סקירת wisebuy - LG E300: ליהנות מכל העולמות
- ניידות גבוהה
- ביצועים טובים
- חיבור HDMI
- מקלדת נוחה
- מצלמת רשת, קורא כרטיסים 5 ב-1
- אין מקשים ייעודיים
- מסך בעייתי בשמש
- סוללה בינונית
- אין סידורי אבטחה
E300 של LG הוא לכאורה עוד מחשב נייד ממוצע: הוא נחמד, עושה עבודה טובה בדרך כלל אבל לא ממש מבריק בשום תחום. החידוש האמיתי שהוא מציע הוא השילוב בין גודל קומפקטי ולא שגרתי, שכולל את היתרונות של ניידות גבוהה ונוחות שימוש, יחד עם מחיר אטרקטיבי ויחס עלות-תועלת גבוה. לדעתנו ל-E300 יש פוטנציאל להיות להיט בתור מחשב-סטודנטים, או משתמשים אחרים עם דרישות לא גבוהות מדי שרוצים ליהנות מהטוב שבכל העולמות.
E300 מבית LG הוא מחשב אולטרה נייד מסדרת E שמציעה רק דגם אחד נוסף, ולפי הצהרת החברה, אמורה הסדרה לספק ביצועים גבוהים עם נוחות שימוש לבידור ומולטימדיה. הגודל של E300 אינו שגרתי, והוא נמצא על הגבול שבין המחשבים הקטנים באמת עם מסכי 12 או 10 אינטש, לבין אלו הגדולים יותר עם 14 אינטש ומעלה. יש לו מסך בגודל 13.3 אינטש והוא שוקל 2 קילוגרם, כשהוא סגור הוא נראה כמו ספר גדול.
עיצוב המחשב דומה לדגמים אחרים של LG, עם מכסה חיצוני שחור מבריק שעליו דגם אפור נאה (זמין לרכישה גם בורוד וירוק-לימון), והקווים שלו מעוגלים. המפרט הטכני כולל מעבד Dual Coreשל אינטל דגם T2390 1.86GH, זיכרון של 2GB, כונן קשיח בנפח GB250, כרטיס גרפי ATI Radeon Xpress 1250, צורב DVD, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth, קורא כרטיסים 5 ב-1 ומצלמת רשת 1.3 מגה פיקסל מובנית.
המעבד במחשב הזה נחשב לבסיסי – הוא אפילו לא Core 2 Duo אלא מהסדרה הקודמת Dual Core, אבל במבחן הביצועים הוא הציג ביצועים טובים מעל המצופה. תוכנות משרדיות ומולטימדיה הוא מפעיל בקלות רבה, אך גם עם תוכנות כבדות יותר וריבוי משימות הוא מתמודד לא רע. בדקנו הרצת פילטרים בפוטושופ במקביל לגלישה באינטרנט, צפייה בסרט והעברת קבצים מכונן פלאש, ולמרות שמדי פעם המעבד הגיע למלוא התפוקה שלו לא ניכרה האטה משמעותית בפעולת המחשב וגם לא גמגומים ותקיעות בסרט.
ב-E300 יש כרטיס גרפי Radeon Xpress 1250 של ATI, וזה טוב יותר ממאיץ גרפי מובנה אך עדיין כרטיס בסיסי למדי. משחקים לא כבדים תצליחו להריץ אתו, אך לא מעבר לכך. אגב, במדד חווית המשתמש של ויסטה הוא קיבל ציונים לא רעים בתחום הגרפיקה של 3.8 ו-4.3, כך שקצת מוזר שהותקנה בו הגרסה הבסיסית ביותר של ויסטה, שאינה תומכת בממשק Aero – עמו הוא אמור להתמודד אתו. יש להניח כי זה, בין היתר, מה שתרם למחיר הנוח שלו.
פעולת המחשב שקטה מאוד, עם התעוררויות קצרות של המאוורר לעתים רחוקות (ניתן להגדיר מצב שקט שבו המאוורר נמנע מלהרעיש, או מצב קירור לפעולות כבדות שעלולות לגרום להתחממות רבה). מבחינת התחממות, המחשב מתחמם באופן סביר בחלקו התחתון וגם פולט אוויר חם מצידו השמאלי, אך שמחנו להיווכח שמשטח המקלדת העליון נשאר קריר למדי.
