iPod Nano דור 3: יש שיפור

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - iPod Nano דור 3: יש שיפור

הטוב
  • קטן וקל
  • ממשק גרפי מצוין
  • אפשרות לשדרוג
  • זמן סוללה מצוין
  • תחנת תיעוד לאימוני ריצה והליכה
הרע
  • אין גרסה עברית רשמית
  • הרחבת מולטימדיה רק באמצעות רכישת אביזרים
  • מחייב שימוש תמידי ב-iTunes
  • אין אפשרות להרחבת זיכרון
בשורה התחתונה

ניכר כי באפל עשו מאמצים לשפר את הננו הישן, ואפשר להכתיר את מתיחת הפנים שעבר כמוצלחת למדי אם כי לא דרמטית. זמן הסוללה הבעייתי של הננו הישן שופר במידה ניכרת, נוחות השימוש השתפרה, ותוספת הוידיאו התגלתה כמוצלחת מאוד. כרגע, הבעיות העיקריות מהן סובל הננו, הן אותן בעיות המשותפות לכלל האייפודים, בהן חיוב שימוש ב-iTunes, חוסר בגרסה עברית רשמית, היעדר תמיכה בהרחבת הזיכרון ואופציית מולטימדיה בסיסית למדי, המתאפשרת רק באמצעות רכישת אביזרים נלווים.

הננו מומלץ לחובבי אייפוד המחפשים נגן קטן, או לספורטאים חובבי גאדג'טים המעוניינים בנגן שמסוגל גם לתעד אימוני ריצה או הליכה, בתוספת של עוד כמה מאות שקלים למחירו.

הקדמה

במסגרת שיפור תמידי של מוצריה, השיקה אפל  בספטמבר 2007 את הדור השלישי של נגן ננו הפופלרי. בהשוואה לננו הקודם, זה הנוכחי קטן ודק יותר, בעל מסך גדול יותר, בעל זמן סוללה ארוך יותר, וכזה שתומך ללא בעיה גם בוידיאו.

 

האם לפנינו נגן שונה בתכלית ומשופר בהתאם או שמא מדובר בשינויים קוסמטיים בלבד?


משמאל לימין, דור 1, דור 2, דור 3

איכות הקול (25%)

7.5

בכל הנוגע לאיכות הקול, ממשיך הננו את הסטנדרטים הסבירים של נגני האייפוד הישנים יותר. מרבית המשתמשים ימצאו את האיכות כמניחה את הדעת, וחבל שאפל מאלצת אותם להסתפק בכך, כשהשוק מוצף באלטרנטיבות מעולות. המלצתנו הרגילה היא להחליף את האוזניות לדגם איכותי יותר, שישפר את חוויית ההאזנה.

עוצמת הקול של הננו טובה מאוד וגם עם סביבה רועשת הננו לא התקשה להתמודד. בננו 22 תבניות קול מובנות, שחובבי התבניות ודאי ימצאו כיעילות. מבחינתנו אנחנו שוב מצטערים כי אין אפשרות לכוונון אישי של האיקוולייזר, ואולי יום יגיע וגם זה יתאפשר. אמן.

מרבית המשתמשים ימצאו את איכות הקול של הננו כמניחה את הדעת, וחבל שאפל מאלצת אותם להסתפק בכך, כשהשוק מוצף באלטרנטיבות מעולות. המלצתנו הרגילה היא להחליף את האוזניות לדגם יקר ואיכותי יותר, שישפר את חוויית ההאזנה

נוחות השימוש (30%)

8

כבר במבט ראשון ניתן לזהות את מוצאו של הננו, שנראה כאילו לקחה אפל אייפוד קלאסי ופשוט כיווצה את ממדיו. בדומה לנגני האייפוד, גם הננו מציג חזות צבעונית ומוצע בכמה צבעים: שחור, ורוד, תכלת, ירקרק, אפור ואדום לגרסת ה-8GB, וחזית בצבע כסף בלבד לגרסת
ה-
4GB. החלק האחורי קשיח אך שריט, בצבע ניקל.

