאותה הכרזה, וכעת (להוציא את 3310) המכשירים החכמים של נוקיה מושקים בארץ.
המכשירים החדשים נושאים את שמם הנומרי בלבד, בלי אותיות או שמות נוספים כמו פלוס או פרו. הם מדורגים מהספרה 3 עד לספרה 8, כאשר המספר הנמוך ביותר שייך לשוק הנמוך ביותר, וכך גם מפרטו. כמו כן, דגמי 2 ו-7 שהושקו לפני חודשיים טרם הגיעו לשיווק.
מכשירי 3,5,6 ו-8 שהוא מכשיר הדגל, מעוצבים בצורה דומה, אך השימוש המגוון בחומרים ניכר לעין, כאשר בדגמים הזולים נעדרים חומרים כמו זכוכית ומתכת יוקרתית, וכן עדשות תוצרת חברת האופטיקה צייז. כמו כן, כל מכשירי הסדרה מגיעים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסתה הנקייה וללא תוספות, כפי שניתן למצוא במכשירי הפיקסל וה-A1. פרט זה מעניק שני יתרונות: אחסון ללא הגבלה בשרת התמונות של גוגל של קבצי תמונות וסרטים, ועדכוני גרסה ישירים ומהירים מהרשת, שכן כל המכשירים מגיעים בגרסה 7.1 (למעט נוקיה 3).
עיצובם של כל המכשירים מלבני עם פינות חדות, בסגנון מכשירי הסוני אקספריה הראשונים, וכולם – מלבד דגם 3, מציעים כפתור בית מרכזי בתחתית המסך, בעוד שדגם ה-3 מסתפק במקשים מודפסים בלבד ברוח המכשירים הסיניים. עוד מעניין לראות, כי בשונה משאר מכשירי האנדרואיד, מקשי עוצמת השמע וכפתור ההדלקה ממוקמים בדופן הימנית של המכשירים, סידור שנמצא רק במכשירי סוני. גבם של המכשירים חלק, ומערך הצילום והפלאש ממוקם בצורה אנכית בחלק העליון המרכזי של המכשיר, כאשר הלוגו של נוקיה מודפס אף הוא בצורה אנכית. כן גם המקום להזכיר, כי נוקיה לא עיצבה את מסכיהם של המכשירים החדשים ברוח שנת 2017, כלומר יחס מסך של 18:9 עם שוליים דקיקים, אלא המכשירים מצוידים במסך ביחס רגיל של 16:9 עם שוליים עבים, בעיקר אלו העליונים והתחתונים.
כל המכשירים תומכים בשני סימים, תוך ויתור על הכנסת כרטיס זיכרון (מיקום כפול), ולכל המכשירים אחריות למשך 3 שנים דרך היבואן הרשמי ירוקום - דבר זה מעיד על ביטחונם של אנשי החברה במוצרים החדשים.
נוקיה 3
מעיון בדף הנתונים של מכשיר זה, ניתן לחשוב שנוקיה חזרה לשנת 2012, שכן מפרטו הטכני של המכשיר מעלה נתונים שכבר שכחנו, כמו מצלמת 8 מגה פיקסל עם אפשרות לצילום ווידאו בתקן 720p בלבד, זיכרון הפעלה של 2 גיגה ועוד.
מכשיר זה אינו שונה מהמכשירים הזולים תוצרת סין הנמכרים באתרי הסחר השונים. הוא קטן יחסית עם מסך בגודל 5 אינץ' ומורכב ממסגרת אלומיניום וגב פלסטיק. המסך עצמו מגיע ברזולוציה של IPS LCD) 1280x720) ועליו מורכבת זכוכית גורילה. בליבו פועם מעבד מדיה טק MT6737 במהירות של 1.4 גיגה הרץ (4 ליבות), יחד עם מאיץ גרפי T720MP1 תוצרת מאלי.
