שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מחשב נייד

הטוב
  • עיצוב יפהפה
  • מסך גדול ואיכותי
  • כניסת HDMI ואופציה לכונן BluRay
הרע
  • ביצועים לא מלהיבים (בתצורה הספציפית)
  • קצת רועש
  • מקשי מגע לא נוחים
  • אבטחה מוגבלת
  • מעט כבד וגדול
בשורה התחתונה

XPS M1530 של Dell מבטיח הרבה, אבל לא תמיד מצליח לקיים. חיצונית זהו אחד המחשבים היפים שסקרנו, עם עיצוב מסוגנן מסובב ראשים. יש לו תצוגה מעולה, הנדסת אנוש טובה בדרך כלל וביצועים לא רעים, אבל ציפינו ממנו ליותר.

אחרי ההבטחה ל"מכונת מולטימדיה" קיווינו לרמקולים טובים יותר, למארז שקט יותר, ובעיקר לביצועים חזקים יותר. עם זאת, בתור מחשב עסקי הוא יעשה את העבודה, למי שהמשקל והגודל לא מרתיעים אותו, והוא גם יגרור הרבה מבטי התפעלות לכיוונכם.

הקדמה

ביצועים (30%)

8

למרות החומרה הלא חזקה במיוחד בדגם שקיבלנו  (רק 1GB זיכרון ומעבד Intel core 2 duo T5450 במהירות 1.66GHz בלבד), XPS M1530 מציג ביצועים טובים בדרך כלל. עם ממשק AERO של ויסטה הוא מתמודד בכבוד ואף מקבל ציון 4 על ביצועי הגרפיקה במדד חוויית המשתמש של ויסטה (וציונים טובים אף יותר שבין 4.5 ל 4.8 בשאר הפרמטרים).

כשהרצנו פעולות כבדות, כמו פילטרים בפוטושופ או וידיאו בהפרדה גבוהה, המחשב תפקד היטב ובמהירות טובה. כשניסינו לבצע את שתי הפעולות במקביל, הסרט התנגן בצורה חלקה, אך דווקא פוטושופ קרטע קצת. יש לשער שעם תוספת זיכרון העניין יסתדר בקלות.

ביצועי הכרטיס הגראפי (128MB GeForce Go 8400M GS מבית Nvidia) מספיקים למשחקים פשוטים, ממש לא לחדשים ועתירי הגרפיקה.

נושא הרעש קצת בעייתי במחשב הזה, שכן
פעולת הדיסק הקשיח נשמעת די בבירור, בגלל מיקומו במארז. גם המאווררים משמיעים את פעולתם לעתים, אך עושים זאת ביעילות ושומרים על טמפרטורה נמוכה והתחממות המחשב בעבודה ממושכת – מינורית.

במחשב שקיבלנו לא יכולנו להפעיל את כונן ה-DVD, אך קיבלנו דיווחים על כך שגם פעולתו רועשת למדי.

כשהרצנו פעולות כבדות, כמו פילטרים בפוטושופ או וידיאו בהפרדה גבוהה, המחשב תפקד היטב ובמהירות טובה. אך נושא הרעש קצת בעייתי במחשב הזה, שכן פעולת הדיסק הקשיח נשמעת די בבירור

הפרדה גבוהה
פורמט שידור מתקדם שמציג תמונה משובחת ברזולוציות גבוהות ואיכות שמע דולבי דיגיטל. השידורים ב-HD, כמו גם רוב סרטי הקולנוע, הם ביחס גובה-רוחב 16:9 (רחב). רזולוציות השידור נעות בין 1240x720 (או 1024x768) ל-1920x1080 ונהוג לציינם כך: 1080p, 1080i, 720p. המספרים מציינים את הקווים האנכיים של הרזולוציה והאותיות מציינות את סוג הסריקה: פרוגרסיבית (p) ו- .(i) Interlace 

איכות התצוגה (20%)

8.5

המסך של XPS M1530, ברזולוציה של 1280X800, גדול ואיכותי, בעל חדות מעולה וצבעים טובים. ציפוי הזכוכית שעליו מעניק לו מראה יוקרתי וחד עוד יותר, ומעמיק את הצבעים. זוויות הצפייה טובות מהממוצע. המסך נראה מעולה גם באור יום ולא מתכהה יתר על המידה, אך כאן ציפוי הזכוכית הוא לרועץ וגורם לעתים להשתקפויות שמקשות על העבודה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7

לפני הכול זהו מחשב שמעוצב לעילא, ומשדר יוקרתיות ורעננות בו זמנית. מבחוץ הוא שחור מט עם שני פסי כסף בצדדים (זמין גם באדום), ולוגו של Dell בצבע כרום מבריק במרכזו, ומבפנים יש שילוב מרהיב של שחור מבריק ומתכת מוברשת. מעל המקלדת הכסופה ישנם מקשי מגע המאירים בתאורה כחלחלה בזמן שנוגעים בהם. נוסף על כך, זהו מחשב דק במיוחד, בעיקר בצד הקדמי (הוא מתעבה מעט בצדו האחורי).