הננו דק מאוד (6.5 מ"מ), כך שניתן להכניסו בקלות גם לכיס הקטן של המכנסיים או החולצה. משקלו מעט גבוה יותר מהננו הקודם (49.2 גרם), אך כמעט לא תרגישו אותו אם תצמידו אותו לזרוע, לצורך פעילות ספורטיבית למשל, באמצעות רצועה הניתנת לרכישה בנפרד.

הננו אינו תומך בעברית, לפחות לא באופן רשמי. הגיע הזמן באמת שהיבואן הרשמי יפעיל לחץ מסיבי על משרדי החברה בקליפורניה, ואולי מישהו באפל ירים את הכפפה, וסוף סוף נזכה לאייפוד עברי כהלכה.

הננו דק מאוד, כך שניתן להכניסו בקלות גם בכיס הקטן של המכנסיים או החולצה. משקלו מעט גבוה יותר מהננו הקודם, אך כמעט לא תרגישו אותו אם תצמידו אותו לזרוע, לצורך פעילות ספורטיבית למשל, באמצעות רצועה הניתנת לרכישה בנפרד


חזיתו מחולקת לשניים – בחציו העליון המסך, ובחציו התחתון הגלגלת הלחיצה
(
click wheel) המפורסמת של אייפוד. הגלגלת עצמה כוללת את לחצני התפריט, הניווט, שליטה על הפלייבק/כיבוי/הדלקה, ולחצן אישור מרכזי. למי שלא מכיר את נגני אייפוד, נספר כי הגלגלת משמשת לניווט בתפריטים (על ידי החלקת האצבע עם ונגד כיוון השעון, מבלי להניע את הגלגלת), ולשליטה בעוצמת השמע.

הלחצנים מסומנים בסמלים אפורים על רקע לבן, אך אינם כוללים תאורה אחורית, דבר שאולי יקשה על חלק מהמשתמשים בתפעולים ראשוניים בחשיכה.

בתחתית הננו נמצא שקע לחיבור כבל ה-USB (בעל מחבר ייחודי), מימינו שקע אוזניות סטנדרטי (3.5 מ"מ) ומשמאלו כפתור Hold, שנועל כללית את הנגן ואינו מאפשר שליטה על שום פרמטר, וחבל.

עם הדלקתו של הננו מופיע התפריט הראשי, המחולק לשניים. בצדו השמאלי של המסך מוצגות שבע הקטגוריות הבסיסיות (מוזיקה, וידיאו, תמונות, פודקאסט, תוספות, הגדרות וערבב שירים), הניתנות להחלפה או להוספה עליהן על פי העדפות המשתמש. בצד ימין מופיע קדימון נאה לקטגוריה הנבחרת, לדוגמה, מצגת אוטומטית של עטיפות האלבומים בקטגוריית המוזיקה; מצגת תמונות בקטגוריית התמונות וכך הלאה.



התפריט הראשי של הננו מחולק לשניים. בצדו השמאלי של המסך מוצגות שבע הקטגוריות הבסיסיות; בצד ימין מופיע קדימון נאה לקטגוריה הנבחרת – מצגת אוטומטית של עטיפות האלבומים בקטגוריית המוזיקה, מצגת תמונות בקטגוריית התמונות וכך הלאה


תפעול הננו קל מאוד, וממשיך את הקו המצוין של האייפודים בכל הנוגע לנוחות המשתמש. בקטגוריית המוזיקה, נהנינו מאוד מתכונת ה-cover flow של המאפשרת דפדוף של עטיפות האלבומים (בדומה ל-iPod Touch). מיד לאחר בחירת האלבום הרצוי תופיע רשימת השירים עם תזמונם והאפשרות לנגנם. אפשרות נוספת למציאת קטע במהירות, היא באמצעות אופציית החיפוש בתפריט המוזיקה (הניתן גם הוא להגדרה אישית), על ידי הקלדת שמו או חלק ממנו.

