HTC Google Nexus One : הגוגלפון

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - HTC Google Nexus One : הגוגלפון

הטוב
  • מסך מולטי-מגע איכותי להפליא
  • מעבד חזק וזיכרון RAM נדיב
  • פעולה מהירה מאוד גם בריבוי משימות
  • מערכת הפעלה (אנדרואיד) נוחה ועשירה
  • שפע אפליקציות חינמיות להורדה
  • מצלמת 5 מגה פיקסל באיכות טובה
  • צילום וידיאו ברזולוציה גבוהה
  • Wi-Fi, Bluetooth A2DP ו-GPS
  • מצפן דיגיטלי
  • חיישני תנועה וקרבה
  • סנכרון מלא עם שירותי גוגל
  • עיצוב דק ויפהפה ואיכות בניה מעולה
הרע
  • איכות שמע בינונית-נמוכה
  • המסך דוהה בשמש
  • אין תמיכה מספקת בעברית (בינתיים)
  • אין תמיכה בפלאש
  • אין רדיו
  • עדשת המצלמה בולטת וחשופה לפגיעות
בשורה התחתונה

את Nexus One של גוגל קיבלנו עם ציפיות גבוהות, ואחרי שבוע של שימוש בו אפשר לומר שהוא כמעט ולא אכזב אותנו. מערכת ההפעלה העשירה, הגלישה המהירה והנוחה וחיי הסוללה הטובים מצטרפים לכדי חוויית שימוש מצוינת. בתכונות רבות, כמו ריבוי המשימות, איכות המסך ואיכות הצילום הוא עוקף את האייפון בסיבוב, וגם בתחום האפליקציות הוא הולך וסוגר את הפער בהתמדה. מאידך, בתפקודו כטלפון הוא מאכזב קשות, וחבל.

נקסוס וואן יתאים לחובבי אנדרואיד שמחפשים מכשיר איכותי ורב תכונות שמצטיין בחיבור לרשת, ומוכנים לוותר על איכויות שמע טובות ועל ממשק עברי.

הקדמה

יש בכלל צורך להציג את Nexus One? למי שלא היה כאן בחודשים האחרונים, ענקית התוכנה גוגל עוררה לאחרונה התרגשות רבתי כשהכריזה על כניסתה גם לעולם החומרה עם הטלפון החדש שבחסותה, שיוצר בשיתוף פעולה עם חברת HTC וזכה לשם נקסוס וואן. לפני ההכרזה הרשמית צצו שמועות והשערות פרועות ברשת לגבי יכולותיו של המכשיר; כשהאבק שקע התברר שמדובר בעצם בטלפון סלולרי די סטנדרטי - עם חומרה חזקה אמנם ועם הלוגו של Google מוטבע בגבו, אבל כזה שאת מרבית תכונותיו כבר ראינו בטלפונים מתקדמים, חלקם אגב של HTC עצמה (כמו למשל
ה-
HD2 שדומה לו מאוד מבחינת מרבית המפרט). החידושים המשמעותיים של הנקסוס הם מסך ה-AMOLED עם הרזולוציה הגבוהה, יכולת ההסרטה של וידיאו ברזולוציית 720p, מערכת ההפעלה Android בגרסה החדשה 2.1 וכמה תוספות של גוגל בממשק, כמו חיפוש קולי, רקעים חיים וכדומה.

המפרט של
Nexus One נכבד ועוצמתי לפי כל קנה מידה, וכולל מסך מגע בגודל 3.7 אינטש, מעבד Qualcomm Snapdragon במהירות 1Ghz וזיכרון ROM בנפח 512MB, מצלמה ברזולוציית 5 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש LED, טלפוניה וגלישה סלולרית בדור 3.5 עם קצב גלישה מרבי של 7.2Mbit, קישוריות Bluetooth
ו-
Wi-Fi, מקלט GPS, מצפן דיגיטלי וחיישני תנועה וקרבה.

גוגל נקסוס וואן מגיע עם זיכרון מובנה למשתמש בנפח
512MB ועם כרטיס Micro-SD בנפח 4GB מצורף, ואפשרות להרחבה לעד 32GB.

דור 3.5
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

איכות הקול ושמע (15%)

6.5

HTC Google Nexus One נופל במלכודת הנושנה של סמארטפונים-חכמים-ומשוכללים-ששכחו-להיות-גם-טלפון, כמו שקרה לאייפון בדורותיו הקודמים. בשיחות דרך האפרכסת איכות השמע אמנם טובה לשני הצדדים, אבל העוצמה לא מספיק חזקה וקשה מאוד לנהל שיחה ברחוב הומה משום שכמעט אי אפשר לשמוע את הדובר. אגב, הצד השני בשיחה דווקא נהנה מאיכות שמע טובה בזכות מיקרופון עם מנטרל רעשי רקע שמובנה במכשיר.

