שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי

הטוב
  • נגן מוזיקה מצוין
  • איכות צליל טובה מאוד
  • מסך מעולה
הרע
  • נוחות השימוש בחלק מהכפתורים
  • המעבר לנגן המוזיקה מבטל כל פעולה אחרת
  • שקע לאוזניות של 2.5 מ"מ (ולא 3.5 הסטנדרטי)
בשורה התחתונה

האם 5610 XpressMusic הוא נגן מוזיקה מצוין? כן. האם הוא "נגן מוזיקה אולטימטיבי", כדברי יוצריו? לא. הסיבה: מאחר שזהו טלפון סלולרי שיש לו נגן מוזיקה ולא להפך, ציפינו שאפשר יהיה לתפעל את המכשיר מבלי שכל מעבר לנגן המוזיקה במהלך פעולה מסוימת יבטל אותה. היינו שמחים גם לו ניתן היה להפסיק את השמעת שיר מבלי להיכנס לתפריט הנגן. ואתם יודעים מה, ציפינו מנגן מוזיקה "אולטימטיבי" גם להיות מצויד בשקע 3.5 מ"מ לאוזניות, ואפילו לאוזניות איכותיות יותר.


 


מי שכל אלה לא מפריעים לו, ייהנה ממכשיר טוב עם נגן מוזיקה מצוין, איכות צליל טובה מאוד, מצלמה לא רעה בכלל ומשך פעולת סוללה מרשים.

הקדמה

התחרות על תשומת לבו של הצרכן הצעיר חובב המוזיקה הניבה עוד מכשיר מוזיקלי, הפעם מבית היוצר של נוקיה. יצרנית הסלולר הגדולה בעולם ודאי עוקבת בדאגה אחר הצלחתה ההולכת וגדלה של סוני-אריקסון בגזרה המוזיקלית, ועושה מאמצים רבים כדי להוכיח שגם בתחום הזה היא החברה המובילה.

ואמנם, המכשיר החדש של נוקיה, שעם השקתו הוגדר על ידי יוצריו כ"מכשיר המוזיקה האולטימטיבי", מכיל את כל המרכיבים הנדרשים להיות כזה – שבב מוזיקה ייעודי, אקולייזר, מגוון פורמטים, לחצני מוזיקה ייחודיים, זיכרון מצורף של ,1GB ובקיצור כל מה שאפשר למצוא בנגן מוזיקה ייעודי ממוצע. 

האם ה-5610 הוא אכן המכשיר המוזיקלי האולטימטיבי? בדקנו.

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

איכות הקול ושמע (20%)

10

כרגיל בנוקיה, איכות השמיעה בשיחה טובה מאד, משני צדי השיחה. ל5610- רמקול חיצוני בודד, בניגוד למכשיר קודם בסידרה המוזיקלית של נוקיה (ה-5700), אך רמקול זה מספק רמת קול גבוהה המאפשרת שיחה נוחה בדיבורית.

למכשיר מצורפות אוזניות איכותיות, הכוללות מתאם לאוזניות 3.5 מ"מ שמאפשר לחבר אוזניות סטנדרטיות – איכותיות אפילו יותר למי שמעוניין. השמיעה באוזניות אלה טובה מאוד. בחיבור של אוזניות סטריאופוניות אלחוטיות מסוג A2DP השמיעה של השיחה וכן של המוזיקה היו ברמה גבוהה ביותר.


 

נוחות השימוש (30%)

7

הנוקיה המוזיקלי הוא בעל מראה שגרתי למדי, ודומה בחזיתו למכשירי סליידר אחרים של נוקיה. הצד האחורי, לעומת זאת, מוחצן הרבה יותר; הוא מנוקד כולו בשקעים שמעניקים לו מראה יוצא דופן, מעטר אותו לוגו גדול של Nokia ומשלימים את המראה עדשת צילום ופלאש, הממוקמים באחת מפינות המכשיר.

מבחינת אחיזה ונוחות בכף היד, המכשיר בממדים ובמשקל נוחים, והחלק האחורי המחוספס משפר את האחיזה. פתיחת הסליידר טובה מאוד וניכר שמהנדסי נוקיה השקיעו בתכנון המסילות המתכתיות, והפתיחה חלקה וקלה.

לוח מקשי התפריטים טוב מאוד ומסודר בצורה יעילה. על משטח חלק אחד מסביב למקש המרכזי מצויים ארבעה כפתורי מגע המספקים היזון חוזר מצוין –  שני כפתורים הניתנים לתכנות (soft keys) ומקשי Send/End. המקש המרכזי מובחן ומסומן כמקש מוזיקה להתחל/עצור. הדבר הנוסף והבולט הוא הכפתור החדש בצורת מלבן שבנוקיה קראו לו Music Mover המאפשר מעבר מהיר בין התפריט הכללי לתפריט המוזיקה ולרדיו.

