Panasonic CF-Y7: קשיחות ספרטנית

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Panasonic CF-Y7: קשיחות ספרטנית

הטוב
  • עמידות ברמה גבוהה ביותר
  • משקל קל של 1.5 ק"ג עם מסך 14.1 אינטש
  • מסך איכותי המאפשר צפייה גם באור יום
  • משך פעולת סוללה טוב
הרע
  • ביצועים בינוניים
  • דל מאוד בחיבורים
  • איכות ועוצמת שמע נמוכות
  • אין סידורי אבטחה
בשורה התחתונה

ה- CF-Y7מתאים (רק) למי שזקוק למחשב עמיד במיוחד שמציע ניידות גבוהה ומסך גדול יחסית. המחשב המוקשח של פנסוניק מקיים את ההבטחה להיות המחשב הנייד הכי חזק בשטח; הוא קל משקל ובעל מסך בגודל 14.1 אינטש שמספק תצוגה טובה גם באור יום. מעבר לכך, ביצועיו של המחשב הספרטני הזה סבירים בלבד, הוא דל מאוד בחיבורים ובמקשים ייעודיים וגם העיצוב אפרורי ותכליתי.

מי שמחפש מחשב נייד טוב מראה ובעל ביצועים גבוהים וסט חיבורים נדיב יותר – ימצא אלטרנטיבות רבות וטובות ממנו.

הקדמה

שמה של Panasonic לא יצא לה דווקא בתחום המחשבים הניידים. אבל כשהחליטה להיכנס אליו בחרה לבדל את עצמה באמצעות מחשבים מוקשחים בעלי עמידות גבוהה במיוחד, ובכך להתמקם בנישה שעד כה לא זכתה לתשומת לב רבה מצד יצרניות המחשבים המובילות.

Panasonic מצהירה כי ה- CF-Y7מסדרת Toughbook  יכול לשרוד נפילה מגובה של עד 76 ס"מ, לשאת בגבורה משקל של עד 100 ק"ג, ולא למצמץ גם אם תתיזו מים על המקלדת שלו. וכל זה באריזה בת 1.5 ק"ג בלבד עם מסך בגודל 14.1 אינטש.

המפרט צנוע למדי וכולל מעבד Intel Core 2 Duo L7500 במהירות שעון של  1.6GHz, זיכרון של 2GB, כונן קשיח בנפח של80GB , קישוריות אלחוט   Wi-Fiוbluetooth- צורב DVD, 2 שקעי USB בלבד וקורא כרטיסי זיכרון שתומך רק בפורמט SD.

העיצוב החיצוני של ה- CF-Y7פשוט וחסר השראה. הגוון האפור-בהיר והעיצוב הבסיסי משווים למחשב מראה של צעצוע, לא אלגנטי במיוחד אבל ענייני. אותו קו ממשיך בפנים כך שלמעט גוונים של כסוף לא תמצאו שום צבע אחר.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

ביצועים (40%)

7

עם נתונים די סטנדרטיים, ה- CF-Y7מספק ביצועים טובים ביישומים פשוטים של אופיס, מוזיקה סרטים וגלישה באינטרנט עם כמות גדולה של טאבים פתוחים. הוא גם הריץ בצורה סבירה יישומים בסיסיים של שרטוט ועיבוד בתוכנות כמו אוטוקד ופוטושופ, אולם בפעולות מורכבות יותר, דוגמת עם תלת ממד באוטוקד ובעבודה עם קבצים גדולים יותר של 4GB הוא כבר גמגם. כמו כן לא הצלחנו להריץ עליו את שתי התוכנות במקביל.

את המחשב קיבלנו עם XP Windows, שהיא מערכת הפעלה פחות כבדה מויסטה, וסביר להניח שעם ויסטה הביצועים יהיו פחות טובים.

המחשב שקט מאוד למעט כונן ה-DVD שכל פעם שהופעל השמיע רעשים מוזרים ונתן הרגשה שמשהו לא תקין. לא נרשמה התחממות מיוחדת גם לאחר כשעתיים של עבודה, מאווררי המחשב נמצאים בצד השמאלי במקום שמרוחק מרוב החיבורים החיוניים כך שלא תרגישו אותם.

עם נתונים די סטנדרטיים, ה- CF-Y7מספק ביצועים טובים ביישומים פשוטים של אופיס, מוזיקה סרטים וגלישה באינטרנט עם כמות גדולה של טאבים פתוחים. אולם בפעולות מורכבות יותר הוא כבר גמגם

מערכת הפעלה
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.

איכות התצוגה (15%)

9

ל- CF-Y7מסך של 14.1 אינטש ברזולוציה של 1050X1400. היתרון הגדול של המסך הוא שאיננו מבריק, ובכך מאפשר עבודה נוחה גם בתנאי שטח כגון עבודה באור יום, כיאה למחשב שנועד לשטח. כמו כן, במקומות סגורים ניתן לעבוד עם בהירות נמוכה, ובכך להאריך את משך פעולת הסוללה. בעידן שבו כמעט כל מסכי המחשב הם רחבים, מפתיע להיתקל במסך ביחס גובה-רוחב של 4:3, מה שמראה כי המחשב נועד לשמש יותר לעבודה ופחות לסרטים.

איכות התצוגה טובה מאוד, הצבעים יפים והחדות גבוהה. זוויות הצפייה הטובות מאפשרות צפייה מהצדדים ללא כל בעיה.