הרמקול החיצוני הזעיר ממוקם בגב המכשיר, והוא פשוט גרוע. האיכות שלו בשיחות סבירה כל עוד הוא בווליום חלש, וברגע שתנסו להגבירו הוא הופך לצורמני ומצרצר. עם נגינת מוזיקה או צלצולים הוא מתקשה להתמודד וגם כאן הוא סובל מעוצמה נמוכה מדי (עד כדי החמצת שיחות פשוט בגלל שלא שמענו את הצלצול) ומצליל דק וחסר כל נפח.

בערכת המכשיר מסופקות זוג אוזניות כפתור חביבות עם שלט מובנה, הכולל מקשי הפעלה ועצירה, והרצה קדימה ואחורה. איכות השמע באוזניות סבירה אך לא יותר מכך; בזכות שקע האוזניות הסטנדרטי תוכלו לחבר אוזניות איכותיות יותר משלכם.

איכות השמע בשיחות אמנם טובה, אבל העוצמה חלשה למדי וקשה מאוד לנהל שיחה ברחוב הומה משום שכמעט אי אפשר לשמוע את הדובר. הרמקול החיצוני מספק צליל צורמני, חלק וחסר נפח

נוחות השימוש (35%)

9.5

כצפוי ממכשיר ש-HTC אמונה על עיצובו ובנייתו, נקסוס וואן הוא טלפון מעוצב ויפה-תואר. הוא בנוי כולו בקווים עגלגלים - אין שום פינה או זווית חדה במכשיר הזה - ובגימור מתכתי אלגנטי בשני גוונים של אפור. המכשיר דק למדי, 11.5 מ"מ עוביו, ומשקלו סביר, 130 גרם. הוא יושב בנוחות רבה בכיס המכנס או הז'קט, וגם נוח מאוד להצמדה לאוזן בזכות הקווים העגלגלים שלו.

המכשיר בנוי כולו בקווים עגלגלים ללא פינות או זוויות חדות, ובגימור מתכתי אלגנטי בשני גוונים של אפור. המכשיר דק למדי, ומשקלו סביר, 130 גרם. הוא יושב בנוחות בכיס המכנס וגם נוח מאוד להצמדה לאוזן בזכות הקווים העגלגלים שלו

המסך זהה בגודלו לזה שבאייפון, 3.7 אינטש, אבל כאן בערך מסתיים ההבדל: לעומת מסך ה-TFT ודל הרזולוציה שבאייפון, זכה הנקסוס וואן למסך AMOLED איכותי וחד כתער בזכות רזולוציה נדיבה של 480X800. כצפוי ממסך מסוג זה, הוא מציג תצוגה נפלאה, עם צבעים נהדרים, צבע שחור כהה מאוד וחוויית צפייה מעולה בכל תוכן, מטקסט ועד וידיאו. החיסרון המורגש הוא בשימוש באור שמש ישיר, אז דוהה המסך משמעותית.

המסך ב-
HTC Google Nexus Oneהוא מסוג קפאסיטיבי, מה שמעניק לו תגובה מהירה ומדויקת למגע. בגרסה הראשונית שהוציאה גוגל לא היתה תמיכה במולטי-מגע, אבל התמזל מזלנו ובשבוע בו בדקנו את המכשיר הוציאה החברה עדכון גרסה שהוסיף את היכולת הזו למכשיר. יכולת המולטי מגע משפרת פלאים את חוויית הגלישה ברשת והצפייה בתמונות, ומאפשרת ביצוע זום פנימה והחוצה באמצעות תנועת "צביטה" בשתי אצבעות או פתיחתן, באופן חלק ואלגנטי. נכון לעכשיו, יכולות המולטי-מגע מוגבלות לדפדפן ולגלריית התמונות - למעשה שני השימושים המרכזיים ביותר לתכונה זו.

נקסוס 1 כולל 3 מקשים פיזיים בלבד: מקש ההפעלה, כיבוי ומעבר למצב המתנה בראשו, ומקשי העוצמה בצידו השמאלי. שלושת המקשים דקיקים, מוארכים וכמעט ואינם בולטים מעל לפני השטח (במיוחד מקשי העוצמה), מה שלא גורע מנוחות השימוש בהם.

