סקירת wisebuy - מחשב נייד
- ביצועים מעולים
- הנדסת אנוש טובה
- מקלדת מעולה, פוינט-סטיק נוח מאוד
- שלדת מגנזיום, אבטחות משופרות
- סוללה (4 תאים) לא חזקה
- אין קורא כרטיסים
- פתיחת המחשב לא נוחה
T61 של Lenovo מצטיין ברוב הפרמטרים: הוא מציג ביצועים מעולים, ניידות ואבטחה מהטובים בקטגוריה, תצוגה טובה והנדסת אנוש כללית מעולה וכן מקלדת מהטובות והנוחות במחשבים ניידים. עם זאת, בהשוואה למחשבים אחרים בקטגוריה מדובר במחשב בעל תג מחיר גבוה למדי, שלא כל אחד יוכל להרשות לעצמו.
Lenovo T61 דומה מאוד לאחיו לסדרה, R61 שסקרנו בעבר, אך הוא קל וקטן ממנו במעט. זהו מחשב שנועד לשוק העסקי ומתוכנן בהתאם; עם מסך 14.1 אינטש, חומרה עוצמתית, מארז קשיח ואותו עיצוב מוכר של סדרת ThinkPad, אותו עיצוב שהצליח להיות שחור, ריבועי, זוויתי – ועם זאת לא מכוער ואף בעל חן ייחודי. לנובו מצהירה עליו כאיזון מושלם בין ביצועים וניידות. האמנם? בדקנו.
המפרט שקיבלנו לבדיקה היה מרשים: מעבד Intel Core 2 Duo T7700 במהירות 2.4 GHz על פלטפורמת סנטה-רוזה ו-2GB זיכרון.
כצפוי מחומרה כה עוצמתית, T61 ביצע בקלילות וללא מאמץ את כל המטלות שהטלנו עליו ועמד בכבוד גם במשימות מאתגרות במיוחד. על תוכנות משרדיות, כגון יומן, דוא"ל או יישומי אופיס אין מה לדבר – המחשב הריץ אותן כלאחר יד. גם נגינת וידיאו ופילטרים מורכבים בפוטושופ פעלו במהירות ובקלות. כשאתגרנו את המחשב עם עבודה בפוטושופ, הרצת סרט וידיאו, נגינת מוזיקה וגלישה באינטרנט במקביל, ניכר היה שהוא מתקרב לשיא יכולות העיבוד שלו, אך עדיין נגינת המוזיקה והסרט המשיכו ללא הפרעות, ואפילו ביצוע הפילטר בפושטופ היה מהיר – בלי ספק ביצועים מרשימים. במדד חוויית השימוש של ויסטה הוא מקבל ציון גבוה במיוחד על המעבד – 5.3 מתוך 5.9.
T61 שקט מאוד רוב הזמן, אך מדי פעם ניתן לשמוע את ההארד דיסק פועל או את רחש המאווררים. בכל מקרה לא מדובר ברעש משמעותי שמפריע.
לנובו הצהירה שהדגם הזה מתחמם הרבה פחות מדגמים קודמים. זה אולי נכון, אבל ההתחממות בחלק התחתון עדיין מורגשת (אם כי לא קריטית) ובעבודה ממושכת על הברכיים זה עשוי להיות לא נוח.
איכות התצוגה ב- T61משביעת רצון, אם כי לא מושלמת. המסך, בגודל 14.1 אינטש, בציפוי מט וברזולוציה של 1440X900, מציג צבעים טובים בצפייה בתמונות ובווידיאו, וכן טקסט בחדות טובה.
זוויות הצפייה, במיוחד מהצדדים, טובות מאוד ורחבות מספיק כדי שגם היושב לצדכם יצליח לראות את תצוגת המסך בבירור ובלי דהייה משמעותית של הצבעים.
בהירות המסך המקסימלית קצת חלשה לטעמנו, לפחות בעבודה עם סוללה, שכן בחיבור לחשמל הבהירות קופצת בכמה דרגות והופכת למצוינת.
בתאורת חדר, ובעיקר בחושך, המסך נראה נפלא; בתאורת חוץ הוא הפתיע לטובה והמשיך להציג תמונה טובה יחסית ולאפשר עבודה גם מול אור השמש.
ל- T61מארז קשיח ואותו עיצוב מוכר של סדרת ThinkPad, עיצוב שלמרות היותו שחור, ריבועי וזוויתי – ניחן בחן ייחודי.
במשקל קטן של 2.3 קילוגרם (עם סוללת 4 תאים) ומידות קומפקטיות, T61 נכנס היטב לקטגוריית Thin&Light והוא קל ונוח לנשיאה ולניידות. סדרת ThinkPad עשתה לעצמה שם בזכות תכנון מוצלח והנדסת אנוש מצוינת, וגם כאן המצב אינו שונה.
המקלדת של T61, כמו בשאר המחשבים בסדרה, מעולה ונוחה להקלדה ממושכת – כנראה אחת המקלדות הטובות במחשבים ניידים. האותיות החרוטות עליה גדולות וברורות, ותגובת המקשים מעולה.
