סקירת wisebuy - Sharp LC52LE700E : בעיקר לתכני HD
- איכות תמונה טובה בתכני HD
- רמת שחור גבוהה מאוד
- מגוון פרמטרים לכוונון התמונה
- כניסת USB להצגת תמונות ומוזיקה
- ייצור אקולוגי וצריכת חשמל חסכונית
- מקלט DVB-T מובנה
- איכות בינונית-נמוכה בשידורי SD
- מנגנון 100Hz לא אפקטיבי
- זוויות צפייה צרות
- איכות שמע נמוכה
- אין תמיכה בנגנית סרטים דרך ה-USB
- מעמד לא מסתובב
מסך ה-LED של שארפ מצטיין באיכות תמונה טובה בתכני HD ובעיקר ברמת שחור מעולה, בזכות שיטת ההארה המתקדמת בגב המסך (Full LED) והניגודיות הגבוהה, אך קצת מאכזב משאר הבחינות. פגמי שידורי הטלוויזיה הרגילים ניכרים, הסאונד שטוח וחסר חיים וגם העיצוב לא מעורר השראה.
אם עיקר הצפייה שלכם היא בתכנים בהפרדה גבוהה ויש לכם מערכת שמע נפרדת, Sharp LC52LE700E יכול להתאים לכם.
שוק מסכי ה-LCD-LED מתרחב והולך, ושארפ מצטרפת אליו עם סדרה של מסכים שמבוססים כולם על הטכנולוגיה המתקדמת יותר, Full LED, בה כל גב המסך מכוסה בלמעלה מ-1000 נורות לד הנשלטות באופן אזורי (להבדיל משיטת ה-LED Egde שכוללת נורות לד במסגרת המסך בלבד).
Sharp LC52LE700E הוא מסך בגודל 52 אינטש עם מפרט הכולל פאנל ברזולוציית Full HD (1920X1080), בהירות של 450cd/m2, יחס ניגודיות שהחברה מכנה Mega-Contrast, קצב רענון 100Hz, טכנולוגיית E-motion להחלקת תופעת
ה-Judder וכניסת USB להצגת תמונות מהדיסק-און-קי.
המסך מגיע בגימור שחור מבריק וכחול מטאלי, ומגיע עם מעמד שולחני קבוע
(לא מסתובב).
התחלנו כרגיל בבחירת מצב צפייה. המסך מציע את האפשרויות סטנדרטי, סרט, משחק, מחשב, דינמי ומשתמש. כצפוי, המצב שהציג את התמונה המאוזנת ביותר היה המצב הסטנדרטי - אם כי, כפי שתקראו בהמשך, גם הוא זקוק לכיול ידני כדי להפיק תוצאות מיטביות.
בצפייה בשידורי HD הציג המסך תמונה חדה מאוד וצבעים רוויים וחזקים, ובעיקר צבע שחור כהה, עמוק ומרשים מאוד. לכאורה - מצב אידיאלי, אבל איכשהו לא הצלחנו ליהנות. החדות היתה גבוהה מדי עם תמונה כמעט פריכה, וגם הגרעיניות הקלה בסרטים השונים היתה מודגשת מדי; הצבעים רוויים קצת יותר מהדרוש והצבע השחור משתלט על האזורים הכהים ובולע פרטים רבים. ניגשנו לתפריט ואחרי כוונון קצר הצלחנו לטפל בשתי התופעות הראשונות ולהביא לתמונה מאוזנת וטובה יותר, אבל בעיית הניגודיות הגבוהה מדי נשארה. רק אחרי זמן מה וחיטוט בתפריט המתקדם הבנו שהפונקציה Dynamic Contrast אשמה: היא אמנם מעמיקה מאוד את הניגודיות ומציגה שחור מרשים מאוד, אבל רק אחרי שכיבינו אותה הציג המסך תמונה במלוא תפארתה, עם צבע שחור אמין (אם כי מעט פחות עמוק) ומפורט מאוד באזורים הכהים - בדיוק כמו שצריך. Sharp LC52LE700E אולי לא נותן תמונה אופטימלית "מהקופסה", אבל אחרי כיול לא מסובך הוא עושה עבודה מצוינת.
לעומת איכות התמונה הטובה בתכני HD, LC52LE700E לא עושה חסד עם שידורי טלויזיה רגילים. בגלל המתיחה שלהם לגודל 52 אינטש, בנוסף לאופי התמונה החד, פגמי השידור ניכרים מאוד ובחלק מהערוצים ממש לא נעים לצפות. אפשר לראות ריצודים, קצוות משוננים לרוב, רעש דיגיטלי ותופעות פיקסול שונות.
המסך מתפאר בשתי טכנולוגיות החלקת תנועה - 100Hz ו-E-motion שאמורות לטפל בתופעת הריצוד וה-Judder בתנועות מצלמה, אך מה שנראה מצוין על הנייר התברר כמוצלח הרבה פחות במציאות. החלקת התנועה אמנם עובדת, אבל יוצרת מראה מלאכותי מעט, וגרוע מכך - סובלת מ"שיהוקים" וריצודים מדי כמה שניות שגרמו לנו להעדיף לנטרל את המנגנון לחלוטין ולהסתפק בצפייה רגילה.
