Asus U40SD : מחשב קטן, מסך גדול

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Asus U40SD : מחשב קטן, מסך גדול

הטוב
  • ביצועים טובים
  • משטח עכבר נוח
  • מסך 14 אינטש במארז קטן יחסית
  • מעטפת עמידה בפני שריטות
הרע
  • משוב המקלדת לא מספק ואותיות מוחמצות
  • מעט עבה – 3 ס"מ
  • איכות הרמקולים בינונית-נמוכה
בשורה התחתונה

למעט המסך הגדול ב-0.7 אינטש ביחס לגודל המארז, אין ב- U40SD של אסוס כל בשורה. למרות משקלו הנוח הוא עבה יחסית למחשבי Ultra Portable אחרים בסדרה, וכנגד ביצועיו הטובים עומדת לרועץ המקלדת הבעייתית.

מי שתוספת הגודל במסך חשובה לו מאוד ימצא כאן פתרון מחשוב לא רע, בעיקר מבחינת ביצועים. לניידות מקסימלית או נוחות הקלדה גבוהה יש לאסוס דגמים אטרקטיביים יותר.

הקדמה

אסוס מעשירה את סדרת המחשבים הניידים הקלים ודקים שלה, סדרת U, בדגם U40SD החדש שהושק זה עתה (אוגוסט 2011). ייחודו של המחשב הזה בכך שהוא מציע מסך בגודל 14 אינטש במארז שמיועד למסכי 13.3 אינטש, ובעצם מספק שטח צפייה ועבודה גדול יותר מבלי לאבד מהניידות. אסוס מתפארת בכך שהמחשב קל במיוחד עבור מחשב 14 אינטש, ובכך שהוא היחיד בקטגוריה, לטענתה, שמגיע עם כונן אופטי מובנה.

מפרט המחשב שבדקנו כלל מעבד Intel Core i3-2310M, זיכרון DDR3 בנפח 4GB ובמהירות 1333MHz, כונן קשיח בנפח 500GB, מאיץ גרפי Nvidia GeForce GT 520M, צורב DVD, מצלמת רשת וקורא כרטיסים.

מערכת הפעלה היא Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

64 ביט
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים (35%)

9

חומרת המחשב (מעבד, מאיץ גרפי וזיכרון) זהה לזו שב- K53SJ שבדקנו לא מכבר, ולכן הביצועים כמעט זהים, למעט בתחום המשחק. המעבד הוא מהדור השני של אינטל, בעל 2 ליבות ו-4 נימים ו-3MB זיכרון. הוא כולל בתוכו מאיץ גרפי משולב HD 3000. לשימושים גרפיים מתקדמים יותר המחשב משתמש במאיץ הנפרד של Nvidia, מאיץ ברמת כניסה עם 1GB זיכרון, תמיכה ב-CUDA ובשידור Blu-Ray מלא דרך יציאת ה- HDMI, פענוח וידיאו Full HD ותמיכה ב-DirectX11

המחשב מאפשר בחירה בין כמה פרופילי ביצועים: מצב חיסכון בסוללה, מצב משרד שקט, מצב בידור ומצב ביצועים גבוהים. את מבחן השימוש היומיומי צלח המחשב בהצלחה. הוא הריץ במקביל דפדפן עם למעלה מעשר לשוניות, תוכנת עיבוד תמונות, שני נגני מוזיקה, תוכנת Word ושני נגני וידיאו (אחד מהם הריץ קובץ באיכות HD 720p). לא ניכרה כל האטה והמעבר בין התוכנות היה מהיר ורציף. מבחן הוידיאו היה מוצלח גם כן, וסרט בפורמטMKV  ובאיכות 1080p התנגן באופן חלק.

במבחן המשחקים סיפק ה- U40SD ביצועים טובים יותר מה-K53S על אף החומרה הזהה. הוא הריץ את המשחק Need For Speed בהגדרות הסטנדרטיות ללא דופי, עם קצב פריימים משביע רצון ותנועה חלקה כל העת. עם זאת יש לזכור שלא מדובר במחשב גיימינג, והוא יצליח להתמודד בעיקר עם משחקים מהשנה שעברה או כאלה שאינם בעלי גרפיקה מתקדמת וכבדה במיוחד.

פעולת המחשב שקטה ברוב הזמן ובחדר ממוזג לא הצלחנו להבחין ברחש המינורי של המאווררים. שמחנו לגלות שהוא גם לא מתחמם כמעט, למעט התחממות קלה בחלקו התחתון. אזור המקלדת נותר קריר גם לאחר כשלוש שעות עבודה.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה (15%)

8

המסך, בגודל 14 אינטש וברזולוציה של 1366X768, מגיע בגימור מבריק ועם מסגרת דקה במיוחד סביבו – אות לכך שאכן נדחס לכאן מסך גדול מהרגיל היחס למארז.

איכות המסך טובה למדי אך לא מלהיבה. הצבעים נאים והבהירות סבירה, אך קל להבחין במעין רשת של פיקסלים המרכיבה את המסך והוא לא אחיד לחלוטין כמו שהיינו רוצים. הגימור המבריק יגרום להשתקפויות בעבודה בחוץ, אך עדיין יאפשר עבודה בדוחק.

זוויות הצפייה הצדיות טובות מאוד, וזווית פתיחת צירי המסך נדיבה ומאפשרת עבודה בכל תנוחה שתרצו.

