Dell Inspiron N5110 : משתלם

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Dell Inspiron N5110 : משתלם

הטוב
  • חומרה חזקה במחיר נוח
  • מסך בהיר ואיכותי
  • משטח עכבר גדול עם מקשים נוחים
  • רמקולים חזקים באיכות טובה
  • סט תוכנות ידידותי של Dell
  • עיצוב אטרקטיבי
  • אפשרות להחלפת פאנל המעטפת
  • סט חיבורים טוב
הרע
  • מקלדת רופפת עם מקשים קטנים מדי
  • מתחמם באזור המקלדת והעכבר
  • מיקומי החיבורים לא תמיד אופטימאליים
  • איכות בנייה פושרת
בשורה התחתונה

Dell העמיסה על המחשב הזה חומרה מתקדמת וחזקה – כל משתמש ביתי וגיימר מתחיל ישמח לחבילת המעבד - זיכרון - מאיץ גרפי - כונן קשיח שבו, במיוחד כשזה בא בעיצוב נאה עם אפשרות להתאמה אישית, וכמובן במחיר שווה לכל נפש. עם זאת יש לקחת בחשבון שבמארז החיצוני ניכר חיסכון מסוים, החל במקלדת הרעועה והלא נוחה וכלה בפלסטיקה הבינונית. גם חיי הסוללה אינם מרשימים, אם כי בכך ניתן להאשים את המעבד העוצמתי.

בסך הכל, למי שאינו מרבה להקליד דווקא ומחפש מחשב תחליף-שולחני חזק מאוד ומעוצב, ה-N5110 של דל מציע חבילה די משתלמת.

הקדמה

Dell N5110 מסדרת Inspiron הביתית הוא מחשב נייד בגודל 15.6 אינטש שזכה לפופולאריות רבה מאוד באתר זאפ ואצלנו, כנראה משום שהוא מציע מעבד Core i7 במחיר של פחות מ-4000 שקלים (בעת כתיבת שורות אלה). תכונה מעניינת נוספת שלו היא האפשרות להחליף בפשטות את הפאנל החיצוני שלו ולשוות לו עיצוב שונה בכל פעם.

המפרט של המחשב שבדקנו כלל מעבד Intel Core i7-2630QM, זיכרון DDR3 בנפח 6GB ובמהירות 1333Mhz, מאיץ גרפי Nvidia GeForce GT 525M, כונן קשיח בנפח 640GB ובמהירות 5400 סל"ד, קישוריות Wi-Fi b/g/n ו- Bluetooth 3.0, צורב DVD, מצלמת רשת וקורא כרטיסים.

המחשב מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

ביט
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.

ביצועים (35%)

9

עיקר המשיכה של המחשב הזה הוא ללא ספק בחומרה החזקה שלו, שכוללת מעבד מהדור השני של סדרת Core i7 של אינטל (Sandy Bridge), מאיץ גרפי חזק וזיכרון נדיב. המעבד, שכולל 4 ליבות ו-8 נימים, פועל במהירות 2.9Ghz וכולל זיכרון Cache של 6MB; הוא תומך במרבית התכונות המתקדמות של מעבד Intel המיועדים לשוק הביתי, מצויד גם במאיץ גרפי מובנה (HD 3000) במהירות שעון של 650Mhz המסוגל לנצל עד 1.1Ghz מכוח המעבד. כאשר אין צורך במאיץ הנפרד של Nvidia, המאיץ המשולב נכנס לפעולה ובכך חוסך בצריכת אנרגיה.

בשימוש יומיומי המחשב מציג, כצפוי, פעולה מהירה מאוד ונטולת השהיות. כל תוכנה שהרצנו עליו נטענה בזריזות ופעלה ללא דופי, וגם כשהעמסנו עליו תוכנות בזו אחר זו הוא נותר מהיר וניכר שהמעבד כמעט ואינו מתאמץ. וידיאו באיכות HD 1080p התנגן באופן חלק לגמרי, והמעבר בין הקטעים בסרט התבצע מיידית. אגב, גם ללא המאיץ הגרפי המעבד מסוגל להתמודד עם פענוח וידיאו מתקדם.

יכולת המשחק של המחשב טובות מאוד, במיוחד ביחס למחיר. משחק תובעני כמו Need for Speed רץ בהגדרות הבינוניות באופן מרשים, זורם וללא קרטועים כלל, בקצב פריימים גבוה. איכות הסאונד המעולה של הרמקולים מוסיפה רבות להנאה, אבל יש לציין שאם השארתם תוכנות פעולות ברקע יש סיכוי טוב שתאלצו (כמונו) לצאת ולסגור אותן כדי להמשיך לשחק, אחרת תחוו קרטועים קלים ונפילות בקצב הפריימים.

