סקירת wisebuy - Sony Ericsson Hazel : אקולוגי
- איכות שמע טובה בשיחות
- Wi-Fi, GPS ו-DLNA
- איכות צילום טובה למדי
- איכות הרכבה טובה
- מכשיר ירוק וידידותי לסביבה
- מקלדת שטוחה ללא הפרדה פיזית בין המקשים
- מסך קצת קטן עבור גלישה ווידיאו
- המסך מתכהה בשמש וסופח טביעות אצבע
- חיי סוללה בינוניים
Sony Ericsson Hazel הוא סליידר סטנדרטי שלא מחדש דבר. משמח לראות בו תכונות כמו קישורית אלחוטית ו-GPS, וגם תכונות המדיה שלו חביבות בהחלט – אבל הארגונומיה שלו לא אופטימלית וחיי הסוללה מאכזבים.
Hazel יתאים למי שלא תר אחרי חידושים טכנולוגיים ורוצה טלפון חביב וידידותי לסביבה.
בעודה שוקדת על פיתוח סמארטפונים מבוססי אנדרואיד ומסכי מגע, כמו ה-Vivaz וה-X10, סוני אריקסון מקפידה לשמר את הקהל הקבוע שלה – אלה שאוהבים את העיצובים הצעירים, יכולות המדיה והממשק המסורתי והנוח של מכשירי החברה. במקום חידושים מרעישים פונה Sony Ericsson דווקא אל הטרנד הירוק, עם סדרת GreenHeart שלה שכוללת מכשירים העשויים מפלסטיק ממוחזר, אריזות מתכלות וצריכת אנרגיה חסכנית. Hazel הוא דגם חדש בסדרה הזו.
Sony Ericsson Hazel (בעברית – לוז) הוא טלפון סליידר בדור 3.5 ובעיצוב שמרני להפתיע. המפרט כולל מסך בגודל 2.6 אינטש, מצלמת 5 מגה פיקסל, זיכרון מובנה בנפח 280MB ואפשרות הרחבה לעד 16GB, נגני מוזיקה ווידיאו, חיישן תנועה, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth, תמיכה ב-DLNA, מקלט GPS ואפליקציות מובנות לרשתות החברתיות השונות.
סוני אריקסון מספרת שה-Hazel זכה בתחרות גרמנית במקום הראשון באיכות השמע, בזכות מיקרופון מיוחד וטכנולוגיית סינון רעשי רקע. בבדיקה שלנו התכונה אכן עובדת ונשמענו כראוי גם במקומות הומים אדם. איכות הצליל באפרכסת טובה אך לא יוצאת דופן, והעוצמה מספקת.
הרמקול החיצוני ממוקם מאחור, ובגלל המבנה המקומר של גב המכשיר הוא נחסם בקלות באחיזה ביד או כשהוא מנוח על משטח רך. כשהשתמשנו בו לשיחות הפיק הספיקר איכות צליל טובה אך העוצמה היתה חלשה למדי. בנגינת מוזיקה הצליל היה חד ועשיר יחסית והווליום סביר.
אחרי כמה דגמים של סוני אריקסון שכללו חיבור סטנדרטי לאוזניות, ב-Hazel חלה נסיגה – השקע הקנייני הרגיל של החברה משמש גם לאוזניות, כך שכדי לחבר אוזניות משלכם במקום אלו הפשוטות המגיעות בערכה, תאלצו לרכוש מתאם.
בזכות מיקרופון מיוחד וטכנולוגיית סינון רעשי רקע נשמענו כראוי גם במקומות הומים אדם. איכות הצליל באפרכסת טובה אך לא יוצאת דופן, והעוצמה מספקת. הרמקול החיצוני מפיק איכות טובה למדי ועוצמה בינונית, אך הוא נחסם בקלות
סוני אריקסון הייזל הוא סליידר בגודל ממוצע ובעובי נוח של 1.6 ס"מ. משקלו 120 גרם, ובזכות גבו הקמור הוא נוח מאוד לאחיזה ביד. להבדיל מהעיצובים הצעירים והמעניינים של דגמים קודמים בחברה, Hazel עוצב בצניעות יחסית בגימור מט שחור עם נגיעות כרום מקדימה, וגימור כסוף מט בחלק האחורי ובלוח המקשים.
