Lenovo SL510 : לעבודה נטו

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Lenovo SL510 : לעבודה נטו

הטוב
  • מסך מצוין
  • מקלדת ועכבר נוחים מאוד
  • כפתור עקיבה TrackPoint
  • חיבורי HDMI ו-eSATA
  • איכות בנייה גבוהה
  • סט חיבורים רחב
הרע
  • ביצועים בינוניים
  • עיצוב שמרני ומשעמם
  • איכות סאונד בינונית בלבד
  • אמצעי אבטחה מועטים
בשורה התחתונה

Lenovo ThinkPad SL510 הוא מחשב סטנדרטי בעל חומרה מהדור הקודם, וגם המראה שלו מיושן ולא ימשוך מבטי התעניינות כלשהם. הוא מיועד בעיקר לעסקים, אבל בזכות נוחות השימוש הטובה ומחירו הנמוך יחסית הוא מהווה אופציה ראויה גם למשתמש הפרטי שזקוק למחשב נייד, בעיקר לצרכי עבודה, ומעדיף מסך גדול.

הקדמה

SL510 משתייך לסדרתThinkPad SL  החדשה יחסית של חברת Lenovo, שמיועדת לעסקים קטנים. בסדרה מחשבים ניידים גדולים שמיועדים לתת פשרה הוגנת בין ביצועים ובין אילוצי תקציב. את העיצוב השמרני של סדרת ThinkPad לדורותיה אפשר לזהות ממבט ראשון.

המפרט בדגם שבדקנו כלל מעבד
Intel Core 2 Duo T6570, זיכרון DDR3 בנפח 2GB ובמהירות 1066MHz, ערכת השבבים GM45, כרטיס גרפי Intel GMA 4500MHD, מסך בגודל  15.6 אינטש, כונן קשיח בנפח 250GB, צורב DVD, קישוריות Wi-Fi בתקן n ו-Bluetooth, מצלמת אינטרנט וקורא כרטיסים.

המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה
Windows 7 Home Premium בגרסת 32 ביט.

ביט
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.

ביצועים (35%)

7

החומרה של Lenovo ThinkPad SL510 מתאימה יותר למחשבים מאשתקד. הוא  מגיע עם המעבד T6570 שהוצג ברבעון השני של שנת 2009 והמיוצר בטכנולוגיית 45 ננומטר, שכולל 2 ליבות הפועלות במהירות 2.1GHz, טכנולוגיית Hyper Threading וזיכרון פנימי של 2MB. נפח הזיכרון הוא פחות או יותר המינימום המקובל כיום, והכרטיס הגרפי המובנה מציג מהירות שעון של 533MHz ותומך ב- DirectX 10 בלבד.

בעבודה יומיומית סיפק המחשב ביצועים טובים. בעת שימוש בתוכנות אופיס שונות וגלישה באינטרנט פעולת המחשב היתה מהירה וחלקה; גם בריבוי משימות לא חשנו בהאטה והמעבר בין היישומים השונים התבצע במהירות. כשניגנו סרטים באיכות
HD 1080P הצפייה הייתה חלקה רוב הזמן, אך בסצנות מהירות ועתירות פעלולים כשל הכרטיס הגרפי בהתמודדות עמם והתמונה נתקעה כל מספר שניות. כאשר עבדנו על תוכנות גרפיות שדורשות משאבים רבים, כגון פוטושופ ופלאש, ניכר שהמאמץ כבד על המחשב ובפעולות מורכבות חווינו תקיעות וגמגומים מפעם לפעם.

חוויית המשחק כמעט אינה וקיימת במחשב זה לאור החומרה החלשה שלו. רוב המשחקים החדשים, למשל
FIFA 2011 או Need For Speed, ירוצו בקצב תנועה הנמוך משמעותית מ-24fps, המינימום הנדרש להצגת תנועה זורמת, ובמשחקים ותיקים כמו Sims3 ו- World Of Warcraft תוכלו לשחק ברמת הפירוט הנמוכה ביותר בלבד.

בעבודה יומיומית, גלישה ויישומי אופיס שונים מספק המחשב ביצועים טובים, אבל בעבודה על תוכנות הדורשות משאבים רבים, ניכר שהמאמץ מכביד עליו ובפעולות מורכבות חווינו תקיעות וגמגומים מפעם לפעם

המאווררים המצויים בחלקו השמאלי של המחשב מתפקדים כראוי בדרך כלל. בכל זמן עבודתנו על המחשב, גם כאשר ביצענו את הבדיקות השונות שדורשות מאמץ ניכר מהרכיבים, המאווררים היו שקטים והמחשב נותר קריר ברוב אזוריו, פרט לחלקו התחתון שהתחמם מעט ויצר תחושה לא נעימה כאשר הנחנו אותו על הברכיים.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה (15%)

9.5

Lenovo ThinkPad SL510 מגיע עם מסך בגודל 15.6 אינטש ברזולוציה של 1366X768. אין כאן אמנם תאורת LED אחורית כצו האופנה, אך לא נראה שזה פוגע ביכולתו להציג תמונה משביעת רצון: הצבעים עשירים, החדות מצוינת וגם הבהירות גבוהה מאוד. ציפוי המסך מגיע בגימור מט החביב עלינו, שמאפשר עבודה רצופה גם מול שמש ישירה ומונע השתקפויות מיותרות על המסך.

