החודשים האחרונים היו עמוסים בשורה של שמועות, הדלפות ודיווחים שעסקו כולם בעבודה של יצרנית הסמארטפונים הסינית, חברת וואן פלוס, על סדרת מכשירי הדגל שתוביל אותה לפחות למחצית הראשונה של 2021. אמש (ג', 23.3), היצרנית לקחה לעצמה את הבמה והכריזה באופן רשמי את הסדרה החדשה - OnePlus 9.
צמד מכשירי הדגל המתקדמים ביותר שיובילו את הסדרה הם ה-OnePlus 9 ו-OnePlus 9 Pro. השניים מגיעים לשוק עם קווי עיצוב די דומים - בדומה לדור הקודם, גם כאן נראה מבנה סנדוויץ' זכוכית בשילוב עם מסגרת עשויה אלומיניום. מערך הצילום הראשי של השניים מגיע בצורה מלבנית, כשהוא בולט מעל לפני השטח בחלקם האחורי של המכשירים.
מערך צילום זה הוא הראשון בפיתוחה של וואן פלוס שמגיעה כפרי שיתוף הפעולה של החברה עם יצרנית הצילום השוודית Hasselblad, באופן דומה לשיתוף הפעולה של וואווי עם לייקה. אף על פי שהן עבור הוואן פלוס 9 והן עבור הוואן פלוס 9 פרו מדובר במערך צילום המונע בטכנולוגיית Hasselblad, ישנם הבדלים מהותיים ביכולות הצילום של השניים.
בגזרת יכולות העיבוד, מציעים השניים את מערכת השבבים Snapdragon 888 לצד זיכרון אחסון פנימי בנפח של 128 או 256 גיגה-בייט, וכן זיכרון RAM בנפח של 8GB או 12GB. מלבד זאת, ובין היתר על מנת להצדיק את פערי המחירים, צמד מכשירי הדגל החדשים של וואן פלוס מגיעים עם הבדלים משמעותיים במיוחד בין האחד למשנהו.
OnePlus 9 Pro
פותח את סדרת הדגל הוא ללא ספק סמארטפון הפרימיום היקר והמתקדם ביותר בסדרה, וואן פלוס 9 פרו. ראשית, מציג המכשיר טכנולוגיית תצוגה חדשה בפיתוחה של וואן פלוס, זו ה-Fluid DIsplay 2.0. מדובר בגרסה משודרגת למסך ה-AMOLED עם קצב הרענון המהיר שראינו בדור הקודם.
מדובר במסך LTPO בגודל 6.7 אינץ', ברזולוציית Quad HD Plus ועם תמיכה בקצב רענון מהיר של עד 120 הרץ. המסך תומך בקצב רענון משתנה, הודות לצג ה-LTPO, מה שמאפשר למכשיר לנוע בין 1 ל-120 הרץ, הכל בהתאם לתוכן המתנגן על גבי המסך - בין אם מדובר בקטע וידאו, בתמונה סטטית או ב-Always On Display.
כמו כן, תומך המסך בצבע 10 ביט (למעלה ממיליארד צבעים שונים), תומך בתקן HDR10 Plus וכן מסוגל להציע בהירות מרבית של עד 1,300 ניט. בגזרת רענון המגע - תומך מסך ה-OnePlus 9 Pro קצב רענון מגע של 240 הרץ. צג ה-6.7 אינץ' של המכשיר קמור מימין ומשמאל, וכולל חור קטנטן בצידו השמאלי-עליון לטובת שילוב המצלמה הקדמית.
אחת מגולות הכותרת במכשיר הן יכולות הצילום שלו. כאמור, בוואן פלוס החליטו לשתף פעולה עם יצרנית הצילום השוודית Hasselblade לטובת הצגת יכולות צילום מן השורה הראשונה, כאלו שיהיו מסוגלות להתחרות באמת מול סמסונג, אפל ואחרות. כך, כולל המכשיר מערך צילום מרובע, שבראשו נמצא חיישן 48 מגה פיקסל חדש מבית סוני, דגם Sony IMX789.
חיישן זה מגיע עם פיקסלים בגודל של 1.12µm, עם תמיכה ב-DOL HDR, מייצב תמונה אופטי (OIS), מפתח צמצם של f/1.8 וכן מערך אופטי בעל 7 עדשות. לצד החיישן הראשי, ממשיך את הרשימה חיישן נוסף מבית סוני מדגם IMX766 ברזולוציה של 50 מגה פיקסל, עם תמיכה בזווית צילום סופר-רחבה. מערך פוקוס אוטומטי מתקדם מאפשר לחיישן זה לצלם תמונות מאקרו ממרחק של 4 ס"מ.
שני החיישנים הנותרים מגיעים ברזולוציה של 8 מגה פיקסל עבור חיישן הטלפוטו שמאפשר זום אופטי של עד פי 3.3 וכולל מייצב תמונה אופטי (OIS), וברזולוציה של 2 מגה פיקסל עבור החיישן האחרון (שחור-לבן בלבד) שיתפקד כחיישן עומק לטובת חישובי עומק הנדרשים.
כחלק משיתוף הפעולה בין הסלבלד לוואן פלוס, מציע ה-9 Pro תמיכה במצב צילום מקצועי למחצה בשם Hasselblade Pro Mode המאפשר לשדרג את תוצאות הצילום. כמו כן, מערך הצילום מגיע עם כיול צבעים שבוצע על ידי הסלבלד, ומאפשר צילום וידאו ברזולוציה מקסימלית של 8K (בקצב של 30 פריימים בשנייה) או 4K עם עד ל-120 פריימים בשנייה.