המסך, בגודל בינוני של 2.6 אינטש וברזולוציה של 240X320, תומך בעד 16 מיליון צבעים ומספק איכות טובה. הצבעים שהוא מציג חיים ויפים והחדות סבירה. מחוץ לבית הוא ממשיך לתפקד לא רע, אבל בשמש ישירה הוא מתכהה מאוד וקשה לצפות בו. גם טביעות האצבע שמצטברות עליו לא מסייעות בכך. Sony Ericsson Hazel מצויד בחיישן תנועה שפועל במהירות טובה ומסובב את התצוגה בהתאם לכיוון האחיזה במכשיר.
מתחת למסך נמצאים מקשי התפעול: זוג מקשי Soft Keys גדולים, מקשי חיוג וניתוק בולטים מעט וקטנים יחסית, מקשי מחיקה וקיצורי דרך מתחת ובמרכז מקש הניווט ה-5 כיווני, שאינו אלא טבעת מתכתית מלבנית שחובקת מקש פנימי. מצאנו שלמרות הבלטתם, מקשי החיוג והניתוק לא נגישים מספיק ובמקרים רבים נלחצו לנו מקשי ה-Soft Keys במקומם או בנוסף אליהם. שאר מקשי התפעול גדולים ומגיבים היטב.
בפתיחת הסליידר מתגלה המקלדת האלפא-נומרית. המקלדת חלקה ושטוחה לחלוטין, ללא הפרדה פיזית בין המקשים, מה שעלול להקשות על הקלדה עיוורת. המקשים עצמם בגודל נוח ומעניקים פידבק טוב ללחיצה. נקודה אחת הפריעה לנו מאוד, והיא לא קשורה ישירות למקלדת אלא לתפקוד המכשיר עצמו: נניח והקלדתם אות, ואחריה תרצו להקליד אות נוספת שנמצאת על אותו מקש (למשל, אל"ף ו-בי"ת), תצטרכו להמתין שהמכשיר יאפשר לכם לכתוב את האות הבאה – או ללחוץ על מקש הניווט העליון לפני הקלדת האות השנייה. בכל מכשיר סביר אפשר לבצע זאת על ידי לחיצה על מקשי הסולמית, הכוכבית או לכל הפחות מקש הניווט השמאלי; לקח לנו זמן רב לסידור הקיים, וגם כך מהירות ההקלדה הואטה משמעותית.
בצידו הימני של ה-Hazel נמצאים מקשי העוצמה ומקש הצילום; הם קטנים ולא בולטים מדי אבל נגישים. משמאל תמצאו את שקע הטעינה המסורתי של סוני אריקסון, שמשמש גם כחיבור למחשב ולמרבה הצער גם לאוזניות – כאמור, אין כאן שקע אוזניות סטנדרטי.
מערכת הפעלה ב-Sony Ericsson Hazel היא זו המוכרת משאר מכשירי החברה, שלא עברה עדכון רציני כבר כמה שנים. היא בסך הכל נוחה ומהירה למדי, ומי שלא מכירים אותה יתרגלו אליה בקלות. תמצאו כאן כמה צימוקים כמו אפליקציות פייסבוק ויוטיוב, מזג האוויר ועוד.
ערכת המכשיר כוללת מטען ביתי, כבל נתונים, זוג אוזניות וכרטיס זיכרון.
סוני אריקסון הייזל כולל מצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש-LED. לתוכנת המצלמה לוקח זמן סביר של 2.7 שניות לעלות, והמיקוד אורך 1.6 שניות. בתפריט מצאנו תכונות כמו זיהוי חיוך, פנורמה, סצנות שונות, צילום מקרו, אפקטים שונים, איזון לובן, צילום עצמי ותיוג גיאוגרפי (Geo Tagging).
באור יום מפיקה מצלמה תמונות באיכות טובה מאוד – כלומר, יחסית למצלמות סלולריות. הצבעים יפים וחיים, החדות טובה ומינון הרעש מבוקר. מנגד הטווח הדינמי כצפוי מוגבל (מה שאומר שבסצנות קונטרסטיות יווצרו לא מעט אזורים שרופים או חשוכים), וקל להבחין שהאופטיקה בסיסית. גם בתוך הבית איכות התמונה סבירה בהחלט – כל עוד יש די תאורה סביבתית. באור חלש מופעל הפלאש, והוא מצליח אמנם להאיר למרחק קצר אך התמונה פעמים רבות מטושטשת ודהויה.
המצלמה מאפשרת גם צילום וידיאו ברזולוציית VGA (640X480) ובקצב של 30 פריימים בשנייה. הקבצים נשמרים בפורמט MP4 החסכוני. איכות צילום הוידיאו ממוצעת לקטגוריה, עם צבעים טובים ותנועה חלקה יחסית, אך היינו שמחים לחדות גבוהה יותר.