זוויות הצפייה האנכיות והרוחביות טובות. צירי המסך חזקים דיים ולכן המסך נותר יציב במקומו ואינו מתנדנד כשהוא סופג טלטלות מהסביבה. ניתן להניע את המסך עד לזווית מספקת של כ- 160 מעלות שמאפשרת מגוון רחב של תנוחות עבודה, על השולחן או על הברכיים.

המסך מציג צבעים עשירים, החדות מצוינת וגם הבהירות גבוהה מאוד. ציפוי המסך מגיע בגימור מט שמאפשר עבודה רצופה גם מול שמש ישירה ומונע השתקפויות מיותרות

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

אין הרבה מה לומר על חיצוניותו וניידותו של Lenovo SL510. זהו מחשב ממוצע במידותיו ופשוט במראהו, שלא מתיימר להציג ניידות מעולה. עוביו 3.6 ס"מ ומשקלו ההתחלתי 2.6 ק"ג; בשילוב עם המטען ששוקל 340 גרם תגלו שנשיאת המחשב ממקום למקום אינה דבר של מה-בכך. העיצוב, כרגיל בדגמי הסדרה, ספרטני ושמרני עם קווים ישרים ובצבע שחור סולידי.

זהו מחשב ממוצע במידותיו ופשוט במראהו. העיצוב, כרגיל בדגמי הסדרה, ספרטני ושמרני עם קווים ישרים ובצבע שחור סולידי. משקלו ההתחלתי 2.6 ק"ג ובשילוב עם המטען הכבד ניידות המחשב אינה אופטימלית

עם פתיחת המחשב מתגלה מקלדת בגודל מלא. מקשי המקלדת השחורים נוחים מאוד להקלדה: הם קעורים מעט, גדולים, בעלי הפרדה ברורה ביניהם והטקסטורה שלהם נעימה למגע ומעניקה לאצבעות אחיזה מרבית. הסימון על המקשים ברור מאוד ואותיות בעברית ובאנגלית מסומנות בצבעים שונים שמקלים על הזיהוי בעת ההקלדה. החיסרון היחידי והזניח יחסית שמצאנו במקלדת הוא הצליל הפלסטיקי שמפיקים המקשים. כמקובל, המקלדת מציעה פונקציות רבות ושימושיות כגון שליטה על ביצועי הסוללה, בהירות המסך, הגדרות מצלמת הרשת ועוד, אותן אפשר להפעיל באמצעות מקש ה-FN.

מימין למקלדת נמצא לחצן ההפעלה ותחתיו מקש
ThinkVantage של לנובו, שמפעיל תוכנת ניטור וטיפול בבעיות המחשב השונות. משמאל למקלדת נמצאים מקשי מולטימדיה במערך מצומצם והם ארוכים וצרים מאוד. הם מאפשרים שליטה על עוצמת השמע והפעלת או כיבוי המיקרופון של המצלמה. לניגון והפסקת שירים, הרצתם קדימה ואחורה וכדומה תוכלו להשתמש בצירופי מקשים עם מקש ה-FN.

כיאה למחשבי
ThinkPad, גם Lenovo SL510 מצויד בשני התקני הצבעה: משטח מגע וכפתור עקיבה TrackPoint. משטח העכבר אומנם מעט קטן לטעמנו וגם אינו תומך ביכולות המולטי-מגע הנפוצה כיום (יש לו פסי גלילה שאינם מסומנים), אבל התגובה שלו מהירה, הטקסטורה מחוספסת קלות ונעימה למגע והדיוק רב, כך שבסופו של דבר הוא נוח לתפעול. מקשי העכבר הממוקמים תחתיו ארוכים וצרים וגם הם נוחים ושקטים מאוד. כפתור העקיבה האדום עשוי פלסטיק וממוקם במרכזה של המקלדת. הוא בולט, צורתו קמורה והוא מכוסה בליטות קטנות לשיפור אחיזת האצבע בו. כמו משטח העכבר גם פה גילינו התקן נוח לשימוש, אם כי משתמשים חדשים יזדקקו לתקופת הסתגלות קצרה. מתחת מקש הרווח מצויים שלושת המקשים עבור כפתור העקיבה, מקש ימני ושמאלי וביניהם מקש נוסף המשמש כגלגלת. המקשים גדולים ומגיבים היטב.

