LG A520-TE4DK : ה-3D הוא רק בונוס

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - LG A520-TE4DK : ה-3D הוא רק בונוס

הטוב
  • רזולוציית מסך גבוהה
  • ניידות טובה
  • מקלדת מצוינת
  • סידורי אבטחה רבים
הרע
  • נוטה להתחמם
  • ביצועים לא מרשימים בתחום הגיימינג
  • תצוגת תלת מימד בחדות בינונית
  • עכבר בינוני
  • רמקולים מאכזבים
בשורה התחתונה

למרות מראהו השגרתי, תחת מכסה המנוע שוכנים במחשב הזה רכיבי חומרה חדשניים. שבראשם עומדת טכנולוגיית תלת מימד. למרות הציפייה, יש לומר ששיטת ה-3D הפסיבית שבה בחרה LG עבור המסך במחשב הזה אינה מיטבית והיא סובלת מחדות נמוכה ביחס לטכנולוגיה המקבילה.

בשל מידותיו הנוחות יחסית לז'אנר, המחשב יאפשר לכם לקחת ולהציג אותו בגאווה לפני החברים (אם כי לא בטוח שתרצו לעשות זאת במקרה הזה). אלו הזקוקים למחשב לעבודה יומיומית ומוכנים להוספת תשלום עבור יכולת הצפייה בתכני תלת מימד, ימצאו במחשב אלטרנטיבה ראויה. 

הקדמה

TE4DK הוא מחשב נייד שגרתי למראה בגודל 15.6 אינטש, המשתייך למשפחת A5XX הענפה המיועדת לפלח השוק הביתי. ממבט ראשוני לא ניתן להבחין כי הוא תומך ביכולת התלת מימד (שהופכת לנפוצה מיום ליום), ורק לאחר פתיחתו ניתן להבחין בכך בזכות מדבקה צבעונית וצנועה.

כצו האופנה, המחשב מגיע עם חומרה חדישה הכוללת מעבד Intel Core i7-2720QM, זיכרון DDR3 בנפח 6GB הפועל במהירות 1333MHz, כרטיס גרפי nVidia GT540M, מסך LED בגודל 15.6, כונן קשיח בנפח 750GB ובמהירות 5400 סל"ד, צורב DVD, כרטיס רשת אלחוטי בתקן n ו- Bluetooth 3.0, מצלמת אינטרנט וקורא כרטיסים.

כיאה למחשב המיועד לפלח השוק הביתי הוא מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

64 ביט
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים (35%)

7.5

LG A520-TE4DK מגיע עם חומרה חדישה, גם אם אינה החזקה ביותר בנמצא. המעבד, שהושק ברבעון הראשון של 2011, משתייך לדור המעבדים השני של Intel, המכונה Sandy Bridge. הוא מיוצר בליטוגרפיית 32 ננומטר וכולל ארבע ליבות הפועלות במהירות 2.2GHz הניתנות להמהרה דינאמית עד למהירות של 3.3GHz, 8 נימים (Hyper Threads) וזיכרון פנימי מרשים בנפח 6MB. על אף שלמעבד קיימת יכולת תמיכה בעד 16GB של זיכרון בחרו בחברה לשדך למחשב זיכרון צנוע יותר, אבל אם תחשקו בכך, בפשטות ובמהירות ניתן להרחיב את הנפח בזכות מיקום הנגיש יחסית של הזיכרונות. כיאה למחשב המסוגל להציג תכני תלת מימד, בחרו בחברה לוותר על שירותי המאיץ הגרפי שמובנה בתוך המעבד ולצרף למחשב כרטיס מסך חיצוני. המאיץ הגרפי משתייך לקבוצת הכרטיסים הבינונית המהירה אך הוא מבוסס על טכנולוגיות מיושנות. הוא כולל מעבד פנימי במהירות 672MHz וכאשר הוא משתמש גם ביכולות המעבד מהירותו מגיעה עד ל- 1344MHz, בעל זיכרונות הפועלים במהירות 900MHz ותומך ב- gDDR5 CUDA, DirectX ובהצגת תכני תלת מימד.

