סקירת wisebuy - Nokia 6730 Classic : ללא ערך מוסף
- עיצוב מודרני ונאה
- מקלט A-GPSמובנה
- משך פעולת סוללה ארוך
- מערכת הפעלה פתוחה ומהירה
- ממשק דואר אלקטרוני נוח
- לוח מקשים בעייתי
- אין Wi-Fi
- חיבור אוזניות 2.5 מ"מ
- יכולות צילום וידאו וסטילס בינוניות
- מסך קטן
Nokia 6730 Classic הוא אופציה נוספת במבחר המכשירים של נוקיה בתצורת הבר הקלאסית, ולא מהנוחים שבהם. אין לו ערך מוסף כלשהו על פני מכשירים רבים אחרים בשוק, למעט יכולות ניווט. נקודות האור שמצאנו במכשיר היו בממשק הדואר האלקטרוני היעיל ובאורך חיי הסוללה.
Nokia 6730 Classic שהושק לאחרונה בישראל הוא טלפון בדור 3.5 שפונה לשוק הבינוני והנמוך ולמעשה אינו בולט בשום תחום. הוא מתווסף לסדרה הקלאסית של נוקיה הכוללת שורה ארוכה של מכשירים, שרובם דומים בתכונותיהם.
מפרט המכשיר כולל מסך בגודל 2.2 אינטש, מצלמה ראשית ברזולוציית 3.2 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, ספיקר סטריאופוני, קישורית Bluetooth עם תמיכה בA2DP-, שקע אוזניות 2.5 מ"מ, מקלט A-GPS ועוד.
Nokia 6730 Classic כולל 128MB של זיכרון פנימי וחריץ הרחבה לכרטיס MicroSD עד לנפח של 16GB.
איכות השמע ב- Nokia 6730 Classicטובה, השיחות נשמעות ברורות ולא נתקלנו בהפרעות במהלך הבדיקה. עוצמת הרמקול באפרכסת אינה גבוהה מספיק ובמקומות הומים נאלצנו להצמיד את המכשיר לאוזן כדי לשמוע. מהצד השני של השיחה לא עלו תלונות במהלך כל השיחות. איכות הספיקר סבירה וגם עוצמתו אינה גבוהה במיוחד.
האוזניות המסופקות אינן מרשימות באיכותן, אך עדיין מאפשרות ליהנות בהאזנה למוזיקה או רדיו. ההאזנה למוזיקה דרך זוג הרמקולים הסטריאופוניים מהנה ואיכות הצליל שלהם טובה למדי.
איכות השמע במכשיר טובה, אך עוצמת הרמקול באפרכסת אינה גבוהה מספיק. איכות הספיקר סבירה וגם עוצמתו אינה גבוהה במיוחד
Nokia 6730 Classic דומה בחלקו הקדמי ל- Classic 6720 שסקרנו כאן לא מזמן. מידותיו סטנדרטיות למכשירים בתצורת בר והמשקל נמוך מאוד - 80 גרם בלבד. המכשיר נכנס ויוצא מהכיס בקלות ועקב משקלו הקליל לא תרגישו אותו כמעט, ולפעמים אף שלחנו יד מגששת אל הכיס רק כדי לוודא שהוא אכן שם. אפשר לתפעל את המכשיר בקלות ביד אחת הודות למידות הקומפקטיות שלו.
מידות המכשיר סטנדרטיות ומשקלו נמוך - 80 גרם בלבד. המכשיר נכנס ויוצא מהכיס בקלות ועקב משקלו הקליל לא תרגישו אותו כמעט. ניתן לתפעל אותו בקלות ביד אחת הודות למידות הקומפקטיות שלו
לוח המקשים ב-6730 מוכר ממכשירים אחרים של החברה, והצטערנו לפגוש בו שוב. הקונספט של לוח מקשים שטוח, חלק ואחיד אינו נוח לשימוש; חסרו לנו מאוד הפרדה בין המקשים ופידבק ללחיצות. מבחינת סידור המקשים אין חדש והוא זהה לגמרי ל-Classic 6720 שהזכרנו קודם.
בתחתית המסך מימין ומשמאל נמצאים שני ה-Soft keys הניתנים לתכנות, מתחת לימני שבהם נמצא מקש המחיקה המובלט ומתחתיו מקש הניתוק שמאפשר גם בחירת פרופיל משתמש ומזעור היישום בו אנו נמצאים. מתחת למקש ה- Soft keyהשמאלי נמצא מקש התפריט (שלחיצה ממושכת עליו פותחת את חלון היישומים הפתוחים), גם הוא מובלט כמו מקש המחיקה, ומתחתיו מקש החיוג שמשמש גם כקיצור דרך ליומן השיחות. במרכז נמצא מקש הניווט הרב כיווני. בחלק התחתון נמצאת כמובן המקלדת האלפא-נומרית. סידור המקשים אמנם מוכר והגיוני, אבל הגימור השטוח והעדר ההפרדה בין המקשים הופכים את לוח-המקשים ללא נוח במיוחד.
