חברת אפל הכריזה על שני דגמי מקבוק פרו חדשים, שני מעבדים חזקים, דור שלישי לאוזניות האיירפודס הפופולריות ורמקול חכם לבית.
M1 Pro
שבבי ה-M1 בנויים לפי אותו עיקרון של SoC - System On Chip והם שונים במהותם מאלו שאנחנו רגילים לפגוש במחשבים נייחים או ניידים. במקום מעבד מרכזי ומעבד גרפי הדורשים זיכרון נפרד ומתקשרים על גבי ערוץ ייעודי, כל העיבוד נעשה על אותה פלטפורמה, ממש כמו בסמארטפונים, רק עם כוח עיבוד גבוה בהרבה.
המעבד בנוי בארכיטקטורה של 5 ננומטר ומכיל 16 ליבות גרפיות ו-10 ליבות עיבוד - 8 מתוכן מוקדשות לביצועים גבוהים ושתיים מוקדשות ליעילות אנרגטית גבוהה. המטרה היא לאפשר למעבד להדליק ולכבות ליבות בהתאם לצורך וכך לחסוך בחשמל ככל האפשר. לפי החברה, ה-M1 Pro מספק עד 70% יותר ביצועי CPU ועד פי 2 יותר ביצועים גרפיים לעומת ה-M1.
כעת החלק בשבב שאחראי על קידוד ופענוח וידאו מכיל חלק ייעודי לעיבוד מקודד הווידאו של החברה - ProRes - סטנדרט נפוץ בתעשיית הווידאו המקצועי. חלק זה מאפשר לעבוד עם חומר שצולם בקידוד זה בצורה חלקה וללא המרה זמנית לפורמט נחות כפי שהיה נהוג עד כה במחשבים חלשים.
M1 Max
דגם זה מכיל את אותה ארכיטקטורה ואת אותו מספר ליבות עיבוד, אך במקום 16 ליבות גרפיות הוא מכיל 32, מה שמקנה לו עד פי 4 יותר כוח עיבוד גרפי לעומת ה-M1. |מנוע המדיה" כפי שאפל קוראת לחלק האחראי על עיבוד וידאו, מכיל פי 2 יותר ערוצי קידוד ופענוח וידאו ל-ProRes כך שניתן לבצע מספר פעולות קידוד ופענוח בו זמנית.
בזמן ההשקה אפל הציגה מגוון גרפים המראים על גבי שני צירים - צריכת חשמל בוואט מול ביצועים יחסיים כיצד שבבי ה-M1 מצליחים לספק ביצועים גבוהים תוך כדי צריכת חשמל נמוכה בהרבה מ"מעבדים מתחרים". החברה לא הסבירה למה הכוונה בדיוק ב-Relative Performance כך שזה בלתי אפשרי לשחזר את המבחן באותה צורה, אך שבב ה-M1 נמצא בדיוק על 100 כך שקו הבסיס הונח.
בפינה למטה אפל ציינה את הדגמים שכנגדם היא ביצעה את ההשוואה אז החלטנו לבדוק את חלקם. למשל כשאפל השוותה את הביצועים הגרפיים של המעבד המובנה, היא השוותה למחשב
MSI GP66 Leopared 11G 018 שמכיל מעבד
Intel Core i7 11800H עם מעבד גרפי Intel UHD ולא לדגם חזק יותר שמגיע עם Intel Iris Xe שמספק (לפחות לפי אינטל) פי 4.5 יותר ביצועים לעומתו.
MacBook Pro
המחשב החדש זמין במפרט זהה בשני גדלים - 16 אינץ' שעוביו 16.8 מילימטר ומשקלו 2.1 קילו. ודגם 14 אינץ' בעובי 15.5 מילימטר השוקל 1.5 קילו. ה-Touch Bar הצבעוני הוסר ובמקומו הוחזרה שורת מקשי ה-F המוכרת.
אפל ייבאה שתי תכונות מרכזיות מהאייפון 13 למקבוק פרו החדש - קצב רענון מהיר וחריץ במסך. כן, יש למק הזה חריץ. המסך תומך בקצב רענון המשתנה אוטומטית עד 120 הרץ, אך ניתן לנעול אותו על קצבים ספציפיים כמו 48 או 60 הרץ כדי לקבל תמונה יציבה בזמן עריכת וידאו.
המסכים מבוססים על פאנל ה-Liquid Retina XDR המבוסס על תאורת המיני לד הזהה לזו הקיימת באייפד פרו. הבהירות הטיפוסית היא 1000 ניט והבהירות המקסימלית היא 1600 ניט, כך שתכני HDR יראו מרהיב על מסך כמו זה.
