.

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - .

הטוב
  • עיצוב מרשים
  • מסך חיצוני ענק
  • מקשי מגע רוטטים
  • GPS
  • סוללה חזקה
הרע
  • לא כל כך נוח לאחיזה
  • מצלמה פשוטה
  • שקע אזניות לא סטנדרטי
  • אינו תומך בקבלה ושליחה של דוא"ל
בשורה התחתונה

V9m הוא בראש ובראשונה אביזר אופנתי יוקרתי. העיצוב שלו מוקפד, מלוטש ומלא שיק, מסך המגע הרוטט שלו מוסיף לו ערך מוסף טכנולוגי ומשפר את נוחות השימוש, והוא פשוט נראה טוב. מה מעבר לכך? לא הרבה: אחרי הכל זהו מכשיר דור 3 בלבד, עם מצלמה בינונית ויכולות די בסיסיות בסטנדרטים של היום. אם אתם חובבי גאדג'טים או סתם סטייליסטים, V9m ייראה עליכם מצוין.

הקדמה

V9m מסדרת RAZR2 החדשה של מוטורולה, המשווק בימים אלה בחברת פלאפון, הוא מכשיר דור 3 דקיק בתצורת צדפה, בעיצוב מלוטש ומסך חיצוני עם מקשי מגע. אי אפשר להתעלם מהעיצוב של ה-V9m: דמיינו את ה-V3 הוותיק בגרסה אנורקטית, בגימור חלקלק ומבריק ועם מסך חיצוני ענק - בקיצור, צעצוע יקר ומסובב ראשים, כמו שאנחנו אוהבים.

הדגם שקבלנו לסקירה היה בצבע כחול מטאלי יפהפה, והוא זמין גם בוורוד כהה. המפרט כולל 2 מסכים (פנימי וחיצוני) בגודל 2 אינטש, מצלמה באיכות 2 מגה פיקסל ומצלמת וידיאו, קישוריתBluetooth  סטריאופוני (A2DP), נגן מוזיקה התומך במספר פורמטים, תמיכה בכרטיס הרחבה (micro-SD) עד GB2 ורכיב AGPS לניווט.

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

איכות הקול ושמע (15%)

9

השילוב של מכשיר של מוטורולה על רשת פלאפון תמיד היה מוצלח לטעמנו: גם איכות השידור של פלאפון וגם איכות השמע במכשירי מוטורולה הן מהמשובחות. מהבחינה הזאת ה- V9mאינו יוצא דופן; הדבר בא לידי ביטוי באיכות שמע מעולה, נקייה ואיכותית ובעוצמה גבוהה. את הספיקר ניתן להפעיל במהירות ובקלות (גם במצב המתנה) באמצעות מקש ייעודי בצד המכשיר, וגם הוא מספק איכות דיבור מעולה משני הצדדים ועוצמה טובה.

הרמקול, הממוקם בגב המכשיר, משמיע מוזיקה וצלצולים בווליום מרשים ובאיכות טובה למדי, אם כי לא משתווה לזו של מכשירי נוקיה החדשים (כמו 6300 או 6500 Slide).

האוזניות מתחברות למכשיר דרך שקע הטעינה (Micro-USB), מה שאומר שחייבים להשתמש באוזניות הבינוניות המצורפת לערכה, או לקנות מתאם לאוזניות אחרות. איכות השמע באוזניות סבירה, אם כי הבאסים עמוסים ומנופחים מעט, אבל אולי אלו רק האוזניות.

איכות שמע מעולה ובעוצמה גבוהה. את הספיקר ניתן להפעיל במהירות ובקלות באמצעות מקש ייעודי בצד המכשיר, וגם הוא מספק איכות דיבור מעולה משני הצדדים. האוזניות מתחברות למכשיר דרך שקע הטעינה, מה שאומר שחייבים להשתמש באוזניות הבינוניות המצורפת לערכה, או לקנות מתאם. איכות השמע באוזניות סבירה, אם כי הבאסים עמוסים ומנופחים מעט

נוחות השימוש (35%)

8

ה- V9mהוא מכשיר רחב למדי, טיפה יותר מה-V3, ולכן אינו המכשיר הנוח ביותר לאחיזה בכף היד. דווקא לכיס המכנסיים הוא מחליק בקלילות בזכות עוביו הדקיק. בדגם הזה הושמטה התוספת בחלק התחתון שהייתה אופיינית לסדרת RAZR הקודמת, והחלק שנפתח מגיע כמעט עד סוף המכשיר, מה שמקשה מעט על פתיחתו.

המסכים, החיצוני והפנימי, זהים בגודלם ובאיכותם – שניהם מסכי 2 אינטש ברזולוציית QVGA – 320X240 פיקסלים, ותומכים ב-65 אלף צבעים; שניהם נראים מצוין כמעט בכל מצב (למעט אור שמש ישיר, שבו הם די קשים לשימוש), וההבדל ביניהם הוא שהחיצוני מצויד במקשי מגע, שעליהם נפרט בהמשך.

