לאחר חודשים ארוכים של שמועות ודיווחים סותרים, הם כאן. סדרת ה-S של סמסונג מתחדשת עם שני דגמים חדשים הכוללים מצלמות משובחות ואפשרות לאימוג'י אישי. אבל איפה החידושים האמיתיים?
26.02.2018 | תום רוזנשטרום
תערוכת MWC 2018, תערוכת המובייל הגדולה בעולם, נפתחה היום באופן רשמי לקהל הרחב. ערב לפני התערוכה השיקה סמסונג את זוג מכשירי הדגל שלה – ה-S9 וה-S9+ באירוע מרשים במיוחד שהצליח לייצר תורי ענק לאלפי המשתתפים שרצו לחוות את המכשירים החדשים. בין החידושים השנה ניתן לראות מצלמות חדשות עם מפתח צמצם משתנה בהתאם לכמות האור, אפשרות לצילום ווידאו בהילוך סופר איטי עם 960 פריימים, וכמובן, אמוג'י אישי הקולט את הזזת הראש של המשתמש ומייצר הנפשה של הפרצוף או של החיה.
Say Cheese
מערך הצילום במכשירים החדשים של סמסונג אומנם חסר בינה מלאכותית כפי שהציגו וואווי ו-LG, אך לפי שעה, כפי שדיווחנו, הפיצ'ר אינו מספק את הסחורה והוא בעיקר גימיק שיוויקי. סמסונג, בהחלטתה מושכלת, שילבה עדשות וחיישנים חדשים במצלמות, כאשר בדגם הרגיל ניתן למצוא עדשה אחת, לעומת שתיים בדגם הפלוס. בכל מקרה, שני הדגמים בעלי מפתח צמצם רחב ביותר, שמנצח את מפתח הצמצם של ה-V30 (שלו F1.6), ולהם F1.5 התורם להפקת תמונות בתאורה חלשה באיכות הטובה ביותר, נוסף על פיקסלים מוגדלים (Dual Pixel). לתנאי תאורה טובים, המפתח יכול להיסגר קלות עד לרמה של F2.4, ובכך ניתן להגיד כי מפתח הצמצם במכשירי הגלקסי 9 הוא דינמי ומסתגל לכמות האור בזירת הצילום.
מערך הצילום הכפול של הפלוס צפוי להיות איכותי במעט מזה שנמצא בנוט 8, עקב אותו מפתח צמצם רחב יותר. מלבד זו, המצלמות דומות במערך זה לנוט (אך ממוקמות בצורה אנכית ולא רוחבית). הן כוללות 12 מגה פיקסל, מייצב תמונה אופטי ואפשרות לזום אופטי X2. המצלמה הבודדת של הדגם הרגיל כוללת אף היא מצלמה עם 12 מגה פיקסל ומייצב תמונה אופטי, אך בשני הדגמים ניתן למצוא פלאש לד יחיד, ולא דו גווני כפי שניתן למצוא בשאר מכשירי החברות השונות.
Super Slow Motion – אופציה זו מאפשרת להקליט סרטון ווידאו בהילוך סופר איטי, עם 960 פריימים לשניה, באיכות של 720p. זהו אינו חידוש שטרם ראינו, אך בכל אופן זוהי אופציה נחמדה. החידוש העיקרי הוא הסרטת וידאו ב-4K עם 60 פריימים לשנייה, דבר שחסר לנו כבר בשנה שעברה, לאור היכולת של האייפון 8 לבצע זאת.
מצלמת הסלפי בשני הדגמים מכילה חיישן בגודל 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.7, פוקוס אוטומטי למצב מיקוד חי, אפשרות להקלטה בו זמנית של 2 המצלמות (קדמית ואחורית) ו-HDR איכותי יותר מהדגמים הקודמים.
חברת הבת של סמסונג, AKG, נכנסה לתמונה בתחום הסאונד, כאשר היא תורמת 2 רמקולים סטריאופוניים המספקים סאונד היקפי עם תמיכה בתקן דולבי ATMOS, ואוזניות ממותגות, בהמשך לאוזניות שהוצגו עם הגלקסי 8 אשתקד. המסך, שהוא מהמרהיבים שיש בעולם הסלולר כיום, שומר על מידותיו ועל צורתו – צג ללא גבולות, Infinity לפי שפת החברה, כאשר בדגם הרגיל גודלו עומד על 5.8 אינץ', ועל 6.2 בדגם הפלוס. הרזולוציה לא השתנתה – זו עדיין עומדת על 1440 על 2960 פיקסלים, עם פאנל סופר AMOLED המוכר.
