Asus U36D : קומפקטי ומצוין

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Asus U36D : קומפקטי ומצוין

הטוב
  • קל ודק במיוחד (Ultra Slim)
  • ביצועים טובים
  • לא מתחמם
  • חיבור HDMI ו- USB 3.0
  • אפשרות להתאמת פרופילי התצוגה
הרע
  • אין כונן אופטי
  • סאונד לא איכותי
  • רועש יחסית
  • מערכת הפעלה חלופית אינה תומכת בעברית
  • לא ניתן לגלול במשטח העכבר במולטי מגע
בשורה התחתונה

 Asus U36Dהוא מחשב קל ודק במיוחד הבנוי מחומרים איכותיים. הוא נוח לשימוש ובעל ביצועים טובים. היתרון הבולט שלו בהשוואה למחשבים אחרים בקטגוריה הוא שהמחשב כמעט ואינו מתחמם. מנגד, המחשב אינו כולל כונן אופטי מובנה, ומצויד ברמקולים בסיסיים ביותר. עבור מי שמוכן לוותר על שני אלה, מדובר במחשב מצוין, שמתאים למגוון רחב של שימושים ביתיים, לימודיים ועסקיים. 

הקדמה

sus U36SD הוא מחשב קל ודק במיוחד (Ultra Slim) בעל מראה מינימילסיטי. המעטפת החיצונית שלו עשויה סגסוגת של אלומיניום ומגנזיום, נעימה מאוד למגע, ונראה שהיא גם איכותית למדי. המחשב מגיע בצבעים שחור מטאלי מט, אפור ולבן, ונלווה אליו תיק נשיאה איכותי אך לא מאוד אופנתי.

מפרט המחשב שקיבלנו לסקירה כולל מעבד Intel Core i5 2410M במהירות שעון של 2.30 GHz, זיכרון בנפח 6GB, כרטיס גרפי Nvidia GeForce GT 520M , מסך בגודל 13.3 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB , קישוריותBluetooth  ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.

המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 professional בגרסת 64 ביט.

64 ביט
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים (35%)

9.5

Asus U36SD מצויד במעבד Intel Core i5 2410M מסדרת הדור השני של מעבדי אינטל (סדרת מעבדי Sandy). למרות שאין זה המעבד החזק ביותר בסדרה, מדובר במעבד איכותי שיענה על כל דרישותיו של המשתמש הביתי או העסקי הממוצע. הכרטיס הגרפי GeForce GT 520M הוא כרטיס ברמת כניסה. הוא יתאים לשלל ביצועים יומיומיים, אך צפוי להתקשות בהרצת משחקים תובעניים.

בבדיקה שערכנו, התמודד המחשב עם שלל משימות ביתיות ומשרדיות שכללו עבודה על מסמכי אופיס, גלישה בדפדפן אינטרנט מרובה טאבים, עריכת תמונות וצפייה בסרטי HD 720p ו- 1080p באמצעות תוכנת MPCHC. גם כאשר התוכנות השונות פעלו במקביל, לא חשנו בהאטה בפעילות המחשב, והמעבר בין התוכנות השונות היה מהיר.

יש לציין לחיוב את העובדה שגם בעת עבודה מאומצת וממושכת, לא הורגשה כל התחממות בחלקי המחשב השונים. לפי הצהרת החברה, המחשב מצויד בטכנולוגיה ייחודית שמפזרת את החום ביעילות ובמהירות, וזאת במטרה לאפשר עבודה נעימה יותר. ניתן לומר שה-U36SD בהחלט מביא עימו בשורה מרעננת לגזרת הלפטופים, ושהדבר מקנה לו יתרון משמעותי על פני מחשבים אחרים בעלי חומרה דומה, שרבים מהם סובלים במידה זו או אחרת מבעיה של התחממות. אבל אליה וקוץ בה: ההגנה מפני התחממות גובה מחיר מסוים בדמותם של מאווררים רועשים מהמקובל. לטעמנו, מדובר במחיר ששווה לשלם כדי להפטר מבעיית ההתלהטות.

במבחן הביצועים של PCMark05 קיבל המחשב ציון של 7406. במדד חויית המשתמש של Widows קיבל את הציון 4.5, וזאת בגלל הביצועים הגרפיים שהיו נמוכים באופן משמעותי משאר הציונים הנכללים במדד זה.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה (15%)

10

Asus U36SD מצויד במסך מבריק בגודל 13.3 אינטש וברזולוציה של 1366x768. חדות התצוגה טובה, וכמות ההשתקפויות שמופיעות על המסך קטנה בהשוואה למקובל במסכים המבריקים (עם זאת, המסך המבריק עדיין סובל מבעיה של השתקפויות בהשוואה למסכים שאינם מבריקים).

