סקירת wisebuy - Acer One: מהטובים מסוגו
- מקלדת נוחה
- ביצועים טובים לקטגוריה
- מסך איכותי עם תאורת LED אחורית
- כונן קשיח בנפח גדול
- שני חריצי הרחבת זיכרון
- תמיכה בכרטיס SIM
- עבודה שקטה והתחממות מינורית
- משטח עכבר סביר בלבד
- אין Bluetooth
- סוללה חלשה
היתרון החשוב ביותר בעינינו של ה-One על פני מחשבי Netbook אחרים שסקרנו, הוא שבעוד הדגמים האחרים נראו כמו יצור כלאיים כלשהו שבין מחשב כף-יד למחשב נייד, ה-One נראה ומתנהג כמו מחשב נייד רגיל – רק קטן, וזה בא לידי ביטוי במסך האיכותי והגדול יחסית, במקלדת הנוחה ובפרמטרים נוספים.
כמעט שרצינו להצהיר שזהו ה-Netbook המוצלח ביותר שפגשנו, אך הסוללה הבעייתית מקשה עלינו להכתיר אותו בתואר זה בלב שלם. אם הסוללה פחות מטרידה אתכם, One הוא מחשב נייד זעיר נוח, מעוצב ואיכותי שיכול להוות בחירה מצוינת.
One, המחשב-נייד הזעיר של חברת Acer הוא מהגל השני של מחשבי
ה-Netbook, שכבר יישמו את הלקחים מדגמי הדור הקודם. לא עוד מסך זעיר ומקלדת קטנטנה; One מתהדר במסך בגודל 8.9 אינטש שכבר מאפשר עבודה רגילה ונוחה, ומקלדת מלאה בגודל של 89% ממקלדת רגילה. חוץ מזה תמצאו במפרט מעבד Intel Atom N270 במהירות שעון של 1.6GHz, זיכרון בנפח 1GB, כונן קשיח נדיב למדי בנפח 160GB, תקשורת אלחוטית Wi-Fi בתקן b/g (ללא תמיכה בתקן n החדש), תמיכה בכרטיס SIM בדור 3.5, 2 קוראי כרטיסים ומצלמת רשת מובנית.
מבחינת העיצוב, One הוא אחד ממחשבי ה-Netbook היפים שראינו. הוא מתאפיין בקווים מתעגלים וגימור מטאלי איכותי. הדגם שבדקנו היה כחול כהה יפהפה, אך תוכלו להשיג אותו גם בוורוד, חום ולבן-פנינה. המסגרת סביב המסך שחורה בגימור מבריק, והיא מוסיפה למראה האלגנטי של המחשב.
Aspire One נמכר עם מערכת ההפעלה Linpus של לינוקס, או עם Windows XP כפי שהיה בדגם שבדקנו.
One מצויד במעבד Intel Atom N270, שנחשב לאחד המתקדמים בתחומו – הוא מיוצר בארכיטקטורת 45 ננומטר ומתאפיין בגודל פיזי קטן וצריכת חשמל חסכונית. עם זאת יש לזכור שמדובר במחשב שמיועד לשימושים בסיסיים, וכך גם בדקנו אותו.
בהפעלה של תוכנות יומיומיות כמו נגן מוזיקה, נגן סרטים, תוכנות אופיס שונות, דפדפן אינטרנט וכדומה הפגין המחשב ביצועים טובים ומהירות פעולה טובה. התוכנות עולות במהירות – מדדנו 3 שניות לטעינת Windows Media Player
ו-6 שניות לדפדפן IE; מערכת ההפעלה XP עולה תוך כ-45 שניות, והמחשב מתאושש ממצב שינה תוך כ-5 שניות. עם ריבוי משימות המחשב מתמודד באופן סביר למדי, והצלחנו לעבוד עליו בצורה טובה כאשר רצו עליו במקביל תוכנת מסרים מידיים, נגן מוזיקה, 2 תוכנות אופיס ודפדפן עם 2 טאבים פתוחים – לא רע בכלל בשביל Netbook. כשפתחנו למעלה מ-5 טאבים בדפדפן המעבד הגיע למלוא יכולתו ופעולת המחשב הפכו לאטיות, גם כאשר הדפדפן היה התוכנה היחידה הפעילה.
