מוטורולה i9: המתקדם ביותר במירס

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מוטורולה i9: המתקדם ביותר במירס

הטוב
  • עיצוב נאה
  • GPS מובנה
  • נגן מוזיקה מתקדם יחסית
  • אפשרות לשני מספרי טלפון
הרע
  • משך פעולת סוללה קצר
  • מקשים לא מספיק נוחים
  • איכות צילום נמוכה
  • אוזניות לא מצורפות (שקע micro-USB)
בשורה התחתונה

ה-i9 הוא הסלולרי המתקדם והמעוצב ביותר ברשת מירס, ובסך הכול מציע סט נכבד של תכונות. הוא בוודאי ישמח מנויי מירס שרוצים יותר מ-PTT ומעוד מכשיר סגפני ותכליתי.

הקדמה

המכשירים ברשת מירס אף פעם לא הצטיינו בעיצוב מושך ואלגנטי במיוחד ולא בתכונות מתקדמות המוכרות ממכשירים ברשתות האחרות. i9 של מוטורולה שובר את המסורת הזאת עם עיצוב נאה וסולידי, ואפילו בלי האנטנה החיצונית שמזדקרת כמעט מכל מכשירי החברה.

גם מבחינת תכונות מציע ה-i9 יותר. הוא מצויד במצלמת 3.1 מגה פיקסל עם פלאש, אוטו פוקוס ועוד כמה תכונות צילום, נגן מוזיקה מתקדם יחסית, Bluetooth סטריאופוני, תמיכה בכרטיס זיכרון של עד 8GB, מקשי מגע, GPS ועוד. בנוסף, כמו בכל מכשירי הרשת יש אפשרות ל-2 קווי טלפון ו-PTT.

המכשיר מוצע בשתי מהדורות, כשההבדל היחיד ביניהן הוא הלוגו של Ferrari שמעטר את המכשיר, באחת מהן.

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

איכות הקול ושמע (15%)

8

איכות השמע ב-i9 מניחה את הדעת. שמענו את בני שיחנו היטב, והם דיווחו על שמע טוב. עם זאת, העוצמה נמוכה מכפי שהתרגלנו במכשירי החברה, ובסביבה רועשת כבר היה קשה להבין את עמיתינו לשיחה.

הרמקול שבחזית המכשיר מספק עוצמה טובה ואפילו איכות לא רעה. האזנו דרכו למוזיקה וקיבלנו חוויית שמע טובה. חבל שלא מצורפות אוזניות למכשיר.


שמענו את בני שיחנו היטב, והם דיווחו על שמע טוב. עם זאת, העוצמה נמוכה מכפי שהתרגלנו במכשירי החברה, ובסביבה רועשת כבר היה קשה להבין את עמיתינו לשיחה

נוחות השימוש (35%)

8.5

ה-i9 הוא מכשיר בתצורת צדפה שמזכיר בעיצובו את סדרת ה-RAZR של מוטורולה, אבל בלי הסקס אפיל והמראה המלוטש והצעיר האופייניים למכשירי הסדרה. ה-i9, שמיועד ל"מנהלים מהדור הבא", מעוצב בסולידיות וצבעו שחור פסנתר. בחזית המכשיר שקיבלנו לבדיקה מתנוסס הלוגו של Ferrari, ללמדך כי מדובר בעיצוב מושקע ויוקרתי. כאמור, המכשיר משווק גם בלי הלוגו אך המפרט זהה.

המכשיר גדול ממדים, הן באורך והן ברוחב, אבל הוא דק יחסית ומשקלו 133 גרם, שזה סביר גם אם לא קל במיוחד. כשפתחנו את המכשיר והצמדנו  אותו לאוזן חשנו אי נוחות – בשל מבנהו וממדיו הגדולים הוא נצמד ללחי, שלא לומר נדבק אליה. צרפו לכך את החום הארצישראלי וקבלו חוויית שימוש לא נעימה. טוב שהמכשיר תומך בקישורית Bluetooth שמאפשרת שימוש באוזנייה אלחוטית. כמו כן, מי שכף ידו קטנה מהממוצע עשוי להתקשות לאחוז במכשיר לאורך זמן. לצד החיוב נציין את המרקם דמוי-גומי של גב המכשיר שמעניק תחושה נעימה ומשפר את האחיזה בו.