ל- T61שני התקני עקיבה: משטח מגע ו-PointStick, הנקודה האדומה במרכז המקלדת שמתפקדת כעכבר. משטח המגע נוח מאוד, למרות שהוא קטן יחסית, וכולל אזורי גלילה שאיכשהו נדחקים לשטח הקטן ולא מפריעים לתפקוד השוטף. מקשי העכבר גם הם נוחים במיוחד וקלים ללחיצה.
ה-PointStock רגיש ונוח, ועולה בתפקודו על התקנים דומים של חברות מתחרות – למעשה, הוא היחיד ששכנע אותנו ממש להשתמש בו במקום במשטח המגע הרגיל. הכפתורים שמצורפים אליו, מתחת המקלדת, מתוכננים בתבונה עם הדרגה – חציים האחורי גבוה מהקדמי, כך שהם נגישים יותר ללחיצת האגודלים. בין שני הכפתורים יש כפתור אמצעי שנועד לגלילה (לחיצה עליו בזמן הזזת ה- PointStockמבצעת גלילה בדף).
ל- T61ארבעה מקשים ייעודיים מעל המקלדת, שלושה מהם מיועדים לווליום ולהשתקה, ואחד מפעיל את תפריט ThinkVantage של Lenovo שמציע גישה מהירה ונוחה לפרמטרים שונים, כמו מרכז האבטחה, הפעלת התקשורת האלחוטית, גיבויים וכדו'. שאר הפעולות השכיחות, כגון שליטה על בהירות המסך, גישה מהירה למצב שינה וכו', מתופעלות בעזרת צירוף מקש ה-Fn ומקשים שונים במקלדת. אהבנו את העובדה שבמחשב עסקי כזה, מקשי החצים מתפקדים (בצרוף ה-Fn) כמקשי שליטה על המולטימדיה. בחזית המחשב ישנו מתג המפעיל או מכבה את התקני האלחוט – ה-Wi-Fi והbluetooth- ביחד.
T61 מצויד בסט חיבורים בסיסי בלבד: 3 כניסות USB (שהן במצב מאונך ולא מאוזן כרגיל, לדעתנו פחות נוח מהסטנדרטי), חיבור אנלוגי למסך חיצוני (VGA); שקע לאוזניות, שקע למיקרופון וחיבור FireWire בחזית המחשב, חריץ ל-PC-Card, חיבורי RJ11 ו-RJ45 ושקע לספק הכוח. התאכזבנו בעיקר מהיעדרו של קורא כרטיסים כלשהו, אך באתר Lenovo למדנו שניתן להחליף את חריץ ה-PC-Card בקורא כרטיסים.
הרמקולים ממוקמים משני צדי המקלדת, והם מספקים חוויית שמע טובה בסך הכול – לא מלהיבה, אבל בסדר גמור. עוצמת השמע לא גבוהה, אך הם מצליחים להשמיע טווח רחב יחסית של תדרים. בצפייה בסרט הם נשמעים טוב מאוד, לשמיעת מוזיקה הם פחות מוצלחים.
דבר קטן נוסף שהפריע לנו הוא שפתיחת המחשב קצת מסורבלת ולא נוחה בגלל הסוגר היחיד, שנמצא בצד במקום באמצע.
עם סוללת 4 תאים סטנדרטית ושימוש שכלל צפייה בוידיאו, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט (לא אלחוטי), T61 החזיק מעמד שעה ו-55 דקות בלבד – קצת מאכזב.
T61 מציע מגוון הגדרות לניהול אנרגיה. בשורת המשימות נמצאים האייקון הרגיל של הסוללה ואייקון נוסף וגדול יותר המציג באחוזים ובזמן אמת את מצב הסוללה. בלחיצה על האייקון נפתח תפריט ה-Power Management המורחב של Lenovo הנותן אפשרויות רבות לשליטה והתאמה אישית של צריכת האנרגיה, כולל תוכניות לחיסכון, בחירה מתי ואיך תופיע התרעה על סוללה חלשה וכדומה.
T61 הוא מוצר פרימיום, וככזה הוא נועד בראש ובראשונה לאנשי עסקים שמעדיפים בעיקר ניידות ויציבות גבוהים על פני עיצוב חדשני או יכולות מולטימדיה מהפכניות. בנושא זה הם יקבלו את המרב מהמחשב הזה. T61 נהנה ממארז חזק וחכם: מבחוץ יש מעטפת פלסטיק קשיח ועבה, ומבפנים ישנה שלדה ממגנזיום ופלסטיק, המספקת עמידות ויציבות גבוהים וגם מאפשרת לגלי רדיו (לתקשורת האלחוטית) להיקלט ללא הפרעה. ישנו מזהה טביעות האצבע; הדיסק הקשיח מחוזק בשלדת המגנזיום בתוך בולם זעזועים, ובנוסף יש מנגנון הנועל את החלקים הנעים בכונן הקשיח בעת טלטלות, כדי למנוע נזק למידע המאוחסן.
לדעתנו המנגנון קצת פרנואידי ונוטה להינעל מהר יחסית, כך שאם תרצו להזיז את המחשב למיקום אחר בעת צפייה בסרט, הסרט ייעצר לכמה שניות, פחות או יותר ברגע שתרימו את המחשב.
הרושם הכללי שקיבלנו הוא של מחשב עמיד וחזק במיוחד, שעם מכלול ההגנות המוטמעות בו, יכול בהחלט להעניק שקט נפשי למשתמש בכל הקשור לאבטחה ועמידות.