Gigabyte W566N: מפרט עשיר ומשתלם

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Gigabyte W566N: מפרט עשיר ומשתלם

הטוב
  • ביצועים טובים לרוב השימושים
  • כרטיס מסך נפרד
  • מקלדת טובה
  • סט חיבורים עשיר
  • מצלמת רשת
  • מבנה דק ונאה
הרע
  • מאווררים רועשים
  • התחממות
  • רמקולים באיכות נמוכה
  • מקשי FN, Ctrl ומקשי החצים קטנים מדי
בשורה התחתונה

במחיר נוח ועם אחריות לשנתיים, W566N הוא מחשב די משתלם. הוא נראה טוב, ביצועיו טובים, וגם סט החיבורים שלו רחב. לא התלהבנו מהרמקולים שלו וגם המקלדת לא מושלמת, ולמי שזקוק לנייד שקט הוא ממש לא הכתובת. לסיכומו של דבר זהו מחשב לא יקר עם ביצועים מעבר לממוצע, ואם החסרונות שלו לא קריטיים עבורכם אפשר לשקול אותו בחיוב.

הקדמה

חברת Gigabyte, המוכרת יותר כיצרנית לוחות אם וכרטיסי מסך, מייצרת גם מחשבים ניידים. בישראל משווקים דגמים ספורים שלה ולא דווקא המלהיבים והמעניינים ביותר. נראה כי מה שמאפיין אותם הוא בעיקר מחירים נמוכים יחסית, ויחס עלות-תועלת טוב בדרך כלל.

W566N מבית Gigabyte הוא מחשב נייד שמציע חבילת מחשוב מקיפה במחיר שווה לכל נפש, והוא יכול להתאים למשתמשים ביתיים, סטודנטים וגם לעסקים קטנים. יש לו מסך בגודל 15.4 אינטש והעיצוב שלו סולידי ונאה, עם מבנה דק מהרגיל, כיסוי שחור מטאלי מבחוץ ושילובי שחור מט וכסף מט מבפנים.

המחשב שבדקנו הגיע בקונפיגורציה חזקה יחסית: מעבד Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz, זיכרון DDR2 800MHz בנפח 2GB, כרטיס מסך נפרד NVidia GeForce 8400m GS עם זיכרון 256MB, כונן קשיח בנפח 250GB, תקשורת אלחוטית Wi-Fi ו-Bluetooth, צורב DVD, קורא כרטיסים ומצלמת רשת 1.3 מגה פיקסל.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ביצועים (40%)

8

ביצועי המחשב טובים בדרך כלל, ויספקו את רוב המשתמשים. הוא מריץ בקלות יישומים משרדיים וביתיים כמו תוכנות אופיס ומולטימדיה, וגם עם אפליקציות יחסית כבדות כמו פילטרים מורכבים בפוטושופ, אם כי בהרצה של תוכנות נוספות במקביל הורגשה האטה מסוימת בביצועים. ניתן להבחין בקלות שמדובר בעומס על הזיכרון, כך שכדאי לשקול הגדלת הזיכרון ל-3GB שישפרו משמעותית את ההתמודדות עם ריבוי משימות.

הכרטיס הגרפי הנפרד אמנם טוב בהרבה מאלו המובנים בלוח האם, אבל הוא יחסית בסיסי. ממשק Aero פועל עליו ללא בעיה כמובן; סרטי וידיאו בהפרדה גבוהה של 720p הוא הריץ בקלות, אך עם סרטי 1080p הוא קרטע קשות. אגב, כשניסינו להריץ את אותו הסרט עם הנגן  Zoom Player הביצועים השתפרו למדי, ואם לא נגענו בשום דבר הסרט רץ די חלק. למשחקים הכרטיס הזה גבולי; משחקים כמו GTA או משחקי רשת שונים יפעלו עליו היטב, אך את Crysis למשל הצלחנו להפעיל עליו רק עם הגדרות Low וגם אז הוא לא בדיוק טס.

מאווררי המחשב מתעוררים מדי כמה דקות לפעולה – לא תפספסו את זה, מפני שהרעש שהם עושים לגמרי מורגש. בשורת המקשים הייעודיים ישנו מקש עם אייקון של מאוורר, שאמור לווסת את פעולת המחשב בין שקטה לבין קרירה (עם פעולת מאווררים מוגברת), כנראה כדי להתגבר על בעיית הרעש. בפועל לא הבחנו בהבדל משמעותי בין שני המצבים. הייתם מצפים לפחות שעם מאווררים כה נחרצים המחשב יישאר קריר, אבל לא זה המצב.W566N : מתחמם לא מעט, בעיקר בחלקו התחתון. לא מדובר בהתחממות חריגה אבל היא בהחלט מורגשת לאחר כחצי שעה של עבודה.

