סקירת wisebuy - Lenovo ThinkPad T420S : דק יחסית
- חומרה חזקה
- איכות הרכבה וחומרים משובחים
- מקלדת נוחה לשימוש
- אפשרויות אבטחה מגוונות
- מסך איכותי
- כונן SSD
- עיצוב משעמם וסולידי
- אין יציאת HDMI
- ביצועי סוללה חלשים
אלמלא הסוללה הבעייתית, יכולנו להמליץ בלב שלם על ה-T420S. הוא שומר על כל הנקודות החזקות של מחשבי ThinkPad הקודמים: ביצועים מעולים, איכות הרכבה מעולה ואפשרויות אבטחה מגוונות, ומוסיף על כך גם אריזה דקה וקלה יותר, ומסך מעולה. חבל רק שעל מזבח המשקל והעובי, הוקרב משך זמן הסוללה, ויתרון הניידות מתפספס.
לטעמנו, ה-ThinkPad T420S יתאים היטב לאנשי עסקים שיוצאים ברוב הזמן לפגישות קצרות יחסית, אך צריכים מחשב חזק, עמיד ונוח לשימוש.
את ה-Lenovo T420S אנחנו פוגשים כאן כעשרה חודשים מאז שפגשנו לראשונה את ה-T410 של החברה. לא מדובר בממשיך דרכו הישיר, אם כי מדובר בקרובי משפחה מדרגה שניה. ה-S מייצגת ככל הנראה את המלה Slim, כלומר, גרסא דקה וקלה יותר של ה-T420, ובמקרה הזה מדובר בהבדל משמעותי, במיוחד עבור כותב שורות אלו, אשר עושה שימוש יומיומי ב-T410 בחודשים האחרונים.
מדובר כמובן במחשב עסקי (כמו כל מחשבי ה-ThinkPad). תת הדגם הספציפי אותו בדקנו, 4174-NEG הוא בעל מסך LED 14 אינטש רחב ברזולוציה מקסימלית של 1600X900 פיקסלים, מעבד Intel Core i5-2540m, זיכרון DDR3 בנפח של 4GB, כונן SSD בנפח 128GB, קורא טביעות אצבע, קורא כרטיסי זיכרון ועוד.
מערכת ההפעלה היא Windows 7 Professional בגרסת 64 ביט.
את ה-ThinkPad T420S קיבלנו בקונפיגורציה חזקה יחסית. מעבד ה-Core i5 מסדרת Sandy Bridge הוא בעל שתי ליבות כפולות הפועלות במהירות שעון 2.6Ghz, 4 נימים וזיכרון פנימי בנפח 3MB. יחד עם זיכרון DDR3 הפועל במהירות 1333MHZ, יש כאן מפרט שאמור לספק את כל צרכיו של איש עסקים ממוצע, ולאפשר לו עבודה חלקה ונטולת עיכובים.
בפועל, זה בדיוק מה שקיבלנו: מדובר במחשב חזק שהעבודה עליו היתה זריזה ורציפה, כמו גם עבודה שגרתית שכללה ריבוי משימות גם במצב התעללות, שבו אנחנו פותחים בדפדפן למעלה מ-20 טאבים (חלקם עם פרסומות קופצות שנפתחו לגמרי לא באשמתנו או בידיעתנו), כשחלק מהלשוניות מריצות סרטונים מ-YouTube, כשבמקביל פתוחים על המחשב קבצי Word, Excel תמונות ו-PDF כבדים למדי, עדיין, לא חשנו באיטיות או במאמץ מיוחד מצד המחשב.
הכרטיס הגרפי שאיתו הגיע המחשב הוא מאיץ סטנדרטי של אינטל, 3000 HD. הוא מאפשר עבודה שגרתית ברוב הזמן, אם כי תוכנת Media Player Classic שעושה שימוש במאיץ הגרפי, גרמה לסרטי HD שהרצנו עליו להראות רע מאוד, להיקטע, ולסבול מפיקסליזציה שלמעשה לא אישרה צפייה בסרטים באופן זה. כאשר השתמשנו בתוכנת VLC הבעיה נפתרה לחלוטין והסרטים, כולל סרטי Full-HD רצו עליו באופן נפלא
במבחן הביצועים של PCMarks05 קיבל ה- Lenovo T410 ציון מעולה של 8602, ובמבחן חוויית Windows השיג את הציון 4.7. הציון הגבוה במבחן PCMarks05 נזקף לזכות הכונן בטכנולוגיית SSD שתורם משמעותית למהירות העבודה על המחשב
פעולתו של ה- Lenovo ThinkPad T410 שקטה ברוב הזמן. המאוורר מתחיל לפעול לעיתים אך הרעש שלו בהחלט נסבל. שמחנו לגלות שהמחשב גם אינו מתחמם כמעט, למרות עוביו הצר, למעט התחממות מסוימת בשעת מאמץ בצידו השמאלי, קרוב אל המסך מתחת למקלדת ובחלקו התחתון של המחשב.
