LG X300 : מקסימום סטייל

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - LG X300 : מקסימום סטייל

הטוב
  • קומפקטי, דק וקל משקל
  • עיצוב אלגנטי ויוקרתי
  • שקט במיוחד
הרע
  • ביצועים בינוניים
  • מקלדת ועכבר לא נוחים
  • נפח אחסון מצומצם
בשורה התחתונה

LG X300 הוא כמו נעל עקב: הוא אלגנטי מאוד ומשדרג כל הופעה, אבל לא נוח במיוחד. כיף מאוד להסתכל עליו (וכמובן להראות אותו לאחרים), אך להשתמש בו זו חוויה קצת פחות מרשימה: המקלדת והעכבר בעייתיים, הביצועים בינוניים וזמן הסוללה סביר בלבד.

X300 יתאים בעיקר למי שסטייל וניידות גבוהה בראש מעייניו.

הקדמה

X300, המחשב הנייד הזעיר והיוקרתי של LG, הוא מהמוצרים שמוציאים קריאת התפעלות מהצופים בהם. הוא דק במיוחד ובעל עיצוב קומפקטי ויוקרתי. הוא מגיע בתוך קופסה מהודרת עם כיסוי דמוי-עור איכותי, שדי בהם כדי לנקר עיניים, עוד לפני שהגענו לעיצוב המחשב עצמו.

מפרט המחשב שקיבלנו לסקירה כלל מעבד
Intel Atom Z550 עם מהירות שעון של 2Ghz, זיכרון DDR2 בנפח 1GB, ערכת השבבים Intel US15W, מאיץ גרפי Intel GMA 500, מסך בגודל 11.6 אינטש, כונן מסוג SSD בנפח 64GB, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth ומצלמת רשת ומיקרופון מובנים. המחשב מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 32 ביט.

ביט
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.

ביצועים (35%)

7.5

החומרה של ה- LG X300 ממצבת אותו קצת מעל למחשבי הנטבוק הסטנדרטיים ומתחת למרבית הניידים הגדולים יותר הקיימים כיום בשוק. המחשב התמודד היטב עם עבודה על מסמכי אופיס בשילוב עם גלישה באינטרנט, אך משימות מעט מורכבות יותר הקשו עליו מאוד. לדוגמה, צפייה בסרטי HD בפורמט MKV היתה בלתי אפשרית; צפייה בסרטי DivX התאפשרה, אך האטה מאוד את מהירות המחשב ולסרטוני פלאש באתר YouTube לקח זמן רב להטען, והצפייה בהם סבלה לעיתים מקפיצות.

בריבוי משימות,
LG X300 הצליח להתמודד עם עבודה במקביל על שתי תוכנות אופיס, האזנה למוזיקה וגלישה בדפדפן מרובה טאבים. כל תוכנה נוספת פגעה משמעותית בפעילות המחשב. גלישה באינטרנט במקביל לצפייה בסרטים, כאמור, היתה מייגעת.

פעולת המחשב חרישית מאוד, אך כעבור כחצי שעה חלקו האחורי של המחשב מתחיל להתחמם. ההתחממות כמעט ולא מקרינה לאזור המקלדת, ובשעה הראשונה לעבודה היא אינה משמעותית בעבודה על הברכיים. עם זאת, אחרי זמן עבודה ארוך יותר ההתחממות מחריפה ומתחילה להפריע מעט.


פעולת המחשב חרישית מאוד, אך כעבור כחצי שעה חלקו האחורי של המחשב מתחיל להתחמם באופן סביר. אחרי זמן עבודה של למעלה ההתחממות מחריפה ומתחילה להפריע מעט

MKV
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

איכות התצוגה (15%)

9

LG X300 מגיע עם מסך מבריק בגודל 11.6 אינטש וברזולוציה של 1366x768. ברצף שבין המחשבים-הניידים השולחניים למיני-ניידים, ממוקם מחשב זה קרוב יותר לאחרונים מבחינת גודל המסך, כך שהוא מתאים בעיקר למי שזקוק לניידות גבוהה.

איכות הצבע וחדות הצפייה טובות, בהירות המסך מספקת, וזווית הצפייה הצדית רחבה דיה. בגלל הגימור המבריק, המסך סובל מבעיה של השתקפויות שבאה לידי ביטוי בעיקר בעת עבודה בחוץ.

זווית הפתיחה של המסך רחבה מאוד וכמעט מגיעה ל-180 מעלות. עובדה זו מאפשרת צפייה באיכות טובה במרבית התנוחות בעת עבודה ליד שולחן ועל הברכיים.