LG A520 מצליח להתמודד בקלות רבה עם עבודה יומיומית, כגון שימוש בדפדפני אינטרנט ועבודה על מסמכי אופיס, וגם עם עבודות כבדות יותר, כמו תוכנות גרפיות כדוגמת פוטושופ ופלאש. צפייה בתוכני וידיאו באיכות HD 1080p לא הכבידה כלל על המחשב; הסרטים נטענו במהירות וגם המעבר בין הקטעים השונים התבצע ללא עכבות מיותרות.

בתחום המשחקים ביצועי המחשב פוחתים והוא מתקשה להשאיר רושם רב. את המשחקים המודרניים דוגמת Need For Speed Shift תאלצו לשחק ברמת פירוט בינונית או נמוכה על מנת לקבל קצב פריימים שמאפשר ריצה חלקה של המשחק.

את מבחן ריבוי המשימות מצליח המחשב לצלוח, כצפוי, בצורה טובה. הרצנו עליו סרט ברזולוציית 1080p לצד סרטון תלת מימד, דפדפן אינטרנט עם עשר לשוניות שחלקן הריצו סרטוני פלאש, פתחנו קובץ RAR ברמת דחיסה גבוהה וערכנו מסמכי אופיס, וכל העת המעבר בין חלון אחד למשנהו היה מהיר ולא חשנו בכל איטיות.

את מבחן הביצועים של תוכנת PCMark 05 צולח המחשב עם ציון נאה בגובה 7176, אך לעומת זאת מדד החוויות של מערכת ההפעלה מעניקה למחשב את הציון 4.9 בשל התמודדותו הלקויה עם מנגנון ה- Aero של מיקרוסופט.

על אף שלמחשב פתחי אוורור רבים, הן בצדו השמאלי והן בתחתיתו, מערך האוורור מתגלה כלא יעיל במיוחד וטמפרטורת המחשב נוטה לעיתים להיות גבוהה מהרצוי. בעבודה סטנדרטית פעולת המאווררים כמעט ולא נשמעה למעט פרקי זמן קצרים, אך כאשר התחלנו לעבוד בצורה מאומצת יותר על המחשב כמו במשחקי תלת מימד, פעולת המאווררים לא פסקה ונשמעה היטב. במקביל, חלקו התחתון של המחשב התחמם והנחתו על הברכיים היתה לא נעימה.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

7

LG A520-TE4DK מגיע עם מסך בגודל 15.6 אינטש בעל תאורת LED אחורית ובגימור מבריק.


המסך פועל ברזולוציה מרשימה של 1920X1080 וכתוצאה מכך התמונה חדה מאוד. צבעי המסך אינם מרשימים ונוטים להיות כהים, ובשילוב בהירות המסך הבינונית התמונה המוצגת נראית חשוכה במקצת. בהירות המסך בשילוב הגימור המבריק גורמים ביום שטוף שמש להצגת השתקפויות הסביבה שמסרבלים מעט את העבודה.

זוויות הצפייה צרות למדי, ופרט להשתקפויות שמופיעות על גביו גם התמונה הכהה ממילא מתכהה עוד יותר. צירי המסך מאפשרים את פתיחתו עד לזווית של כ-150 מעלות שמאפשרים מגוון רחב של תנוחות ישיבה גם כאשר המחשב מונח על ברכי המשתמש.

המסך פועל ברזולוציה מרשימה של 1920X1080 וכתוצאה מכך התמונה חדה מאוד. צבעי המסך אינם מרשימים ונוטים להיות כהים, ובשילוב בהירות המסך הבינונית התמונה המוצגת נראית חשוכה במקצת

בניגוד למרבית ערכות התלת מימד שפגשנו עד כה, TE4DK מגיע עם זוג משקפיים פסיביות שנראות כהכלאה בין משקפי התלת מימד שיוצרו מקרטון לבין משקפי שמש לא אופנתיות. יתרונם הגדול של המשקפיים הוא חוסר השימוש בחשמל ובמשדר, כך שמשקל המחשב ואביזריו יורד פלאים ובנוסף, הם קלות ונוחות מאוד. LG מצרפת לערכה גם זוג משקפי קליפס שמיועדות להרכבה על משקפי ראייה – גאוני. כל זוג נוסף יעלה לכם כמה עשרות שקלים.

