חדשות WiseBuy

שתף באמצעות:

מה צפוי באייפון 16

חברת אפל תציג ב-9.9 את סדרת האייפון 16 עם ארבעה דגמים ולא מעט שינויים. אז רגע לפני ההשקה, הנה כל מה שאנחנו יודעים על סדרת ה-iPhone 16 החדשה
08.09.2024 | שחר שושן

מעבד חדש, כפתור צילום ייעודי, מסכים מוגדלים עם שוליים דקים, קירור יעיל יותר, תצוגה משופרת, סידור מצלמות חדש, טעינה מהירה, יכולות AI מתקדמות ותקשורת מהירה מתמיד. אפל תשיק את דגמי ה-iPhone 16 ו-iPhone 16 Pro באירוע "It's Glowtime" שייערך ביום שני, ה-9 בספטמבר. עד שהוא יתחיל, סיכמנו את כל מה שאנחנו יודעים על סדרת האייפון 16 החדשה.




המכשיר גדל

אחד השינויים הגדולים שיגיעו לסדרת הפרו הוא הגדלת המכשירים. על פי הדיווחים, מסך ה-iPhone 16 Pro צפוי לגדול מ-6.1 אינץ' ל-6.3 אינץ' ומשקלו יעלה מ-187 גרם ל-194 גרם. מסגרת המסך (Bezel) תתכווץ מ-1.71 מ"מ ל-1.2 מ"מ. המסך של ה-iPhone 16 Pro Max, צפוי לגדול מ-6.7 אינץ' ל-6.9 אינץ' ומשקלו יעלה מ-221 גרם ל-225 גרם. מסגרת המסך תתכווץ גם היא מ-1.55 מ"מ ל-1.15 מ"מ. עובי המכשיר יישאר כמעט זהה למעט עליה זניחה של 0.1 מילימטר בדגם ה-Max. שאר הדגמים צפויים להישאר בגודל זהה לדגמי ה-iPhone 15.



כפתור הפעולה (Action) שהופיע לראשונה בדגמי ה-iPhone 15 Pro, צפוי להגיע לדגמי ה-iPhone 16 הרגילים והוא יחליף את כפתור ההשתקה המוכר. כמו כן, בכל ארבעת דגמי האייפון 16 יתווסף לצד ימין של המכשיר כפתור צילום חדש. הוא יוצב במקום אנטנת ה-mmWave שהייתה זמינה רק בדגמים ששווקו בארה"ב והיא בתורה תעבור לעבור לחלק השמאלי התחתון של המכשיר. הכפתור החדש ממוקם במרכז הפאה הימנית של המכשיר, כך שניתן ללחוץ עליו בקלות במצב אנכי ואופקי. על פי הדיווחים, מדובר בכפתור שניתן ללחוץ פנימה אך הוא כולל משטח מגע שמסוגל למדוד את עוצמת הלחץ המופעלת עליו. ככל הנראה, הוא יתמוך במחוות פיזיות  הכפתור יוכל לזהות מחוות של החלקת האצבע, מ, להן יהיה שימוש באפליקציות של החברה.




סידור עדשות חדש
לפי מכשירי הדמה שהודלפו מוקדם יותר השנה, ניתן לראות שבדגמי האייפון 16 הרגילים, סידור מערך המצלמות ישתנה מאלכסוני לאנכי עם בליטה עגולה בצורת גלולה. החלטה זו נועדה ככל הנראה כדי לאפשר למכשירי האייפון 16 הסטנדרטיים להקליט סרטונים בתלת מימד או Spatial Video - וידאו מרחבי, כפי שאפל נוהגת לקרוא להם, עבור משקפי ה-Vision Pro. ב-iPhone 16 Pro החברה צפויה להחליף את עדשת הזום הקיימת ב-15 Pro לעדשת הזום האופטי Tetraprism 5x, במקביל ל-iPhone 16 Pro Max.

מעבר לסידור מערך עדשות שונה והוספת כפתור הצילום, דגמי ה-iPhone 16 יהיו בעלי אותו עיצוב כללי כמו דגמי ה-iPhone 15 ללא שינויים משמעותיים בצורת הגוף או בגודל המכשיר. כמו כן, העיצוב החיצוני של דגמי ה-iPhone 16 Pro יהיה כמעט זהה ומערך הצילום המרובע עם שלוש העדשות יישאר כפי שהיה בדגם הקודם.




המצלמה הראשית ב-iPhone 16 צפויה להישאר עם מפתח צמצם f/1.6 כמו בדגם הקודם אך המצלמה האולטרה רחבה תשודרג ל-f/2.2 במקום f/2.4, כך שיותר אור נכנס לחיישן וזה משפר את איכות התמונה בתאורה חלשה. דגמי ה-iPhone 16 Pro צפוים לשדרג את המצלמה האולטרה רחבה מ-12 מגה פיקסל ל-48 מגה פיקסל, שתשפר משמעותית את הביצועים בתנאי תאורה חלשה בזכות הטכנולוגיה המוכרת בשם Pixel Binning, שאפל קוראת לה Quad Pixel.