הוא מריץ בקלות יישומים משרדיים וביתיים, וגם עם אפליקציות יחסית כבדות כמו פילטרים בפוטושופ, אם כי בהרצה של תוכנות נוספות במקביל הורגשה האטה מסוימת בביצועים. מאווררי המחשב מתעוררים מדי כמה דקות לפעולה והרעש שהם עושים לגמרי מורגש

הפרדה גבוהה
פורמט שידור מתקדם שמציג תמונה משובחת ברזולוציות גבוהות ואיכות שמע דולבי דיגיטל. השידורים ב-HD, כמו גם רוב סרטי הקולנוע, הם ביחס גובה-רוחב 16:9 (רחב). רזולוציות השידור נעות בין 1240x720 (או 1024x768) ל-1920x1080 ונהוג לציינם כך: 1080p, 1080i, 720p. המספרים מציינים את הקווים האנכיים של הרזולוציה והאותיות מציינות את סוג הסריקה: פרוגרסיבית (p) ו- .(i) Interlace 

איכות התצוגה (15%)

8.5

המסך סטנדרטי לסוגו – גודלו 15.4 אינטש, ברזולוציה של 1280X800 ובציפוי זכוכית. הוא מציג תמונה חדה וטובה אך עם זוויות צפייה מוגבלות למדי. הוא מתפקד כהלכה גם מחוץ לבית, ובשמש ישירה אפשר לעבוד אתו בדוחק, אך מובן שקיימת בעיית השתקפויות בגלל הציפוי המבריק.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (20%)

8

כמחשב עם מסך 15.4 אינטש, מידותיו של W566N ממוצעות, וכך גם משקלו – 2.7 ק"ג. עם זאת הוא דק יחסית מה שבעיקר משווה לו מראה נאה יותר, אך גם מקל מעט על אחסונו בתיק.

באופן כללי המקלדת טובה מאוד; המקשים מרווחים, רכים במידה ומגיבים נהדר, וגם שקטים מאוד. הם מסומנים בלבן לאנגלית וצהוב לעברית. שמנו לב שהאותיות העבריות על המקלדת משונות מעט ולא ממש סטנדרטיות, לנו על כל פנים זה לא ממש הפריע. מה שכן הפריע הוא מיקומו של מקש ה-FN – בקצה המקלדת, משמאל למקש
ה-
Ctrl במקום לימינו כמקובל. תוסיפו לכך את העובדה שמקש ה-Ctrl קטן מדי – בגודל של מקש אות רגיל – ותבינו למה היינו מתוסכלים לאחר אינספור פעמים שרצינו להקיש צרוף מקשים כלשהו עם ה-Ctrl ובמקומו לחצנו על ה-FN. למי שמתכנן לשחק עם המחשב הזה, שימו לב שמקשי החיצים קטנים וצרים ולא ממש נוחים לשימוש ממושך.

מעל המקלדת ישנו משטח שחור עם דגם בולט של מעוינים עליו, שבהחלט מוסיף לפן העיצובי. בצדו השמאלי נמצא מקש ההפעלה, וצמודים אליו חמישה מקשים ייעודיים קטנים לדפדפן האינטרנט, תוכנת הדואר, השתקה או הפעלה של הסאונד, הפעלה וכיבוי של ה-Wi-Fi והמקש עם המאוורר שהזכרנו לעיל. מעל המקשים נמצאות נוריות בקרה כחולות המובנות בתוך דגם המעוינים.

בעזרת מקש ה-FN תוכלו לשלוט על הפונקציות הרגילות, כמו כיוון עוצמת השמע ותאורת המסך, מצב שינה וגם שליטה על המולטימדיה (Play, Stop, FF, RW).

משטח העכבר  לא גדול במיוחד אבל די נוח בסך הכול. המקשים שתחתיו גדולים אבל לא מספיק רכים ללחיצה, וגם משמיעים תקתוק קולני כשלוחצים עליהם.

הרמקולים ממוקמים בחזית המחשב, מתחת למקלדת, והשמע שהם מפיקים הוא באיכות בסיסית שמזכירה טרנזיסטור ישן. גם העוצמה בינונית בלבד. מצלמת הרשת שמעל המסך יכולה לצלם וידיאו ברזולוציה מרשימה של 1280X1024, או סטילס ברזולוציה של 1.3 מגה פיקסל, ובאיכות טובה למדי.

המחשב מצויד בסט חיבורים די עשיר שגם ממוקמים היטב. בצד ימין נמצא קורא הכרטיסים


4 ב-1 (SD, MMC ,MS ,MS Pro); 2 שקעי USB שאחד מהם קרוב למשתמש ואחד מרוחק ואנכי; שקע טלפון והכונן האופטי. משמאל ישנם 2 שקעי USB נוספים, שניהם סמוכים מאוד למשתמש, חיבור S-Video, יציאת DVI, שקע אתרנט, שקע לכבל עגינה ושקע לספק הכוח. בחזית נמצאים חיבורי השמע – כניסת אוזניות, יציאת מיקרופון וכניסת Line In, וכן חיבור FireWire IEEE 1394.

באופן כללי המקלדת טובה מאוד; המקשים מרווחים, רכים במידה וגם שקטים מאוד. אבל מיקומו של מקש ה-FN מעט בעייתי ומקש ה-Ctrl קטן מדי, מה שפוגם מעט בנוחות השימוש

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

6.5

המחשב מצויד בסוללת ליתיום-יון 6 תאים, שלפי הצהרת החברה אמורה לספק עד שעתיים וחצי של עבודה. בפועל הסוללה שבקה אצלנו חיים לאחר שעה ו-45 דקות בלבד – קצת מאכזב.

עמידות ואבטחה (10%)

8

איכות הבנייה של המחשב טובה, והוא נראה עמיד למדי. החיבורים השונים חזקים, הפלסטיקה ברובה איכותית וציר המסך חזק והוא מתנדנד מעט מאוד. מבחינת אבטחה, אין הרבה ממנה בדגם הזה, למעט שבב אבטחה TPM 1.2 להגנה מפני חדירה בלתי מורשית דרך הרשת וסיסמה לכונן הקשיח. הבחנו שהכיסוי העליון של המחשב נוטה להתכסות במהירות רבה בסימני טביעות אצבעות.