המסך הרחב, בגודל 13.3 אינטש וברזולוציה של 1280X800, נראה מצוין וחד להפליא: דווקא בגלל גודלו הקטן יחסית, הרזולוציה הגבוהה נראית עליו נפלא. זוויות הצפייה שלו סבירות, אך למרבה הצער הוא מתקשה מאוד להתמודד עם תאורה חזקה ולא תרצו לעבוד אתו בחוץ. גם ציפוי הזכוכית שעל המסך מוסיף לקושי בגלל בעיית ההשתקפויות. חבל, מפני בגלל גודלו הקומפקטי היה נחמד לקחת אותו לעבודה בחוץ – מה שקצת בעייתי עם המסך הזה.
בעינינו, הגודל של E300 הוא אידיאלי – הוא קטן מספיק כדי שיהיה נוח לשאת אותו, אך בגודל הנכון כדי שהמסך והמקלדת יהיו נוחים לשימוש. עם זאת מדובר במחשב שמנמן למדי (עוביו 35.3 מ"מ) וגם משקלו בינוני, 2 קילוגרם, כך שהוא נדחק קצת בקושי לקטגוריית האולטרה ניידים.
אין מקשים ייעודיים במחשב הזה – למעשה, אפילו כפתור הפעלה וכיבוי רגיל איננו, והוא קיים בצורת מתג-הסטה בצד המחשב. את כל הפונקציות השכיחות תאלצו להפעיל באמצעות צירופי מקשים עם מקש ה-FN, אך כפיצוי תקבלו סט מורחב למדי של צירופים ופונקציות כאלה, כמו נעילת משטח העכבר, הפעלה וכיבוי של יכולות האלחוט, בקרה על המאוורר למצב שקט יותר או קריר יותר, ואפילו שני מקשים שנועדו לתכנות עצמי. כל הפעלה של פונקציה כזו מלווה בתצוגת OSD יפה ומושקעת על המסך, ואף ניתן לשלוט ולהגדיר כמה מהפונקציות, כמו להחליט אילו מקישוריות האלחוט יופעלו ויכובו עם המקש המתאים, נעילה אוטומטית של משטח המגע כאשר מזוהה עכבר חיצוני וכדומה – בהחלט השקעה בנוחות השימוש שמפצה במידת מה על היעדרם של מקשים ייעודיים.
המקלדת טובה מאוד. היא מגיבה היטב בכל האזורים, והמקשים נוחים ומגיבים היטב, אם כי הם טיפ-טיפה קשיחים מדי. מקשי ה-Enter, BackSpace ו-Shift גדולים ונוחים להקשה.
משטח העכבר קטן מהרגיל אבל לא הוטרדנו מכך יתר על המידה. הטקסטורה שלו מתאפיינת בחספוס עדין שמקל על השימוש, וקיימים פסי גלילה (לא מסומנים) רחבים שפועלים היטב. מקשי העכבר מאוחדים כאן למקש אחד רחב שכל צד שלו לחיץ בנפרד, והם בסך הכול מתפקדים היטב.
הרמקולים ממוקמים מעל המקלדת, ובמקום שיהיו כל אחד בצד אחד כדי ליצור תחושת סטריאו, הם נמצאים בסמוך זה לזה במרכז. הרמקולים מפיקים צליל באיכות סבירה אך לא מלהיבה ובעוצמה טובה. ציפינו לקצת יותר ממחשב "לבידור ומולטימדיה", כפי ש-LG מגדירה את הדגם הזה.
סט החיבורים ב-E300 סביר: 3 שקעי USB, יציאת VGA אנלוגית למסך חיצוני, חריץ Express-Card, חיבור רשת RJ45 ובמפתיע גם חיבור HDMI – כולם בימין המחשב. מקדימה נמצאים חיבורי האוזניות והמיקרופון וכן קורא כרטיסים שתומך בחמישה פורמטים, SD, xD, MMC, MS ו-MS Pro. הכונן האופטי נמצא, בניגוד למקובל, בצד שמאל. השקע לספק הכוח הוא החיבור היחידי שנמצא באחורי המחשב. בסך הכול מיקום השקעים הגיוני ונוח.
E300 מצויד בסוללת ליתיום-יון 6 תאים, שמספקת זמן פעולה בינוני של שעה ו-50 דקות בלבד. יש לציין שאנחנו בדקנו את המחשב עם הגדרות צריכה המכוונות לביצועים מקסימאליים, ועם תכנית צריכת אנרגיה חסכונית ובהירות מסך נמוכה סביר להניח שתצליחו להגיע לשעתיים וחצי של שימוש.
המחשב משדר עמידות טובה באופן כללי. רכיבי הפלסטיק איכותיים וחזקים, החיבורים השונים יציבים וציר המסך קשיח והמסך כמעט אינו מתנדנד בנגיעה בו. מבחינת אבטחה, יש רק חיזוק פיסי לכונן הקשיח, אך זה הכול. אין מזהה טביעת אצבע או בולמי זעזועים וכדומה.