מסך רחב
מסך ביחס גובה-רוחב 16:9 (או 16:10) שמתאים להצגת סרטי קולנוע ותוכני HD וכן להצגה של שני דפים או יישומים במקביל.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7.5

היתרון הגדול של ה-LG X300  הוא הקומפקטיות שלו. הוא שוקל 970 גרם ועוביו 1.05 ס"מ בלבד. נתונים אלה ממצבים את ה-X300 כמחשב שפשוט נוח לנוע איתו. העיצוב יוקרתי ומעודן מאוד, עם טקסטורה מחוספסת עדינה במעטפת החיצונית, קווים מתעגלים קלות ומסגרת כסופה בצדי המחשב; ביחד עם הפרופיל הדקיק, המראה מרשים.

זהו מחשב זעיר מידות במשקל 970 גרם בלבד. העיצוב יוקרתי ודי נשי, עם טקסטורה מחוספסת עדינה במעטפת החיצונית, קווים מתעגלים קלות ומסגרת כסופה בצדי המחשב

המקלדת של ה- X300 בעיקר עושה רושם, אך השימוש בה מתגלה כבעייתי. המקשים שטוחים וחלקים ומופרדים זה מזה במרווחים גדולים יחסית, אך מרווחים אלה באים על חשבון גודל המקשים אותו מצאנו כקטן מדי. בנוסף, המקשים לא מוגבהים מספיק ומאפשרים לחיצה שטחית בלבד. הדבר הוביל לתחושה של חוסר שליטה בהקלדה ולטעויות הקלדה רבות.

פריסת המקשים טובה למדי. מקשי ה-
Enter, ה- Shift וה- Backspace מוגדלים כראוי, ומקש ה-FN ממוקם מימין ל- Ctrl השמאלי. ה-Shift  השמאלי מעט קטן מהמקובל, אך לא בצורה שפוגמת באיכות ההקלדה. מקשי ה-Page  ממוקמים בצידה הימני של שורת מקשי ה-F , מיקום שהתגלה כנוח מאוד. המקש היחיד שמיקומו בעייתי ודורש הסתגלות הוא מקש ההפעלה והכיבוי שממוקם בשטח המקלדת בפינה הימנית העליונה, היכן שממוקם לרוב מקש ה-Delete . היה מתסכל מאוד לגלות שכיבינו את המחשב במקום למחוק כמה מילים, אך לא מדובר במשהו שאי אפשר להתרגל אליו.

ל-
LG X300  יש מקש ייעודי יחיד בנוסף למקש הכיבוי: מקש קטן בשם Smart ON הממוקם משמאל למקש הכיבוי. המקש מאפשר להפעיל את המחשב באמצעות מערכת הפעלה חלופית (מבוססת לינוקס) שעולה תוך שניות בודדות, ומאפשרת גלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים ובקובצי מוזיקה ועריכת מסמכים בסיסיים. המערכת ידידותית אך מעט איטית, ויכולותיה, כאמור, מוגבלות לצרכים הבסיסיים ביותר.

באמצעות לחיצה משולבת על מקשי ה-
F ומקש ה-Fn  ניתן להשתיק את עוצמת השמע, לשנות את תצורת הסאונד, לשלוט על קישוריות האלחוט, לנעול את משטח העכבר, להפעיל תוכנות בבחירה אישית וכדומה. השליטה על בהירות המסך ועוצמת הסאונד נעשית באמצעות לחיצה משולבת על מקש ה-Fn  ועל מקשי החיצים.

משטח העכבר מסומן באמצעות תאורת לד שמאירה את פינותיו בלבד, ואינו מופרד בצבע, בגובה או בטקסטורה מסביבתו. הוא גדול דיו ותומך במולטי מגע. עיצובו אכן מרשים, אך השימוש בו חשף את נקודת התורפה המשמעותית ביותר של ה- LG X300. למרות ששינינו את הגדרות העכבר שוב ושוב, לא הצלחנו להגיע לחוויית שימוש מספקת; תנועת סמן העכבר על המסך אינה תואמת את תנועת האצבע על המשטח והעכבר נע בכבדות ובאיטיות.