גם האפשרות לקביעת ווליום אחיד לכלל הקטעים (ולא רק באמצעות ה-iTunes) התגלתה כנוחה. בכל הנוגע ליצירת רשימת השמעה מיידית, עדיין תאלצו לסמן את השיר הנבחר טרם נגינתו, משום שבמצב "מנגן עכשיו" אין אפשרות להוסיפו לרשימת ההשמעה.

בחבילת התוספת מציע הננו כמה בונוסים נאים, דוגמת שעון, שעון מעורר, שעון עצר, משחקים (שלושה מצורפים), רשימת אנשי קשר, ויומן (הניתנים לסנכרון עם ה-Outlook). קיים גם קורא טקסט (אנגלית בלבד) בסיסי, שאינו מאפשר שינויי גודל הטקסט וצבעי הרקע.

הנקודה המרגיזה ביותר מבחינתנו, התגלתה כאשר רצינו לבצע מחיקה של קבצים (קול, תמונה ווידיאו); שוב גילינו שאפל מתעקשת להשאיר את השליטה המלאה בניהול הקבצים למחשב (באמצעות תוכנת iTunes), כך שמחיקות דרך הנגן הן רק בגדר חלום כרגע. בנוסף, מחיקת תמונות מתאפשרת רק על ידי כניסה למחשב שלי ß אייקון האייפוד ß תיקיית התמונות, ומחיקת קובץ התמונות, כלומר מחיקה כללית של כלל התמונות מבלי יכולת לברור ביניהן.

העברת קבצים אל הננו מתבצעת באמצעות חיבורו למחשב ושימוש בתוכנת
ה-
iTunes, שהיא חלק בלתי נפרד מהננו עצמו. למי שאינו מכיר את התוכנה, נאמר רק שהיא קלה מאוד לתפעול, אך עם זאת אנחנו מייחלים ליום שבו אפל תהפוך את השימוש בנגניה לכזה שאינו תלוי בה.

באמצעות תוכנה חיצונית וקובץ של 5MB, בדקנו את מהירויות הכתיבה והקריאה של הננו, והן עמדו על נתונים גבוהים ומצוינים של 46.9Mbps ו-97.4Mbps, המהירויות הגבוהות ביותר בהן נתקלנו עד היום.

תצוגה ומולטימדיה (30%)

8

בננו מסך LCD בגודל 2 אינטש באיכות גבוהה. התפריטים ברורים מאוד גם באור יום, והגרפיקה מצוינת כמיטב המסורת של משפחת האייפוד. תמונות המוצגות בננו, נהנות מחדות מצוינת ומנאמנות הצבעים למקור. ניתן לשלוט על הבהירות בלחיצת כפתור. זווית הצפייה אולי מעט צרה, אך נהנו מצפייה גם באור יום מלא. אולי עקב גודל המסך, לא כללו באפל את האפשרות לזום דיגיטלי, שלמען האמת אינו חסר במיוחד, וגם שימוש בתמונה כטפט, אינו אפשרי. התנחמנו בעובדה כי מצגת תמונות אוטומטית אפשרית, כמו גם שידור התמונה החוצה אל מסך טלוויזיה (ברכישת כבל יעודי/ תחנת עגינה).

הצגת וידיאו בננו אפשרית גם כן. הננו תומך בפורמטים  MP4ו-264.H. קבצים בפורמטים אחרים יעברו המרה ב-iTunes (שיציג כל קובץ שנתמך ב-QUICK PLAY), במידה שברשותכם קבצים שאינם נתמכים, תאלצו להוריד תוכנה חיצונית להמרתם. בדקנו תוכנה כזאת, ומצאנו שהמרת סרט של שעה וחצי
(
DivX) ארכה כשעה (איכות גבוהה), זמן ממוצע וסביר.

