Lenovo S10e: בעיקר לגלישה

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Lenovo S10e: בעיקר לגלישה

הטוב
  • ביצועים טובים מאוד
  • מערכת הפעלה משנית מהירה
  • שקט, התחממות מינורית בלבד
  • חריץ ExpressCard
  • משטח עכבר בטכנולוגיית Multi Touch
  • משך פעולת סוללה ארוך
הרע
  • מקלדת לא נוחה
  • מקשי עכבר קשים ורועשים
  • רמקולים באיכות נמוכה
  • 2 שקעי USB בלבד
בשורה התחתונה

המיני נייד של לנובו מצטיין בתחום הביצועים אבל הרבה פחות בתחום נוחות השימוש, וחבל. המקלדת הבעייתית, משטח העכבר הקטן והמקשים הקשים ללחיצה מרחיקים אותו מלהיות מחשב אידיאלי לעבודה, למרות ממדיו הקטנים ומשך פעולת הסוללה הטוב.

הוא יכול להתאים אולי למי שזקוק בעיקר לגלישה באינטרנט, ללא הקלדה מרובה, והעיצוב הצעיר קורץ לו.

הקדמה

חברת Lenovo הסינית מצטרפת לעולם מחשבי ה-Netbook עם סדרת מחשבים בשם IdeaPad, שם שמתכתב עם הסדרה הראשית והמצליחה ביותר של החברה – ThinkPad. הדגם שבדקנו, S10e, מיועד על פי לנובו לסטודנטים ותלמידים שזקוקים למחשב שני בעל ניידות גבוהה במיוחד שניתן לקחת לכל מקום. העיצוב של S10e תומך בהצהרה זו; במבט ראשון המחשב הזה הזכיר לנו טלפון של סוני-אריקסון, עם קווי מתאר עגלגלים, גימור מתכת או פלסטיק בצבעים צעירים וגריל מחורר בחזית המחשב. את המחשב ניתן לרכוש באדום, לבן או שחור.

המפרט הטכני רגיל למחשבי Netbook, וכולל מעבד Intel Atom N270 במהירות שעון של 1.6GHz, 1GB זיכרון, כונן קשיח נדיב למדי בנפח 160GB, מסך בגודל 10.2 אינטש, תקשורת אלחוטית Wi-Fi ו-Bluetooth, מצלמת רשת, קורא כרטיסים וחריץ ExpressCard.

S10e ניתן לרכישה עם מערכת הפעלה לינוקס (הפצת SUSE) או עם Windows XP. בנוסף מצויד המחשב במערכת הפעלה משנית המכונה QuickStart.

מערכת הפעלה
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.

ביצועים (35%)

9

כמו במחשבים אחרים שבדקנו, S10e מציע כמה רמות ביצועים בהתאם לשימוש הרצוי, החל במצב צריכת סוללה חסכונית במיוחד ועד מצב ביצועים גבוהים. אנחנו בדקנו אותו על מצב "מאוזן", וקיבלנו ביצועים טובים מאוד.

כשהפעלנו את המחשב, במקום מערכת ההפעלה הראשית XP הופיעה (תןך 10 שניות בלבד) מערכת ההפעלה המשנית שמותקנת במחשב, QuickStart. זו מערכת רזה מבוססת לינוקס שמציעה גישה מהירה ליישומים נפוצים כמו דפדפן אינטרנט, צפייה בתמונות, האזנה למוזיקה ותוכנת Skype. אם תתעלמו מהמערכת למשך 15 שניות מרגע שעלתה, היא תכבה ותפנה את מקומה למערכת ההפעלה הראשית XP. כשבחרנו לעבוד עם QuickStart נוכחנו שהתפריט הראשי שמופיע במהירות כה רבה הוא רק מעין קדימון למערכת עצמה, ולחיצה על אחת התוכנות גורמת להעלאה של המערכת במלואה ופתיחת התוכנה המבוקשת – מה שאורך כחצי דקה בדרך כלל.

אם תרצו להפעיל את המחשב ישירות ל-XP, תוכלו ללחוץ על מקש ייעודי לצד מקש ההפעלה, שמפעיל את המחשב עם מערכת ההפעלה האחרונה שרצה עליו.

מערכת ההפעלה XP עולה בזריזות, תוך כ-38 שניות, ומוכנה לשימוש כ-10 שניות לאחר מכן. ממצב שינה הוא מתאושש במהירות יפה של 5 שניות בלבד.
במהלך עבודה רציפה, שכללה תוכנות אופיס, נגינת מולטימדיה וגלישה באינטרנט התנהג המחשב למופת וסיפק מהירות עבודה גבוהה, ללא גמגומים. גם כשפתחנו מעל 10 טאבים בדפדפן לא ניכר עומס יתר על המעבד. בסך הכל את השימושים הייעודיים שלו הוא עושה היטב; לסיום הרצנו עליו סרט ברזולוציה של 720p עם הנגן ZoomPlayer, וגם כאן עבד המחשב לשביעות רצוננו וניגן את הסרט באופן חלק לגמרי. 

S10e פועל בשקט יחסי, אם כי ניתן לשמוע את המאוורר פעיל – לא ברמה שהציקה לנו. החלק התחתון מתחמם באופן סביר, ומקרין רק מעט חום אל משטח המקלדת העליון.

