Haier L42K1 : המדיה-סנטר כבר בפנים

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Haier L42K1 : המדיה-סנטר כבר בפנים

הטוב
  • כניסת USB
  • צבעים טובים וטיפול טוב בגווני עור אנושי
  • תמיכה בהצגת סרטים, מוזיקה, טקסט ותמונות
  • איכות שמע טובה ועוצמה גבוהה
  • תפריטים בעברית
הרע
  • רמת שחור בינונית-נמוכה
  • איכות צפייה כללית סבירה בלבד
  • שלט לא נוח
  • אין SCART
בשורה התחתונה

Haier L42K1 הוא לא המסך החד ביותר על המדף, ואיכות התצוגה שלו פושרת. עם זאת הוא מעניק תמורה הוגנת מאוד למחיר: יש לו רמקולים טובים למדי ואיכות צליל מספקת, עיצוב נאה ובעיקר נגן מדיה סנטר פנימי שיחסוך לכם התעסקות של חיבור המצלמה או אפילו ה-DVD למסך, ומציג מגוון פורמטים היישר מה-DOK. אם זה נשמע לכם מלהיב, ואתם מוכנים להסתפק באיכות תמונה לא רעה אבל רחוקה מלהרשים - Haier L42K1 עשוי להתאים לכם.

הקדמה

L42K1 הוא מסך LCD בגודל 42 אינטש מבית הענקית הסינית Haier שנמנה על סדרת המסכים החדשה של החברה. התכונה המעניינת ביותר שלו היא כניסת USB המאפשרת הצגה של מגוון תכנים היישר מהדיסק-און-קי: מוזיקה, תמונות, טקסט וגם סרטים - תכונה שנמצאת על פי רוב רק בסדרות המתקדמות של חברות מתחרות.

Haier L42K1 הוא מסך נאה, עם קווים עגלגלים מעט וגימור שחור מבריק. המפרט הטכני סטנדרטי למסכים מסוגו: פאנל ברזולוציית Full HD (1920X1080), בהירות של 500 cd/m2, יחס ניגודיות דינמי של 35,000:1 ויחס ניגודיות סטטי של 1300:1, זמן תגובה של 5 מילי-שניות וזוויות צפייה של 178 מעלות.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לתמונת וידיאו במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה(ms). זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.מרבית המסכים כיום מציעים זמני תגובה קצרים מספיק, אבל לחובבי משחקים, שידורי ספורט וסרטי פעולה, כדאי לוודא שהמסך הנבחר הוא בעל זמן תגובה שלא יעלה על 5ms.

איכות התמונה (65%)

7

Haier L42K1 מעניק איכות צפייה ממוצעת - לא בעייתית במיוחד אבל בהחלט לא מלהיבה. בצפייה בתכני HD הציג המסך תמונה מפורטת וטובה, עם טיפול טוב מאוד בצבעים, שהוצגו טבעיים ונאמנים למקור. גם גווני עור אנושי, שמהווה אתגר למסכים רבים, מוצג ב- Haier L42K1באופן מוצלח וטבעי, ללא רוויית יתר של הצבע האדום. החדות טובה למדי, אבל התמונה לא קריספית ופריכה כמו שבמסכים אחרים. יש שיראו זאת כיתרון, מפני שאופי התמונה חלק ונעים יותר.

הבעיה המרכזית של המסך היא רמת הצבע השחור שלו, שבפירוש נמוכה. אזורים כהים נראים אפרפרים, ובצפייה בסצנות חשוכות התמונה נראית אנמית ועייפה. התופעה ניכר בעיקר בחדר חשוך, אבל רמת השחור כה בעייתית שגם בחדר מואר למדי ניתן להבחין בה. הצד החיובי הוא שהפירוט באזורים כהים נשמר יחסית, כך ששטחים כהים לא נאטמים ליריעות אפורות אלא ניתן להבחין במעברי צבע ובפרטים.

שידורי טלוויזיה רגילים נראים בסדר גמור ב-
Haier L42K1. גם כאן הצבעים טובים להפתיע, והחדות המופחתת משחקת כאן לטובת המסך בטשטוש והסתרת פגמי הדחיסה.