במהלך השימוש בו, Dell N5110 נותר שקט יחסית ורק אם תכרו אוזן תוכלו לשמוע רחש קל וקבוע מאזור המאוורר. כשהתחלנו לשחק הפך הרחש לחזק יותר והוא נשמע היטב בחדר – נקודה שפגשנו גם במחשבי Dell אחרים. פתחי האוורור הללו שבימים המחשב פולטים גם אוויר חם בקביעות, אך רק אם אתם אטרים ובכוונתכם להשתמש בעכבר חיצוני יש סיכוי שתוטרדו מכך. עם זאת, לאחר כשעת עבודה חשנו בהתחממות של חציו השמאלי של המחשב, בעיקר באזור המקלדת והעכבר, וגם תחתיתו התחממה למדי (לא ברמת כוויות, אבל בהחלט אי-נוחות מסוימת בימי הקיץ).

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

9

המסך, בגודל 15.6 אינטש, מגיע ברזולוציה הנפוצה 1366X768 ובגימור מבריק. איכות התמונה שהוא מציג טובה, הצבעים נאים וחיים יחסית למקובל והחדות מספקת. שמחנו לגלות שגם הבהירות גבוהה, מה שמאפשר בדוחק עבודה בחוץ על אף ההשתקפויות.

זווית הצפייה במסך מוגבלת למדי והוא נוטה להתכהות במהירות כשצופים בו מהצד. מנגד, זווית פתיחת צירי המסך דווקא נדיבה מאוד ומאפשרת עבודה נוחה גם על הברכיים.

המסך, בגודל 15.6 אינטש, מציג איכות תמונה טובה, צבעים נאים וחיים יחסית למקובל וחדות מספקת. גם הבהירות גבוהה, מה שמאפשר בדוחק עבודה בחוץ על אף ההשתקפויות שנובעות מהציפוי המבריק

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8

ביחס למחשב בגודל 15.6 אינטש, N5110 הוא בעל מימדים סבירים בהחלט שמאפשרים ניידות לא רעה. עוביו בחלק הרחב ביותר הוא 3.2 ס"מ ומשקלו מתחיל ב-2.38 קילוגרם – לא נורא בכלל; עם זאת המטען המצורף עבה וכבד ומוסיף למשקל הכולל.

העיצוב ממשיך את קודמו ה-N5010, עם כמה שיפורים; הוא כולל משטחי פלסטיק דמויי-מתכת מוברשת, טבעת ניקל מבריקה סביב המקלדת, זוויות מתעגלות וקווים ספורטיביים. תכונה חביבה שקיימת בדגם הזה מכונה Switch – בלחיצת כפתור ניתן לשלוף את הפאנל החיצוני (השחור) ולהחליפו בשלל פאנלים צבעוניים ומעוטרים לפי טעמכם.

מימדי המחשב נוחים יחסית ומשקלו 2.38 קילו. עיצובו כולל משטחי פלסטיק דמויי-מתכת מוברשת, טבעת ניקל מבריקה סביב המקלדת, זוויות מתעגלות וקווים ספורטיביים

Dell החליפה את המקלדת כאן לאחת מסוג Chiclet, ולמרבה הצער מדובר בהרעת תנאים. מקשי המקלדת, העגלגלים קמעא, מופרדים היטב זה מזה אך קטנים מדי, וגם רדודים ובעלי משוב לא מספק. המשטח עליו הם יושבים רופף וגמיש מדי והוא נע במהלך ההקלדה, ובנוסף הוא גם מבריק מאוד וגורם לנורות שמעליכם להשתקף ולסנוור. פריסת המקשים בסך הכל טובה, כולל הגדלה של גובה השורה התחתונה ותוספת של מקשי ספרות בצד; ה-Enter אמנם בגובה של שורה אחת אך הוא מוארך יחסית וכך גם מקשי ה-Shift וה-Ctrl השמאלי. מקש ה-FN ממוקם כראוי מימינו של מקש זה ולא לשמאלו. מקשי החצים קטנים מאוד – בעיה למי שמתכוון לשחק על המחשב הזה. ותלונה אחרונה – ההקלדה רועשת מאוד, בעיקר בלחיצה על מקשי הרווח וה-Backspace.

מעל המשטח המקלדת, מימין, נמצאים שלושה לחצנים מוארים. שניים מהם מזניקים תוכנות בקרה ותחזוקה של דל, והשלישי מכבה מידיית את המסך - יעיל לפרטיות וגם לחיסכון באנרגיה.

לעומת המקלדת המשונמכת, משטח העכבר דווקא שודרג: הוא גדול מאוד, מופרד היטב מסביבתו בכך שהוא שקוע מעט, הטקסטורה שלו נעימה למגע ורמת הדיוק טובה למדי. התמיכה במולטי מגע קיימת אך לא תמיד עובדת כראוי, לעיתים העכבר "נתקע" על מצב של גלילה ויש לבצע לחיצה כדי שישתחרר וימשיך לתפקד כרגיל. המקשים הגדולים שתחת המשטח נהדרים – רכים ללחיצה, מגיבים מיידית ושקטים.