המכשיר גדול ממדים, הן באורך והן ברוחב, אבל הוא דק יחסית ומשקלו 133 גרם, שזה סביר גם אם לא קל במיוחד. כשפתחנו את המכשיר והצמדנו  אותו לאוזן חשנו אי נוחות. בשל מבנהו וממדיו הגדולים הוא נצמד ללחי בצורה לא נעימה

המכשיר מצויד בשני מסכים. מסך חיצוני בגודל של 2 אינטש, ומסך פנימי שגודלו 2.2 אינטש. לשני המסכים רזולוציה של 320x240. המסך החיצוני מציג את השעה, תאריך, מצב סוללה, מצב הקליטה ופרטי שיחה נכנסת. איכות התצוגה טובה מאוד בשני המסכים. תחת אור שמש ישיר בתצוגה דוהה אך עדיין נראית לעין ומאפשרת לעבוד עם המכשיר. מה שיפריע לכם להבחין בתצוגה הן מריחות וטביעות אצבעות שמצפות את המסך בהמוניהן.

לוח המקשים גדול מאוד, כל המקשים מצויים על מישור אחד שטוח. בשליש העליון  נמצאים מקש הניווט, מקשי התפעול ומקשי החיוג והניתוק, ומתחתם המקשים האלפאנומריים. המקשים גדולים למראה, אלא שהמראה הזה מטעה, כיוון שהחלק הפעיל שלהם, זה שמגיב להקשות, מצומצם מאוד. הוא אומנם מסומן בנקודה כסופה שמכוונת את האצבע למקום הנכון, אבל עדיין השימוש במקשים לא מספיק נוח.


המקשים גדולים למראה, אלא שהמראה הזה מטעה, כיוון שהחלק הפעיל שלהם, זה שמגיב להקשות, מצומצם מאוד. הוא אומנם מסומן בנקודה כסופה שמכוונת את האצבע למקום הנכון, אבל עדיין השימוש במקשים לא מספיק נוח


אחת מתכונותיו הבולטות והמשווקות של ה-
i9 היא מקשי המגע שלו. זה לא דבר חדש במכשירים סלולריים, אבל ברשת iDen זהו חידוש. מקשי המגע נמצאים מסביב למסך החיצוני ותפקודם משתנה בהתאם ליישום הפעיל. אם המצלמה מופעלת ישמשו המקשים לתפעול תכונות הצילום; וכשנגן המוזיקה מנגן, משמשים המקשים לתפעול הנגן וכך הלאה. למעשה, ניתן לתפעל מרבית מתכונות המכשיר כשהוא סגור. מקשי המגע מתפקדים היטב ומגיבים ברטט לנגיעה, אבל בסביבה שטופת שמש הם כמעט נעלמים וקשה מאוד להבחין בהם.

מקשים נוספים נמצאים בדפנות המכשיר. בצד ימין מקש חכם שתפקודו משתנה בהתאם לפעולת המכשיר באותו הרגע, מקש לנעילת המקשים ומקש המצלמה; בצד שמאל מקש השולט על הדיבורית/רמקול, מקש ווליום ומקש PTT. הכפתורים נוחים לשימוש ומתפקדים היטב.

בגב המכשיר נמצאים עדשת המצלמה והפלאש. המיקום שלהם – בצד שמאל למעלה, בעייתי. כשהמכשיר מוחזק במצב אופקי אצבעות יד שמאל פשוט מאפילות עליהם, דבר המחייב ערנות ותשומת לב בכל פעם שרוצים לצלם.

מערכת ההפעלה של ה-i9 עשירה ומגוונת להפתיע, עם שלל אפשרויות ויישומים. מנגד, היא מיושנת ומעט אטית, גם הגרפיקה והפונטים פשוטים וחסרי השראה. אבל הבעיה העיקרית של מערכת ההפעלה היא שהיא מסורבלת. ניקח לדוגמה את תפעול המצלמה. כשרוצים לקבוע הגדרות צילום, צריך לפתוח תפריט חדש, שהוא בעצמו מרובה פרטים שחלקם לא רלוונטיים למהלך הצילום, לקבוע את ההגדרות, לצאת מהתפריט ולהמשיך לצלם. וזאת רק דוגמה אחת. בנוסף, כשלוחצים "חזרה" מהגדרה כלשהי באחד מתת התפריטים, חוזרים לתפריט הראשי ולא לתת התפריט כמקובל וכמתבקש.

