Que GPS4301 : בדרך הנכונה

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Que GPS4301 : בדרך הנכונה

הטוב
  • קליטת לוויינים מהירה
  • עיצוב נאה וגוף דק
  • תוכנת ניווט iGO מצוינת
  • תוכנות מולטימדיה
  • משחקים
הרע
  • בהירות המסך לא גבוהה מספיק
  • נגישות בעייתית לכרטיס הזיכרון
  • איכות בנייה נמוכה
בשורה התחתונה

Que GPS4301 עושה עבודה טובה כמכשיר ניווט בזכות התוכנה המוצלחת ששודכה לו, ומעניק גם תכונות מולטימדיה ופנאי חביבות. איכות הבנייה לא מרשימה והמסך לא הכי בהיר שראינו, אבל ביחס למחיר התמורה הוגנת.

הקדמה

QUE השיקה לאחרונה 3 סדרות של מכשירי ניווט, אותן היא מכנה Soho, Cross
ו-
Country, והמתאימות למשתמשים עם צרכים שונים. לדברי החברה, סדרת Country מציעה מכשירים בסיסיים למשתמשים בעליו דרישות מינימליות - במחיר תואם. GPS4301 נמנה על סדרה זו, וכיוון שציפינו למכשיר בסיסי ופשוט במיוחד הופתענו לטובה לגלות שהוא כולל יכולות מולטימדיה לא רעות וגם כמה משחקים.

מפרט המכשיר כולל מסך 4.3 אינטש, מעבד במהירות
400MHz, זיכרון למשתמש בנפח 64MB ואפשרות הרחבה לעד 2GB עם כרטיס Micro-SD.

זיכרון
הזיכרון הפנימי במכשיר הניווט מתחלק לשני סוגים: זיכרון SDRAM, על פי רוב בנפח קבוע של 64 מגה – עליו מותקנת מערכת ההפעלה ואין למשתמש גישה אליו; וזיכרון ROM בנפחים משתנים (החל ב-64MB מגה ועד 2GB), ובו ניתן לאחסן מפות, מוזיקה, תמונות וסרטוני וידיאו. אם אתם מתכוונים להתקין תוכנות שונות או מפות נוספות על המכשיר, כדאי לרכוש מכשיר עם כמות זיכרון ROM גדולה.   בנוסף, רוב מכשירי הניווט כוללים חריץ הרחבה לזיכרון, לרוב לכרטיסי SD ו-MMC, ועליהם ניתן לאחסן מידע נוסף – מוזיקה, וידיאו ותמונות, וכן מפות לארצות נוספות.

ביצועים (35%)

8.5

ביצועי המקלט סבירים, ולקח לו כ-40 שניות כדי לאתר אות לוויין - ראינו מהירים ממנו. הבחנו גם שתוכנת הניווט מעט כבדה עבור המעבד, וניווט בין תפריטיה כרוך בהשהיות פה ושם, לעיתים של 2 שניות ואף יותר עד ביצוע הפעולה.

התפריט הראשי מבוסס אייקונים נאים ומציע לבחירה בין תוכנת הניווט, בידור, משחקים, הגדרות ועזרים. תוכנת הניווט, הלא היא
iGO More, מעולה כרגיל. הממשק שלה אמנם מעט עמוס ועקומת הלמידה שלו תלולה ביחס לתוכנות אחרות, אבל אחרי שלומדים אותה מגלים תוכנה עשירה, נוחה ואמינה. בין יתרונותיה הבולטים - מפה מפורטת עם קצב התקדמות מהיר שלא יאפשר לכם להחמיץ פניות, מידע רב ומפורט סביב מסך הניווט (כולל התייחסות לפנייה הנוכחית והבאה אחריה), מרחק מהיעד, זמן הגעה משוער ושעת הגעה משוערת. כמו כן ישנה תמיכה בהצגת מבנים תלת מימדיים. ההוראות הקוליות ברורות ומפורטות בקול גברי צלול.

מעבד
המעבד מבצע את פעולות איסוף הנתונים הנקלטים מהלוויינים וניתוחם. המעבד אחראי על חישוב המסלול מנקודת המוצא אל היעד. רוב המעבדים המוצעים כיום הם במהירות של 300 עד  400 מגה הרץ (MHz). מעבד בעל תדר עבודה גבוה יותר יוכל לבצע פעולות של ניתוח נתונים במהירות גבוהה יותר, לגרום למערכת ההפעלה לרוץ ולהגיב טוב יותר, ולחשב מסלול במהירות רבה יותר (וגם לחשב את המסלול מחדש במהירות, במקרה של סטייה מהדרך המתוכננת).