גם מקשי העכבר מאוד לא נוחים לשימוש. למעשה, לא מדובר ממש במקשים, אלא באזור מגע מוארך הנמצא בחלקו התחתון של המשטח ומגיב ברטט ללחיצה. אין כל סימון שמפריד בין האזור שמשמש כלחצן ימני לבין האזור שמשמש כלחצן שמאלי, וההפרדה בין אזור הלחיצה לבין משטח העכבר נעשית באמצעות בליטה קטנה שלא ממש עושה את העבודה. נראה שגם כאן המטרה היא יצירת רושם, שכן אחרי ששוככת ההתלהבות הראשונית מהפטנט המרטיט, מסתבר שהשימוש בו אינו נוח ואפילו קצת מציק. כדי לזכות בתגובת הרטט המיוחלת יש להקיש במקום ספציפי מאוד ובעוצמה ספציפית מאוד, וכל לחיצה שונה פשוט לא תוביל לתגובה. גם כאשר מצליחים לפצח את הנוסחה ללחיצה נכונה, התגובה ללחיצה מופיעה על המסך לאחר השהייה קלה. כעבור כמה שעות עבודה, גבר התסכול שלנו על ההתלהבות והעדפנו לחבר עכבר חיצוני.

הרמקולים ב-
X300  ממוקמים בתחתית המחשב, ולמרות מיקומם הם אינם נחסמים בעת עבודה על הברכיים. הם מפיקים עוצמת שמע לא רעה אם כי הצליל מעט מתכתי. ניתן לבחור בין 3 תצורות סאונד שונות: אחת סטנדרטית ושתיים המבוססת על טכנולוגיית SRS שנועדה ליצור רושם של צליל היקפי. בתצורות אלה ניכר שיפור משמעותי באיכות הצליל, שנשמע עמוק ומורכב יותר, אך גם הן לא מצליחות להתגבר על הגוון המתכתי שמאפיין את הסאונד.

החיבורים ב-LG X300  ממוקמים בשורה בצידו האחורי של המחשב. סידור זה תורם למראה הנקי, אך מעט לא נוח לשימוש. סט החיבורים כולל שתי כניסות USB, חיבור לאוזניות, קורא כרטיסים SD ויציאה ייעודית להרחבה חיצונית המגיעה יחד עם המחשב, ומכילה יציאת VGA למסך חיצוני וחיבור LAN לרשת קווית. בסך הכל מדובר בסט חיבורים די סטנדרטי לנטבוק, אם מתעלמים מהעובדה ששניים מהחיבורים הללו נמצאים על הרחבה חיצונית. היינו שמחים לכניסת USB נוספת.

המחשב מצויד במצלמת רשת ברזולוציית 1.3 מגה פיקסל שמספקת איכות צילום סבירה. יש גם מיקרופון מובנה שמיועד לשיחות וידיאו.

מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

LG X300 מגיע עם שתי סוללות 6 תאים דקיקות הניתנות להחלפה. בשימוש סטנדרטי שכלל עבודה על מסמכי אופיס וגלישה באינטרנט אלחוטי, שרדה כל אחת מהסוללות במשך כשעתיים וחצי, ובעת צפייה בסרטים – מעט יותר משעה וחצי. בשימוש חסכוני ללא גלישה אלחוטית ובתאורת מסך חלשה הגענו לכמעט 3 שעות, אך מדובר בתנאים מאוד לא נוחים לעבודה.

זמן הסוללה לא מרשים במיוחד עבור כל סוללה, בהתחשב בדגש הרב שהושם בעיצוב המחשב על הניידות. עם זאת, 2 הסוללות יחד מעניקות זמן עבודה סביר. זה אמנם מעט מסורבל להסתובב עם עוד סוללה, אך בהתחשב בעובדה שמדובר בסוללות קלות ודקות מאוד, לא מדובר במטרד כה משמעותי.

עמידות ואבטחה (10%)

8

איכות החומרים של ה- LG X300 עושה רושם טוב. צירי המסך יציבים יחסית והטקסטורה המחוספסת של המעטפת החיצונית מגבירה את האחיזה במחשב ומונעת החלקתו מהיד. כונן ה-SSD מוסיף גם הוא לעמידותו, שכן בהעדר חלקים נעים הוא חסין בפני טלטלות. עם זאת, החיבור של הצג למעטפת החיצונית נראה מעט רופף ומועד לפורענות. יש לציין שלאור תפקודם הלקוי מלכתחילה, לא ברור עד כמה מקשי הרטט של העכבר יישארו אמינים לאורך זמן.

אין במחשב כל אמצעי אבטחה, למעט האמצעים הסטנדרטיים שמספק
Windows.

איכות החומרים עושה רושם טוב. הטקסטורה המחוספסת במעטפת גם מגבירה את האחיזה במחשב. עם זאת, החיבור של הצג למעטפת החיצונית נראה מעט רופף ומועד לפורענות