מתחת למסך, בחלקו הפנימי של המכשיר, נמצא לוח המקשים. המקשים גדולים, רחבים ונוחים, ומגיבים טוב יותר מבדגמים קודמים עם מקשים דומים. מלבד מקשי הספרות ומקשי החיוג והניתוק ישנם מקש מחיקה, מקש לפונקציות הצילום, Soft key שמאלי בלבד – ועל הימני השתלטה פלאפון והסבה אותו למקש גישה לפורטל הוידיאו הסלולרי שלה. מימין המכשיר נמצא מקש ייעודי להקלטת מזכרים קוליים, ומשמאלו – מקשי העוצמה והמקש החכם, המשנה את תפקודו בכל תפריט, ובמצב ההמתנה והשיחה משמש להפעלת הרמקול – נוח ושימושי מאוד.

המסך החיצוני מצויד בשלושה מקשי מגע בתחתיתו, המאפשרים גישה לנגן המוזיקה, לשיחות האחרונות שבוצעו (ואפשרות לחייג אל היעדים ברשימה גם כשהמכשיר סגור, ולשוחח באמצעות הספיקר) ולקריאת הודעות. קשה להבין איך לא חשבו על זה קודם, במיוחד על האפשרות לקרוא הודעות מבלי לפתוח את המכשיר. בדרך כלל אין לנו חיבה יתרה למקשי מגע, שלרוב הם יותר יפים מאשר נוחים, אבל בדגם הזה יש חידוש מענג: בכל נגיעה במקשי המגע מגיב המכשיר ברטט קצרצר – התמכרנו בן-רגע לתחושה, שלא לדבר על כך שסוף סוף יש פידבק אמתי ללחיצות על המקשים. אהבנו.

ממשק המכשיר הוא אותה מערכת הפעלה P2K המוכרת ממכשירים קודמים, ללא שיפור ניכר, ועדיין היא מצריכה הסתגלות ולא תמיד אינטואיטיבית. היא גם לא מספיק זריזה לטעמנו.

ה- V9mהוא מכשיר רחב למדי, טיפה יותר מה-V3, ולכן אינו המכשיר הנוח ביותר לאחיזה בכף היד, דווקא לכיס המכנסיים הוא מחליק בקלילות, בזכות עוביו הדקיק. המקשים גדולים, רחבים ונוחים, ומגיבים טוב יותר מבדגמים קודמים עם מקשים דומים

בדגם הזה הושמטה התוספת בחלק התחתון שהייתה אופיינית לסדרת RAZR הקודמת, והחלק שנפתח מגיע כמעט עד סוף המכשיר, מה שמקשה מעט על פתיחתו

יישומי מולטימדיה (20%)

7

המצלמה, ברזולוציית 2 מגה פיקסל, מצלמת תמונות באיכות מעל הממוצע ביחס למצלמות מסוגה, בעיקר באור יום, ובסך הכל בתנאי תאורה טובים תצליחו להוציא תמונות לא רעות אתה, אם לא תצפו ליותר מדי. אפשר לבחור סגנון צבע, איזון לבן, רזולוציה ואיכות התמונה, וזהו. אין פלאש, והזום הדיגיטלי הוא עד X5.

מצלמת הוידיאו, ברזולוציה מקסימאלית של 320X240 פיקסלים, מקליטה וידיאו באיכות גרועה – עם כל תנועה התמונה הופכת לסלט של פיקסלים. לפחות נפח הקבצים קטן והם לא תופסים הרבה מקום בזיכרון.

נגן המוזיקה נוח ומעוצב היטב, אבל מעט דל. הוא מאפשר מיון השירים לפי פרמטרים, הכנת רשימות השמעה, אפקטים ויזואליים בזמן הנגינה, השמעה חוזרת או אקראית, אך אין אקולייזר כלשהו או הדגשת באסים.

ניווט: V9m מכיל רכיב AGPS לניווט ופלאפון השיקה במקביל  אליו את תוכנת הניווט החדשה שלה. תוכנת הניווט כוללת מפה תלת ממדית (ליתר דיוק, מזווית מבט עליונה המכונה מעוף הציפור), נקודות עניין רבות, הדרכה קולית ועוד. כדי לנווט יש להיות רשומים לשירות (בעלות של 19.90 שקל בחודש), ועם בחירת נקודת היעד התוכנה מתחברת לשרת דרך חיבור האינטרנט הסלולרי ומורידה את מקטע המפה הרלוונטי לניווט. ההורדה בדרך כלל מהירה יחסית, ומרגע הזנת כתובת היעד ועד לתחילת הניווט חולפת כדקה בלבד. תכנון הדרך מתבצע בהתחשב במצב התנועה במסלול, כך שתימנע מכם כניסה לכבישים פקוקים במיוחד (או לפחות תקבלו סימון לדרך עם עומס סביר).