תצוגה
אפל משתמשת במסכי OLED בטלפונים שלה כבר זמן מה אך אחד הדיווחים טוען שאפל עשויה להטמיע את טכנולוגיית ה-Micro Lens Array או MLA בדגמים החדשים. מערך מיקרו-עדשות מורכב ממיליוני עדשות הממקדות את האור המופק על ידי הפאנל אל עיני הצופה כך שבהירות המסך הנראית לעין גבוהה יותר, מה שמאפשר להפחית את צריכת החשמל.




מעבד חדש לכולם
אפל נוהגת לבדל בין הדגמים הרגילים לדגמי הפרו גם בעזרת מעבד מדור שונה, בכך האייפון 15 הגיע עם מעבד A16 שהופיע לראשונה ב-iPhone 14 Pro, אך השנה אחד הדיווחים מציין שבגרסת הבטא של iOS 18 יש עדויות לכך שכל ארבעת דגמי האייפון 16 ישתמשו או לפחות יתבססו על אותו מעבד A18 חדש.


המעבד החדש צפוי לכלול מנוע עצבי (Neural Engine) משודרג עם ליבות נוספות, זאת כדי לאפשר תמיכה במנוע האינטלגנציה המלאכותית של אפל שבצעד הכי אפל מצידה, נתנה למונח המאוד משומש AI שם קנייני משלה - Apple Intelligence - תכונה שכל הדגמים צפויים לתמוך בה. כמו כן, ייתכן שדגמי האייפון 16 הסטנדרטיים יגיעו עם 8GB RAM, לעומת 6GB בדגמי האייפון 15, זאת בעקבות דרישת ה-RAM הגבוהה של תכונות ה-AI.

בשנה שעברה אפל הסתירה את העובדה שרק דגם ה-iPhone 15 Pro Max בנפח 1TB הגיע עם מעבד ה-A17 המלא, בעוד שכל שאר הנפחים וגם דגם הפרו, הגיעו עם גרסה המכילה פחות ליבות. יחד עם זאת, בין אם המעבדים יקראו A18 ויהיו הבדלים בליבות או שחלק מהם יקראו A18 Pro, מעבדי האייפון צפויים להיות חזקים מאוד. כמו כן, לאייפון 15 Pro Max הייתה בעיית חימום יתר כך שבזמן שימוש אינטנסיבי, המכשיר היה משבית את עצמו זמנית עד שהתקרר. דגמי האייפון 16 צפויים לכלול עיצוב תרמי חדש כדי להתמודד עם החום הנוסף מהמעבד החזק.




תקשורת מהירה במיוחד
דגמי ה-iPhone 16 Pro צפויים להשתדרג לתקשורת אלחוטית בתקן Wi-Fi 7 בעוד שהדגמים הפשוטים ישודרגו ל-Wi-Fi 6E במקום Wi-Fi 6. תקן זה מסוגל להשתמש בערוצים ברוחב פס של 320MHz לעומת 160MHz בתקן 6E אך הוא דורש ראוטר מתאים, ואלו רק לאחרונה החלו להיות זמינים בארץ.


דגמי האייפון 16 Pro צפויים לכלול את המודם Snapdragon X75 של קוואלקום התומך בסטנדרט בשם 5G Advanced, אך נכון לעכשיו לא ידוע לנו האם יש תשתית סלולרית מתאימה לכך בישראל. דגמי האייפון 16 הסטנדרטיים צפויים להישאר עם אותו שבב X70 של קוואלקום, שכבר היה בדגמי האייפון 15.

אפל אוהבת לשמור את כל שלבי הפיתוח והייצור אצלה ולאורך השנים היא מקטינה את התלות שלה ביצרנים אחרים ככל הניתן. כפי שהיא עברה מהמעבדים של אינטל לסיליקון בפיתוחה, כך היא גם עושה כדי לבטל את התלות בשבבי התקשורת והאנטנות של קוואלקום. על פי אחד הדיווחים, אפל עובדת על שבב תקשורת סלולרית ואנטנה משלה אך אלו לא צפוים להופיע בדגמי 2024.




אחסון מורחב
ה-iPhone 16 Pro וה-iPhone 16 Pro Max יהיו זמינים עם אחסון בנפח מקסימלי כפול מדגמי ה-iPhone 15 Pro, שצפוי לגדול מ-1TB ל-2TB.


אפל עברה לאחסון על שבבים מסוג Quad-Level Cell (QLC) NAND flash שיכולים לשמור יותר מידע על שטח פיזי קטן יותר. שבב זה אמנם זול יותר מ-Triple-Level Cell (TLC) NAND שכבר קיים באייפונים מהדור הנוכחי, אך מהירות הקריאה והכתיבה שלו מהירות יותר לעומת ה-QLC היעיל יותר מבחינת שטח, כך שמעניין לראות כיצד אפל תפתור את המשוואה הזו.