יתרון מעניין של ה- U36SD הוא היכולת לעבור בין חמישה מצבי תצוגה שונים באמצעות לחיצה משולבת על המקשים FN+C: Normal Mode, Gamma Correction, Vivid Mode, Theatre Mode ו- Soft Mode. באמצעות מעבר בין המצבים השונים ניתן להתאים את התצוגה באופן אופטימאלי לתוכן שבו צופים ולתנאי הסביבה, ובכך להשיג איכות צבע מעולה ולשפר את חוויית הצפייה באופן ניכר.

זווית הצפייה הצדית רחבה למדי, ואין בעיה לצפות במחשב בזוג ואף בשלישיה. גודלה של זווית פתיחת המסך הוא 150 מעלות, והדבר מאפשר ליהנות מאיכות תצוגה טובה במגוון תנוחות.

חדות התצוגה טובה, וכמות ההשתקפויות שמופיעות על המסך קטנה בהשוואה למקובל במסכים המבריקים. גודלה של זווית פתיחת המסך הוא 150 מעלות, והדבר מאפשר ליהנות מאיכות תצוגה טובה במגוון תנוחות

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

הדבר הראשון שמבחינים בו ברגע שנוטלים את ה-U36SD לידיים, הוא גודלו ומשקלו האטרקטיביים: היקף המחשב הוא 32.8x23.8 ס"מ, עוביו 1.9 ס"מ בלבד ומשקלו כולל סוללת 8 תאים עומד על 1.66 קילוגרם (עם סוללת 4 תאים שוקל המחשב 1.44 ק"ג). יחסית למחשבים אחרים בעלי מסך בגודל זהה, מדובר במחשב קל ודק מאוד, המאפשר ניידות נוחה ביותר.

עוביו של המחשב 1.9 ס"מ בלבד ומשקלו כולל סוללת 8 תאים עומד על 1.66 קילוגרם. יחסית למחשבים אחרים בעלי מסך בגודל זהה, מדובר במחשב קל ודק מאוד, המאפשר ניידות נוחה ביותר

המחשב מצויד במקלדת נוחה למדי בעלת מקשים המופרדים זה מזה לחלוטין בסגנון "אי". המקשים שטוחים, בעלי מרקם מעט מחוספס ונעים מאוד למגע, שקטים יחסית ומגיבים היטב. מבחינת סידור המקשים, המקשים Shift, Ctrl ו-Enter צרים מהרגיל, אבל לא חשנו שהדבר פוגם באופן משמעותי בחוויית ההקלדה. מקשי ה- Page ממוקמים בטור בצידה הימני של המקלדת. משטח הנחת הידיים הוא בעל מרקם רך ומשיי למגע, שמשדרג באופן משמעותי את חויית ההקלדה.

משטח העכבר הוא בעל מרקם דומה, אך מעט נוקשה יותר, והוא מופרד היטב מסביבתו על-ידי חריץ דק לכל אורך היקפו. צבעו מעט מבריק יותר, והדבר יוצר הפרדה ויזואלית נוחה אך לא מוגזמת. המשטח מדויק ונוח לשימוש. באמצעות שימוש בשתי אצבעות ניתן להגדיל ולהקטין את התצוגה (Zoom in/out), אך לא ניתן לגלול את המסך באמצעות שימוש בשתי אצבעות, כמקובל ברוב המחשבים הניידים כיום. הגלילה מתאפשרת באמצעות שני פסי גלילה הממוקמים על המשטח. הפסים אינם מסומנים, ולעיתים חשנו שהדבר הקשה על השימוש בהם והפך את הגלילה באמצעות המשטח למעט מסורבלת. מתחת למשטח ממוקמים מקשי העכבר, וביניהם קורא טביעות אצבעות. מקשי העכבר נוחים לשימוש, אך מעט נוקשים. בניגוד לשאר חלקי המחשב, מקשי העכבר הם בעל גימור מתכתי מבריק, שלמרבה האירוניה רגיש מאוד להופעת טביעות אצבעות.