זיכרון ההפעלה עומד על 2 גיגה נמוכים, ושטח האחסון עומד על 16 גיגה הניתנים להרחבה עד 256 גיגה (כרטיס מיקרו SD). הוא היחיד בעל מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת 7.0, אך נוקיה מדווחת כי הוא עתיד לקבל עדכון לגרסת 8.0 כמו אחיו הגדולים.
המצלמה הראשית ומצלמת הסלפי חולקות את אותו חיישן – 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.0, ויכולת צילום וידאו בתקן 720p עם 30 FPS.
סוללת המכשיר מגיעה בקיבולת של 2,630 מיליאמפר – שעה וטעינתה מתבצעת דרך חיבור מיקרו USB מיושן וצבעי המכשיר יהיו שחור ולבן ומחירו יחל ב-699 שקל.
נוקיה 5
נוקיה 5 הוא מכשיר המיועד להיכנס לתחרות העזה של סמאטרפונים בתקציב של עד 1,000 שקל (מחירו 999 שקל). הוא מצויד בפיצ'רים כמו חיישן טביעת אצבע ומצלמת 13 מגה פיקסל שהפכו לסטנדרט גם בשוק זה, אך הוא נושא ערכת עיבוד חלשה לעומת מתחריו.
מסכו של ה-5 מגיע בגודל 5.2 אינץ' וגם לו רזולוציה של IPS LCD) 1280x720) ועליו מורכבת זכוכית גורילה. בתחתית המסך נמצא כפתור בית פיזי המשלב בתוכו חיישן לטביעות אצבע ובצדדיו כפתורי פעולה מודפסים. מערכת העיבוד כוללת את המעבד 430 של סנפאדגון (8 ליבות בתדר 1.4 גיגה הרץ), בעוד שרוב מתחריו נושאים בליבם את המעבד 625. המאיץ הגרפי המצורף לו מגיע מתוצרת אנדרו – דגם 505. גם במכשיר זה סוגיית נפחי הזיכרון מאכזבת, וזיכרון ההפעלה עומד על 2 גיגה, ושטח האחסון למשתמש עומד על 16 גיגה (ניתן להרחבה).
המצלמה הראשית של המכשיר מצוידת בחיישן בגודל 13 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של F2.0, פלאש כפול ויכולת הסרטת סרטים בתקן 1080p. מצלמת הסלפי תפיק תמונות בגודל 8 מגה פיקסל. סוללת המכשיר בעלת נפח של 3,000 מילי אמפר – שעה אך גם היא נטענת בעזרת חיבור מיקרו USB.
צבעי המכשיר יהיו שחור וכסף ומחירו יחל ב-999 שקל.
נוקיה 6
נוקיה 6 מהווה קפיצת מדרגה מאחיו הקטנים, הוא מצויד במסך איכותי יותר, רמקולים בתקן Dolby Atoms ובמצלמה משופרת עם יכולות פוקוס מהירות. הוא מעוצב ומורכב מיחידת אלומיניום מאוחדת ומציע איכות בנייה יוקרתית ואיכותית.
מסך ה-6 מגיע בגודל 5.5 אינץ' בתקן 1080p (פאנל IPS) ומעליו מותקנת זכוכית גורילה 3 העמידה בפני שריטות. יחידת העיבוד שלו זהה למכשיר ה-5 אך זיכרון ה-RAM עלה ל-3 גיגה, ושטח האחסון עלה ל-32 גיגה (ניתן להרחבה).
מצלמת ה-5 מצוידת בחיישן 16 מגה פיקסל (F2.0) עם אפשרות לפוקוס מהיר (פוקוס שלבי) וצילום ווידאו ב-FULL HD. מצלמת הסלפי זהה לאחיו הקטנים (8 מגה פיקסל F2.0).
ה-6 מצויד בשני רמקולים סטריאופוניים בתקן Dolby Atoms, שזהו עדיין תקן נדיר לסמארטפונים, אך יפה מצד נוקיה שהחליטה לשלבו במכשיר שאינו מכשיר דגל. סוללת המכשיר זהה בנפחה לדגם ה-5 אך כעת היא בעלת טעינה מהירה. עם זאת, היא עדיין מתבצעת דרך מחבר מיקרו USB.
