סקירת wisebuy - Motorola i876: יעיל. גם בניווט
- זוג רמקולים עוצמתיים ואיכותיים
- מקשים נוחים
- נגן מוזיקה טוב עם שיפורי שמע רבים
- מקלט GPS מובנה
- Bluetooth סטריאופוני
- איכות בנייה מעולה
- עיצוב תפריטים מיושן
- גלישה ב-WAP בלבד
- אין תמיכה בדוא"ל
- מצלמה בסיסית
- חיי סוללה לא מרשימים
לקוחות חברת מירס עדיין יכולים רק להביט בקנאה על המכשירים המעוצבים להפליא של הרשתות המתחרות, אבל מבחינת ביצועים ובעיקר איכות שיחה אין להם על מה להתלונן: i876 עושה עבודה מצוינת, הוא מסיבי ועמיד מאוד ויש לו נגן מוזיקה לא רע בכלל וקישורית Bluetooth, ואפילו מקלט GPS. מי שצריך דווקא יכולות אינטרנט מתקדמות – שיחפש מכשיר אחר.
i876 הוא אחד המכשירים המתקדמים בגלריית הטלפונים של חברת מירס. הוא אמנם לא מחדש הרבה מבחינה ויזואלית ומתאפיין באותו מבנה צדפה מסיבי ותכליתי כמו שאר הדגמים של מירס, אך מבחינה טכנולוגית הוא מתקדם למדי יחסית למכשירי הרשת.
זהו מכשיר בינוני בגודלו ובמשקלו, בגימור דמוי-מתכת בצבע חום עמוק שאמנם אינו משתווה למכשירים הסקסיים והדקיקים ברשתות GSM או CDMA, אך יחסית הוא מעוצב לא רע בקווים מתעגלים. כמעט שכחנו איך זה נראה, אבל בדגם הזה עדיין תוכלו למצוא אנטנה חיצונית ואפילו נשלפת.
מפרט המכשיר כולל 2 מסכים – חיצוני ופנימי, מצלמת 1.3 מגה פיקסל, נגן מוזיקה, תקשורת ברשת iDEN, קישורית Bluetooth A2DP, חריץ הרחבה לכרטיסי Micro-SD, מקלט GPS SiRF III, ווקי טוקי, ספיקר חיצוני, טייפ מנהלים ועוד.
ממכשירי מוטורולה יש לנו ציפיות מוקדמות גבוהות בתחום השמע, על סמך ניסיון קודם מוצלח. ואכן איכות השמע בשיחה טובה מאוד, אך לא מעולה כפי שקיווינו. שמענו את בן שיחנו היטב ובעוצמה טובה אך פעמים רבות נלווה לדובר רחש לוואי.
הספיקר החיצוני, לעומת זאת, לא רק שלא אכזב אלא די הדהים אותנו: זוג הרמקולים בתחתית המכשיר הפיקו עוצמה כה גבוהה, שיכולנו לשוחח בנוחות גם בנסיעה ברכב עם חלונות פתוחים או במקומות הומים אדם. לא נותר לנו אלא לתהות, אם הטכנולוגיה קיימת, מדוע שאר הטלפונים הסלולאריים מסתפקים בספיקר עלוב או בינוני לכל היותר.
בנגינת מוזיקה במכשיר הופתענו שוב לא רק מעוצמת השמע של זוג הרמקולים הסטריאופוניים אלא גם מאיכות הצליל המעולה, וניתן לומר שאלו מהרמקולים הטובים שיצא לנו לשמוע מלבד אלו שבנוקיה N95.
גודלו של i876 בינוני והוא יחסית קל משקל – רק 97 גרם. מבנה המכשיר צר ביחס למכשירי צדפה של מירס, ולולא האנטנה החיצונית הוא היה יושב בנוחות רבה בכיס. פתיחת המכשיר נוחה והאחיזה בו מצוינת.
המסך החיצוני בסיסי מאוד – הוא צבעוני ומציג את שם המתקשר או השעה, אך הרזולוציה שלו כה נמוכה שעם קצת מאמץ יכולנו כמעט לספור את הפיקסלים שלו
(96X65). הוא מציג 65 אלף צבעים ועושה את העבודה.
המסך הפנימי שמתגלה עם פתיחת המכשיר כבר מתקדם יותר. הוא אמנם לא גדול אך בעל רזולוציה די טובה של 220X176 פיקסלים ותומך בעד 262 אלף צבעים. תמונות וטקסט נראים עליו ברורים, צבעוניים וחדים למדי.
מתחת למסך נמצאת המקלדת האלפא-נומרית. מקשי הספרות גדולים, מופרדים היטב זה מזה ומגיבים היטב, גם אם משמיעים קול נקישה כשלוחצים עליהם. מעל מקשי הספרות נמצאים מקשי החיוג וניתוק, ה-Soft Keys, מקשי הניווט ושני מקשים ייעודיים למצלמה ולתפריט הראשי שהם מעט קטנים מדי אך התרגלנו לכך לאחר זמן מה. לא מצאנו במכשיר מקש מחיקה, והתברר לנו שלצורך כך משמש מקש הכוכבית. לא נוח במיוחד.