המסך מטפל היטב בצבעים, שהוצגו טבעיים ונאמנים למקור. גם גווני עור אנושי מוצגים באופן טבעי. הבעיה המרכזית של המסך היא רמת הצבע השחור שלו, שבפירוש נמוכה, אם כי הפירוט באזורים כהים נשמר

Haier L42K1 מציע כמה שיטות לטיפול ביחס התצוגה: מסך מלא, הגדלה, סרט ופנוראמה, שכל אחת מבצעת מתיחה או זום שונות במקצת - אנחנו העדפנו את המצב "מסך מלא" שמציג תמונה אמנם מתוחה למדי (בתכני 4:3) אך ללא חיתוך רב בצדדים ובכתוביות. ישנה תמיכה במצב 4:3 בכל עת (ולא רק בחיבור אנלוגי, כמו שראינו במספר מסכים), וכן ישנה אפשרות למצב שמכונה כאן בעברית עילגת מעט "בודק פיקסל", שאנחנו מניחים שמתייחס למונח Native rate - הצגת התמונה בדיוק פי שהיא ללא מתיחה כלל. למרבה הצער התכונה הזו זמינה אך ורק במספר זעום ביותר של רזולוציות שהמחשב שלנו התקשה לתמוך בהן, וגם כשהצלחנו להפעיל אותה התצוגה לא נראתה חדה וצלולה כפי שהיא אמורה להיות. כפי שאפשר להבין, Haier L42K1 הוא לא מסך אידיאלי לחיבור קבוע למחשב, אלא אם כן אתם מתכוונים אך ורק לצפות בו בסרטים.

יש במסך 3 תבניות תמונה מוגדרות מראש: רגיל, בהיר ורך, כאשר המצב "רך" אמנם גורם לצבעים לאבד מעט מהרווייה שלהם, אך גם משפר מעט את רמת השחור ולכן העדפנו להשתמש בו. כמו כן תוכלו להגדיר בעצמכם את אופי התמונה לפי כמה פרמטרים: בהירות, ניגודיות, חדות, כרומה וגוון ,ואף תוכלו לטפל באופן עדין בטמפרטורת הצבע כדי להגיע לאופי הצבע הרצוי.

זוויות הצפייה בינוניות בלבד, ובישיבה מזווית קלה למדי ניתן כבר לזהות היחלשות של הצבעים ונטייתם להיות שטופים ואפרפרים.

איכות השמע (20%)

8.5

Haier L42K1 מצויד בזוג רמקולים בהספק כולל של 20W שנמצאים מתחת הגריל בתחתית מסגרת המסך. הם מספקים איכות צליל טובה מאוד ועוצמה גבוהה. בתבניות הצליל המובנות - רגיל, מוזיקה ותיאטרון - לא תמצאו מיצוי של יכולות הרמקולים, אבל אם תכוונו את האיקולייזר הידני כראוי תוכלו להגיע לאיכות צליל מפתיעה, עם באס נוכח וחדות טובה למדי גם בתדרים הגבוהים.

עוד תמצאו במסך אפשרות להדמיית סראונד סבירה, איזון קול אוטומטי ובס דיגיטלי אפקטיבי.

עיצוב ונוחות השימוש (15%)

7.5

כמו (כמעט) כל מסכי ה-LCD, גם Haier L42K1 מעוצב בקווים עגלגלים וגימור שחור מבריק, אך יש בו קצת יותר מזה: את הצלע התחתונה של המסגרת מעטר גריל דק ומתחתיו פס שקוף אלגנטי, ונורת חיווי כחלחלה ומוארכת משלימה את המראה. הוא עומד על מעמד שולחני אובאלי, שמאפשר סיבוב לזווית קהה למדי של כ-15 מעלות.

סט החיבורים בסיסי מאוד. בגב המסך תמצאו כניסת
HDMI אחת, חיבור D-Sub למחשב, 2 כניסות קומפוננט, כניסת AV ויציאת AV וכן חיבורי אודיו למחשב (האחד ל-VGA והשני ל-DVI). בפאנל הצידי משמאל המסך תמצאו 2 כניסות HDMI נוספות (לא הבנו למה 2 חיבורים בצד ואחד בגב במקום להיפך), חיבור לאוזניות, כניסת AV וחיבור USB.

תפריטי המסך נוחים לניווט וברורים, בגוונים ורודים של
Haier ובעברית מלאה. השלט אפור, מוארך ולא נוח במיוחד. לצד יתרונות כמו מקש ייעודי לחיבורי HDMI ולממשק ה-USB, יש לו מגרעות מציקות כמו מקשי העוצמה שנמצאים על מקש ניווט עגול ולא נגיש מספיק, המקשים המסודרים בצורת חצי עיגול סביב מקש הניווט ואינם נוחים ובעיקר סדרת המקשים שאמורים לתפעל את ממשק המדיה-סנטר הפנימי במכשיר (שתכף נגיע אליו), שמסודרים באופן לא אינטואיטיבי כלל וממש מוציאים את החשק להשתמש בו.