אם מסך בגודל 2 אינטש לא מרתיע אתכם לצפייה, תשמחו לגלות כי הסרט עצמו מוצג בצורה מצוינת, הן בחדות והן בצבעים. בדומה להצגת תמונות, גם כאן ניתן לשנות את ערכי הבהירות בלחיצה אחת, ולשדר את התמונה למסך טלוויזיה חיצוני (באמצעות רכישת תחנת עגינה או כבל AV יעודי).

כמה מרגיז שבננו, בדומה לדגמי האייפוד האחרים, על מנת ליהנות מחבילת מולטימדיה בסיסית וסטנדרטית בשוק, יש לרכוש אביזרים נלווים בנפרד. אם תחפצו ברדיו FM, תצטרכו לרכוש שלט רדיו חיצוני, ובמקרה שתרצו להקליט קול, תיאלצו להצטייד במיקרופון חיצוני. רק חשוב להקפיד כי האביזרים הנלווים (כאלה שאינם מבית היוצר של אפל) תומכים בדור השלישי של הננו..

בננו מסך LCD בגודל 2 אינטש באיכות גבוהה. התפריטים ברורים מאוד גם באור יום, והגרפיקה מצוינת כמיטב המסורת של משפחת האייפוד. תמונות המוצגות בננו, נהנות מחדות מצוינת ומנאמנות הצבעים למקור


הננו עצמו יכול לשמש כתחנת תיעוד לאימוני הליכה וריצה. ניתן לממש זאת על ידי רכישת ערכת ספורט פרי שיתוף פעולה בין אפל וחברת נייק. הערכה כוללת חיישן לנעל הספורט (דגם של נייק מן הסתם) ומקלט המתחבר לננו עצמו. באמצעות המקלט, נאספים נתוני הזמן הנקלטים בחיישן, המרחק, הקצב ושריפת הקלוריות של המשתמש. את הנתונים ניתן להעביר אל המחשב, לצורך ניתוח האימון והצבת יעדים לעתיד,

הננו יכול לשמש כתחנת תיעוד לאימוני הליכה וריצה. ניתן לממש זאת על ידי רכישת ערכת ספורט פרי שיתוף פעולה בין אפל וחברת נייק

תחנת עגינה
התקן נייח המשמש כתושבת לנגן לצורך חיבורו לאביזרים שונים כגון רמקולים, מגבר, מסך תצוגה וכדומה ובדרך כלל גם לטעינת סוללת הנגן.

משך פעולת סוללה (10%)

10

אפל מצהירה על כ-24 שעות של האזנה למוזיקה, בין טעינה לטעינה, וכ-5 שעות סטנדרטיות של וידיאו. בפועל נמדדו על ידינו זמנים טובים הרבה יותר, של קצת יותר מ-30 שעות בהאזנה למוזיקה, וכ-6.5 שעות בצפייה בוידיאו, שהן שיפור משמעותי לעומת הננו הקודם. מובן שניתן לחסוך באנרגיה על ידי כוונון משך זמן התצוגה ותכנות הנגן למצב שינה.

בננו סוללת ליתיום יון הנטענת באמצעות חיבור למחשב או באמצעות מטען לרשת החשמל (ניתן לרכישה בנפרד). זמן טעינה ממוצע עומד על שלוש שעות, ניתן גם לבצע טעינה מהירה (80% סוללה) בשעה וחצי.

עמידות (5%)

8.5

כמו נגני האייפוד הגדולים יותר, גם הננו משרה תחושה של עדינות. אולם הפלסטיק ממנו עשוי הנגן איכותי מאוד, כפתוריו שטוחים ובגבו משטח קשיח להגנה על קרביו. כמו כן, תמיד אפשר לרכוש כיסוי מבד, מעור או מסיליקון על מנת לשפר את ההגנה עליו.

הנגן נמסר לסקירה באדיבות חנות הגאדג'טס ComPilot