מתחת למסך, במקום מקשים פיזיים רגילים, ישנם 4 מקשי מגע שתמצאו בכל מכשיר אנדרואידי: חיפוש, חזרה לעמוד הבית, תפריט וחזור. הריווח בין מקשי המגע טוב והם מגיבים ברטט קל למגע, אבל לקח לנו זמן להתרגל לרגישות הקהה שלהם, שמצריך נגיעה משמעותית, בכל כרית האצבע, ולא מגע קליל בלבד כמו במסך עצמו. רק בשלב מאוחר למדי של סקירת המכשיר נפל לנו האסימון: לנקסוס אין מקשי חיוג וניתוק כלל. מסתבר שאפשר בהחלט להסתדר בלעדיהם בסמארטפון מודרני, ושמקשים וירטואליים ייעודיים מספיקים.

מתחת למקשי המגע ממוקמת גלגלת שליטה (
Track Ball), זהה לזו שנמצאת במכשירי בלאקברי רבים כמו ה-Bold 9000, שנעה בקלילות לכל הצדדים וגם נלחצת, ומאפשרת תנועה וניווט בתפריטים. לשם מה יש צורך בגלגלת כזו במכשיר עם מסך מגע? לגוגל פתרונים. אנחנו כמעט ולא נגענו בגלגלת במשך תקופת הבדיקה. פונקציה אחרת שלה הייתה עבורנו שימושית יותר: הגלגלת מצוידת בתאורה אחורית לבנה שמשמשת כנורית חיווי לכל דבר - היא מהבהבת כשנכנסת שיחה או SMS או כשהחמצנו תזכורת כלשהי. בראש המכשיר נמצאת נורית זעירה שמשמשת לחיווי על הטעינה (כתום בזמן שהמכשיר נטען, ירוק כשהוא טעון במלואו).

מתחת למסך, במקום מקשים פיזיים רגילים, ישנם 4 מקשי מגע שמגיבים ברטט קל למגע, אבל לוקח זמן להתרגל לרגישות הקהה שלהם שמצריך נגיעה משמעותית ולא מגע קליל בלבד. מתחת למקשים ממוקמת גלגלת שליטה עם תאורה אחורית לבנה, שמאפשרת תנועה וניווט בתפריטים ומשמשת גם כנורית בקרה וחיווי

בראש המכשיר נמצא שקע 3.5 מ"מ לאוזניות, ובתחתיתו - שקע
Micro USB המשמש לטעינה ולסנכרון עם המחשב. ליד השקע נמצאים מגעי מתכת זעירים שמשמשים לחיבור המכשיר למעגן, עמדת טעינה או עריסה לרכב - אביזרים שהוכרזו אך טרם שוחררו לשוק בינתיים.

מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 2.1 החדשה מוסיפה אמנם אי אלו חידושים פה ושם מהגרסה הקודמת שראינו ב-
Samsung Galaxy, אבל נראה שהשיפור משמעותי ביותר הוא היציבות שלה: אין קריסות, אין השהיות, אין עיכובים. הכל עובד באופן חלק ורציף, וניכר המערכת הולכת ומגיעה לבשלות. מובן שאת מהירות התפעול אפשר גם לזקוף זכות המעבד החזק, שגם מאפשר הפעלה ברקע של מספר גדול מאוד של תוכניות מבלי להאט כלל את פעולת המכשיר. משאר הבחינות מדובר בממשק חכם, עשיר מאוד, נוח וכמובן פתוח להתקנה של אפליקציות ומשחקים, ויש כאלו אלפים בחנות ה-Market, רבים מהם חינמיים.

תכונת החיפוש הקולי חביבה מאוד ואפילו עובדת לא רע - אם כי באנגלית בלבד. לרוב תאלצו להגות את המילה המבוקשת בקול ובהטעמה, אחרת תקבלו תוצאות משעשעות אך קשורות באופן רופף בלבד למה שהתכוונתם. תכונה נחמדה נוספת היא הרקעים החיים - תצוגת ראווה של היכולות הגרפיות המתקדמות במכשיר, שמאפשרת קביעת רקע זז ואינטראקטיבי (כמו מים עם אדוות עליהם, גלקסיה נעה לאיטה, זיקוקים וכדומה).

גוגל נקסוס וואן כולל חיישן תנועה שמגיב במהירות מצוינת והופך את התצוגה למצב רוחבי. בנוסף יש גם חיישן קרבה שמכבה אוטומטית את הצג כשתקרבו את המכשיר לאוזן.

