Lenovo T410 : קלאסיקה של איכות

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Lenovo T410 : קלאסיקה של איכות

הטוב
  • חומרה חזקה
  • מקלדת ועכבר נוחים מאוד
  • איכות בניה מצוינת
  • סט חיבורים נדיב
  • איכות שמע מצוינת
  • חבילת תוכנות לניהול מקיף של המחשב
הרע
  • עיצוב שמרני ומיושן
  • איטיות בהפעלת התוכנות המובנות
  • זמן סוללה סביר בלבד
בשורה התחתונה

ThinkPad T410 הוא מה שנהוג לכנות "למבינים בלבד". המדיניות העקבית של לנובו, שמשיקה במשך שנים מחשבים בעלי עיצוב זהה עם הבדלים במפרט הטכני בלבד, היא הצהרה ברורה: אין צורך להחליף משהו שפועל היטב. חשוב להדגיש שהעיצוב השבלוני והשמרני לא בא על חשבון נוחות השימוש – אולי להיפך.

לפיכך,
T410 יתאים לאנשי עסקים שמחפשים מחשב בעל ביצועים מצוינים שאינו חייב להחצין זאת באמצעות גימור ייחודי או חדשני. סידורי האבטחה, העמידות ואיכות הבניה, יחד עם נוחות השימוש המעולה, מבטיחים שמי שיבחר בו עשוי אמנם להשתעמם מהעיצוב שלו, אך לזכות במחשב שישרת אותו נאמנה למשך זמן רב.

הקדמה

T410 הוא נצר למשפחה מפוארת של מחשבים עסקיים מבית לנובו. הוא מהווה סנונית ראשונה לגלגולה החדש של סדרת ThinkPad T, שלדברי היצרנית הסינית היא כעת דקה יותר, קלה יותר, בעלת זמן סוללה רב יותר מתמיד, בעלת יותר חיבורים וקישוריות, ידידותית לסביבה, וכל זאת מבלי להתפשר על ביצועי וחומרה חזקה. האם יש אמת בפרסום? ניגשנו לבדוק.

תת-הדגם
2522-2QG אותו בדקנו (והדומה מאוד במפרטו ל-39G) הגיע עם המעבד Intel Core i5-520M, זיכרון DDR3 במהירות 1333Mhz ובנפח של 2GB, דיסק קשיח בנפח 250GB ובמהירות 5400 סל"ד, צורב DVD, מסך בגודל 14.1 אינטש, כרטיס גרפי Nvidia NVS3100M עם זיכרון בנפח 512MB, קישוריות Bluetooth ו-Wi-Fi בתקן n.

המחשב סופק עם מערכת הפעלה
Windows 7 Professional בגרסת 32bit.

מערכת הפעלה
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.

ביצועים (35%)

9.5

ממחשב שמגיע בקוניפוגרציה הכוללת מעבד Core i5, הציפיות גבוהות באופן טבעי. גרסת ה- 520M חזקה יחסית, וכוללת שתי ליבות במהירות 2.4Ghz, 4 נימים וזיכרון פנימי בנפח 3MB. במבחן השימוש היומיומי תפקודו של המחשב היה לא פחות ממצוין: העברת קבצים מהמחשב ואליו התבצעה בזריזות, תוכנות אופיס נפתחו בקלילות ורצו באופן חלק ומהיר, ואף סרטים ברזולוציית 1080p התנגנו עליו בצורה חלקה ביותר, כנראה הודות לכרטיס המסך החזקה בעל המעבד של Nvidia.

גם ריבוי משימות עובד היטב על ה-
Lenovo ThinkPad T410. ביצענו עליו את הבדיקה הרגילה: פתיחה במקביל של מסמכי אקסל מורכבים, פתיחה של הדפדפן עם למעלה מ-10 לשוניות פעילות (כאשר בשתיים מתוכן רצים סרטוני HD מ-YouTube), סרט וידאו ברזולוציית 1080p שמופעל בתוכנת VLC, ובמקביל – כתיבת סקירה זו על תוכנת Word. גם במצב מכביד זה לא הבחנו בבעיות, קרטועים או איטיות כלשהי.

המקום היחיד שבו התאכזבנו לגלות איטיות הוא בזמן הפעלת חבילת תוכנות האחזקה של המחשב, ה-
ThinkVantage, שמנטרת את מצב המחשב בהיבטים של אבטחה ותקינות המחשב. בהפעלה ראשונית של יישומים אלו נאלצנו לחכות לא פחות מחצי דקה עד לטעינתה של התוכנה, נצח במונחים של מחשב מודרני, ובהפעלה חוזרת המתנו כ-10 שניות עד שהתוכנה היתה מוכנה לשימוש.