המכשיר כולל מצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש-לד. המצלמה תמונות באיכות טובה מאוד בחוץ וגם בבית, עם צבעים יפים וחיים, חדות טובה ומינון רעש מבוקר. הפלאש פחות מוצלח וגורם לא פעם לתמונות מטושטשות. איכות צילום הוידיאו ממוצעת
נגן המוזיקה המסורתי של מכשירי החברה נוח ויעיל. בתפריט "סגנונות" תוכלו לבחור באנימציה נאה שנעה ברקע בזמן פעולת הנגן ומציגה קלטת, דיסק, תקליט על פטפון וכדומה. ישנה תמיכה בקטלוג השירים לפי פרמטרים שונים, רשימות השמעה ופעולה ברקע, וכן תמצאו איקולייזר עם כמה תבניות שמע מובנות ואפשרות לכוונון ידני, הרחבת סטריאו ותכונת SenseMe שמאבחנת את השירים לפי מצבי רוח (שמחים, רגועים, עצובים וכו') ויכולה לנגן שירים שיתאימו למצבי הרוח שלכם. המכשיר כולל גם רדיו FM עם RDS, TrackID ואפשרות לשמירה של תחנות.
תכונה מעניינת נוספת שראינו כבר ב-Aino היא האפשרות להתחבר אל הרשת הביתית באמצעות פרוטוקול DLNA ולשתף את התכנים בין המכשיר למחשב בקלות.
מקלט ה-GPS המובנה מאפשר תיוג גאוגרפי של התמונות וניווט באמצעות תוכנת הניווט של המפעילה הסלולרית. מהירות קליטת האות טובה.
דפדפן האינטרנט עושה את העבודה. הגלישה בדפי WAP טובה ומהירה, כצפוי, והוא מתמודד לא רע גם עם דפי HTML מורכבים. להפתעתנו יש גם תמיכה בפלאש. המכשיר מוצא רשתות אלחוט במהירות טובה באמצעות קישורית ה-Wi-Fi. עם זאת, המסך הקטן לא מאפשר גלישה נוחה באמת ברשת, וסביר להניח שתשתמשו בו בעיקר לפורטל הסלולרי ולתכני WAP אחרים.
הגדרת הדוא"ל קלה מאוד, ואחרי שסיימנו להגדיר את התיבה (של Gmail) הציע המכשיר שנקבל את הדואר בדחיפה, ללא הגדרות או עלויות נוספות. הסכמנו בשמחה ומאותו רגע זרמו המיילים אל ה-Hazel בקצב משביע רצון.
Sony Ericsson Hazel מגיע עם סוללת ליתיום-יון בהספק של 1000mAh. ולדברי החברה הוא מסוגל לספק עד 4 שעות שיחה ועד 450 שעות המתנה. לאור ההצהרה הזו, כמו גם שייכותו לסדרה ירוקה וחסכנית באנרגיה, ציפינו שהסוללה תחזיק זמן נכבד – בסך הכל לא מדובר בסמארטפון תובעני.
המציאות טפחה על פנינו: בשימוש סטנדרטי לחלוטין שכלל בעיקר שיחות וקבלת דואר, הסוללה החזיקה 24 שעות לכל היותר – כך שאם לא תטעינו אותו במשך הלילה, תהיו בבעיה ביום שלמחרת. מאכזב. הפתעה חיובית קטנה נכונה לנו כשניתקנו את המטען מהמכשיר, וקיבלנו הודעה על צג המכשיר שהפצירה בנו לנתק את המטען מהחשמל כדי לחסוך באנרגיה. נציין לטובה גם את מהירות הטעינה, שאורכת כשעה וחצי בלבד, ואת ההספק הנמוך והחסכוני של המטען.
למרות שהמעטפת החיצונית עשויה מפלסטיק ממוחזר, לא תראו את זה עליה. סוני אריקסון הייזל בנוי היטב, הפלסטיקה נראית חזקה ומנגנון הסליידר יציב, קפיצי במדויק ונוח לתפעול. גב המכשיר מחורץ קלות, מה שמקנה לו עמידות טובה בפני שריטות, וגימור המט של המעטפת דוחה ממנה טביעות אצבע. מאידך, עדשת המצלמה בולטת קמעא ולא מוגנת במכסה, והמסך סופח טביעות אצבע במהירות רבה.