זוג הרמקולים ב-
Lenovo SL510 ממוקמים במרכזו הצלע התחתונה של מסגרת המסך. הם אומנם מחופים בגריל שחור בעל מראה קשיח, אך הפלסטיקה הסובבת אותם נראית זולה ונוטה להתנדנד בעת לחיצה קלה עליהם. עוצמת השמע שמפיקים הרמקולים בינונית בלבד, הסאונד מתכתי מעט והם מתקשים במיוחד בהפקת באסים.

המקלדת המלאה נוחה מאוד להקלדה וכך גם משטח העכבר, למרות גודלו הקטן. כפתור העקיבה האדום בולט, צורתו קמורה והוא מכוסה בליטות קטנות לשיפור אחיזת האצבע בו. למשתמשים ותיקים הוא מספק עבודה נוחה ויעילה

סט החיבורים רחב והם ממוקמים היטב. בימין המחשב שוכנים שני חיבורי
USB ומעליהם קורא הכרטיסים שתומך ב-7 פורמטים שונים (בהם SD, MS ו-XD) וכפתור להדלקה וכיבוי רשתות האלחוט. מימינם נמצא הכונן האופטי ושקע ההטענה. משמאל ממוקמים כניסות לאוזניות בשיתוף S/PDIF ומיקרופון, יציאת HDMI, חריץ Express Card, חיבור RJ-45 לחיבור חוטי לרשת, יציאת Power USB המאפשרת טעינת התקנים המחוברים אליו גם כאשר המחשב כבוי ומשמשת בנוסף כחיבור eSATA וחיבור VGA אנלוגי לחיבור מסך חיצוני. באחורי המחשב חבויים להם חיבור USB נוסף (4 בסך הכל) וחריר קנסינגטון.

מצלמת הרשת שממוקמת מעל המסך טובה ומפיקה תמונה ברזולוציית 2
 מגה פיקסל. היא אינה מגיעה עם תוכנה ייעודית לצילום תמונות סטילס או סרטוני ווידיאו, ולכן תמצאו בה שימוש לשיחות אינטרנט בתוכנות המסרים המיידיים ושיחות הוידיאו השונות בלבד.

סט התוכנות שמגיע עם
Lenovo SL510 אומנם אינו כולל משחקים ואפליקציות לשעות הפנאי, אך הוא מהמקיפים והיעילים ביותר שנתקלנו בהם. תחת התוכנה Lenovo ThinkVantage Tools תמצאו את כל הכלים והמידע הרלוונטיים לתחזוקה השוטפת של המחשב, החל מעדכון דרייברים למערכת, דרך מצב הדיסק הקשיח וכלה בהתראה על תום תוקף האחריות למחשב שלכם.

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

8

Lenovo ThinkPad SL510 מסופק עם סוללה בת 6 תאים ובעלת הספק של 4400mAh.

בשימוש סטנדרטי שכלל גלישה באינטרנט, השמעת מוזיקה ועבודה על מסמכים כאשר בהירות המסך הייתה בינונית, סיפקה הסוללה זמן עבודה קצר למדי של שלוש שעות. כאשר אימצנו את המחשב עם משחקים וסרטים והעלנו את הבהירות לרמה הגבוהה ביותר, זמן הסוללה צנח לפחות משעתיים. בתנאי מעבדה ובשימוש מינימאלי במיוחד, הזמן המרבי אותו הסוללה הצליחה הסוללה לשרוד בין טעינה לטעינה עומד על כחמש שעות.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

כפי שחברת Lenovo הרגילה אותנו בשנים האחרונות, איכות הבנייה של SL510 היא מהגבוהות שפגשנו. פרט לאזור סביב המקלדת שמתכופף בעת הפעלת לחץ עליו, המעטפות החיצוניות והפנימיות לא נכנעו ללחץ והפגינו קשיחות. גם המסך אינו רגיש לזעזועים חיצוניים, בעיקר בזכות צירי המסך הקשיחים. המחשב כמעט ואינו סופח טביעות אצבע, בעיקר בזכות הגימור השחור מט, ויש גם בונוס נאה: על-פי החברה, גם אם ישפכו לכם נוזלים על המקלדת, הרכיבים הפנימיים לא יפגעו (ותאלצו להחליף רק את המקלדת).

סידורי האבטחה מועטים למדי ביחס למחשב עסקי. הם כוללים הגנה באמצעות סיסמה על מערכת ההפעלה וחיישן השומר על הדיסק הקשיח בעת נפילות. אפשר היה לצפות לאמצעים נוספים כמו מנגנון זיהוי ביומטרי, תמיכה בכרטיסים חכמים וכדומה, אך למשתמש הפרטי סידורים אלה מספקים.