סקירת wisebuy - טלפון סלולרי
- מכשיר קטן, קל ודק מאוד
- מסך איכותי
- משיבון פנימי
- תכונת ניווט (GPS)
- כפתורי ניווט לא נוחים
- מצלמה בינונית ובלי פלאש
סמסונג R510 הוא מכשיר קל ודק במיוחד, בעל מגוון נאה של תכונות, אם כי בסיסיות ברובן. בהתחשב בממדיו הוא מפתיע במשך פעולת הסוללה שלו ובהיותו מצויד ב-GPS, שגם עושה עבודה טובה. המכשיר יכול להתאים לאנשים שאין להם דרישות גבוהות מהמכשיר שלהם, ושקומפקטיות ותפעול ידידותי חשובים להם, ולכל אחד שרוצה להתהדר במכשיר אלגנטי מהדקים בעולם.
סמסונג R510 הוא אחד המכשירים הראשונים ברשת פלאפון שדומה בהפעלתו ואף בעיצובו למכשירים ברשתות GSM. המכשיר הוא בתצורת בר דק גזרה, ולמעשה מהדקים בעולם, בעל עיצוב נאה ואלגנטי. הדגם שבדקנו היה בצבע כחול עמוק אך ניתן להשיגו גם בתכלת משולב באפור.
זהו מכשיר דור שלישי המצויד במצלמה של 1.3 מגה פיקסל, קישורית bluetooth, נגן MP3 בסיסי משיבון פנימי ואפילו GPS. את המכשיר ניתן לסנכרן עם תוכנת האאוטלוק הביתית, אך לא ניתן להוריד אליו מיילים.
פלאפון מצרפת לערכה רכיב דמוי דיסק און קי המאפשר הכנסת כרטיס הזיכרון וחיבורו ישירות למחשב בהתקן USB 2.0.
איכות השמע במהלך השיחה טובה. שמענו וגם נשמענו היטב. ה-R510 מצויד בספיקר מונו בחזית העליונה של המכשיר ועוצמתו מספיקה לשיחות במקום סגור כמו בבית או ברכב, אך במקום פתוח כמו קניון או רחוב סואן צריך לקרב את המכשיר לאזור הראש כדי לשמוע את הצד השני.
בהאזנה למוזיקה בלט בהיעדרו הבס, והצליל היה לא נקי. לעומת זאת, האוזניות המצורפות מעניקות חוויית מוזיקה מספקת באיכותה ובעוצמה מחרישת אוזניים, אך עדיין, רמת הבס אינה מספקת.
ה-R510 קטן ממדים, קל ובעיקר דק, למעשה הופתענו לגלות עד כמה דק המכשיר. עוביו המקסימאלי הוא 8.4 מ"מ, כאשר החלק הבולט והעבה ביותר הוא מיקום האנטנה הפנימית והמצלמה.
הטלפון יושב בצורה טבעית לגמרי בכף היד ונוח לאחיזה. הוא מחליק לכיס בקלות ומרוב שהוא דק נוכחותו כמעט אינה מורגשת.
המקשים עשויים מפלסטיק עדין ואין ביניהם הפרדה פיזית, כך שלחיצה בצורה עיוורת עליהם מקשה על זיהוי המקש הנבחר. כאשר מקלידים מספר טלפון במכשיר הספרות מוצגות באפקט ציורי חביב (מעין טוש שרושם כל ספרה על מה שנראה כמו דף נייר ומלווה בצליל מתאים) ובכתב גדול וברור.
במרכזו של המכשיר מצוי מקש ניווט שטוח בעל 5 כיוונים. באמצע נמצא כפתור OK בולט שהלחיצה עליו קלה נוחה. אך טבעת הניווט השטוחה והצרה שמסביבו בעייתית וקשה להתרגל אליה; היא עשויה להיות נוחה בעיקר לבעלי אצבעות דקות או ציפורניים ארוכות, שכן לפעמים מגיעים לתפריטים שלא מתכוונים להגיע אליהם. מצד שני, הניווט בתפריטים לרוב פשוט וקל. ממסך ההמתנה קל להגיע אל האלבומים, אל המצלמה (אך צריך להמתין כ-5 שניות עד שהיא תעלה) ואל נגן ה-MP3. אך כדי להגיע ללוח השנה ויומן הפגישות צריך להיכנס לתפריט הראשי, לבחור במנהל המידע ומשם לאופציה הרצויה – נתיב ארוך מדי לטעמנו. גם כדי להגיע ל-bluetooth נדרשנו למסע ארוך בנבכי התפריט.
ה-R510 כולל מסך בגודל 1.8 אינטש, ברזולוציה של 220x176 ו-262 אלף צבעים. גודל המסך תואם למכשיר ואף גדול יחסית. איכות התצוגה טובה מאוד, למעט באור יום בהיר שבו המסך דוהה ומקשה על הקריאה והצפייה בתמונות ובוידיאו. גודל הפונטים בהודעות טקסט ובגלישה באינטרנט קבוע ואינו ניתן לשינוי, אך הוא גדול דיו כדי לקרוא ללא מאמץ ולגלוש בנוחות.