בדגם שקבלנו הייתה סוללת 9 תאים שנועדה לתת זמן עבודה רצוף ארוך במיוחד, אך גם הוסיפה בליטה חיצונית ומשקל. XPS M1530 שוקל 2.8 קילו עם סוללה 9 תאים, ו-2.6 קילו עם סוללה 6 תאים – משקל קצת כבד לנשיאה וניידות. XPS M1530 הוא אמנם מחשב דק, אבל בגלל המסך הרחב בגודל 15.4 אינטש ומשקלו הכבד יחסית הוא מתברג די בקושי לקטגוריית ה-Thin & Light, ואינו בהכרח המחשב שתרצו להיטלטל אתו.

בגלל הבליטה שמוסיפה הסוללה בחלקו התחתון של המחשב מצאנו שלא נוח לעבוד אתו על הברכיים (עם הסוללה הרגילה הבעיה אינה קיימת). מאידך גיסא, כאשר המחשב מונח על השולחן, השימוש במקלדת דווקא נוח יותר בגלל השיפוע שנוצר.

המקלדת ב- XPS M1530נוחה ושקטה להפליא, אבל צבעה הבהיר התגלה כבעייתי: הכיתוב עליה בהיר מדי וקשה לראותו, והכיתוב הכחול למקשי הספרות והפונקציות (Fn) ממש בלתי נראה מזווית ההקלדה, ונאלצנו להתקרב שוב ושוב למקלדת כדי לראות על מה אנו מקישים. משטח העכבר מדויק ורגיש, אך הבחנו מדי פעם שתזוזת העכבר נוטה להיתקע ולקפוץ כשהמחשב מבצע פעולות כבדות (ניחוש שלנו – ייפתר עם תוספת זיכרון).

המקשים הייעודיים מעל המקלדת הם מקשי מגע. מקשי מגע נוטים להיות פופולאריים מאוד לאחרונה ולהוות אלמנט עיצובי כמעט הכרחי, אבל לטעמנו הם פשוט לא נוחים בהשוואה ללחצנים פשוטים יותר שנותנים פידבק ללחיצה. גם במקרה הזה, מקשי המגע (שהם רובם ככולם מקשי מולטימדיה) נאים בהחלט אך לאו דווקא נוחים במיוחד, בעיקר מקשי השליטה על עצמת השמע שממש התקשינו לתפעל.

מבחינת חיבורים, ניכר שמדובר במחשב שמיועד לתמוך בחוויית משחק ומולטימדיה מקיפה, והוא מצויד היטב בכל הכניסות והיציאות הנחוצות ואף בחיבור HDMI. אך קורא הכרטיסים תומך בכרטיסי SD ו-MMC בלבד. ממחשב מולטימדיה ציפינו לראות תמיכה ביותר משני סוגי כרטיסים.

בקדמת המחשב הדקיקה, במיקום נוח ונגיש, נמצאים כניסת מיקרופון, יציאת אוזניות כפולה וחריץ לכרטיסי זיכרון. מצד שמאל תמצאו שקע לספק הכוח, 2 שקעי USB, חיבור אנלוגי למסך חיצוני, שקע FireWire, שקע LAN ויציאת HDMI.

מצד ימין – חריץ ל-ExpressCard, מתג להפעלה וכיבוי של ה-Wi-Fi וכפתור לסריקת רשתות אלחוט, שקע USB נוסף, יציאת S-Video  וחריץ דקיק לכונן
ה-
DVD-RW (בשונה ממגש נשלף). ניתן לרכוש את הדגם עם כונן Blu-ray ולנצל טוב יותר את יציאת ה-HDMI. החלק האחורי חף מחיבורים.

הרמקולים של XPS M1530 ממוקמים מעל המקלדת, ומספקים שמע באיכות לא רעה. טווח הצלילים רחב למדי והם נשמעים צלולים גם בעוצמה גבוהה, אלא  שהווליום המקסימלי אינו גבוה כפי שהיינו מצפים ממחשב שמיועד להיות "מכונת מולטימדיה".

XPS M1530 הוא אמנם מחשב דק, אבל בגלל המסך הרחב בגודל 15.4 אינטש ומשקלו הכבד יחסית הוא מתברג די בקושי לקטגוריית ה-Thin & Light, ואינו בהכרח המחשב שתרצו להיטלטל אתו

המקלדת נוחה ושקטה להפליא, אבל צבעה הבהיר התגלה כבעייתי: הכיתוב עליה בהיר מדי וקשה לראותו

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

עם סוללת 9 תאים, XPS M1530 השיג זמן עבודה נאה של שלוש שעות וחצי, עם בהירות מסך מקסימלית, ומן הסתם הוא מסוגל לסחוב חצי שעה נוספת עם הגדרות חסכוניות יותר.

עמידות ואבטחה (10%)

7

מבחינת גימור ואיכות בנייה, XPS M1530 הותיר בנו רושם חיובי. הוא נראה בנוי היטב ומחומרים איכותיים. עם זאת, סידורי אבטחה כלשהם פשוט לא קיימים – אין נעילת הכונן הקשיח בזמן טלטלות, בולם זעזועים (לדברי Dell יש בשלדה אזורים סופגי מכות כך שהזעזוע מינימלי) או מערכת הצפנת קבצים, ובדגם שקיבלנו אף לא היה מנגנון זיהוי טביעת אצבע, למרות שבאתרDell  הוא מוצג עם התקן זה. שוב התחזקה בנו התחושה שדגם זה נועד יותר למשתמשים ביתיים וכתחליף למחשב שולחני, ופחות לעסקים.