כרגיל במכשירי חברת מירס, גם ב-i9 מותקנת מקלט GPS ותוכנת ניווט מתקדמת ויעילה. התוכנה ניתנת להרחבה ואפשר להוסיף לה יישומים באמצעות הפורטל של מירס.

ערכת כוללת נרתיק נשיאה, כרטיס זיכרון בנפח של 2GB וכבל נתונים. בולטות בהיעדרן אוזניות להאזנה למוזיקה, במיוחד כשיש נגן מוזיקה לא רע במכשיר, ושהשקע המיועד הוא מסוג micro-USB, שיחייב אתכם לרכוש אוזניות מהחברה.

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

יישומי מולטימדיה (20%)

6

ה-i9 מציע סט בסיסי של תכונות מולטימדיה, שכולל מצלמת 3.1 מגה פיקסל לסטילס ווידיאו, נגן מוזיקה ונגן וידיאו. אין רדיו במכשיר ומי שרוצה משחקים לשעות הפנאי, יצטרך להוריד אותם בעצמו.



בהשוואה לשאר המכשירים ברשת מירס, המצלמה ב-
i9 עשירה בתכונות. היא כוללת אוטו פוקוס, פלאש, סגנון צילום (רגיל, שחור-לבן, ספיה וכדומה) איזון לבן ופיצוי חשיפה. איכות התמונות סבירה עד נמוכה. תמונות רבות יצאו לא ממוקדות ומעט אפלוליות. ניתן לצלם כשהמכשיר סגור, מה שהופך את הצילום לנוח.


המצלמה ב-i9 עשירה בתכונות. היא כוללת אוטו פוקוס, פלאש, סגנון צילום (רגיל, שחור-לבן, ספיה וכדומה) איזון לבן ופיצוי חשיפה. איכות התמונות סבירה עד נמוכה


צילום הוידיאו כולל תכונו זהות לאלה של הסטילס, אך איכותו ירודה. הסרטון מקוטע ומטושטש והמצלמה מתקשה להסתגל לשינויי תאורה בזמן הצילום.

גם נגן המוזיקה מתקדם יחסית. תוכנת הנגן נוחה ומאפשרת למיין לפי אמן, אלבום, ז'אנר וליצור רשימות השמעה. היא כוללת שיפורי שמע כגון איקולייזר עם 9 תבניות מובנות, אפקטי שמע וכדומה.

פיצוי חשיפה
פונקציה לתיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כדי למנוע שגיאות חשיפה כמו חשיפת-יתר או תמונה חשוכה. שימושית בעיקר בסצנות עם רמת ניגודיות גבוהה, כלומר הבדלים קיצוניים בין האזורים הבהירים לכהים.

גלישה וסנכרון (10%)

6

כצפוי, הגלישה ברשת iDen אטית ובסיסית, אבל התוכן מותאם למסך ומוצג בצורה טובה. גם קצב הורדת תכנים וקבצים אטי מאוד.

המכשיר לא תומך בתעבורת אי-מייל, אבל מירס מציעה שירות My Mail, שבאמצעות התקנת תוכנה במחשב ובמכשיר עצמו ניתן לגשת לאואטלוק. השימוש כרוך בתשלום חודשי.

משך פעולת סוללה (10%)

7

החברה מצהירה על זמן דיבור של 175 דקות וזמן המתנה של עד 137 שעות. זמנים לא מרשימים, ואכן


הסוללה ב-i9  סיפקה לנו יום אחד בלבד של עבודה, בשימוש סביר ואפילו מתון. אם אתם נוהגים לשהות בשטח רוב הזמן ומרבים להשתמש במכשיר, לפחות ודאו שהוא טעון במלואו בתחילת היום.

עמידות (10%)

9

ה-i9 משתבח בעמידות גבוהה מאוד. גוף המכשיר מוצק ובנוי היטב וכך גם ציר המסך. כיסוי הסוללה עשוי מתכת ומצופה גומי איכותי. הכפתורים ההיקפיים שבדפנות המכשיר עשויים כולם מתכת חזקה. הם מתפקדים היטב ולהתרשמותנו יחזיקו מעמד יפה מאוד לאורך זמן. שקע ה-mini-USB מחופה בכיסוי גומי שמגן עליו מפני פגיעות ואבק.

עדשת המצלמה והפלאש ב-i9 חשופים, אבל הם שקועים ובכך מוגנים יותר מפני פגיעה.