כמו במחשבים אחרים בקטגוריה, גם ה-One אינו מתמודד היטב עם וידיאו בתוך פלאש, וסרטונים שראינו ביוטיוב נראו קופצניים ומקוטעים קמעא, כאילו קצב הפריימים נמוך מדי. לעומת זאת נגינת וידיאו בהפרדה גבוהה של 720p פעלה היטב (להפתעתנו, יש לומר) באמצעות הנגן ZoomPlayer.
בעבודה ממושכת המחשב מתחמם באופן מינורי לחלוטין, בעיקר בחלקו השמאלי (גם מלמטה וגם קצת במשטח המקלדת), ולא הוטרדנו מכך כאשר הוא היה מונח על הברכיים. פעולת המחשב שקטה יחסית – אם תכרו אוזן תוכלו לשמוע את המאוורר שפועל באופן קבוע, אך בעוצמה נמוכה ולא משמעותית.
למי שתהה האם מסך בגודל 8.9 נוח מספיק לעבודה, אנחנו שמחים להרגיע: גודל המסך של ה-One מצוין, ותוך זמן קצר תרגישו כאילו אתם עובדים עם מחשב נייד רגיל. למסך רזולוציה של 1024x600, ובעזרת תאורת LED אחורית הוא מציג תמונה חדה, צבעים טובים ובהירות גבוהה. גודל הפונטים אינו קטן מדי, ויש מספיק מקום לעבוד על מסמך Word פתוח בתצוגת 100% בנוחות רבה.
בדומה למחשבים ניידים רגילים, המסך בדגם הזה מצופה בשכבת זכוכית המעניקה חדות ועומק צבע לתצוגה, במחיר הבלתי נמנע של השתקפויות מול מקורות אור חיצוניים. מחוץ לבית הצלחנו לעבוד עם המחשב באזורים מוצלים בזכות הבהירות הגבוהה, אבל ההשתקפויות מקשות למדי על העבודה.
One הוא אינו ה-Netbook הקטן ביותר שראינו, בין היתר בגלל המקלדת והכונן הקשיח, אך הוא עדיין קטן מספיק כדי שיהיה נוח לנשיאה ונכנס בקלות לתיק בינוני. גם משקלו קל – 1 ק"ג ו-64 גרם בלבד.
אחת הטענות המרכזיות שהיו לנו כנגד ה-Eee, או ה-CE260 FIC, היתה המקלדות שהיו קטנות מדי לידיים רגילות והצריכו הסתגלות לא קצרה – שלא לדבר על ההשמטה של חלק מהמקשים החיוניים. Acer One אינו נופל בפח הזה, ומאובזר במקלדת מצוינת בגודל 89% ממקלדת רגילה של מחשב נייד. המקשים מופרדים היטב זה מזה, ומגיבים נפלא להקשות. אף מקש לא הושמט, ואלו שצריכים להיות גדולים מעט, כמו ה-Enter וה-Backspace קיבלו את הגודל הראוי.
גם במחשב הזה אין מקשי קיצור ייעודיים מטעמי חיסכון במקום, וכדי לשלוט בפונקציות השכיחות השונות יש להשתמש בצרוף מקשים עם מקש ה-FN. אחת הפונקציות הטובות שתוכלו להפעיל בדרך זו היא החשכה מיידית של המסך בלבד, לצורך חיסכון בסוללה, כאשר לחיצה על כל מקש מחזירה מיידית את בהירות התצוגה. מעל המקלדת, בחלק בולט דמוי גליל שבולט החוצה גם כשהמסך סגור, נמצאות נוריות הבקרה השונות.