נכון לשעת כתיבת שורות אלו, אין עדיין תוכניות להביא את הנקסוס וואן בייבוא מסודר ארצה ולכן אין גם תמיכה מוסדרת בעברית. הממשק נשאר באנגלית, וכדי להקליד במכשיר בעברית תצטרכו להוריד מקלדת וירטואלית מחנות האפליקציות שתומכת גם בעברית. באחיזה במכשיר במצב מאונך המקלדת לא נוחה במיוחד - המקשים שלה קטנים וקל לפספס איתה. באחיזה במצב רוחבי המקלדת נפרסת על שטח גדול יותר, המקשים גדולים בהרבה ונוח יותר להקליד איתה. המכשיר מציג עם השלמות ותיקונים למילים (גם בעברית), מה שמשפר את מהירות ההקלדה.

ערכת המכשיר כוללת מטען ביתי, כבל
USB, זוג אוזניות, כרטיס זיכרון בנפח 4GB, נרתיק בד פשוט למראה וספרות הדרכה באנגלית.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה (10%)

9

גוגל נקסוס וואן מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש LED. תוכנת המצלמה עולה במהירות רבה - שנייה או שתיים, וגם המיקוד האוטומטי זריז להפתיע. הצילום נעשה בלחיצה על מקש הצילום הוירטואלי או בלחיצה על ה-Track Ball, כאשר תוכלו ללחוץ לחיצה אחת והמצלמה תבצע את המיקוד בעצמה ותצלם מיד אחר כך, או ללחוץ לחיצה ארוכה, להחליט אם המיקוד נכון עבורכם ורק אז לצלם.

אחרי ה-
HD2 ציפינו לאכזבה, אבל מסתבר שהמצלמה ב-Nexus One מספקת איכות תמונה לא רעה בכלל. בתוך הבית התמונות סובלות אמנם מרעש דיגיטלי ניכר ומירידה בצבעוניות, אבל מחוץ לבית קיבלנו תמונות טובות, עם צבעים יפים, חשיפות סבירות ומראה כללי טוב.

מצלמת הוידיאו, לראשונה בטלפונים סלולריים, מאפשרת צילום ברזולוציה גבוהה של
720X480 ובקצב של 20 פריימים בשנייה. אם לא תצפו לאיכות HD מלאה, תופתעו מאוד לטובה מאיכות סרטוני הוידיאו: הרזולוציה הגבוהה מאפשרת תמונה איכותית ומפורטת למדי שראויה להקרנה גם על מסך גדול, וגם אם התנועה לא חלקה לגמרי בסך הכל מדובר באיכות שלוקחת בהליכה את כל צילומי הוידיאו שראיתם מטלפונים סלולריים אחרים.

נקסוס וואן מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש לד. תוכנת המצלמה מהירה וכך גם המיקוד האוטומטי. איכות התמונה טובה למדי, בעיקר מחוץ לבית. הוידיאו ברזולוציית 720X480 מפתיע לטובה

נגן המוזיקה במכשיר פשוט מאוד אך בסך הכל נוח. הוא כולל אפשרות לקטלוג המוזיקה לפי אמנים, אלבומים, שירים או רשימות השמעה, מאפשר השמעה חוזרת או אקראית ומציג את פרטי האמן והשיר, אך אינו כולל שיפורי שמע כלשהם (איקולייזר או הרחבת בס וכדומה). המכשיר תומך בפורמטים MP3/WAV/AAC.

גם נגן הוידיאו פשוט להפליא, עם תצוגת מסך מלא בברירת מחדל, ומלבד 3 מקשים וירטואליים להרצה קדימה ואחורה ולנגינה ועצירה, ובר התקדמות שניתן להזזה באצבע, הוא נקי מתפריטים. הוא תומך בפורמטים
MP4/H.264/H.263. כפי שאולי שמתם לב, אין תמיכה בפורמטים של מייקרוסופט, WMV ו-WMA, וגם אין תמיכה בקובצי DivX או XVid. בולט בהעדרו גם רדיו FM - בינתיים לא יצא לנו לפגוש מכשיר אנדרואיד עם רדיו, משום מה. חבל.

מקלט ה-
GPS המובנה מאפשר שימוש בתוכנות ניווט שונות, החל ב-Google map ו-Waze ועד שימוש לתיוג גיאוגרפי של תמונות. מהירות הקליטה של ה-GPS מצוינת. בחנות האפליקציות תמצאו תוכנות נפלאות ושימושיות כמו Places Dictionary שמזהה בין רגע את מיקומכם בעזרת ה-GPS והרשת הסלולרית ומציעה לכם נקודות עניין בקרבתכם לפי קטגוריות (פועל נהדר גם בישראל).