S10e מציע כמה רמות ביצועים בהתאם לשימוש הרצוי, החל במצב חסכוני במיוחד ועד מצב ביצועים גבוהים. אנחנו בדקנו אותו על מצב "מאוזן", וקיבלנו ביצועים טובים מאוד. במחשב מותקנת מערכת ההפעלה משנית, QuickStart, שמציעה גישה מהירה ליישומים נפוצים

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

8

המסך של ה- S10eבן 10.2 האינטשים שונה מעט מרוב המסכים במחשבי Netbook הדומים לו בגודל, ומציג תצוגת 16:9 מלאה. למעשה מתבטא הדבר ברזולוציה טבעית של 1024X576 במקום 1024X600 הסטנדרטי, מה שאומר שהפסדתם 24 שורות של פיקסלים בגובה המסך, ותאלצו לגלול עוד שורה או שתיים בעמודי אינטרנט ומסמכים.

איכות המסך טובה מאוד, עם חדות גבוהה וצבעים חיים ויפים. עם זאת הבהירות שלו ממוצעת בלבד, למרות שלפי המפרט הוא מצויד בתאורת LED אחורית. למעשה בחוץ גם ביום מעונן התקשנו לעבוד אתו, גם בגלל הזיגוג המבריק שגורם להשתקפויות

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

6.5

בהתאם לייעודו, S10e מתברך בגוף רזה וממדים קטנים, ומשקלו (עם סוללת 6 תאים מורחבת) 1.3 ק"ג. הוא נוח לנשיאה וגם להנחה על הברכיים.

המקלדת של ה- S10eמאכזבת – ומלונובו, שאחראית למקלדות המשובחות של סדרת ThinkPad, באמת שציפינו ליותר. מקשי האותיות הרגילים עוצבו בגודל סביר והגיוני, אבל כמעט כל שאר המקשים פשוט זעירים. מקש ה-Enter גדול כדי מקש וחצי בלבד, מקש ה-Tab קוצץ לכדי חצי מקש ומקשי ה-F מצטופפים בשורה אחת עם מקשי ה-Page, ה-Esc וה-Del – מה שגרם להם להתכווץ לממדים ליליפוטיים ממש. גם פריסת המקלדת לא נוחה. מקש ה-FN נדחק לקצה השמאלי במקום ה-Shift מה שגורם לבלבול תדיר ביניהם, וה-Shift נזרק ימינה ממקש החץ העליון. בקיצור, אם תכננתם להקליד הרבה עם המחשב הזה, המקלדת הזו עשויה לתסכל אתכם. על דרך החיוב נציין שטקסטורת המקשים טובה והם מגיבים היטב ובאופן די אחיד.

מעל המקלדת נמצאים מקש ההפעלה הכסוף, ושני מקשי קיצור, אחד לכיבוי והפעלה של תקשורת האלחוט במחשב ואחד פותח תפריט קיצורי דרך מבית לנובו, שאת התוכניות השכיחות שתרצו להפעיל דרכו תוכלו להגדיר באופן עצמאי. שני המקשים האחרונים קטנים ושקועים יתר על המידה, ויש להתאמץ מעט כדי ללחוץ עליהם.

משטח העכבר תומך בטכנולוגיית Multi Touch, מה שאומר שניתן לשלוט בגודל התצוגה באמצעות מגע של שתי אצבעות במקביל. המשטח עצמו מלבני וקטן מאוד, אך ניתן להתרגל אליו. הטקסטורה שלו טובה בסך הכול והוא די מדויק. הוא גם כולל פס גלילה אנכי מסומן. מקשי העכבר כסופים ומאורכים, אך גם הם קשים מעט ללחיצה ומשמיעים קול תקתוק קולני.

הרמקולים נמצאים בחזית המחשב מאחורי גריל מחורר, והם מספקים עוצמת שמע טובה ואיכות צליל בינונית בלבד, בעיקר בגלל טווח תדרים מוגבל ביותר. כדי לצפות בסרט או להאזין למוזיקה היינו מעדיפים לחבר זוג אוזניות.

סט החיבורים די סטנדרטי: מימין יש שקע RJ-45, שקע USB אחד, חיבורים לאוזניות ומיקרופון וחריץ ExpressCard, ומשמאל יש שקע לספק הכוח, חיבור VGA אנלוגי למסך חיצוני, קורא כרטיסים ושקע USB נוסף, ובסך הכל 2 שקעי USB בלבד.

ערכת המחשב כוללת מטען וספר הדרכה באנגלית, ללא תיק נשיאה.

המקלדת של ה- S10eמאכזבת. מקשי האותיות הרגילים עוצבו בגודל סביר והגיוני, אבל כמעט כל שאר המקשים פשוט זעירים. גם פריסת המקלדת לא נוחה. מקש ה-FN נדחק לקצה השמאלי במקום ה-Shift מה שגורם לבלבול תדיר ביניהם

משך פעולת סוללה (15%)

9

הדגם שבדקנו הגיע עם סוללה מורחבת בת 6 תאים, שבולטת מעט מגוף המחשב. בעבודה ממוצעת במצב של רמת ביצועים "מאוזן", השיגה הסוללה זמן נאה של 3 שעות וארבעים דקות.

עמידות ואבטחה (10%)

7

S10e בנוי רובו ככולו פלסטיק, אבל איכות הבנייה שלו טובה באופן כללי. ציר המסך והחיבורים יציבים וחזקים, אבל איכות הבנייה של המקשים בינונית. הם נראים זולים ולא משדרים יציבות ולהתרשמותנו גם עשויים להתרופף לאורך זמן. נקודה שאהבנו היא שבכל שטח המחשב אין משטחים מבריקים כלל והוא כולו על טהרת הגימור המט, כך שהוא יישאר נקי מטביעות אצבעות.