מקשי המקלדת שטוחים, בעלי מרקם מעט מחוספס ונעים מאוד למגע, שקטים יחסית ומגיבים היטב. משטח העכבר מדויק ונוח לשימוש. הוא אינו תומך בטכנולוגית מולטי-מגע, אך כולל שני פסי גלילה שאינם מסומנים

בפינה הימנית העליונה של המחשב ממוקם מקש הכיבוי, ובפינה המקבילה משמאל ממוקם מקש ייעודי נוסף. כאשר המחשב פועל, המקש מאפשר מעבר בין ארבע תצורות עבודה: עבודה משרדית, חסכון בצריכת חשמל, ביצועים גבוהים ובידור. כמו כן, ניתן לעבור בין המצבים השונים גם באמצעות לחיצה משולבת על מקש ה-FN  ועל מקש הרווח. כאשר המחשב כבוי, לחיצה על אותו כפתור מאפשרת להפעילו באמצעות מערכת הפעלה חלופית המכונה Asus Express Gate Cloud. המערכת נטענת תוך שניות ספורות ומאפשרת ביצוע פעולות פשוטות כמו גלישה באינטרנט, צפייה בתמונות והאזנה למוזיקה. עם זאת, המערכת אינה תומכת בעברית, וחבל שכך.

באמצעות לחיצה משולבת על מקש ה-FN  ועל מקשי ה-F  השונים ניתן לשלוט על עוצמת השמע, על בהירות המסך, על תצוגת המסך בעת חיבור לצג חיצוני ועל מצב הקישוריות. כמו כן, ניתן לנטרל את משטח העכבר ולעבור למצב שינה. באמצעות לחיצה משולבת על המקשים FN+V ניתן להפעיל את מצלמת הרשת, ובאמצעות לחיצה משולבת על המקשים FN+C ניתן לעבור בין חמשת מצבי התצוגה שתוארו לעיל. מקשי החיצים משמשים כמקשי מולטימדיה כאשר הם נלחצים בשילוב עם מקש ה-FN.

איכות הסאונד ב-U36SD בינונית לכל היותר. עוצמת השמע שמפיקים הרמקולים מספיקה לעבודה בחדר שקט, אך היא חלשה יחסית למקובל במחשבים אחרים בקטגוריה. גם איכות הצליל נמוכה מהמקובל כיום. הצלילים נשמעים שטוחים ומתכתיים, ובעת האזנה למוזיקה חשנו שהסאונד אף מעט צורמני. אם לא די בכך, הרמקולים ממוקמים בקדמת המחשב, ובעת עבודה על הברכיים פוחתת באופן משמעותי עוצמת השמע.

מבחינת חיבורים, בצדו השמאלי של המחשב ממוקמים שני חיבורי USB 2.0 וחיבור VGA לצג חיצוני. בידו הימני ממוקמים חיבור LAN לרשת קווית, חיבור HDMI, חיבור USB 3.0, כרטיס זיכרון MMC/SD/MS/Pro, חיבור למיקרופון וחיבור לאוזניות. מיקומי החיבורים נראים טובים, אך יש לזכור שהמחשב אינו כולל כונן אופטי.  

בצדו הימני ממוקמים חיבור LAN לרשת קווית, חיבור HDMI, חיבור USB 3.0, כרטיס זיכרון MMC/SD/MS/Pro, חיבור למיקרופון וחיבור לאוזניות. אין במחשב כונן אופטי

כונן אופטי
רכיב במחשב שבאמצעותו ניתן לקרוא ולאחסן מידע במדיה חיצונית כגון CD או DVD. יש כוננים המיועדים לקריאה בלבד וכאלה המיועדים לקריאה ולכתיבה רב פעמית (צורב). מומלץ לרכוש מחשב נייד עם כונן צורב, ורצוי שיהיה זה כונן DVD. ברוב הניידים מותקן כונן צורב.

משך פעולת סוללה (15%)

8

Asus U36SD מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת שמונה תאים וקיבולת של 4400mAh. לפי הצהרות החברה, אמורה הסוללה להספיק ל-10 שעות עבודה ויותר.

בבדיקה שערכנו שרדה הסוללה במשך 3 שעות בלבד בעת עבודה על שתי תוכנות משרדיות וגלישה באינטרנט אלחוטי. מדובר בפער משמעותי מאוד ביחס להצהרות החברה, אבל יחסית לקטגוריה, מדובר בנתונים סבירים. 

עמידות ואבטחה (10%)

10

איכות הבנייה והחומרים ב- Asus U36SD נראים מעולים. מעטפת המחשב ואזור מנוחת הידיים עשויים סגסוגת של אלומיניום ומגנזיום שנראית איכותית למדי. לא נצפו אזורים שהתכופפו בתגובה ללחיצות קלות, והחיבורים השונים נראים חזקים. צירי המסך נראים מעט פחות איכותיים בהשוואה לשאר חלקי המחשב, אך הם יציבים ועמידים בפני טלטלות קלות.  

הסדרי האבטחה כוללים חריר נעילה מסוג קנסינגטון וקורא טביעות אצבעות הממוקם בין שני מקשי העכבר.