עיצובם של המכשירים זהה למכשירי הגלקסי 8, עם מתכות קלות ואיכותיות, וזכוכיות מסוג גורילה 5 העוטפות אותם. מיקום חיישן טביעות האצבע הועבר למזלנו, אל מתחת למצלמה, כפי שניתן למצוא ב-A8 של החברה, זאת לאחר מיקום גרוע של חיישן זה במכשיר הגלקסי 8 ובנוט 8. עמידותם של המכשירים בפני מים ואבק בתקן IP68 נשמרה, ומגוון הצבעים שבהם הם מוצעים כולל ארבעה צבעים: שחור, כחול, סגול ואפור.
תחום העיבוד הרלוונטי אלינו מציע מעבד חזק ושרירי חדש תוצרת בית, אקסינוס 9810, שהוא מתחרה ישיר לסנאפדרגון 845 שעימו מגיעים המכשירים החדשים לשוק האמריקאי. למעבד ה-9810 8 ליבות בתדר של עד 2.8 גיגה הרץ, זיכרון RAM של 4 גיגה ביט בדגם הרגיל ו-6 בדגם הפלוס. שטחי האחסון נעים בין 64 לעד 256 גיגה ביט, והם ניתן להרחבה בעזרת כרטיס מיקרו SD.
סוללות המכשירים שומרות על נפחן מהדגמים של שנה שעברה – 3,000 מיליאמפר לדגם הרגיל ו-3,500 לדגם הפלוס, עם תמיכה בטעינה מהירה בתקן QC2, ו-Qi לטעינה אלחוטית. חיישן לזיהוי פנים וחיישן לזיהוי קשתית שהופיעו בדגמי ה-8 והנוט 8 עברו שדרוגים משמעותיים, וכעת ניתן להשתמש בהם בחושך ובתנאי תאורה שונים.
סמסונג עושה אייפון X
האימוג'י האישי המונפש של סמסונג עושה שימוש בטכנולוגיה מיוחדת לצורך ניתוח תמונה דו-ממדית וממפה כמאה מאפייני פנים על מנת ליצור מודל תלת ממד, המשקף ומחקה הבעות ומספק התאמה אישית אמיתית. ניתן לשתף את האימוג'ים האישיים המונפשים של סמסונג עם מגוון סטיקרים בפורמט AGIF סטנדרטי, גם עם תוכנות למסרים מיידים מצד שלישי. כפי שראינו באייפון X, זהו גימיק נחמד, שממנו מתלהבים בהתחלה, אך לאחר כמה זמן, שוכחים אותו במגירת היישומים.
גם ביקסבי, העוזרת הקולית שחוגגת שנה, עברה שדרוג, וכעת היא תומכת ב-AR מציאות רבודה, ובעזרת המצלמה היא לומדת וקוראת את האובייקט המצולם, ובכך מציעה מידע נרחב אודותיו. נוסף על כך, היא מציעה שירותי תרגום, קניות ברשת לאחר צילום של מוצרים, ואפשרויות למידע בריאותי על מזון. עם זאת, היא עדיין לא עברה שיעורים באולפן, ולכן היא לא דוברת את שפת הקודש.
תחנת העגינה DEX עברה גם היא שדרוג וחידוש, אם כי היא בת שנה בלבד, וכפי שסמסונג עשתה עם משקפי ה-VR, ניכר שהיא מחדשת את מוצריה המשלימים רק בפן השיווקי. בכל אופן, התחנה החדשה שומרת על יכולותיה לחבר את הטלפון למסך המחשב או הטלוויזיה, אך תומכת בגרסת אנדרואיד 8.0 ומעלה – שעימם המכשירים החדשים מגיעים כבר מהקופסה.
מחירם של הדגמים החדשים צפוי להיות יקר מדגמי ה-8 של השנה שעברה, כך שהדיווחים אודות נסיקת המחירים היו נכונים. כפי שאפל ייקרה את מוצריה, כך סמסונג פועלת גם – דגם ה-S9 הרגיל יוצע במחיר של בערך 720 דולר, ודגם הפלוס 840 דולר. המחיר בישראל צפוי לעמוד על 3,300 שקל ל-S9 ו-3,800 שקל ל-S9 פלוס.
בישראל המכשיר יושק ב-11.3 וככל הנראה יגיע לחנויות ב-15.3, שכן ה-16.3, תאריך ההשקה הבינלאומי, הוא יום שישי. עם זאת, ייתכן והמכשירים יגיעו לשוק רק ביום ראשון שלאחר מכם.
תום רוזנשטרום נמנה על צוות הכתבים והסוקרים של WiseBuy מתחילת שנת 2017. בן 28, מתגורר בקריית אונו וסטודנט למדעי המדינה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה הפתוחה. משרתו העיקרית היא מנהל פרויקטים ותוכן בסוכנות דיגיטל למיתוג ברשת, ובעבר עבד בתעשייה האווירית לישראל.