סוללה
ציפוי הסוללה של ה-iPhone 16 צפוי להכיל מעטפת נירוסטה המאפשרת צפיפות אנרגטית גבוהה של עד 10% לפי אחד הדיווחים. שינוי זה יכול להוביל לחיי סוללה ארוכים יותר אך אם דיווח זה יתברר כנכון, סביר להניח שתכונה זו תהייה זמינה בדגמים היקרים יותר.


החוק באיחוד האירופי מחייב יצרני סמארטפונים לאפשר לכל אחד להחליף את הסוללה המובנית במכשיר באמצעות כלים סטנדרטיים, ללא תלות במעבדה מורשית המפוקחת על ידי היצרן. החוק נכנס לתוקפו ב-2025 כך שהוא לא חל על סדרת ה-iPhone 16. יחד עם זאת, אפל צפויה להטמיע שיטה להחלפת הסוללה בלפחות אחד מדגמי ה-iPhone 16. בשיטה זו הסוללה תהייה סגורה בתוך כלוב מתכתי, ולא מודבקת לגוף המכשיר, כך שיהיה ניתן להחליף אותה בקלות.


קיבולת הסוללה צפויה להשתנות בכל הדגמים ולאו דווקא לטובה. האייפון 16 יכיל סוללה בקיבולת של 3,561mAh לעומת 3,349mAh ב-15. דגם הפלוס יכיל סוללה קטנה יותר עם  4,006mAh לעומת 4,383mAh ב-15 פלוס. דגם הפרו יגדל מעט ל-3,355mAh במקום 3,274mAh ב-15 פרו ודגם הפרו Max יגדל קצת יותר ל-4,676mAh לעומת ה-4,422mAh ב-15 פרו מקס.




טעינה מהירה
בכל שנה עולים דיווחים על כך שהפעם סוף סוף המכשירים יתמכו בטעינה מהירה באיזשהו אופן, ובכל שנה אנחנו מתאכזבים מחדש. גם הפעם מדווח שדגמי ה-16 פרו יתמכו בטעינה מהירה בהספק של 40W ובטעינה אלחוטית מהירה דרך תקן MagSafe בהספק של 20W. לשם השוואה, דגמי האייפון 15 וה-15 פרו, תומכים בטעינה בהספק מקסימלי של 27W דרך מתאם חשמל ל-USB-C, וטעינה אלחוטית דרך מטען רשמי של MagSafe עד 15W.


דגם אולטרה?

גם השנה עולות שמועות על דגם Ultra אך אלו בעיקר משאלות לב ולמעשה אין כעת וגם לא היו בעבר עדויות לגיטימיות שאפל תשיק דגם חמישי שיעלה על כל השאר, למעט האפשרות שהיא תשיק מכשיר מתקפל, אך מכשיר כזה לא יוכרז כבדרך אגב אלא יוצג באירוע משלו.


כשחברה כמו אפל מוציאה קו מוצרים, היא מייצרת באופן מלאכותי מדרגות שדרוג בין המכשירים ולזה יש שתי מטרות בולטות: הראשונה היא לתחום את הבחירה בין הדגמים השונים של החברה, כך שהברירה היא בין אייפון כזה לאחר, לא אייפון מול חברה אחרת. המטרה השנייה היא שהצרכן ידע מי אשם בכך שבמכשיר שלו אין חלק מהתכונות שקיימות אצל המתחרים ומה הוא צריך לעשות כדי לתקן את הטעות הזאת - לקנות את הדגם היקר יותר. אפל סוללת עבור הצרכן נתיב מאוד ברור לשדרוג והיות ואיש לא באמת יודע מה השווי הכספי של פיצ'רים מאוד ספציפיים שנכללים בדגמים היקרים יותר, אפל מסבירה זאת בבירור דרך תמחור המכשירים.


הבידול בין הדגמים לא נעשה על ידי הוספת תכונות לדגמי הפרו והמקס, אלא על ידי גריעת תכונות מהדגמים המובחרים שהולכת ומחמירה ככל שיורדים מטה והתהליך הזה בדיוק, הוא מה שמייצר את תחושת ההחמצה שגוררת רכישה מוגדלת.

שחר שושן - עורך ראשי

מומחה מחשבים, טלפונים סלולריים, ציוד צילום טלוויזיות ומוצרי אודיו
שחר שושן הוא עורך האתר ומנחה ערוץ היוטיוב הרשמי של Wisebuy. בן 39, נשוי ואב לשניים. ביומיום מנהל את האתר, עורך את חדשות הטכנולוגיה, כותב סקירות ויוצר סרטונים. בעבר כתב ב-ynet דיגיטל ומנחה את הפודקאסט LowBattery בנושאי טכנולוגיה.