המכשיר יוצע בצבע שחור בלבד במחיר שמתחיל ב-1,199 שקל.
נוקיה 8
נוקיה 8 הוא מכשיר הדגל לשנת 2017 של החברה. הוא מיישר קו עם מכשירי השוק הבינוני המתומחרים ב-1,800 שקל ומעלה, אך הוא מתחרה גם במכשירי הדגל של סמסונג ו-LG מהשנה שעברה.
מסכו של ה-8 קטן יחסית, בעיקר כמשווים אותו למסכים נטולי השוליים של השנה האחרונה, והוא מגיע בגודל 5.3 אינץ'. המסך מגיע בתקן של 2K עם פאנל IPS וזכוכית פולורויד - גורילה 5 העמידה בפני שריטות עמוקות ומעניקה חווית שימוש טובה גם תחת שמש ישירה.
מעבד המכשיר הוא המעבד המוכר של שנת 2017- סנאפדרגון 835 הנמצא כמעט בכל מכשירי הדגל של השנה הנוכחית (V30, S8, Mi6 וכו'), ולו 8 ליבות במהירות של 2.5 גיגה הרץ וכרטיס מסך תוצרת אדרנו 540. המכשיר המיובא לארץ מגיע עם זיכרון RAM בנפח 4 גיגה ושטח אחסון של 64 גיגה, אך קיימת גם גרסה עם 6/128 גיגה בהתאמה. כמו כן, ניתן להרחיב את הזיכרון במכשיר באמצעות כרטיס מיקרו SD.
מצלמת המכשיר מורכבת מ-2 חיישנים בסגנון וואוי – 13 מגה פיקסל צבעוני ו-13 מגה פיקסל שחור לבן. לשניהם מפתח צמצם F2.0 , מייצב תמונה אופטי וחיישן מיקוד לייזר. בגזרה זו נוקיה חזרה לשתף פעולה עם ענקית האופטיקה צייז, כפי שעשתה במכשירי ה-N המיתולוגים בשלהי 2006. צילום הודיאו נעשה בפורמט 4K ומצלמת הסלפי בעלת חיישן בגודל 13 מגה פיקסל (F2.0, אוטו-פוקוס וצילום וידאו ב-4K - לא שכיח בכלל במצלמות קדמיות.
מכשיר ה-8 מציג יכולות חדשות כמו צילום בו זמנית במצלמות הראשית והקדמית, והן מסוגלות להעביר שידור חי בו זמנית לרשתות חברתיות כמו פייסבוק ויוטיוב. בנוסף, פיצ'ר OZO מאפשר להקליט הקלטות קוליות עם סאונד של 360 מעלות, הודות ל-3 מיקרופונים רגישים. זאת ועוד, מכשיר הדגל של נוקיה עמיד בפני טיפות מים בתקן IP54, והוא כולל חיישן טביעות אצבע בכפתור הבית. גם אופצית ה"הישאר ער" המוכרת ממכשירי סמסונג ו-LG הגיעה אל מכשיר הנוקיה, וכאשר המסך כבוי הוא יציג התראות והודעות שונות על גבי מסך שחור.
סוללת המכשיר מגיעה בקיבולת נמוכה יחסית של 3,090 מילי אמפר – שעה, אך טעינתה מתבצעת בתקן המהיר QC3 ובעזרת מחבר USB C החדש.
מכשיר זה יוצע רק בגוון אחד – כחול מטאלי ומחירו יעמוד על 1,999 שקל.
תום רוזנשטרום נמנה על צוות הכתבים והסוקרים של WiseBuy מתחילת שנת 2017. בן 28, מתגורר בקריית אונו וסטודנט למדעי המדינה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה הפתוחה. משרתו העיקרית היא מנהל פרויקטים ותוכן בסוכנות דיגיטל למיתוג ברשת, ובעבר עבד בתעשייה האווירית לישראל.