מקשי הספרות גדולים, מופרדים היטב זה מזה ומגיבים היטב. מעל מקשי הספרות נמצאים מקשי החיוג וניתוק, מקשי הניווט ושני מקשים למצלמה ולתפריט הראשי שהם מעט קטנים מדי אך התרגלנו. התברר לנו שלצורך מחיקה משמש מקש הכוכבית. לא נוח במיוחד
בסקירה של המכשיר מבחוץ נמצא את חריץ הרחבה לכרטיס Micro-SD מימין, מחופה בכיסוי פלסטיק קשיח, משמאל – שקע 2.5 מ"מ לאוזניות, מקש מאורך לשיחות PTT וזוג מקשי העוצמה הכסופים. בתחתית המכשיר ישנו שקע Mini-USB המשמש לטעינה ולסנכרון ובראש המכשיר יש שני מקשים רב תכליתיים, שכשהמכשיר סגור הם משמשים לדפדוף בין אנשי הקשר וחיוג, כשהוא פתוח – להפעלה וכיבוי של הרמקול החיצוני; ובנגינת מוזיקה לדפדוף בין השירים ועצירה או נגינה. המיקום שלהם אמנם לא שיגרתי, אבל גילינו שהם נוחים ופונקציונאליים מאוד.
מערכת ההפעלה נראית מיושנת ממבט ראשון, בעיקר בגלל עיצוב הממשק והגופנים, אך במבט עמוק יותר לתוך הקנקן גילינו מערכת מפורטת ועשירה למדי עם הרבה אפשרויות, הגדרות ותוכניות. בתפריט הראשי גילינו תופעה מעצבנת – כשנכנסים לתפריט פנימי אין דרך לחזור לתפריט הראשי, אלא לצאת לגמרי מהתפריט למסך הראשי ואז להיכנס חזרה לתפריט. מאידך גיסא, שמחנו לגלות תכונה שלא קיימת ברבים מהטלפונים החדישים – יישומים רבים כמו נגן המוזיקה, תוכנת הניווט ואפילו הדפדפן אינם נסגרים לגמרי בלחיצה על מקש ה-END אלא נשארים פעילים ברקע, וניתן לחזור אליהם במהירות בדיוק היכן שהפסקנו.
במכשיר נמצא מקלט GPS ותוכנת הניווט של החברה. ניווטנו בעזרתו ברחבי הארץ, והודות לעוצמת הרמקולים החזקה לא החמצנו אף הוראה קולית וחוויית הניווט באופן כללי הייתה טובה. בפעמים הראשונות לקח למכשיר זמן רב יחסית לקבל אות לווין, אך לאחר מכן השתפר המצב והצלחנו לקבל אות תוך פחות מדקה.
על מצלמת המכשיר אין הרבה מה להרחיב: זו מצלמת 1.3 מגה פיקסל בסיסית, ללא אוטו-פוקוס או אפשרויות כוונון כלשהם מלבד הגדרת גודל ואיכות התמונה ושינוי בהירות. יש אמנם פלאש אך גם הוא קטן ובסיסי בלבד. איכות התמונות – בהתאם, בסיסיות ותו לא. וידיאו תוכלו להקליט ברזולוציה מקסימלית של 352X288, וגם כאן אין למה לצפות מאיכות הסרטונים.
נגן המוזיקה דווקא הפתיע לטובה. אין שם אמנם קטלוג חכם של הרצועות לפי פרמטרים, והן פחות או יותר נזרקות כולן לרשימה אחת, אך ניתן להכין רשימות השמעה, לקבוע הפעלה חוזרת או אקראית, ובמיוחד התפעלנו מאפשרויות שיפורי השמע. יש כאן איקולייזר עם כמה וכמה תבניות מוכנות, הפעלת מצב שמע תלת-ממדי שמעצים באופן ניכר את חוויית הסטריאו, והדמיות סאונד שונות כמו שמע במערה, בסמטה, באולם קונצרטים וכדומה. הנגן תומך בפורמטים MP3, AAC, WMA.
הגלישה במכשיר, כמו בכל רשת מירס, היא בדור 2.5 וקצב הערבת הנתונים מהיר למדי, בעיקר בטעינת עמודי WAP. הדפדפן במכשיר בסיסי ופשוט אך נוח לגלישה בפורטל הרשת, בה מצאנו לא מעט תכנים מעניינים. לאתרים חיצוניים כמו וואלה או NRG לא הצליח הדפדפן לגלוש כלל, בטענה כי המסמך גדול מדי או שהשרת שגוי.
אין תמיכה בקבלה או שליחה של דוא"ל מהמכשיר.
i876 מצויד בסוללת ליתיום-יון בהספק של 880mAh, ולהצהרת החברה מסוגל לספק 4 שעות שיחה או 3 ימי המתנה. מצאנו את הנתונים הללו מדויקים למדי, ואכן לאחר כיומיים וחצי של שימוש מועט למדי הסוללה שבקה חיים, וזהו זמן סוללה בינוני לכל היותר.
כמכשיר שממותג כמכשיר-שטח, i876 הוא ללא ספק טלפון עמיד ביותר. הוא מסיבי, חזק וקשוח, דבר שניתן לראות כבר במנגנון הפתיחה החזק שלו. שקעי האוזניות, הטעינה וכרטיס הזיכרון מכוסים במכסה פלסטיק קשיח (אם כי מכסה הטעינה אינו צמוד חזק למקומו כמו האחרים), ואיכות הבנייה וההרכבה הכללית מצוינת.