תצוגה ושמע (20%)

7

המסך, בגודל 4.3 אינטש וברזולוציה של 480X272, מציג תצוגה סבירה אך הוא כהה יחסית למסכים של מכשירי ניווט אחרים, ואולי גם צבעי תוכנת הניווט הכהים תורמים לתחושה. כך או כך ניתן לצפות בו גם באור יום, במאמץ מסוים, אבל בשמש ישירה התקשינו בכך מאוד. בצפייה בתמונות או סרטים הבחנו במעין תבנית של פסים אופקיים עליו, שלא תורמים לחוויית הצפייה.


המסך מציג תצוגה סבירה אך הוא כהה מעט, ואולי גם צבעי תוכנת הניווט הכהים תורמים לתחושה. כך או כך ניתן לצפות בו גם באור יום, במאמץ מסוים, אבל בשמש ישירה התקשינו בכך מאוד. בצפייה בתמונות או סרטים הבחנו במעין תבנית של פסים אופקיים עליו, שלא תורמים לחוויית הצפייה

הרמקול בגב המכשיר מספק עוצמת שמע טובה למדי ואיכות סבירה; אם תגביהו את העוצמה למקסימום ההוראות הקוליות תשמענה מעט צורמות ודחוסות. איכות השמע בהשמעת מוזיקה לא רעה - למעשה, טובה משציפינו - אך גם כאן עוצמה חזקה מדי תגרור עיוותים וצרימות.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את חדות התמונה המוצגת, ומשתנה ממסך למסך. לגודל של 3.5 אינטש, רזולוציה של 320x240 פיקסלים היא טובה ומספקת; במסכים גדולים יותר היא יכולה להגיע ל-480x640 ויותר. כדאי לדעת שמסך גדול צריך לבוא עם רזולוציה גבוהה יחסית, אחרת המידע על המסך עלול להראות מגורען ולא חד. לפני הקנייה, מומלץ לבקש להפעיל את המכשיר ולבדוק האם המסך נראה איכותי וחד.

נוחות השימוש (15%)

8

Que GPS4301 מתהדר בעובי דק למדי, ובגימור שחור מט מחומר נעים למגע. עיצוב המכשיר פשוט מאוד, עם התעגלות קלה של צלע המסגרת העליונה כלפי מעלה.

בראש המכשיר נמצא מקש ההפעלה, שדורש לחיצה ארוכה של 3 שניות כדי להפעיל או לכבות את המכשיר - לא הבחירה המועדפת עלינו. בקדמת המכשיר, בצד מסגרת המסך השמאלית, ממוקמת נורת בקרה שמהבהבת באדום בזמן טעינת הסוללה ונשארת יציבה בירוק כאשר הסוללה טעונה במלואה.

החיבורים השונים מתרכזים בימין המכשיר, וכוללים כניסת אוזניות סטנדרטית 3.5 מ"מ, חריץ לכרטיסי זיכרון מסוג
Micro-SD שהגישה אליו ביד חשופה בלתי אפשרית - תאלצו להשיג משהו דק וחד כדי להכניס או להוציא את הכרטיס; שקע Mini-USB ושקע ל-TMC. לא חיבבנו גם את מיקום שקע ה-USB המשמש גם לטעינה - הרבה יותר הגיוני היה לשים אותו בתחתית המכשיר.

תוכנת הניווט נמצאת על כרטיס הזיכרון המצורף (בנפח
2GB) ולא צרוב על המכשיר, כך שאם תרצו להציג בו סרטים, מוזיקה או תמונות תאלצו להוציא את כרטיס התוכנה ולהכניס כרטיס אחר משלכם.

העריסה לרכב גמלונית ומגושמת מעט, ומורכבת ממוט מתכוונן ועריסת פלסטיק גדולה; אנחנו מעדיפים את העריסות הקומפקטיות והחסכוניות של יצרנים אחרים, שנראות גם עמידות יותר. הרכבת המכשיר בעריסה קלה.

ערכת המכשיר כוללת את העריסה לרכב, מטען לרכב, כבל
USB וספר הדרכה בעברית.

זיכרון
הזיכרון הפנימי במכשיר הניווט מתחלק לשני סוגים: זיכרון SDRAM, על פי רוב בנפח קבוע של 64 מגה – עליו מותקנת מערכת ההפעלה ואין למשתמש גישה אליו; וזיכרון ROM בנפחים משתנים (החל ב-64MB מגה ועד 2GB), ובו ניתן לאחסן מפות, מוזיקה, תמונות וסרטוני וידיאו. אם אתם מתכוונים להתקין תוכנות שונות או מפות נוספות על המכשיר, כדאי לרכוש מכשיר עם כמות זיכרון ROM גדולה.   בנוסף, רוב מכשירי הניווט כוללים חריץ הרחבה לזיכרון, לרוב לכרטיסי SD ו-MMC, ועליהם ניתן לאחסן מידע נוסף – מוזיקה, וידיאו ותמונות, וכן מפות לארצות נוספות.