בניגוד למחשבים עסקיים רבים אחרים, Lenovo בוחרת לפנק כאן את לקוחותיה במסך LED בהיר, ברזולוציה גבוהה יחסית של 1600X900 פיקסלים. כאשר דוחסים כמות כזאת של פיקסלים לתוך מסך בגודל 14 אינטש, התוצאה נראית מצוין: התמונה חדה מאוד, ושטח העבודה מאפשר למבולגנים שביניכם לאחסן כמות רבה יחסית של קיצורי דרך ותיקיות על גבי ה-Desktop. בצפייה במסכים של ה-T410 וה-T420S זה מול זה, ניתן להבחין בהבדל ניכר מאוד בצבעוניות המסכים, כמובן לטובת ה-T420S, ובנוסף גם תפקודו אל מול אור שמש ישיר שופר לאין-ערוך.
המסך כאן עדיין בגימור מט, וזוויות הצפייה הצדיות שלו טובות למדי. צירי המסך מאפשרים את פתיחתו עד לזווית של 180 מעלות, מה שמאפשר התאמה נוחה מאוד של זווית המסך כאשר עובדים עם המחשב על הברכיים.
כפי שציינו, משמעותה של ה-S בשם הסדרה T420S היא Slim. האם מדובר במחשב דק באופן יוצא דופן? התשובה לשאלה זו היא חד משמעית לא. עובי המחשב עומד על 3 ס"מ, שזה אמנם דק יותר בהשוואה לדגמים קודמים, אבל כבר ראינו בקטגוריית ה-Thin And Light מחשבים ניידים דקים הרבה יותר. כך גם לגבי המשקל שעומד על 1.7 ק"ג. פרט לכך, מבחינת אורך ורוחב, מימדיו זהים למידותיהם של ה-T410 וה-T420 הרגיל. לפיכך, מדובר במחשב שנראה דק וקל בעיקר למי שהסתובב עד כה עם T410 או T420.
מבחינה עיצובית אין בשורות מיוחדות וה-T420S שומר על אותם קווי מתאר זהים לאלו של קודמיו: המחשב עצמו עשוי משילוב של שני סוגי פלסטיק שחור, כשהחלק העליון בגימור שאמנם לא סופח טביעות אצבעות אך כל לכלוך אחר (אבק למשל) נראה בבירור. איפה בכל זאת ישנם הבדלים? ראשית, לנובו מרשה לעצמה לראשונה במחשב מסדרת ThinkPad להוסיף את הלוגו שלה בחלקו החיצוני של המחשב, דבר ממנו נמנעה עד כה. בנוסף, הבדל פרקטי יותר בעיצוב הוא מיקום החיבורי, עליהןם נפרט בהמשך.
פתיחת המחשב חושפת מקלדת סטנדרטית, ואת כפתור העקיבה האדום במרכז המקלדת המזוהה כל כך עם מחשבי ThinkPad. המקלדת היא מהנוחות בהן יצא לנו להשתמש והיא זהה למעשה למקלדות הקיימות ב-T410 וב-T420. המקשים הם בגודל טוב, שקטים ומגיבים מצוין. המקלדת לא שוקעת במרכזה, וגם אם נשפך לכם הקפה על המקשים המחשב ימשיך לעבוד, לדברי היצרנית, כל עוד מדובר בכוס משקה בגודל סטנדרטי. מקש ה-Fn נמצא במיקום מציק ודוחק את כפתור ה-Ctrl 1.5 ס"מ ימינה מהיכן שהאצבע שלנו זוכרת שהניחה אותו לאחרונה, מה שגורם למשתמשים שאינם מורגלים בתצורה זו של מקלדת לעשות טעויות הקלדה מסוימות, לפחות בהתחלה. עם זאת, כל שאר המקשים כאמור ממוקמים באופן מעולה ונוחים מאוד לשימוש. אין כאן תאורה תחתית למקשים, אך בגומחת מצלמת הרשת ישנה נורת לד בעלת עוצמה חזקה יחסית, המאירה את המקשים ומאפשרת עבודה נוחה גם בחושך.