משטח העכבר אינו פסגת הנוחות, אבל הוא שמיש. הוא יחסית ארוך אך צר, ורמת הדיוק שלו טובה; הטקסטורה שלו קצת חלקלקה מדי (למעשה זו אותה טקסטורה בדיוק של שאר המשטח שסביבו), וקצת חיספוס היה עושה לה רק טוב. מקשי העכבר נמצאים משני צדדיו ולא מתחתיו כמקובל, ומצאנו שקל להתרגל לסידור הזה. המקשים עצמם מעט קשים ללחיצה ומשמיעים נקישה כשלוחצים עליהם.
הרמקולים נמצאים מתחת למחשב, בחלק האלכסוני שמתחת משטח המקלדת, והם מפיקים צליל באיכות ובעוצמה סבירות, אם כי ניכר שמדובר ברמקולים קטנטנים שמצליחים להשמיע בעיקר צלילים גבוהים.
One אמנם מצויד בקישורית Wi-Fi, אך לא ב-Bluetooth, וחבל. מצד שני, יש במחשב מתאם לכרטיסי SIM המאפשרים גלישה סלולרית ברשת דור 3.5 במהירות של עד 7.2Mbps (HSDPA). כרגע משרד התקשורת בישראל לא מאשר הפעלה של תכונה זו, אבל כשזה יקרה (או כשתסעו עם המחשב לחו"ל) – יהיה לכם את התכונה מן המוכן.
סט החיבורים במחשב בסיסי כצפוי: 2 שקעי USB, חיבור אוזניות, חיבור מיקרופון וקורא כרטיסים 5 ב-1 בצד ימין, ומשמאל יש שקע USB נוסף, חיבור RJ-45 לרשת חוטית, חיבור VGA אנלוגי למסך חיצוני, שקע לספק הכוח וקורא כרטיסים שני, המשמש להרחבת זיכרון (שכן המחשב הזה נמכר גם עם כונן SSD 8GB במקום כונן קשיח רגיל, ובמשקל של 995 גרם). ראוי לציין לטובה את מספר שקעי ה-USB, שדומה למחשבים ניידים רגילים רבים. שימו לב שאין במחשב הזה כונן אופטי כלל, כמו בשאר המחשבים בקטגוריה.
בערכת המחשב מצאנו נרתיק נשיאה מעור או דמוי-עור, שנראה כמו עלה תאנה בלבד – הוא דק מדי, לא מגן על המחשב ואפילו אי אפשר לרכוס או לסגור אותו בצדו הפתוח, כך שסביר להניח שתעדיפו לרכוש תיק נשיאה טוב יותר.
החוליה החלשה בדגם הזה, ללא ספק, היא הסוללה. בעבודה שגרתית ולא מאתגרת במיוחד הצלחנו לקבל אתה לא יותר משעה ו-40 דקות של פעולה, גם כשבהירות המסך לא היתה מקסימלית. קצת מאכזב שמחשב שאמור לספק ניידות מקסימלית מאלץ למעשה להיסחב עם ספק הכוח לכל מקום. נחמה קטנה היא ספק הכוח עצמו, שמוזער גם במידותיו וגם במשקלו ולא יכביד עליכם מדי.
סידורי אבטחה אין במחשב הזה, כמו בשאר מחשבי ה-NetBook, מלבד השקע למנעול קנסינגטון. איכות הבנייה שלו לעומת זאת טובה מאד והוא נראה קשיח ועמיד. ציר המסך יציב במיוחד ואינו מתנודד כלל במגע או בטלטול. אם לכלוך וטביעות אצבעות מטרידים אתכם, כדאי שתדעו שהגימור המטאלי של המחשב סופח טביעות אצבע במהירות הן בכיסוי החיצוני והן במשטחים הפנימיים, כולל במסגרת השחורה המבריקה סביב המסך.