במה שאפשר לתאר רק כקומדיה הטרגית שהיא אפל, אחרי שהובילה את טרנד הסרת חיבורי ה-USB השונים לטובת שקע USB C אחד או שניים במקרה הטוב - מה שהכריח משתמשים לרכוש מתאמים יקרים רק כדי שיוכלו לטעון את המחשב ולהשתמש בו זמנית. כעת אפל מספרת כיצד גילתה את מה שכולנו ידענו כל החיים - צריך יותר משקע USB אחד כדי להשתמש במחשב נייד בצורה נוחה. ומה שהרגיש כמו "נה נה בעין" הכי הרבה, היה כשהחברה סיפרה כיצד ניתן לחבר ארבעה מסכים, אוזניות ומדיה נשלפת ללא צורך בחיבור מתאמים.
המחשב מגיע עם שקע HDMI בגודל מלא, קורא כרטיסים, 3 שקעי Thunderbolt 4, שקע אוזניות ושקע טעינה MagSafe 3 מגנטי, אך עדיין ניתן לטעון את המחשב דרך שקעי ה-Thunderbolt.
ה-MacBook Pro תומך בטעינה מהירה כך שניתן לטעון את הסוללה עד 50% בחצי שעה, אך המטען המהיר אינו כלול באריזה אלא מטען רגיל. לפי החברה דגם ה-14 אינץ' מספק עד 17 שעות ניגון וידאו ודגם ה-16 אינץ' מספק עד 21 שעות וידאו.
מחירים וזמינות
מחירו של דגם ה-14 אינץ' מתחיל ב-1999 דולר ודגם ה-16 אינץ' מתחיל ב-2,499 דולר. שניהם זמינים בצבעים כסף ואפור חלל וניתן להזמין אותם כבר עכשיו והם יגיעו לחנויות בארה"ב החל משבוע הבא.
Airpods
אפל השיקה את הדור השלישי של אוזניות האיירפודס שהמציאו את שוק ה-True Wireless. האוזניות החדשות עמידות במים וזיעה ועיצובן נראה כמעט זהה לדגם הקודם, אך גזע האוזניות קצר יותר והזווית שבה האפרכסת נכנסת לאוזן עדינה יותר. השליטה נעשית דרך חיישני לחץ בגזע האוזניות כמו בדגם הפרו.
כמו בדגם ה-Pro וה-Max, גם ה-AirPods החדשות תומכות בצליל מרחבי (Spatial Audio) עם עקיבה אחר תנועת הראש וגם תמיכה ב-Dolby Atmos דרך Apple Music. עוד תכונה שהאוזניות החדשות יורשות מדגם ה-Pro היא Adaptive EQ, הדוגמת בעזרת מיקרופון פנימי בזמן אמת את מידת ההתאמה של האוזניה למשתמש, ומשנה את התדרים המופקים בהתאם.
לפי החברה הסוללה תספיק לעד 6 שעות ברצף ו-5 דקות טעינה יספיקו לכשעה של האזנה. נרתיק הטעינה מכיל סוללה המסוגלת לספק עד 30 שעות האזנה לא רציפות דרך טעינה נוספת של האוזניות. הקייס נטען דרך כבל Lightning ואף תומך בטעינה אלחוטית דרך טכנולוגיית ה-MagSafe של החברה.
מחירן של ה-AirPods דור שלישי הוא 179 דולר וניתן להזמין אותן כבר עכשיו והן יהיו בחנויות בארה"ב החל מה-26.10. יחד עם ההשקה, אפל מורידה את המחיר של האיירפודס דור 2 ל-129 דולר ואילו האיירפודס פרו ימשיכו להימכר ב-249 דולר, אך נרתיק הטעינה המצורף כעת תומך ב-MagSafe.
רמקול חכם HomePod Mini
זהו לא הרמקול הראשון שאפל הוציאה, אך הם להבדיל משאר מוצרי הבית החכם של החברה, הרמקולים לא זכו עד כה להצלחה גדולה.
הרמקול החדש מגיע בעיצוב צבעוני ובצורה עגולה ואינו תופס שטח רב. ה-HomePod Mini תומך ב-MultiRoom Audio כך שניתן להפעיל את אותו מקור אודיו בכל חדר שבו ישנם רמקולים, בדומה למערכת של סונוס שידועה בשם Whole Home Audio.
המיקרופון המובנה מאפשר להשתמש בסירי כמו בכל רמקול חכם, אך החידוש המעניין כאן הוא השימוש בעוזרת של אפל כמעין מערכת אינטרקום ביתית כך שניתן להקליט הודעה שתושמע ברחבי הבית בעזרה פקודה קולית.
הרמקול מגיע בשלל צבעים, מחירו 99 דולר והוא זמין החל מחודש נובמבר בארה"ב.