הקונספט של לוח מקשים שטוח, חלק ואחיד אינו נוח לשימוש. חסרו לנו מאוד הפרדה בין המקשים ופידבק ללחיצות. מבחינת סידור המקשים אין חדש והוא זהה לדגמים רבים אחרים של החברה
בצדו הימני של ה-6730 נמצאים מקש הצילום ומקשי העוצמה ומעל מקש הצילום שוכן שקע לכרטיס ה-Micro-SD. המקשים וגם השקע משתלבים אמנם יפה בגוף המכשיר ואינם בולטים, אך גם הם אינם נוחים במיוחד לשימוש.
בחלקו העליון של המכשיר נמצאים שקעי הטעינה, האוזניות והחיבור (הקנייני) למחשב. חלקו האחורי של המכשיר מחולק לשני חלקים על ידי פס נאה העשוי מתכת מבריקה. בחלקו העליון נמצאים עדשת המצלמה הראשית יחד עם הפלאש, ובחלקו התחתון שוכן הספיקר הסטריאופוני. כל המשטח האחורי נעים מאוד למגע ויפה למראה.
המסך זהה למסכים רבים אותם כבר ראינו במכשירי נוקיה, גודלו 2.2 אינטש והרזולוציה 320x240. המסך תומך בעד 16 מיליון צבעים ונראה מצוין בהצגת התפריטים, התמונות והוידיאו. גם באור שמש עדיין אפשר להשתמש בו ולהבחין בפרטים. עם זאת גודלו הקטן למדי פוגם בחוויית הגלישה ומקשה על השימוש ב-6730 כמכשיר ניווט.
ספר הטלפונים המצוין של נוקיה נמצא גם כאן והחיפוש בו נוח ביותר. בנוסף ישנם יישומים רבים כגון ממיר יחידות, פנקס הערות, מילון, Quick-office - לתצוגה בלבד של מסמכים ומצגות, Zip Manager, Adobe PDF ועוד. גם מכשיר זה אינו מגיע עם מילון בעברית אך אפשר להוריד תוספת זו ללא תשלום.
מערכת ההפעלה סימביאן 9.3 רצה בדרך כלל במהירות טובה על ה-Nokia 6730 Classic, אך חווינו מספר פעמים בהן היא נתקעה, או שאפליקציית הדואר האלקטרוני לא עבדה ונאלצנו להפעיל את המכשיר מחדש.
ערכת המכשיר כוללת זוג אוזניות בסיסיות עם מחבר 2.5 מ"מ, כבל USB לסנכרון, כרטיס זיכרון MicroSD בנפח GB1 ואת תוכנת הסנכרוןOviSuite .
המצלמה הראשית ב- Nokia 6730 Classicהיא ברזולוציה של 3.2 מגה פיקסל עם פוקוס קבוע ופלאש LED. ממשק המצלמה פשוט ונוח, ובין הפונקציות תמצאו בחירה בין 6 סצנות צילום או אפשרות להגדיר עצמאית את איזון הלבן, ערך החשיפה, רגישות לאור, חדות וניגודיות, צילום תמונה פנוראמית ועוד. ישנה אפשרות להפחתת תופעת העיניים האדומות, טיימר לצילום עצמי וצילום רצף. זהו ממשק מצוין המופיע ברוב המכשירים החדשים של החברה והאפשרות היחידה כמעט שלא מצאנו בו היא כיצד להשתיק את הצליל בעת הצילום.
ביצועי המצלמה מבחינת מהירות סבירים. מרגע הפעלת ממשק המצלמה והצילום ועד להופעת התמונה על הצג חולפות להן כ-9 שניות - לא רע.
איכות הצילום אינה מן המשובחות, אך אל נשכח שזהו מכשיר ברמת ביניים שצילום אינו מייעודיו המרכזיים. אם השימוש שלכם במצלמה הוא למטרות הנאה ותיעוד אקראיים אפשר לתעד איתה רגעים ביום יום ולקבל תוצאות סבירות. הצילום בלילה עוד פחות מוצלח והפלאש חלש מדי. נוקיה טוענת שהפלאש יעיל עד 1.5 מטר, אנחנו טוענים שפחות.
צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציה של 480X640 ובקצב של 15 פריימים בשנייה. במצב הוידיאו יש אפשרות לבחור בין מצב צילום אוטומטי לבין מצב לילה, לשנות את איזון הלבן ולבחור את גווני הצבע (גווני חום, שחור-לבן, חי, תשליל). במבחן התוצאה הסרטונים אינם איכותיים וישנן מריחות רבות. אורך הסרטון יכול להגיע עד לשעה וחצי והקבצים נשמרים בפורמט MP4. סרטון באורך של דקה צורך כ-15MBשל זיכרון.