המקלדת מאכזבת: מקשיה קטנים מדי, רדודים ובעלי משוב לא מספק, והמשטח עליו הם יושבים רופף וגמיש מדי והוא נע במהלך ההקלדה. משטח העכבר גדול מאוד ופועל כראוי, למעט יכולת המולטי-מגע

הרמקולים, שממוקמים בשיפור שבתחתית המחשב, נהדרים ומותאמים היטב לייעודו כמחשב מולטימדיה ביתי. הם מפיקים צליל עוצמתי וסאונד עשיר יחסית, כולל באס מסוים, ותענוג להאזין דרכם למוזיקה. גם חווית הצפייה בסרטים מקבלת נופך נוסף בזכותם. בעוצמה המקסימלית אפשר להבחין בתחילתו של עיוות קל בצליל, אך לא מדובר בתופעה מטרידה.

סט החיבורים תואם את הסטנדרט כיום. החיבורים מפוזרים בכל צדדי המחשב, לא תמיד בתבונה רבה. מימין נמצא הכונן האופטי, חיבורי אוזניות ומיקרופון וכניסת USB מרוחקת; משמאל נמצאים קורא הכרטיסים (SD / MMC / MS-Pro), חיבור USB משולב eSATA, יציאת HDMI ושקע USB מרוחק נוסף, ומאחור – שקע הטעינה, יציאת VGA, חיבור LAN לרשת קווית וכניסת USB שלישית. כפי ששמתם לב, כל חיבורי ה-USB מרוחקים מהמשתמש, ודווקא יציאת ה- HDMI קרובה מדי אליו ומוטב היה לו מוקמה מאחור. נקודה חיובית היא שיציאת ה- HDMI היא בתקן 1.4, מה שאומר שהיא מסוגלת להעביר אות 3D למסך חיצוני התומך בכך.

דל צרפה למחשב ערכת תוכנות המכונה Stage" שזכתה גם למעין Dock על שולחן העבודה. הדוק המעוצב מציג אייקונים גדולים עם גישה מהירה לתוכנות מדיה שונות מבית Dell – נגני מוזיקה, וידיאו ותמונות, גישה לקיצורי דרך שונים, משחקים, גישה לתיקיית "המסמכים שלי" וכן גישה לארבע כתובות אינטרנט של שירותי Dell. תוכנות המדיה מעוצבות היטב עם אנימציות מושקעות, ולמרות שהן נטענות מעט באטיות הן מוסיפות לא מעט לחוויית השימוש. תוכנות נוספות שמותקנות מראש הן תוכנת גיבוי של דל, תוכנה למצלמת הרשת, Office 2010 בגרסת Starter ותוכנת הצריבה Roxio.

מצלמת הרשת, ברזולוציית 1280X720, מצטיינת באיכות תמונה טובה ונטולת גרעיניות גם בתוך הבית. התוכנה המצורפת מאפשרת הוספת מסגרות משעשעות ואפקטים שונים והעלאת הסרטונים או התמונות ל-YouTube ולרשתות החברתיות השונות.

תכונה חביבה שקיימת בדגם הזה מכונה Switch – בלחיצת כפתור ניתן לשלוף את הפאנל החיצוני (השחור) ולהחליפו בשלל פאנלים צבעוניים ומעוטרים לפי טעמכם

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

Dell Inspiron N5110 מצויד בסוללה בת 6 תאים בהספק של 45WHr, שמספקת זמן פעולה בינוני. בשימוש ממוצע שכלל בעיקר עבודה על תוכנות אופיס וגלישה באינטרנט אלחוטי, בבהירות המסך המקסימלית, הגענו לכשעתיים עבודה בלבד.

עמידות ואבטחה (10%)

7.5

איכות הבנייה של המחשב אינה מרשימה במיוחד. הוא עשוי כולו מחלקי פלסטיק שלעיתים נראים ומעניקים תחושה של חומרים זולים. משטח המקלדת גמיש מדי וכך גם המשטח שמעליו; גם הרעשים שמפיקים המקשים השונים לא מוסיפים. צירי המסך אמנם מחזיקים אותו קבוע במקומו, אך הוא מתנדנד בבירור כשנוגעים בו. החיבורים השונים חזקים מאוד ולא חווינו התנתקות של כבלים.

אין סידורי אבטחה מתקדמים במחשב הזה, כמו במרבית המחשבים הביתיים. תמצאו כאן חריר למנעול קנסינגטון ואפשרות לסיסמה ב-BIOS  בלבד.