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

גלישה וסנכרון (20%)

9

HTC Google Nexus One מצויד בתקשורת סלולרית HSDPA בדור 3.5, וכן קישורית Wi-Fi לגלישה ברשתות אינטרנט אלחוטיות. הדפדפן המובנה, עם מנוע התצוגה WebKit, מספק רמת גלישה משובחת: טעינת הדפים מהירה במיוחד, והם מוצגים בדיוק באופן הנכון. כמו ב-HD2 שמצויד במעבד וזיכרון דומים, לא תתקלו במצב שבו אתם גוללים את המסך הצידה או למטה ומחכים לשאר העמוד שייטען בזמן שאתם רואים ברקע קוביות אפורות ולבנות - כל העמוד נטען כאן במלואו, ובגלילה תראו את שאר חלקיו כהרף עין. למרבה הצער, אין תמיכה בפלאש במכשיר, וזהו חיסרון משמעותי. לעומת זאת תמצאו בדפדפן תמיכה ב-JAVA, פלאג-אינים שונים, ריבוי חלונות, שמירת מועדפים וגישה אליהם בצורה נוחה להפליא ועוד.

תוכנת הדואר האלקטרוני גם היא מצוינת ונוחה. הגדרת החשבון קלה מאוד, במיוחד אם הוא ב-
Gmail, ומרגע ההגדרה המיילים יזרמו אל המכשיר בקלות. הצגת המיילים מעולה, עם טקסט קריא, פריסה נכונה של העמוד ותמיכה בקבלת קבצים מצורפים. ההרגשה הכללית היא שאתם קוראים דואר במחשב האישי ולא באפליקציית דואר בטלפון. מי שלא מוכן להיפרד מהממשק המוכר של Gmail יכול לקבל אותו כאן בתוכנת ה-Gmail שמגיעה עם המכשיר (שגם מסתנכרנת בזמן אמת עם החשבון וגם מאפשרת סנכרון תמידי עם אנשי הקש והיומן), ותומכת ברבות מהפונקציות המוכרות - סימון פייבוריטים, תיוג, שרשור המיילים לשיחות ועוד. ברגע שהגדרתם את חשבון ה-Gmail שלכם המכשיר מייבא אוטומטית את אנשי הקשר שלכם - כמה פשוט, ככה גאוני.

מי שרגיל לסנכרן את המכשיר עם תוכנת האאוטלוק ייתקל בבעיה - הנקסוס וואן לא תומך בכך, נכון לעכשיו (יתכן שתמיכה תתווסף בגרסאות עתידיות).

דור 3.5
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה (10%)

9

נקסוס 1 מצויד בסוללת ליתיום-יון בהספק של 1400mAh, שלהצהרת החברה מסוגלת לספק עד 250 שעות המתנה, 7 שעות דיבור או 20 שעות האזנה למוזיקה.

במבחן המציאות, בשימוש אינטנסיבי מחזיקה הסוללה יפה יום עבודה שלם ונגמרת בשעות הקטנות של הלילה. בשימוש פחות תובעני, אך עם סינכרון תמידי של תיבת הדואר, הצלחנו להשיג זמן פעולה נאה של יום וחצי. ניתן להטעין את המכשיר גם דרך המחשב בחיבור ה-
USB.

מי שלא מסתפק בחיווי הסוללה הצנוע, יוכל להוריד ווידג'ט מבית
HTC עם חיווי באחוזים של הסוללה, שלחיצה עליו תציג לפניכם מסך מפורט במיוחד שמציג כמה שעות דיבור, המתנה, האזנה למוזיקה, צפייה בוידיאו ועוד נותרו לכם עם הסוללה. בנוסף תמצאו במכשיר מסך המסכם לכם את השימושים העיקריים שגזלו את האנרגיה מהסוללה; לא הופתענו לגלות שהמסך זולל בין 60 ל-80 אחוזים מצריכת הסוללה.

ווידג'ט
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

עמידות (10%)

8.5

איכות הבנייה של הנקסוס וואן מצוינת. הוא עשוי כולו מחומרים מתכתיים ואיכות ההרכבה שלו מעולה. נקודות התורפה שלו הן עדשת המצלמה שבולטת החוצה ואינה מוגנת מפני שריטות, וכמובן מסך המגע הגדול שמתכסה בטביעות אצבע וזקוק להגנה מפני שריטות ושברים.

המכשיר נמסר לסקירה באדיבות החנות דים-פון