בגזרת הצילום הקדמי, המצלמה שבחריץ המסך הקמור של הוואן פלוס 9 פרו מגיעה ברזולציה צנועה למדי - 16 מגה פיקסל, עם תמיכה במפתח צמצם של f/2.4 וצילום וידאו ברזולוציית Full HD (בקצב של 30 פריימים בשנייה, ללא ייצוב אופטי).
מלבד זאת, כולל ה-OnePlus 9 Pro סוללת 4,500mAh. לא מדובר בסוללה בקיבולת מרשימה במיוחד, אך גולת הכותרת שלה מתבטאת ביכולות הטעינה המרשימות. כך, עבור טעינה קווית, תומכת הסוללה בטכנולוגיית הטעינה המהירה Warp Charge 65T שמאפשרת טעינה מ-1 ל-100 אחוזים תוך 29 דקות בלבד.
ואילו בגזרת הטעינה האלחוטית נמצאת ההפתעה האמיתית. המכשיר כולל טכנולוגיה חדשה לטעינה אלחוטית בשם Warp Charge 50 Wireless, המאפשרת לטעון את הוואן פלוס 9 פרו מ-1 ל-100 אחוזים תוך 43 דקות בלבד - זאת באמצעות השימוש בטעינה אלחוטית ובמטען הייעודי של וואן פלוס. מלבד זאת, כולל המכשיר 8 או 12 גיגה-בייט RAM, רכיב אחסון פנימי בנפח של 128 או 256 גיגה-בייט ומערכת שבבים מדגם Snapdragon 888.
OnePlus 9
ממשיך את הרשימה זהו מכשיר הדגל OnePlus 9, שמציע יכולות די דומות למכשיר הפרמיום של הסדרה לצד מספר פשרות. ראשית, בעוד קצב הרענון של המסך עדיין יעמוד על 120 הרץ, יהיה זה אותו צג Fluid Display מהדור הקודם, ללא תמיכה בקצב רענון משתנה.
מדובר במסך AMOLED שטוח בגודל 6.55 אינץ' וברזולוציה של Full HD Plus בלבד, עם תמיכה ב-HDR10 Plus. גם הפעם יציע המסך בהירות מרבית גבוהה למדי שתעמוד על 1,100 ניט. בחור קטנטן שמשולב במסך נמצא מצלמת סלפי קדמית ברזולוציה זהה של 16 מגה פיקסל.
בעוד בגזרת הצילום הקדמי היכולות זהות, כשאנו עוברים למערך הצילום האחורי - נחשפים ההבדלים המשמעותיים. גם הפעם מדובר בשיתוף פעולה בין וואן פלוס להסלבלד, אלא שהפעם מדובר במערך צילום משולש עם חיישן ראשי ישן יותר מדגם IMX689 - גם הוא בפיתוחה של סוני.
הוא מציע את אותה רזולוציית 48 מגה פיקסל, עם תמיכה ב-DOL HDR ובצילום RAW ב-12 ביט. בניגוד לאחיו הגדול, הוואן פלוס 9 לא יהנה ממייצב תמונה אופטי בחיישן הראשי. ממשיכה את רשימת החיישנים מצלמת הזווית הרחבה - שתהיה זהה לוואן פלוס 9 פרו ותגיע ברזולוציית 50 מגה פיקסל ועם חיישן IM766. החיישן השלישי זהו חיישן 2 מגה פיקסל המצלם תמונות בשחור ולבן בלבד.
בגזרת הסוללה, כולל ה-OnePlus 9 גם הוא סוללת 4,500mAh עם תמיכה בטעינת 65 וואט מהירה (Warp Charge 65T) שתאפשר לטעון את המכשיר מ-1 ל-100 אחוזים תוך כ-29 דקות. כמו כן, ישנה תמיכה בטעינה אלחוטית, אך זו תגיע בהספק מרבי של 15 וואט ובתקן Qi.
בכל הנוגע ליכולות העיבוד, מציע הוואן פלוס 9 - בדיוק כמו אחיו הגדול, את אותה מערכת על שבב מדגם Snapdragon 888. לצידה ישנם 8 או 12 גיגה-בייט RAM כמו גם 128 או 256 גיגה-בייט של זיכרון אחסון פנימי. המכשיר כולל מערך אודיו סטריאופוני עם זוג רמקולים מונעי טכנולוגיית Dolby Atmos.
מחיר וזמינות
את ה-OnePlus 9 הסטנדרטי, תציע וואן פלוס לרכישה במחיר של 700 יורו באירופה (כ-2,730 שקלים), זאת עבור גרסת בסיס שכוללת 8GB RAM ו-128GB אחסון פנימי. מנגד, וריאציה הכוללת 12GB RAM ו-256GB של זיכרון אחסון פנימי, תתומחר ב-800 יורו - כ-3,120 שקלים לפי שער ההמרה הנוכחי.
כשאנו מגיעים ל-OnePlus 9 Pro, ניתן לראות מחירים גבוהים יותר באופן משמעותי למדי. גרסת הבסיס של הוואן פלוס 9 פרו, שכוללת גם היא 8GB RAM ו-128GB אחסון, מתומחרת ב-900 יורו (כ-3,510 שקלים); בעוד גרסת 12GB RAM ו-256GB אחסון פנימי תהיה זמינה לרכישה במחיר של 1,000 יורו, המקבילים לכ-3,900 שקלים לפי שער ההמרה הנוכחי.