אחת התכונות המעניינות ב-
Haier L42K1 היא כאמור תכונת המדיה-סנטר הפנימית שלו, שמצטרפת לחיבור ה-USB ומאפשרת הצגה של תמונות, מוזיקה, טקסט ואפילו וידיאו ישירות מהתקן הדיסק-און-קי שלכם. מלבד הניווט הלא נוח בעליל בממשק, באשמת השלט, מדובר בתכונה חביבה מאוד ואפילו שימושית.

הגרפיקה של הממשק ורדרדה ודי נעימה לעין, אם כי לא עדכנית בעליל, ובעברית צחה. הצלחנו לנגן מוזיקה עם ממשק סביר, להציג תמונות כולל זום והצגת מצגת תמונות אוטומטית, להציג טקסטים מקובצי
TXT בלבד (מה הפואנטה?), וגולת הכותרת - לנגן קובצי וידיאו. התמיכה בפורמטים אמנם מוקבלת, ואל תבנו על נגינת סרטי HD במסך, אבל קובצי DivX ו-WMV סטנדרטיים פועלים ללא קושי. יפה מאוד.

המסך נבדק באמצעות חבילת השידורים של yes

חיבורים
המסך מצויד במגוון כניסות ויציאות לחיבור מכשירים כנגן DVD, וידיאו, ממירי לוויין וכבלים, מגבר קולנוע ביתי, מחשב, קונסולת משחקים ועוד. רוב החיבורים נמצאים בגב המסך וחלקם בצד או בחזית. חיבורים בצד או בחזית יתאימו לשימושים מזדמנים כמו חיבור מצלמת וידיאו, מצלמה דיגיטלית, קונסולת משחקים וכדומה, ואם חיבור כזה רלוונטי עבורכם, חשוב לוודא שהוא אכן קיים.   סוגי החיבורים נבדלים זה מזה באיכותם, ומומלץ לבחור חיבורים איכותיים כדי לקבל תמונה וקול טובים יותר.:(A/V ,RCA) Composite החיבור הפשוט ביותר המייצר תמונה נחותה. מיועד להעביר וידיאו ואודיו. רצוי להימנע משימוש בחיבור כזה ולבחור מסך המצויד בחיבורים איכותיים יותר.   Scart (21 פינים): חיבור מתקדם יותר המייצר תמונה באיכות טובה. מיועד להעביר וידיאו ואודיו. מתאים ל-DVD, ממירים, מכשירי וידיאו, קונסולות משחק ומחשבים.    :S-Video חיבור ברמה טובה להעברה של וידיאו בלבד.    Component: חיבור וידיאו ברמה גבוהה, איכותי מקודמיו והמומלץ מביניהם. בחיבור זה מופרדת הבהירות לערוץ אחד, ואות הוידיאו לשני ערוצים.   (D-sub ,VGA) RGB: חיבור וידיאו באיכות גבוהה למחשב.   DVI: חיבור דיגיטלי איכותי שתומך בהפרדה גבוהה, אף כי החיבור המומלץ להעברת תוכן בהפרדה גבוהה הוא HDMI. חיבור DVI נמצא בין היתר במחשבים, בנגני DVD ובמגברים. יכול להגיע כ-DVI-A המעביר אודיו בלבד, DVI-D המיועד להעביר אות וידאו דיגיטלי ו-DVI-I שיכול להעביר את שניהם ביחד.   :HDMI חיבור דיגיטלי איכותי ומתקדם מ-DVI שתומך בהפרדה גבוהה. מיועד להעברת וידיאו ואודיו. בחרו מסך הכולל חיבור אחד לפחות ורצוי אף יותר.   USB: חיבור רב תכליתי המיועד לחיבור מגוון אביזרים אל מסך הטלוויזיה, בהם מצלמת סטילס, מצלמת וידיאו, נגן מוזיקה, כונן זיכרון נייד (דיסק און קי) ועוד.    :(IEEE 1394) FireWireחיבור דיגיטלי איכותי בעל קצב העברת נתונים מהיר, המיועד להעביר וידיאו ואודיו. נמצא בין היתר במחשבים, במכשירי וידיאו דיגיטליים, במצלמות דיגיטליות ועוד.