יחס גובה-רוחב
היחס שבין גובה המסך לרוחב שלו. במסכי מחשב קיימים שני סוגים של יחס גובה-רוחב: 4:3, כלומר 4 יחידות רוחב ו-3 יחידות גובה, ו-16:9, יחס המוגדר כרחב (widescreen) או מלבני. מסך רחב מומלץ בעיקר למשתמשים המעוניינים לצפות בסרטים ובתוכני HD.

ניידות ונוחות השימוש (20%)

8

עם משקל של 1.5 ק"ג וגודל מסך של 14 אינטש, ה-CF-Y7 הוא אחד המחשבים הקלים ביותר בגודל מסך כזה. כך שמבחינה זו הוא נאמן לייעודו כמחשב קל לניוד שנועד לעבודה בשטח בלי להתפשר על גודל המסך.

אבל דומה שב-Panosonic הלכו רחוק מדי וברצינות מוגזמת עם הרעיון של מחשב שטח, כזה שלא אמור לראות אור ניאון. זאת כנראה הסיבה לדלות החיבורים – רק 2 שקעי USB ובלי כל חיבור מיוחד, למעט FireWire וחיבור לתחנת עגינה. גם מצלמת רשת אין בדגם הזה, וקורא הכרטיסים תומך בפורמט SD בלבד.

לפחות המקלדת טובה, המקשים גדולים, נוחים ומחוספסים במידה שתמנע הזעה, ומשטח העכבר המעוגל גם הוא נוח לאחר שמתרגלים אליו. אולם מעבר לכך הממשק מינימלי, ללא מקשי קיצור ייעודיים, מה שמחייב שימוש תדיר במקש ה-FN.

הרמקולים ממוקמים מתחת למסך, ולאכזבתנו הרבה מספקים סאונד שטחי עם צליל פלסטי ובעוצמה נמוכה.

ה-CF-Y7 נאמן לייעודו כמחשב קל לניוד שנועד לעבודה בשטח בלי להתפשר על גודל המסך. אך הוא דל בחיבורים – רק 2 שקעי USB ובלי כל חיבור מיוחד, למעט FireWire. גם מצלמת רשת אין, וקורא הכרטיסים תומך בפורמט SD בלבד

מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

משך פעולת סוללה (15%)

9

על פי נתוני החברה, הסוללה אמורה להספיק ל-7 שעות עבודה. לא ברור תחת אלו תנאים בדיוק  הסוללה אמורה לספק 7 שעות עבודה. אצלנו סיפקה הסוללה זמן עבודה של 4 שעות ורבע. זה אומנם לא 7, אבל עדיין טוב מהממוצע.

אנחנו בדקנו את ביצועי הסוללה תוך כדי שימוש בגלישה, מוזיקה ווידיאו ומסך במצב בהירות גבוה, כך שעם התנהגות יותר חסכנית, אפשר לחלץ מהסוללה עוד קצת זמן עבודה.

עמידות ואבטחה (10%)

9

ה CF-Y7-מבטיח להיות מחשב עמיד וחזק באופן יוצא דופן. בדקנו: הפעלנו עליו את מלוא כובד משקלנו וגילינו שהמעטפת גמישה ויש מרווח ביטחון בינה לבין שלדת המחשב. כשמפעילים עליה לחץ היא נמעכת וכשמרפים היא חוזרת למקומה כאילו כלום. גם מים שהעזנו להתיז על המקלדת לא הזיקו למחשב והוא המשיך לתפקד כרגיל. בחנו גם את עמידותו של ה CF-Y7-בפני נפילות, אמנם לא מהגובה המרבי של 76 ס"מ כהצהרת היצרן, אבל נפילה חופשית מגובה של כמה עשרות סנטימטרים לא הותירה את רישומה על המחשב.

המעטפת גמישה ויש מרווח ביטחון בינה לבין שלדת המחשב. כשמפעילים עליה לחץ היא נמעכת אך כשמרפים היא חוזרת למקומה כאילו כלום


 


עם זאת, ממחשב שטח היינו מצפים לכיסוי על השקעים השונים להגנה מפני חול ואבק, וגם לכפתור הפעלה הולם יותר. כפתור ההפעלה, שממוקם בחזית המחשב, הוא כפתור הזזה עשוי פלסטיק. היה יותר הגיוני לו הכפתור היה פנימי או לפחות מהסוג הלחיץ, ולא בולט כל כך וחשוף לפגיעות. לצד הזכות נציין את הכונן האופטי, שנמצא בחלק הפנימי של המחשב מתחת לכיסוי ולא בצד כמקובל, דבר שתורם לשמירה עליו.

את מרב הנקודות בסעיף זה של עמידות ואבטחה מקבל המחשב בזכות העמידות, כיוון שמבחינת אבטחה אין לו הרבה מה להציע; לא קורא טביעת אצבע ולא הגנה מפני חדירה לא מורשית וכדומה.

היה עדיף לו כפתור ההפעלה (משמאל, בצבע ירוק) היה פנימי או לפחות מהסוג הלחיץ, ולא בולט כל כך וחשוף לפגיעות. לצד הזכות נציין את הכונן האופטי, שנמצא בחלק הפנימי של המחשב מתחת לכיסוי ולא בצד כמקובל, דבר שתורם לשמירה עליו