במבחן הביצועים של
PCMarks05 קיבל ה- Lenovo T410 ציון טוב מאוד של 5328, ובמבחן חוויית Windows השיג את הציון הסביר 4.0.

פעולתו של ה-
Lenovo ThinkPad T410 חרישית. קשה מאוד לשמוע את פעולת המאוורר שלו, ושמחנו לגלות שהמחשב גם אינו מתחמם כמעט, למעט התחממות מינורית בצדדי משטח העכבר לאחר זמן שימוש של מספר שעות.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

9

ל- Lenovo T410 מסך בגודל 14.1 אינטש וברזולוציה של 1280x800. בניגוד לאופנה הרווחת במחשבים רבים אחרים, המסך כאן הוא בגימור מט וכמעט ואינו מחזיר השתקפויות. תאורת ה-LED שלו מספקת עוצמת בהירות גבוהה במיוחד, כך שניתן לעבוד בצורה נוחה עם המחשב אפילו בחוץ, באור יום.

הרזולוציה המקסימלית אמנם די טובה, אך כבר ראינו מסכים בגודל זה (ואף קטנים יותר) שמציגים רזולוציה גבוהה יותר. העברת התצוגה למסך חיצוני באמצעות חיבור ה-
VGA  פעלה ללא דופי, ולמרות שחיבור זה עדיין נפוץ מאוד במקרנים של חדרי ישיבות, חסרונו של חיבור HDMI דיגיטלי מתקדם הורגש כאן.

המסך נפתח עד לזווית של 180 מעלות, כך שלמעשה אין הגבלת זווית לפתיחת המסך וכל משתמש יכול להתאים אותו לזווית הצפייה הנוחה והמתאימה לו ביותר.

המסך בגימור מט וכמעט ואינו מחזיר השתקפויות. עוצמת הבהירות גבוהה במיוחד, כך שניתן לעבוד בצורה נוחה עם המחשב אפילו בחוץ, באור יום

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

מעוניינים שישימו לב שרכשתם מחשב חדש? Lenovo T410 יעשה לכם חיים קשים בנקודה זו. הוא מתאפיין בעיצוב הסולידי והשמרני שמלווה את Lenovo עוד מהימים בהם המותג Thinkpad היה שייך לחברת IBM. עובי המחשב עומד על 3.2 ס"מ ומשקלו 2.23 ק"ג, מימדים סבירים למחשב עסקי שמאפשרים התניידות נוחה איתו מבלי להתפשר על גודל המסך.

המחשב מתאפיין בעיצוב הסולידי והשמרני שמלווה את לנובו שנים רבות. מימדיו סבירים למחשב עסקי ומאפשרים התניידות נוחה מבלי להתפשר על גודל המסך

מי שהחזיק ברשותו מחשב Lenovo מסדרת T בשנים האחרונות ירגיש בבית מיד כשיפתח את המחשב. יש כאן משטח-מגע לעכבר בגודל אידיאלי שמגיב בצורה מצוינת, וכמובן גם כפתור עקיבה TrackPoint האדום והמסורתי. לנוחות מקסימלית מצויד ה- Lenovo ThinkPad T410 בשני סטים של כפתורי עכבר, אחד מתחת למשטח המגע ואחד נוסף מעליו המיועד ל-TrackPoint.

גם בגזרת המקלדת אין חידוש מיוחד, וטוב שכך. המקלדת היא מהנוחות בהן יצא לנו להשתמש; המקשים בגודל טוב, שקטים ומגיבים היטב, וכמות טעויות ההקלדה שלנו בימים הראשונים לשימוש במחשב היתה אפסית. אין אמנם תאורה אחורית למקלדת, אך ישנה אפשרות להדליק נורת לד זעירה שממוקמת מעל המסך לצד מצלמת הרשת ומכוונת ישירות אל המקלדת, מה שמאפשר עבודה נוחה גם בחושך. עם זאת, בשל המסגרת המבריקה סביב להדפס האותיות, בזויות מסוימות קשה להבין את הכיתוב עליהן.

האכזבה היחידה היתה ממקש ה-
Fn הממוקם בקצה השמאלי התחתון של המקלדת, היכן שבדרך כלל נמצא מקש ה-Ctrl. אלו שעוברים ממחשב נייד אחר, צפו להרבה ניסיונות כושלים להעתקה והדבקה, עד שתתרגלו למצוא את ה-Ctrl  השמאלי במיקומו החדש, 1.5 ס"מ ימינה. אם הזכרנו את כפתור ה-Fn, נציין שהוא מאפשר שליטה על מגוון אפשרויות: שליטה על הגדרת הסוללה, השמע, נעילה מהירה של המחשב, בהירות התצוגה, מעבר בין תצוגות (מקסימום 4 אפשריות) ועוד.