את תוכני התלת מימד יש להפעיל במחשב דרך התוכנה TriDef 3D בלבד, שהיא למעשה מבצעת חיתוך ופיצול של פיקסלים וכך נוצר אפקט התלת מימד. בפועל, הטכנולוגיה מציגה תמונה פחות ברורה, חדה ועמוקה לעומת המשקפיים האקטיביות. כמו כן, הצפייה במסך מחייבת מרחק ישיבה וזווית צפייה ספציפיים, ואי ציות לכללים אלו יגרום לראות תמוכה כפולה ומטושטשת וכאבי עיניים לאורך זמן.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7.5

LG A520-TE4DK הוא מחשב תלת מימד בעל המראה הכי שיגרתי שיצא לנו לפגוש בתקופה האחרונה. משקלו 2.59 ק"ג ולכן ניתן לנייד אותו ממקום למקום ללא קושי רב. גם אביזריו הנלווים, כמו משקפי התלת מימד או המטען, ניתנים לשינוע בקלות בשל משקלם הנמוך יחסית. המעטפת החיצונית והפנימית מגיעות בגימור מתכת מוברשת בצבע בורדו ונדמה שבחברה החליטו ללכת על קווים שמרניים בסך הכל. גימור המעטפת נוטה לספוח לחלקם טביעות אצבעות באופן מוגבר.

זהו מחשב תלת מימד במראה שיגרתי למדי. המעטפת החיצונית והפנימית מגיעות בגימור מתכת מוברשת בצבע בורדו. משקלו 2.59 ק"ג ולכן ניתן לנייד אותו ממקום למקום ללא קושי רב

את המקלדת כאן קשה לא לאהוב כבר ממבט ראשון. מקשיה שטוחים וגדולים מאוד ומגיבים במהירות מרשימה. בשל גודלם של המקשים והפרדתם בצורה יעילה, מצאנו כאן מקלדת שתתאים לכל משימה וגם בהקלדה מהירה היא נותרת מהנה. צבעם של המקשים שחור מט כך שגם לאחר שעות של הקלדה היא נותרה נקייה ונעימה לעין. המקשים הנפוצים הוגדלו עוד יותר והם נגישים ונוחים מאוד. נוסף על הכל המקלדת שקטה מאוד, ויש גם בונוס –  פד ספרות נומרי שממוקם בצדה הימני.

לצד כפתור ההפעלה שנמצא מעל המקלדת ממוקם כפתור SRS ייעודי שתפקידו להפעיל או לכבות את אפקט הסראונד. פרט לכפתור זה אין למחשב מקשיים ייעודים נוספים. עם זאת, זכה המחשב לכפתורי FN רבים שגם סומנו בצבע נפרד משאר סימוני המקשים, שנועדו לשלוט בהגדרות המחשב –  החל מבהירות המסך, שליטה במהירות המאווררים והפעלת או הפסקת פעולת כרטיס הרשת האלחוטי ומשטח העכבר. בלטו בהיעדרם מקשי השליטה בנגני המוזיקה שנהפכו לנפוצים מאוד בשוק הניידים.

בניגוד למקשי המקלדת, משטח העכבר קטן יחסית ומפגין נוחות שימוש בינונית. בניגוד למסגרת הפנימית צבעו שחור עז והוא מופרד מסביבתו כנדרש. טקסטורת העכבר חלקלקה אך פעולתו עצלה מאוד ולהשגת מהירות תגובה יעילה נאלצו לשנות את הגדרותיו במחשב. אין במשטח פסי גלילה ייעודיים והגלילה נעשית באמצעות שתי אצבעות במקביל. תמיכתו של העכבר ביכולת המולטי מגע מתגלה כטובה ומדויקת מאוד ובאמצעותה ניתן לשנות את גודל התצוגה בתוכנות מסוימות ולהפוך תמונות באמצעות תנועת החוגה. תחת משטח העכבר מוקם פס מואר שמטרתו להפריד בין משטח העכבר למקשיו ולהציג מתי מבוצעות פעולות על גבי המשטח. מקשי העכבר ששוכנים תחתיו גם הם בעלי מידות צנועות ולחיצה עליהם מפיקה רעש מתכתי. גם מקשים אלה היו עצלים לטעמנו והם דורשים מהמשתמש לחיצה חזקה יחסית.

