סקירת wisebuy - Hisense H33: מגע ביתי
- מקשי מגע נוחים לשימוש
- שפופרת נוחה לאחיזה ולדיבור
- ממשק משתמש פשוט ואינטואיטיבי
- עוצמת הקול באפרכסת לא מספיק חזקה
- התעוררות עצלה ממצב מנוחה
- מעט מקשים ייעודיים/קיצורי דרך
- מיקום לא נוח של מקשי הניווט
- משך פעולת סוללה קצר
- אין תמיכה בעברית
- חוט הטלפון קצר
את ההבטחה העיקרית שלו מקיים ה-H33 במידה רבה, גם אם לא במאה אחוז. מקשי המגע מתפקדים היטב ונוחים מאוד לשימוש; מנגד, לוח המקשים לא ממהר להתעורר ונדרשות כמה הקשות עד שזה קורה. מעבר לכך, מדובר במכשיר די פשוט ונוח בסך הכול.
אם אין לכן עניין בתכונות מתקדמות וממשק המגע עושה לכם את זה, ה-H33 הוא מכשיר מומלץ שמספק תמורה טובה למחירו.
H33 של הייסנס הוא טלפון אלחוטי בטכנולוגיית DECT עם תאימות GAP ותמיכה בעד ארבע שפופרות נוספות. ייחודו של המכשיר הוא במקשי המגע שלו, תכונה יוצאת דופן בטלפונים ביתיים. עם זאת, מבחינת המפרט זהו מכשיר די בסיסי שגם מתומחר בהתאם.
לדברי היבואן "אקזיט אלקטרוניקס", H33 יצא במהדורה מוגבלת של 5,000 יחידות.
בשיחות שניהלנו ברחבי הבית עם Hisense H33 שמענו היטב ולא נתקלנו בהפרעות. גם מעברו השני של הקו נמסר לנו שאנחנו נשמעים היטב. עוצמת השמע באפרכסת מספיק טובה כדי לנהל שיחה נינוחה בסביבה שקטה, אבל בסביבה מעט רועשת, כבר נדרשנו למאמץ מסוים כדי להבין את בני שיחנו.
כשדיברנו עם הספיקר כשהשפופרת במרחק של כמטר מאתנו נאמר לנו כי אנחנו נשמעים מצוין. הרמקול מצדו סיפק לנו שמע איכותי ועוצמה טובה. גם במרחק של 3 מהשפופרת מטרים דווח לנו שאנחנו נשמעים היטב אף כי בליווי הד קל.
איכות הקליטה: את מבחן חדר המדרגות התקשה ה-H33 לצלוח. עד הקומה השלישית עוד ניהלנו שיחה חלקה, אבל כל ירידה נוספת הביאה לשיבוש בקליטה ובקומה השנייה כבר אי אפשר היה לנהל שיחה.
השפופרת של ה-Hisense H33 נוחה לאחיזה ולהצמדה לאוזן. השפופרת מצוידת בתפס קבוע לחגורה, למקרה שתרצו אותה צמודה אליכם, וכמובן, בזמן השימוש באוזניה. אוזניה אינה מצורפת למכשיר אבל יש שקע ייעודי בעבורה.
כל מקשי המכשיר הם מקשי מגע בעלי תאורה אחורית כחולה, לבד ממקשי החיוג והניתוק שמוארים בירוק ובאדום. ממשק המגע מצוין ופועל ללא דופי. המקשים מגיבים היטב לנגיעה קלה המלווה בצליל (ניתן לביטול). מה שקצת הפריע לנו זה כשהתאורה כבויה היא לא נדלקת בנגיעה אחת וצריך להתעקש קצת. הדבר מטריד בעיקר כשמתקשרים לשירות לקוחות, למשל, וצריך לבצע סדרה של הקשות במהלך השיחה.
כל מקשי המכשיר הם מקשי מגע בעלי תאורה אחורית כחולה, לבד ממקשי החיוג והניתוק שמוארים בירוק ובאדום. המקשים מגיבים היטב לנגיעה קלה המלווה בצליל
מסך ה-LCD ב-Hisense H33 מואר ומספק תצוגה ברורה. ממשק המשתמש פשוט ואינטואיטיבי. לא נזקקנו לחוברת ההפעלה כדי לקבוע את ההגדרות השונות של הטלפון כמו עוצמה וצליל, הכנסת אנשי קשר וכדומה. ואולם, הניווט בתפריט לא מספיק נוח בשל מיקומם של המקשים זה ביחס לזה: מקש התפריט נמצא בתחתית המכשיר, ואילו מקש הדפדוף – בחלקו העליון. המרחק הזה בין המקשים פוגם מעט בנוחות השימוש. זאת ועוד, ב-H33 מעט מקשים ייעודים – ורוב הפעולות מתבצעות באמצעות התפריט.
תכונותיו של Hisense H33 סטנדרטיות, כמעט בסיסיות. הוא כולל בין היתר ספר טלפונים שמחזיק 60 רשומות, חיוג חוזר ל-20 רשומות, 40 רשומות של שיחות נכנסות, שיחה מזוהה (מותנה בשירות של ספק התקשורת), 14 סוגי צלצול, שיוך צלצול, שעון מעורר ועוד. המכשיר תומך במגוון שפות, אך עברית אינה אחת מהן.
החוט של המכשיר, זה המתחבר לשקע הטלפון, קצר למדי, אורכו מטר אחד. זה מגביל את אפשרות המיקום של יחידת הבסיס. כמובן, ניתן לרכוש חוט ארוך יותר במידת הצורך, אבל היה ראוי שיסופק חוט ארוך יותר.
Hisense H33 מופעל באמצעות 3 סוללות AA נטענות, שעל פי הצהרת היצרן אמורות להחזיק 120 שעות (5 יממות) בהמתנה או לספק 7 שעות דיבור. המציאות מוכיחה קצת אחרת, כאשר הסוללה סיפקה לנו שעת דיבור אחת וגוועה בתוך 3 יממות. ואפילו לא טרחה להתריע על כך.
אחת מנקודות החולשה במכשירי טלפון בהיבט של עמידות, היא המקשים. מבחינה זו מקשי המגע של ה-H33 מהווים מקדם עמידות גבוה. העובדה כי אין לחצנים פיזיים שעשויים להתבלות ולא כיתוב חיצוני שיכול להישחק, כפי שקורה במכשירים מסוימים – תורמת רבות לעמידות המכשיר.
היחידה הניידת בנויה היטב ועשויה פלסטיק קשיח, אם כי לא חסין בפני שריטות. התפס לחגורה גמיש דיו ונראה שיחזיק מעמד לאורך זמן.
לעומת זאת, המעמד עשוי פלסטיק זול שנראה רגיש מאוד לשריטות ויתקשה לשרוד נפילה או חבטה. הוא גם קל מאוד, אפילו קל מדי. אנחנו היינו מעדיפים מעמד כבד ויציב יותר, כזה שלא ייגרר בקלות בעקבות כל תזוזה של החוט שמחובר אליו. עם זאת, תושבות הגומי שבבסיס המעמד מבטיחות שהוא לא יזוז בקלות רבה מדי.