חיפוש נקודות העניין הוא ברוח מנוע חיפוש, עם שורת חיפוש שבה ניתן להזין את הנקודה המבוקשת (למשל: דלק, פיצה, ארומה) ובחירת האזור. מצאנו שהמערכת מעודכנת היטב ולא התקשינו למצוא מסעדות, תחנות דלק ונקודות נוספות.

עיצוב מסך הניווט נאה ומזכיר את התוכנות החדשות בתחום. המצב ה"תלת ממדי" מאפשר להתמצא טוב יותר במרחב ולראות את הרחובות הבאים. בחלקו העליון של המסך נמצאת משבצת שבה מסומנת בחץ הפנייה הבאה, עם מספר הקילומטרים או המטרים עד אליה; בתחתית המסך נמצא המיקום הנוכחי (למשל, כביש 2). בגלל מגבלות הגודל, לא הוכנסו נתונים חשובים אחרים כמו זמן משוער להגעה ליעד ומהירות הנסיעה.

קצב הרענון של מסך הניווט מעט אטי, אך בדרך כלל מאפשר ניווט ולא גורם לבעיות (למעט פעם אחת שבו נתקעה התצוגה למשך כדקה באחת הפניות). ההוראות הקוליות טובות, וכוללות מידע ממשי, כמו מספרו של הכביש, ולא רק הפניה ימינה ושמאלה. הבעיה היא שעוצמת השמע נמוכה מאוד, וכדי להצליח לשמוע את ההנחיות צריך לכבות את מערכת הסאונד, לסגור חלונות ולכרות אוזן היטב כדי לא להחמיץ – יתכן שדיבורית Bluetooth, למשל, תפתור את הבעיה.

במבחן התוצאה, הניווט במכשיר היה מוצלח והגענו בשלום אל יעדנו. האם השירות יכול להחליף מכשירי ניווט ייעודיים? תלוי. מבחינה כספית, לפי חישובינו, זה דווקא משתלם (בעלות של מכשיר ניווט בסיסי תוכלו לנווט 6 שנים ברשת, ללא הגבלה). מבחינת נוחות, חוויית הניווט במכשיר סלולרי מטבעה מוגבלת למדי, כך שהיא נוחה בעיקר לניווטים מזדמנים. אם אתם מהטיפוסים שתלויים ב-GPS לחלוטין או מרבים להשתמש בו, יתכן שמערכת ניווט ייעודית תתאים לכם יותר.

איזון לבן
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.

גלישה וסנכרון (10%)

7

הגלישה במכשיר מהירה למדי, והורדת קבצים, כמו קטעי וידאו מפורטל הוידיאו של פלאפון, אפילו מהירה מאוד. בכלל, פורטל פלאפון פועל בקונספט שונה מהמתחרות, ומאפשר גישה ללינקים שונים דרך מקשי הספרות – מתברר שזה נוח מאוד. גלישה חופשית לאתרים ברשת הייתה מוצלחת ומהירה.

סנכרון המכשיר עם האאוטלוק, כמו גם העברת קבצים מהמחשב למכשיר וההיפך, מתבצעת באמצעות תוכנת Motorola Phone Tools המצורפת. התוכנה יחסית נוחה אם כי מעט אטית ולא אינטואיטיבית, כמו התכונה של נוקיה למשל.

חיסרון בולט של ה- V9mהוא בהיעדר אפשרות לקרוא או לשלוח דוא"ל בצורה ישירה באמצעות המכשיר. זה די מפתיע, שלא לומר מאכזב, בהתחשב בכך שמכשירים פשוטים וישנים ממנו תומכים בכך.

משך פעולת סוללה (10%)

9

היינו קצת ספקנים לגבי הסוללה של ה- V9mבגלל עוביו הדק של המכשיר, אבל הופתענו לטובה: הסוללה החזיקה כמעט יומיים וחצי בשימוש סביר שכלל גם ניווט של חצי שעה – בהחלט חיי סוללה טובים. עם זאת, בגלל מגבלה טכנית דיברנו יחסית מעט במכשיר (אך השתמשנו בפונקציות אחרות כמו גלישה באינטרנט), וסביר להניח שבשימוש מסיבי יותר זמן הסוללה יתקצר.

עמידות (10%)

9

V9m אמנם דק מאוד, אבל הוא נראה ועושה רושם חזק ומוצק. לא הרגשנו בחלקים רופפים, איכות הבנייה מעולה והחומרים ממנו הוא עשוי איכותיים ובגימור יוקרתי. המסך החיצוני מפגין עמידות מפתיעה, אך עלול להישרט כמובן בחיכוך עם חפצים חדים. כמו כן, הוא רגיש מאוד לטביעות אצבע ומתלכלך בקלות.