מקלדת שתתאים לכל משימה וגם בהקלדה מהירה היא נותרת מהנה. משטח העכבר קטן יחסית ומפגין נוחות שימוש בינונית. הטקסטורה שלו נוחה אך פעולתו עצלה

הרמקולים נמצאים בחלקו החיצוני התחתון של המחשב, ובעת הנחת המחשב על משטחי בד הצליל נוטה להיחסם ולהתעוות. עוצמת הצליל אותו מפיקים הרמקולים חלש ואינו משביע רצון, והם חסרי דיוק, אנמיים ומתעלמים בעקביות מהצלילים הנמוכים.

סט החיבורים מספק וטוב, אם כי במיקומם נדמה כי לא הושקעה מחשבה רבה. בצדו הימני של המחשב ממוקם הכונן האופטי כשלצדו שוכנים שתי יציאות USB, שקע ההטענה וחריר קנסינגטון. צדו השמאלי עשיר מעט יותר בחיבורים וכולל קורא כרטיסים התומך בפורמטים SD/MMC/MS/MS-Pro/XD, כניסות למיקרופון ואוזניות, כניסת USB נוספת המשמשת גם כחיבור eSATA, יציאת HDMI 1.4, חיבור RJ-45 לרשת קווית וחיבור VGA אנלוגי למסך חיצוני. היינו שמחים לחיבור USB נוסף.

מצלמת הרשת, ברזולוציה של 1280X1024, מפיקה תמונות באיכות גבוהה מאוד בעלי צבעים עשירים וחפים מרעש דיגיטלי. עם זאת היא סובלת מאיטיות מסוימת כך שצילום סרטוני וידיאו אינו מומלץ. במחשב מצאנו את התוכנה CyberLink YouCam שפרט לשיתוף התכנים והוספת האפקטים מאפשרת גם לצלם גם את המתרחש על גבי שולחן העבודה.

פרט לתוכנת מצלמת הרשת, מגיע המחשב עם תוכנות מעטות יחסית שכולם נועדו לסייע בתחזוקת המחשב ולארגון ספריות המידע. בנוסף מצויד המחשב ב- Office 2010 Starter החינמי שכולל את התוכנות אקסל ו-וורד.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

A520-TE4DK מגיע עם סוללה סטנדרטית בעלת שישה תאים וקיבולת של 5200mAh. את ביצועי הסוללה בדקנו בשני מבחנים שונים: את המבחן הראשון, שכלל עבודה יומיומית ולא מכבידה, צלח המחשב בהצלחה והשיג זמן סוללה של שלוש שעות בין טעינה לטעינה. המבחן השני שהיה מאומץ יותר וכלל צפייה בוידיאו תלת מימד באיכות HD ושימוש במשחקים, צנח זמן הסוללה לשעה ורבע בלבד בשל צריכת החשמל הגבוהה של רכיבי החומרה השונים.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

עמידות ואבטחה (10%)

9.5

בניגוד למרבית מחשבי התלת מימד שנפוצים כיום בשוק ומאופיינים במידות ועיצובים ייחודיים, LG A520 נראה ומתנהג כנייד סטנדרטי לכל דבר. המעטפות החיצונית והפנימית בנויות מסגסוגת אלומיניום קשיחה. המעטפת הפנימית אכן חזקה מאוד וכל ניסיונותינו לכופפה כשלו, אך המעטפת החיצונית מעט פחות קשוחה ולחיצות עליה הופיעו בדמות פגיעה מיידית במסך. על אף שצירי המסך אינם מהקשיחים שפגשנו, הם מצליחים לספוג בצורה נאה את זעזועי הסביבה. החיבורים השונים הפגינו במהלך כל ימי הבדיקות עמידות רבה.

למרות שהמחשב מיועד לפלח השוק הביתי רמת האבטחה בו אינה נופלת ממחשבים רבים המיועדים לפלח השוק העסקי. חריר קנסינגטון, קורא ביומטרי, הענקת סיסמה לכוננים הקשיחים וקביעת סיסמה להדלקת המחשב, אלו הם האמצעים אשר עומדים לרשות המשתמש על מנת להגן על המידע שלו.

המעטפת הפנימית אכן חזקה מאוד וכל ניסיונותינו לכופפה כשלו, אך המעטפת החיצונית מעט פחות קשוחה ולחיצות עליה הופיעו בדמות פגיעה מיידית במסך. צירי המסך עמידים וחזקים