מולטימדיה (15%)

9

Que GPS4301 מצויד בסט תכונות מולטימדיה נאה: יש לו נגן מוזיקה שתומך בפורמטים PCM, WMA ו-MP3 ומאפשר השמעה חוזרת ואקראית והכנת רשימת השמעה; נגן וידיאו שתומך בפורמטים MP4, ASF, AMV, AVI ו-DivX וגם בהצגת קובצי Flash 4.0; מציג תמונות עם תמיכה בפורמטים BMP, PNG, GIF ו-JPG ומצגת תמונות; וקורא ספרים שאמור לתמוך בקובצי TXT ו-PDF, אבל בפועל לא הצלחנו להציג באמצעותו קובצי PDF.

התוכנות כולן מינימליות אך שימושיות למדי ועושות את העבודה. שמחנו לראות שישנה תמיכה טובה בעברית בשמות הקבצים. נגן הוידיאו מקיים את ההבטחה ומנגן קובצי
DivX ללא המרה, אבל בקבצים מעט גדולים התמונה מקרטעת מפעם לפעם, ורצוי בכל זאת להמיר את הסרט לרזולוציית המסך של המכשיר.

תפריט המשחקים מציע 4 משחקים - נחש, טטריס, פצצות ומשחק זיכרון - דרך נחמדה להעביר את הזמן, בעיקר לילדים המשועממים במושב האחורי. תפריט העזרים כולל מחשבון בלבד.

עמידות (10%)

7

במבט כללי, איכות הבנייה של ה- Que GPS4301נראית סבירה, אך במבט בוחן ניכר שמדובר בהרכבה זולה ולא איכותית. באחד מצידי המכשיר, המאכלס גם את החיבורים השונים, הבחנו שחלקי הפלסטיק לא צמודים זה אל זה לחלוטין. נוסף על כך נראה שהמסך רגיש מאוד, ובנגיעה בו נוצרים "גלים" רגעיים סביב המקום בו נגעתם - קצת מטריד ומעלה חשש לגבי עמידותו.

חיבורים
כל מכשירי הניווט כוללים חיבור אחד לפחות לצורך העברת נתונים וחיבור לטעינה. להלן החיבורים הנפוצים ביותר: חיבור USB: חיבור רב תכליתי המיועד להתחברות למחשב ולמכשירים תומכים; במכשירי ניווט ייעודיים, משמש החיבור בדרך כלל להעברת קבצים לכרטיס הזיכרון (במקרה שהמכשיר תומך בנגינת מוסיקה וקבצי וידאו, למשל), וכן כשקע למטען לרכב, המתחבר לשקע המצת.  ל-USB שתי גרסאות: USB 1.1 מהדור הראשון ו-USB 2.0 המהיר יותר פי 40, ולכן גם המומלץ מבין השניים.   Bluetooth (BT): חיבור אלחוטי נפוץ לטווח קצר, המשמש לתקשורת עם כל מכשיר תומך. במחשבי כף יד שאינם כוללים מקלט, משמש לחיבור אלחוטי עם מקלט GPS חיצוני.  חיבור כזה מאפשר גם שימוש במקלט כדיבורית לכל דבר.   חיבור לאוזניות: שקע סטנדרטי בגודל 3.5 מ"מ המאפשר חיבור אוזניות למכשיר. בחלק מהמכשירים ישנו שקע אוזניות בגודל 2.5 מ"מ המתאים לאוזניות מיוחדות עם מחבר קטן, כמו שקיים בנגני MP3 מסוימים.   שקע טעינה: לרוב הטעינה מתבצעת דרך חיבור ה-USB, אך בדגמים מסוימים ישנו שקע טעינה נפרד. למי שמתכוון להוציא את המכשיר אתו בזמן שהוא עוזב את הרכב, חיבור וניתוק כבל טעינת הסוללה בכל פעם עלול להוות מטרד. פתרון אפשרי הוא רכישת מכשיר המצויד בעריסה עם שקע טעינה מובנה, כך שהתקנת המכשיר בעריסה מחברת אותו אוטומטית לטעינה. ערכות כאלה בדרך כלל יקרות יותר.

סוללה (5%)

8.5

Que GPS4301 מצויד בסוללת ליתיום-יון פנימית בהספק של 850mAh, שלהצהרת החברה מסוגלת לספק עד 3 שעות עבודה. במציאות משיגה הסוללה זמן פעולה סטנדרטי של שעתיים וחצי בדיוק, כאשר מעט לפני שהיא נגרמת מתחיל המכשיר בסדרה של צפצופים עצבניים ודוחק במשתמש לחבר אותו אל המטען.