לוח המקשים וכן המקשים בחלק העליון של הסליידר עשויים פלסטיק מבריק הנוטה להתלכלך בקלות מטביעות אצבעות. מקשי הספרות ברורים, מופרדים בצורה טובה, הסימון עליהם ברו והם מגיבים בהחלטיות.

ממשק המשתמש של המכשיר הוא מסדרה 40 המעודכנת (3) שמוכרת ממכשירים רבים של נוקיה שיצאו בשנה האחרונה, כולל שני מכשירי ה-6500 שהושקו לאחרונה. הממשק מכיל שיפורים לעומת הממשקים הקודמים, ובהם ניתן למנות את מסך
ה-
active standby המציג את הסטטוס של הרדיו, משימות ויומן, הצגת תפריט בצורה של רשימות שונות, אפשרות לשימוש בתכונת העתקה של טקסט בין יישומים שונים, ועוד. מהירות התגובה של הממשק טובה מאוד.

כאן אנו מגיעים למקש הייעודי Music Mover. המטרה שלשמה הוא קיים במכשיר היא כדי לעבור לנגן המוזיקה ולרדיו בצורה קלה ומהירה. ואכן המעבר למוזיקה מתבצע בצורה מהירה ואינטואיטיבית. אבל, אבל ועוד פעם אבל, בנוקיה שכחו, או התעלמו מהעובדה הפשוטה שמערכת ההפעלה מסדרה 40 אינה מאפשרת עבודה של יישומים ברקע. כתוצאה מכך, כאשר אתם מבצעים פעולה כלשהי במכשיר (גלישה, הקלדת הודעת טקסט, צפייה ברשימת אנשי הקשר וכדומה), ועוברים בעזרת המקש למוזיקה, הפעולה פשוט מתבטלת.  זאת תכונה מעצבנת ביותר. מה שתמוה הוא שבעיה זו אינה קיימת במכשירים קודמים בעלי מערכת הפעלה מסוג סימביאן של נוקיה, כמו מכשיר המוזיקה 5700 ולא ברור מדוע נוקיה בחרה כאן בסדרה 40. בנוסף, כאשר מפעילים את נגן המוזיקה ועוברים בעזרת המקש לתפריט הראשי, אין אפשרות לעצור את השיר בלי לחזור למצב מוזיקה. במכשירים של יצרנים אחרים, דוגמת סוני-אריקסון, קיים לחצן ייעודי להפעלה ולעצירה של המוזיקה שאינו תלוי במיקום שלך בתפריט.

המסך של נוקיה, בגודל 2.2 אינטש, 240x320 פיקסלים ו-262 מיליון צבעים הוא מסך בהיר וטוב, עם יכולת התאמה לרמת התאורה הקיימת בעזרת חיישן הנמצא מעל למסך. המסך רגיש לטביעות אצבעות בשל המראה המבריק והשחור שלו, אבל הוא מתפקד מעולה בכל תנאי התאורה, כולל שמש מלאה.

בצדו הימני של המכשיר נמצא לחצן המצלמה, בולט ונוח לשימוש. הפעלת המצלמה היא כמעט מידית. בנוסף, יש כאן את מקש עוצמת הקול השקוע כמעט לחלוטין ולטעמנו מאוד לא נוח לשימוש.

בחלק העליון של המכשיר ממוקמת כניסת ה- micro-USB לחיבור כבל הנתונים, חריץ ההטענה ואת כניסת ה-2.5 מ"מ לאוזניה. שחרור מכסה הסוללה קשה מאוד, עד כי התעורר בנו חשש שהסרתו תביא לשבירתו. מדובר בחיסרון של ממש, בעיקר בשל היותו של ה-5610 מכשיר מוזיקלי שנועד לאחסן שירים על גבי הכרטיס.

המכשיר בממדים ובמשקל נוחים, והחלק האחורי המחוספס משפר את האחיזה. לוח מקשי התפריטים טוב מאוד ומסודר בצורה יעילה. על משטח חלק אחד מסביב למקש המרכזי מצויים ארבעה כפתורי מגע המספקים היזון חוזר מצוין –  שניים הניתנים לתכנות (soft keys) ומקשי Send/End. המקש המרכזי מובחן ומסומן כמקש מוזיקה להתחל/עצור

המטרה שלשמה קייםהמקש הייעודי Music Mover היא כדי לעבור לנגן המוזיקה בצורה קלה ומהירה. ואכן המעבר למוזיקה מתבצע בצורה מהירה ואינטואיטיבית. אבל, אבל ועוד פעם אבל, בנוקיה שכחו, או התעלמו מהעובדה הפשוטה שמערכת ההפעלה מסדרה 40 אינה מאפשרת עבודה של יישומים ברקע

סימביאן
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

יישומי מולטימדיה (20%)

8.5

באגף המוזיקה, ה-5610 מצליח לענות על הציפיות, אבל לא מפתיע במיוחד. יש בו כל מה שאפשר למצוא בנגן מוזיקה ייעודי: תמיכה במגוון סביר של קובצי מוזיקה – MP3‏, MP4‏, AAC‏, eAAc+ ו-WMA, איקולייזר בעל חמישה ערוצים ו"הרחבת סטריאו" – תכונה המעניקה עומק מסוים לצליל. 

