ה-DAV280 הוא מקציף חלב מבית Davo שמבטיח "לשדרג כל בוקר" עם הבטחה להקצפת חלב במרקם קטיפתי, עיצוב מודרני, נוחות שימוש גבוהה, ארבע תכניות מובנות וכן גוף המקציף מתיימר להיות קל לניקוי. ה-DAV280 זמין בצבע שחור.
נוחות השימוש
ה-DAV280 בנוי כמו כל המקציפים: מיכל הקצפה שמנמן עם ידית בצד, אביזר ההקצפה ממוקם באמצע ומכסה פלסטיק בקודקוד מעל כדי למנוע מהחלב לזלוג החוצה. מידותיו: גובהו 20 ס"מ, ורוחבו 13 ס"מ. בסיס המקציף, היחידה מעליה מניחים את המקציף, מורכבת מכבל חשמל מובנה באורך 75 ס"מ וארבעה מקשי מגע בקדמת המקציף. בחלק הפנימי של המיכל צרובים מדדי ה-MIN וה-MAX כמקובל, הבעיה שהם ברורים רק במהלך מזיגה, כלומר השתקפות החלב אל המיכל גורמת להם "להיחשף", אפקט מוכר שקורה בהמון מקציפים - ועדיין מעצבן. במארז קיבלנו עוד צמד אביזרי הקצפה המאוחסנים בתחתית המקציף.
על יחידת הבסיס ארבעה מקשי מגע המציעים תכניות שונות: הכנת קפה טורקי, הקצפת חלב חם, חימום חלב והכנת שוקו חם. הקצפה קרה אין כאן - וחבל. בחוברת ההוראות קיבלנו גם הנחיות ברורות כיצד להכין כל משקה, בהתבסס על קיבולת, כמויות ומשך זמן הכנה. כשמחברים את המקציף לחשמל, כל מקשי המגע מוארים. ברגע שתכנית מסוימת נלחצת, רק המקש שמייצג אותה ממשיך להאיר, חיווי לכך שהמקציף עובד. רק כשכל המקשים מוארים שוב, זו הדרך של המקציף לסמן ש"העבודה הסתיימה". פשוט.
מבחינת ניקיון ותחזוקה, את כל מיכל ההקצפה ניתן לשטוף תחת מי ברז, כולל החלק הפנימי כמובן. היצרנית אוסרת להכניס את המיכל אל מדיח כלים, כנראה כדי לא לשחוק את ציפוי הטפלון. בנסיונות שלנו גם לא צריך לשפשף יותר מדי; שטיפה תחת ברז המים מסירה את רוב שאריות ההקצפה. עדיף מן הסתם בכל זאת לנגב עם מטלית רכה את החלק הפנימי, בעיקר כדי להסיר את שאריות החלבון והשומן שנצמדים לדפנות, אחרת הם נוטים להתייבש ולהידבק לציפוי. את הבסיס כמובן אין לשטוף כלל, רק לנגב עם מטלית לחה.
ביצועים
הספק ה-DAV280 עומד על 650W. נפח מיכל ההקצפה עומד על 250 מ"ל במקסימום והמינימום הנדרש להקצפה עומד על 100 מ"ל. כאמור, למקציף ארבע תכניות, בדקנו שלוש מהם: הקצפת חלב, הכנת קפה טורקי והכנת שוקו חם.
נתחיל עם הקצפת החלב. מזגנו 100 מ"ל חלב קר אל המיכל ולחצנו על המקש הייעודי. אחרי 3 דקות הקצפה, זמן לא מועט, ה-DAV280 סיים ומזגנו את הקצף לכוס אספרסו שהכנו מראש. הקצף יצא סמיך מאוד, חלק במרקם ועדין בטעם. במבחן הבסיסי אין כשלים, המקציף משלים את המשימה העיקרית לשמה הוא נועד בקלות.
עוברים להכנת קפה טורקי. שפכנו כפית גדושה של קפה שחור אל המיכל, הוספנו 100 מ"ל מים ולחצנו על התכנית הייעודית להכנת קפה טורקי. המקציף הכין קפה רותח, מעורר ולא רע בכלל מבחינת הטעם, הרבה יותר ממה שציפינו - פשוט כי טרם פגשנו מקציף שמתיימר להכין קפה טורקי. מבחינת זמנים, גם כאן המתנו סביבות 3-4 דקות, המון זמן עבור קפה טורקי שהיינו יכולים להכין בערבוב ידני תוך 20-30 שניות. פתרון לעצלנים או לאלו שממש-קצרים בזמן, כנראה.
מקנחים עם הכנת המשקה שהכי הרשים אותנו, שוקו חם. מילאנו את המיכל ב-10 גרם אבקת שוקו ו-100 מ"ל חלב. זמן ההכנה ממושך; לא פחות מארבע דקות הכנה דורש ה-DAV280 כדי להכין שוקו חם. החדשות הטובות? המשקה הזה גנב את ההצגה: כשמוזגים אותו לכוס, השוקו ענני מאוד בחלק העליון ונוזלי יותר בחלק התחתון ובשורה התחתונה, שילב מעולה בין הקקאו לחלב, כלומר לא נוזלי מדי אבל גם גבשושי מדי. הילדים התלהבו והבוגרים ציינו שמדובר בשוקו מוצלח מאוד שמרגיש כאילו הוכן בבית קפה.
סיכום
אנחנו בעידן שבו כל מכשיר חשמלי קטן עם ייעוד ספציפי מנסה להציע יותר מהמשימה העיקרית לשמה גויס וה-DAV280 הוא אחד מהמקרים האלה. את מבחן ההקצפה ה-DAV280 צלח בקלות יתרה, אבל הפתיע הרבה יותר כשהכין שוקו מצוין וקפה טורקי לא רע בכלל. מגיעות לו גם נקודות זכות על תפעול פשוט וניקוי קל ומהיר, אלא שנדרשת סבלנות מצד המשתמש; זמני ההכנה כאן נעים בין 3-4 דקות - פחות מתאים לאנשי בוקר לחוצים שממהרים לצאת מהבית.
אהבנו
מקציף חלב במרקם ענני ועדין
מכין שוקו חם מעולה
צמד אביזרי הקצפה נוסף במארז
קל לניקוי
פחות אהבנו
זמני הכנה ארוכים יחסית
אין הקצפה קרה
מדדי ה-MIN וה-MAX במיכל לא ברורים