משטח העכבר הוא בגודל סטנדרטי, וכולל תמיכה במחוות מולטי מגע (הגדלה והקטנה בצביטה, גלילה באמצעות שתי אצבעות). מקשי העכבר בחלקו התחתון קטנו באופן משמעותי ולטעמנו הם פחות נוחים מהכפתורים שהורגלנו עליהם בדגמים קודמים. בנוסף המרווחים סביבם גדולים יחסית והם מתנדנדים במקומם, והתחושה באופן כללי היא פחות איכותית ממה ששאר המחשב משדר. עבור מי שרגיל לעבוד עם כפתור העקיבה האדום, מציידת Lenovo את ה-T420S בסט כפתורי עכבר נוספים, מעל למשטח העכבר, כך שניתן יהיה לתפעל אותם בנוחות יחד עם כדור העקיבה, ביד אחת.
בחלקה השמאלי העליון של המקלדת תמצאו פאנל צר עליו ממוקמים מקשים הדלקת המחשב, גישה לתוכנותThinkVantage , השתקת המיקרופון ושליטה על עוצמת השמע.
הרמקולים בדגם הקודם, ה-T410 , היו טובים משמעותית מרוב הרמקולים שפגשנו במחשבים עסקיים בשנים האחרונות. ב-T420S נשמרה האיכות הזאת פחות או יותר, אם כי לעיתים חשנו שהצלילים מעט אטומים מדי ונטולי עומק.
סט החיבורים מתאים לשימוש עסקי: חיבור VGA, חיבור Display Port, שני חיבורי USB, חיבור רשת LAN ושקע הטעינה – כל אלה ממוקמים באופן נוח מאוד בחלקו האחורי של המחשב, לרווחת משתמשים שאין להם תחנת עגינה. חיבור לתחנת עגינה נמצא בתחתית המחשב, בצדו השמאלי נמצאים קורא כרטיסים, שקע USB נוסף (סך הכל – 3 חיבורי USB בלבד)ושקע אוזניות ומיקרופון, ובצדו הימני תמצאו כונן אופטי ומתג להדלקה וכיבוי של הקישוריות האלחוטיות במחשב.
חבילת התוכנות ThinkVantage המותקנת במחשב היא מהמקיפות בהן יצא לנו לפגוש. היא מספקת מידע על זמן האחריות שנותר, מצב הדיסק הקשיח הסוללה, דרייברים למערכת, מצב האבטחה ועוד אפשרויות רבות אחרות. זמן הטעינה של התוכנות איטי למדי, אך הן מספקות מידע רב-ערך ומאפשרת מעקב יעיל ומקיף של מצב המחשב, ותפעול נוח ומורכב של פונקציות חשובות.
השיפור המשמעותי ביותר ב-ThinkPad T420S אמור היה להיות הניידות שלו. ולמרות זאת הוא נופל באחת הנקודות החשובות ביותר המשפיעות על נושא הניידות שלו – משך פעולת הסוללה. בעבודה מעט יותר אינטנסיבית מהרגיל, הצליח המחשב לסחוב מעט פחות משעתיים וחצי. הסוללה הינה סוללת 6 תאים בקיבול של 3900mAh, שאמורה לדברי היצרן להספיק לעד כ-10 שעות עבודה (ככל הנראה בהגדרות החסכוניות ביותר). מהבדיקה שלנו עולה כי המחשב אפילו לא התקרב להצהרות אלו, וחבל.
המותג ThinkPad הוא ללא ספק מותג מחייב בכל הקשור לעמידות, וה-T420S בהחלט לא מבייש את הפירמה. איכות ההרכבה והחומרים כאן משובחים, ונראים כאילו יחזיקו אתנו מעמד לאורך שנים רבות. צירי המסך בנויים בתוך חיפויי מתכת אמינים מאוד, וכל המחשב משדר תחושת חוזק. כונן ה-SSD מוסיף לו נקודות רבות בתחום העמידות מאחר ואינו כולל חלקים נעים, ואינו רגיש כמו כוננים סטנדרטיים.
גם בתחום האבטחה מספק ה-T420s את הסחורה, החל מקורא טביעות אצבע מובנה, דרך מערכת AT (Anti-Theft) המאפשרת שליחת "גלולת רעל" שנועלת את המחשב באמצעות SMS שנשלח אל המחשב דרך רשת 3G, או לחילופין לאתר את מיקומו או לשחזר אותו מרחוק. בנוסף, הוא מצויד במערכת המאפשרת למנהלי הרשתות בהן מופעל המחשב לבצע מגוון פעולות של שליטה ושחזור מרחוק.