כצפוי, מציע הנגן מיון אוטומטי של ספריית המוזיקה לפי רשימות השמעה, מבצעים, אלבומים וסגנונות
. הנגן נוח מאוד לשימוש והמידע המוצג לגבי השיר, מצב הנגינה (חוזרת, אקראית וכו') ברור וטוב. איכות הצליל גבוהה מאוד ובהחלט ניתן להשוותה לנגני מוזיקה ייעודיים. החיסרון היחידי שמצאנו בנגן הוא היעדרו של חיווי לרמת העוצמה של הנגינה, בעת שינוי העוצמה או בכלל.

גם ההצגה של סרטוני וידיאו על גבי המסך במצב רגיל או במסך מלא מטופלת כאן בצורה מצוינת והחווייה מהנה. המכשיר תומך
A2DP להשמעת סטריאו ב-BT והאיכות המתקבלת כאן טובה מאוד.

מבחינת המצלמה, נוקיה ציידה כאן את המכשיר במצלמה המוכרת מדגמים קודמים, באיכות של 3.2 מגה פיקסל הכוללת פוקוס אוטומטי ופלאש יעיל. הצילום בתנאי תאורה נוחים מספק תמונות באיכות טובה. המצלמה מגיבה במהירות בעת ההפעלה, אך חבל שלאחר הצילום לוקח לה מספר שניות עד שהיא שוב מוכנה לצילום הבא. הפוקוס האוטומטי פועל היטב, גם בצילום מקרוב. הפלאש חזק למדי, ותורם לאיכות התמונה בתנאי תאורה גרועים. צילומי הוידיאו, המתבצעים כאן בקצב נמוך של 15 תמונות בשניה, מתקבלים באיכות נמוכה.

בערכת המכשיר כלול זיכרון בנפח של 1GB המספק התחלה טובה לאחסון מוזיקה וסרטונים, וניתן להרחיבו באמצעות כרטיס MicroSD עד 4GB. למכשיר גם זיכרון מוגדל לאחסון פרטי אנשי קשר בעל 2,000 מקומות אחסון.

הנגן נוח מאוד לשימוש והמידע המוצג לגבי השיר, מצב הנגינה (חוזרת, אקראית וכו') ברור וטוב. מבחינת איכות הצליל, היא גבוהה מאוד ובהחלט ניתן להשוותה לנגני מוזיקה ייעודיים. החיסרון היחיד שמצאנו בנגן הוא היעדרו של חיווי לרמת העוצמה של הנגינה

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

גלישה וסנכרון (10%)

9

הדפדפן הרגיל של סדרה 40 מעניק כאן חווייה סבירה, אך הדפדפן הנוסף המותקן במכשיר – אופרה מיני, מעניק חווייה משופרת, בעיקר בהצגת דפי HTML. מהירות הגלישה סבירה אך נחותה יחסית למכשירי דור 3.5.

תוכנת הסנכרון של נוקיה היא מהטובות הקיימות בשוק ומאפשרת, גם כאן לסנכרן ולגבות את כל סוגי המידע האישי והתוכן בממשק טוב, לשלוח הודעות טקסט ועוד. החיבור בעזרת כבל הנתונים או ה-BT התבצע במהירות ובנוחות.

הדואר האלקטרוני במכשיר כולל תמיכה ב-POP3 וב-IMAP4 וכן בהצגת קובצי Office מצורפים.  אין תמיכה בחיבור ל-Exchange.

דור 3.5
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה (10%)

9

נוקיה מצהירה על השמעת מוזיקה רצופה של עד 22 שעות. מבדיקה שערכנו הסוללה לא עמדה ביותר מ-10 שעות השמעה רצופות. עם זאת, הסוללה חזקה ומחזיקה שלושה ימים בשימוש סביר הכולל BT פתוח, השמעת מוזיקה וגלישה מדודה. נתוני היצרן הם זמן דיבור של שש שעות וזמן המתנה של 320 שעות.

עמידות (10%)

9.5

המכשיר הוא בעל איכות הרכבה מצוינת וחלקי אלומיניום רבים, כולל הטבעת המקיפה ומסילת הסליידר. גם המסך ניחן בעמידות טובה למדי, אך הוא רגיש מעט לטביעות אצבעות. כמו במכשירים רבים אחרים, גם כאן עדשת המצלמה שבגב המכשיר גלויה וחשופה לפגיעות.

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.