בחלקה השמאלי העליון של המקלדת תמצאו פאנל צר עליו ממוקמים מקשים הדלקת המחשב, גישה לתוכנות ThinkVantage, השתקת המיקרופון ושליטה על עוצמת השמע.

יש מחשב משטח-מגע לעכבר בגודל אידיאלי שמגיב בצורה מצוינת, וכמובן גם כפתור העקיבה האדום והמסורתי. המקלדת היא מהנוחות בהן יצא לנו להשתמש; המקשים בגודל הנכון, שקטים ומגיבים היטב

הרמקולים מפתיעים מאוד לטובה – במיוחד לאור האוריינטציה העסקית של המחשב. הם מספקים עוצמת שמע חזקה שאולי אינה מתאפיינת בבאסים איכותיים במיוחד, אך המיקום שלהם משני צידי המקלדת מעניק לצליל אפקט היקפי מוצלח.

המחשב מצויד בסט חיבורים מכובד ונדיב למדי: בצידו השמאלי יש 3 חיבורי
USB, שקע RJ-45 וחיבור VGA. בצידו הימני תמצאו חיבור שמע 3.5 (כניסה ויציאה משולב), חיבור Express Card, חיבור eSATA, Fire-Wire וחיבור USB רביעי המאפשר טעינה של מכשירים המחוברים אליו גם כאשר המחשב כבוי. בחלק הקדמי נמצא קורא כרטיסים.

מצלמת הרשת, ברזולוציית 2 מגה פיקסל, מספקת איכות צילום מצוינת. לא מסופקת יחד עם המחשב תוכנה ייעודית לצילום וידאו או סטילס, וניתן להפעיל את המצלמה דרך תוכנות ה-
VoIP או המסרים המידיים השונות.

חבילת התוכנות
ThinkVantage, המספקת מידע חיוני על המחשב, היא מהמקיפות בהן יצא לנו לפגוש. היא מספקת מידע על זמן האחריות שנותר, מצב הדיסק הקשיח הסוללה, דרייברים למערכת, מצב האבטחה ועוד אפשרויות רבות אחרות. כפי שציינו לעיל, זמן הטעינה של התוכנות איטי למדי, אך הן מספקות מידע רב ערך ומאפשרת מעקב יעיל ומקיף של מצב המחשב.

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

ה- Lenovo ThinkPad T410 מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת 6 תאים בקיבולת של 2600mAh. סוללה זו אפשרה לנו לעבוד בהגדרות הבזבזניות ביותר במשך 3 וחצי שעות סבירות בלבד. בהגדרות צריכת חשמל חסכוניות יותר הצלחנו להפיק זמן עבודה טוב יותר של כ-4.5 שעות.

במחשב קימת תכונת
Battery Stretch שכשמה כן היא –  מאפשרת מתיחה נוספת של זמן השימוש במחשב תוך כדי ויתור או מזעור של פיצ'רים ספציפיים כמו כיבוי הכונן האופטי, הקטנת טווח קליטת ה-Wi-Fi, כיבוי Bluetooth, שימוש ב-Wallpapaer חסכוני ואפילו שליטה על קצב רענון המסך.

עמידות ואבטחה (10%)

9.5

כמו במחשבים אחרים של לנובו, ThinkPad T410 מתאפיין באיכות חומרים והרכבה משובחות. המחשב מוצק, חזק ועמיד. צירי המסך יציבים, והמעטפת כמעט ואינה סופחת טביעות אצבעות בשל גימור המט האיכותי.

המחשב מתאפיין באיכות חומרים והרכבה משובחות; הוא מוצק, חזק ועמיד. צירי המסך יציבים, והמעטפת כמעט ואינה סופחת טביעות אצבעות בשל גימור המט האיכותי

סידורי האבטחה מגוונים למדי. המחשב מצויד בסורק ביומטרי לטביעות אצבעות ובחריץ לנעילת קנסינגטון. כמו כן, הוא מצויד בטכנולוגיית מניעת גניבה המהווה מעין גלולת-רעל שניתן להפעיל מרחוק כאשר בארגון אליו משויך המחשב מזהים כי נגנב. בנוסף מצויד ה- T410 בטכנולוגיית vPro של אינטל המאפשרת למנהל ה-IT של החברה בקרה מרחוק על מחשבים ניידים ששייכים לה בהיבטים של ניהול, תחזוקה ואבטחה.