כשבדקנו איך מתמודד המסך עם צפייה בחדר מואר, התוצאות היו טובות מאוד. כמו כל מסכי ה-LED שראינו, גם המסך הזה מכוסה בפאנל קדמי מבריק, אך לשמחתנו הציפוי המבריק צויד בפילטר שבולע חלק מהאור ומצמצם מאוד את תופעות ההשתקפויות. בזכות הניגודיות הגבוהה בנוסף לתופעת ההשתקפויות המופחתת, מעניק המסך צפייה נוחה ואיכותית גם באור יום. עם זאת, זוויות הצפייה צרות למדי ואם תנסו לצפות בו מהצד תגלו עד מהרה שהצבעים דוהים והשחור המרשים הופך לסגלגל חיוור.
מצבי יחס התמונה במסך מצומצמים מאוד: בחיבור HDMI או קומפוננט תוכלו לבחור רק בין Wide ל-Dot by dot, שהוא בעצמם מצב Native rate ללא הגדלה או מתיחה של האות. לא מצאנו אפשרות ליחס תצוגה 4:3 או אפשרויות מתיחה חכמות כלשהן. בחיבור למחשב בחיבור D-SUB המסך מציג רזולוציה מקסימלית של 1360X768 בלבד, אך בחיבור HDMI תוכלו לנצל את מלוא הרזולוציה של המסך.
תפריטי המסך כוללים מגוון רחב של אפשרויות כיול. ניתן להגדיר את הבהירות, הניגודיות, החדות, טמפרטורת הצבע וכדומה, תוכלו גם לבצע כיול צבע מתקדם בערכים Hue, Saturation ו-Value בשישה צבעים, לטפל ברמת הגאמה, טיפול ברעש דיגיטלי ועוד.
Sharp LC52LE700E מצויד בזוג רמקולים מובנים בהספק כולל של 20W, עם תמיכה ב-Dolby Digita Plus, תכונת שיפור צליל הדיבור, שיפור בס, סראונד ואפשרות להגדרה של הבאס והטראבל.
לזה שמסכי ה-LED הדקיקים מפיקים צליל דק ושטוח כבר התרגלנו, ואפשר גם לסלוח להם - אחרי הכל אין להם כל תיבת תהודה אקוסטית; אבל מה- LC52LE700Eציפינו לצליל טוב ביחס לעוביו הלא-דק. למרבה הצער נחלנו אכזבה - הרמקולים מפיקים צליל אנמי, שטוח וחסר בס, ולא עזרו כל ניסיונות הכוונון והפרמטרים השונים לשיפור השמע.
עיצוב המסך פשוט למדי, עם קווים ישרים, גימור שחור מבריק ועובי של 9.5 ס"מ. החלק התחתון של מסגרת המסך מתאפיין במעבר-צבע כחול מטאלי, עם נורה משולשת במרכזו שמאירה באור כחול (ניתן לבטל את פעולתה). המעמד השולחני רבוע ושחור עם מסגרת שקופה סביב, והוא אינו מסתובב.
סט החיבורים נגיש מאוד וכולל את מה שצריך. יש 3 כניסות HDMI, 2 חיבורי SCART, חיבור קומפוננט, חיבור D-sub אנלוגי למחשב, חיבור לאנטנה, יציאת שמע אנלוגית ויציאת שמע דיגיטלית אופטית. בפאנל הצידי מימין המסך תמצאו כניסת HDMI נוספת, חיבור קומפוזיט, שקע אוזניות, חריץ למודול וכניסת USB. מקשי המסך נמצאים ליד פאנל החיבורים הצידי והם נגישים נוחים.
תפריטי המסך מפורטים ונוחים, עם גרפיקה פשוטה שמופיעה בחלק העליון של המסך ולא משתלטת על מרחב הצפייה, כך שנוח לכוון את איכות התמונה. אין תמיכה בעברית. השלט רחב למדי, עשוי פלסטיק לא מרשים ומקשי הגומי שלו קטנים למדי ועם נגישות סבירה.
Sharp LC52LE700E כולל חיבור USB שמאפשר הצגת תמונות ונגינת מוזיקה ישירות מהמסך. תפריט נגן המולטימדיה נאה ועדכני, והמסך מציג תמונות היטב ובמהירות ומאפשר גם מצגת תמונות. נגן המוזיקה בסיסי מאוד, ללא אפשרות של הרצה במהלך השיר, ובכל מקרה הפונקציה הזו לא יעילה במיוחד עם הרמקולים הגרועים שבמסך.
שארפ שמה דגש רב על הפן האקולוגי במסך, ומצהירה על צריכת חשמל נמוכה מאוד של הפאנל שלו. בנוסף אפשר למצוא תפריט Eco עם פונקציות להפעלת מצבי חיסכון שונים, חיישן תאורה שמנמיך אוטומטית את הבהירות לפי רמת התאורה בחדר, ואפילו מפסק כיבוי-מוחלט בצד המסך שימנע צריכת חשמל בזמן שהמסך לא בשימוש לתקופה ארוכה. בנוסף מצהירה החברה שהמסך יוצר בשיטה ידידותית לסביבה וללא כספית.
המסך נבדק באמצעות חבילת השידורים של yes