למכשיר לא ניתן להוריד ערכות נושא אישיות, אולם ניתן להגדיר ערכת צבעים לבנה או שחורה עבור כלל התפריטים, חוץ ממסך כתיבת ההודעה. כמו מכשירים רבים אחרים, גם ה-R510 כולל מילון T9 בעברית ובאנגלית, אך הוא לא מושלם –בסמסונג חייבים להוסיף אופציה של הוספת מילה ובחירת התאמות.
למכשיר יש חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון, אבל הבעיה שהוא ממוקם מתחת למכסה הסוללה, וכדי לשלוף את הכרטיס יש לכבות את המכשיר ולהוציא את הסוללה.
המכשיר כולל משיבון פנימי המאפשר סינון שיחות ושמירת ההודעות על הזיכרון הפנימי של המכשיר – נחמד. בזמן הקלטת ההודעה במשיבון הפנימי ההודעה מושמעת ברמקול וניתן לעבור לשיחה ולשוחח בזמן אמת.
ה-R510 מצויד במצלמה בת 1.3 מגה פיקסל. איכות התמונות בינונית בדרך כלל, הצבעים חיוורים והתמונה מעט מטושטשת. המצלמה אינה כוללת פלאש, אך מצב "לילה" מבהיר את התמונה בתנאי תאורה קשים. כמו כן, אין במצלמה מראה לצילום עצמי.
ניתן להגדיר אופציות שונות כמו מצבי צילום (אוטומטי, לילה, שמש, מעונן, נורת ליבון), אפקטים (שחור-לבן, ספיה, נגטיב וכו'). אופציה חביבה במצלמה היא אפשרות של הוספת מסגרת (מתוך מבחר של 28 מסגרות קבועות במכשיר) ושילובה בתמונה.
פונקציה חביבה נוספת שאהבתנו היא היכולת לנעול קובץ תמונה או וידיאו באלבום בעזרת סיסמת האבטחה של המכשיר. כאשר הקובץ נעול לא ניתן לצפות בו או למחוק אותו ללא ביטול הנעילה.
ניתן לצלם גם סרטוני וידיאו בפורמט MP4 ברזולוציה של 176x144. אורך הסרטונים תלוי במקום הפנוי של הזיכרון, אך איכות הוידיאו נמוכה.
נגן המוזיקה במכשיר בסיסי למדי וממש לא יכול להחליף נגן ייעודי. הוא תומך בפורמט MP3 בלבד, ולצליל של המוזיקה חסר בס ואין אפילו אקולייזר בסיסי. בזמן ההאזנה למוזיקה לא ניתן לבצע פעולות אחרות במכשיר, אך ישנה אופציה המאפשרת לשלוח ולקבל הודעות טקסט. קישורית ה-bluetooth ב-R510 תומכת באוזניה סטריאופונית (A2DP).
באוזניות המצורפות יש כפתור למענה ולניתוק השיחה, אך חבל שכפתור זה אינו מתפקד גם לצורך מעבר בין השירים, ואין כפתור ווליום.
ה-R510 כולל מקלט GPS פנימי שעובד עם תוכנת Navigator של פלאפון. ה-GPS מסתנכרן במהירות מול הלוויינים ומוריד בזריזות את המפה הרלוונטית בעזרת האינטרנט הסלולרי.
המכשיר מצויד בזיכרון פנימי של MB20 בלבד וכולל חריץ הרחבה לכרטיס מסוג MicroSD של עד GB2. למכשיר מצורף כרטיס בנפח MB128.
ה-R510 מצויד בדפדפן InfraWare יעיל מאוד. חיבור לאינטרנט ומעבר בין דפים נעשו בקלות, וגם פעולת הצפייה בשידורי טלוויזיה בדור השלישי עברה בצורה חלקה.
למכשיר חסרה אופציה של תוכנת מיילים מובנית, וכדי לראות מיילים היה צריך להיכנס לפורטל הסלולרי ומשם לגלוש לאתר קישורי המיילים של פלאפון.
קישורית ה-bluetooth מאפשרת העברת קבצים בין מכשירים שונים ואף סנכרון מול המחשב והאאוטלוק. פעולת הסנכרון הייתה די פשוטה לאחר הורדת תוכנת ה-PC Studio מהאתר של סמסונג ישראל (לא צורף דיסק לערכה).
בשימוש אינטנסיבי החזיקה הסוללה פחות מיממה. בשימוש מתון יותר, שכלל מספר שיחות, הפעלת ה-GPS וגלישה מזדמנת באינטרנט – החזיקה הסוללה יום וחצי. בהתחשב בדקותו של המכשיר, זה לא רע בכלל.
מה שפחות אהבנו זה את חיווי מצב הסוללה, שכולל 3 קווים בלבד וכאשר היא לקראת סיום, המכשיר מצפצף פעם אחת ואייקון הסוללה מהבהב. במצב זה נשארו עוד כ-10 דקות שיחה בלבד. חסרון נוסף של הסוללה הוא הטעינה הממושכת – לטעינה מלאה תאלצו לחכות כ-3 שעות.
ה-R510 בנוי היטב ומשדר עמידות טובה. הפלסטיק שממנו עשוי המכשיר איכותי ועושה הרושם שלא יישרט בקלות. גם הכפתורים והלחצנים בנויים היטב ויציבים. מכסה חיבור המטען/אוזניה עושה רושם יציב ואין חשש שיתנתק וישבר. לעומת זאת, המסך רגיש לשריטות.