המסך מגיע עם מסגרת דקה במיוחד סביבו – אות לכך שאכן נדחס לכאן מסך גדול מהרגיל היחס למארז. איכות המסך טובה למדי אך לא מלהיבה והגימור המבריק מקשה על העבודה בשמש

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7

אסוס U40SD אמור להיות מחשב Thin & Light, אבל זה לא לגמרי מדויק: הוא שוקל מעט פחות מ-2 קילוגרם וזה הישג נאה, אך עוביו מגיע ל-3 סנטימטר – לא ממש דק בהשוואה למחשבים אחרים בסדרתU  כמו ה-U36J למשל. העיצוב דומה לשאר הדגמים בסדרה, עם גימור חיצוני דמוי מתכת מוברשת וגימור פנימי שחור מבריק עם נגיעות כסופות.

המקלדת כאן עושה רושם חיובי, אך די מאכזבת במבחן התוצאה. הלחצנים מחוספסים מעט, קטנים יחסית ומופרדים היטב. התגובה שלהם למגע קשיחה ולא מפנקת, וגרוע מכך – לא מעט אותיות מפוספסות במהלך ההקלדה, מה שהותיר אצלנו מסמכים עם שגיאות רבות למדי, אם כי יש להודות שהתופעה הרבה פחות חמורה מזו שב- Asus K53SJ. מי שרגיל להקליד חזק יחסית עשוי שלא להיות מוטרד מכך.

אין מקשי קיצור ייעודיים, אך כרגיל תוכלו לשלוט על הפונקציות השונות בצירוף מקשים עם לחצן ה-Fn. בין היכולות – שליטה על עוצמת השמע ועל בהירות המסך, נעילת משטח העכבר, כיבוי זריז של התצוגה לצרכי פרטיות או חיסכון, הפעלת מצלמת הרשת ושליטה על קישוריות האלחוט.

משטח העכבר גדול, מבודל כראוי מסביבתו ובעל משטח מחוספס מעט. הוא מגיב בדייקנות ותומך במולטי-מגע (אין אזורי גלילה), אך הטקסטורה המוברשת שלו מוזרה למגע, וכל העת הרגשנו כאילו המשטח מלוכלך – תחושה שלא פגשנו במשטחים אחרים. הלחצנים שתחתיו אוחדו ללחצן אחד כסוף ומוארך, שמגיב היטב בקצותיו וקצת פחות לכיוון מרכזו.

המקלדת עושה רושם חיובי, אך די מאכזבת בפועל. תגובת המקשים קשיחה ולא נעימה, ולא מעט אותיות מפוספסות במהלך ההקלדה. משטח העכבר גדול, מבודל כראוי מסביבתו, מגיב בדייקנות ותומך במולטי-מגע

הרמקולים נמצאים בגובה המחשב, בשיפוע שתחת המקלדת. Altec Lansing אחראית עליהם, אבל אין מה להתלהב: הצליל שלהם שטוח ונעדר נפח, וגם העוצמה בינונית בלבד. הם עושים את העבודה לא רע במשחקים אך לא נעים להאזין למוזיקה באמצעותם.

סט החיבורים סטנדרטי. מימין נמצאים הכונן האופטי, כניסת USB, חיבור LAN ושקע הטעינה, מקדימה יש קורא כרטיסים תומך SD/MMC/MS/MS-Pro, ומשמאל נמצאים שקעי האוזניות והמיקרופון, שני חיבורי USB נוספים, HDMI וחיבור VGA אנלוגי. החיבורים הללו קצת קרובים מדי למשתמש, ואת המקום המרוחק וההגיוני יותר תופס פתח האוורור. נציין שחיבורי ה-USB משמאל קרובים מדי זה לזה, ושני התקנים גדולים יתקשו לשכון יחדיו בתוכם.

מצלמת הרשת היא ברזולוציית VGA ומפיקה תמונה רוחשת רעש דיגיטלית ולא איכותית במיוחד. סט התוכנות המצורף סולידי ואינו מכביד; הוא כולל תוכנה לשיפור השמע, Office 2010 Starter, אופציה להתקנת גרסת דמו של אנטי וירוס McAfee, תוכנת צריבה, תוכנת שליטה במצלמת הרשת, תוכנה לשליטה בקישוריות האלחוט ועוד כמה – כולן כאמור תוכנות קטנות וקלות יחסית.

משך פעולת סוללה (15%)

9

Asus U40SD מצויד בסוללת 6 תאים בקיבולת של 4400mAh.

בפרופיל צריכת החשמל "ביצועים גבוהים", שנחשב לבזבזני ביותר, בשימוש מתון ובבהירות מסך מקסימלית, הצלחנו להגיע ל-3 שעות וחצי של עבודה – זמן סוללה נאה בשביל מחשב בגודל 14 אינטש עם חומרה עדכנית. במצבים החסכוניים יותר נראה שאפשר להרחיב עוד יותר את זמן הפעולה.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

עמידות ואבטחה (10%)

8

איכות הבנייה של המחשב טובה למדי. המעטפת הפנימית קשיחה מספיק, למעט האזור שמעל המקלדת שעשוי פלסטיק חלש יחסית. המעטפת החיצונית אמנם מזכירה מתכת אך גם היא נכנעת בקלות ללחיצה והסימנים מופיעים מיד על המסך, כך שמומלץ להגן על המחשב מחבטות באזור זה. עם זאת, אסוס מבטיחה שהמעטפת עמידה בפני שריטות (אך טביעות אצבע מצטברות בהמוניהן עליה). צירי המסך טובים וחזקים, המשטח שתחת המקלדת יציב ולא גמיש החיבורים השונים קבועים כראוי במקומותיהם.

סידורי האבטחה מסתכמים בחריר למנעול קנסינגטון ובסיסמאות לכונן ולמערכת ההפעלה.