המצלמה ברזולוציה של 3.2 מגה פיקסל עם פוקוס קבוע ופלאש. איכות הצילום אינה מן המשובחות: ביום יום היא מפיקה תוצאות בינוניות, והצילום בלילה עוד פחות מוצלח
נגן המוזיקה ב- Nokia 6730 Classic נוח מאוד לשימוש. ניתן לקטלג את הרצועות על פי שם האמן, שם האלבום, סגנון השיר, שם המלחין וניתן כמובן ליצור רשימות השמעה ולשמור אותן. יש תמיכה בקבצי MP3, AAC, WMA וניתן למזער את הנגן בזמן שהוא פועל, ואז מופיעה שורת חיווי במסך ההמתנה המציינת את שם השיר המתנגן ואת משך הזמן שלו. הנגן כולל 5 תבניות קול מוגדרות מראש וגם איקולייזר לכוונון ידני בן 8 ערוצים.
את כל קובצי המולטימדיה ניתן להפעיל בקלות דרך הגלריה, שמעניקה גישה נוחה לתיקיות וידיאו ותמונות, שירים, קליפים, קישורי זרימה ומצגות. הצפייה בתמונות מהנה מאוד בזכות הממשק הנאה שאיתו אפשר לעבור על תמונות רבות מהר וביעילות, והוא עובד בצורה חלקה וטובה. בנוסף ניתן לחלק את התמונות לאלבומים, להוסיף תגיות לכל תמונה ולשלוח את התמונות בצורה פשוטה דרך הודעה, אי-מייל או Bluetooth.
ממשק הרדיו הטוב והמוכר פועל מצוין, ועל ידי חיבור האוזניות כאנטנה ניתן לקלוט בצורה טובה שידורי רדיו FM. ישנה תמיכה ב-RDS ואפשרות לשמור עד 50 תחנות קבועות בזיכרון.
על מנת לנצל את יכולת ה-GPS המובנה במכשיר, הורדנו את תוכנת Waze החינמית. קליטת האות לקחה מספר שניות והניווט תוך כדי נסיעה היה טוב. צריך לזכור שהמסך איננו גדול במיוחד ואם ראייתכם איננה חדה במיוחד, הניווט בעזרת המכשיר לא מאוד נוח.
בקטגוריית המשחקים לא התגלתה נדיבות רבה ובנמצא יש שני משחקים בלבד: Bounce Tails )משחק ממכר( ו-Brain Champion – משחק נחמד לשמירה על רעננות המוח.
דפדפן האינטרנט המובנה טוב מאוד, כפי שנוכחנו לדעת גם ממכשירים קודמים של נוקיה. הוא מתמודד היטב עם דפי HTML רגילים ותומך ב-Java וב-Flash וניתן כמובן גם להציג את הדפים לרוחב. מקש הניווט הארבע-כיווני משמש לשליטה על מצביע הזז בחופשיות על גבי הדף ומאפשר להגיע בקלות לכל חלקיו. אפשר לגלוש בפייסבוק, לראות סרטונים ב-YouTube על מסך מלא ולבקר כמעט בכל אתר. על יכולות האינטרנט הטובות מעיב חסרונו של רכיב Wi-Fi, ולכן כדאי שתהיה לכם חבילת גלישה מתאימה.
הסנכרון עם המחשב האישי מתבצע בקלות בעזרת התוכנה Nokia Ovi Suite המצורפת בחבילה. ניתן לסנכרן את האאוטלוק, להעביר קובצי מולטימדיה ואף לסנכרן רשימות השמעה מהמחשב. בלחיצה אחת מתבצע חיפוש של כל החומר החדש על המכשיר שלא נמצא על המחשב והוא מועתק בצורה אוטומטית.
אפליקציית הדואר האלקטרוני שמופיעה במסך הראשי עובדת ללא דופי. רק הכנסנו את כתובת הדואר שלנו ב-GMAIL ואת הסיסמא ומיד כל ההגדרות הותאמו במיוחד בשבילנו. ישנה תמיכה מצוינת ב-IMAP והשימוש בדואר האלקטרוני במכשיר בהחלט מניח את הדעת.
Nokia 6730 classic מגיע עם סוללת ליתיום-יון בהספק של1050mAh . החברה מצהירה על זמן המתנה של עד 400 שעות או 7 שעות שיחה. אפשר לומר שהנתונים הללו לא רחוקים מהמציאות ובדרך כלל הסוללה החזיקה מעמד יומיים ויותר. שימוש רב ב-GPS מוריד משמעותית את הזמנים אך בשימוש סביר אפשר להגיע גם לשלושה ימים ללא טעינה.
המכשיר עצמו מוצק וכל הכפתורים יושבים במקומם ללא תזוזות בדרך כלל. למה בדרך כלל? מכיוון שבמהלך הבדיקה יצא מקש המצלמה ממקומו, משום מה, ונאלצנו לדחוף אותו חזרה למקום. עדשת המצלמה חשופה לגמרי לשריטות, אבק ושאר מרעין בישין והמסך נוטה למשוך טביעות אצבעות.