HP EliteBook 8460 : עובד מצטיין

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - HP EliteBook 8460 : עובד מצטיין

הטוב
  • ביצועים גבוהים
  • מסך בגימור מט
  • זווית פתיחה המסך רחבה
  • מקלדת נוחה
  • התקן עקיבה יעיל ומשטח מגע גדול
  • סט חיבורים עשיר וממוקם היטב
  • עמידות נהדרת
הרע
  • מתחמם בחלקו התחתון
  • איכות צליל פושרת
  • זמן סוללה בינוני בלבד
בשורה התחתונה

אנשי ה-IT בארגון יודעים שיש עובדים בחברה שמחפשים מחשב דקיק וקל, ישנם שמחפשים את העיצוב היוקרתי וישנם את אלו שפשוט מחפשים אפשרות לעבוד – ומהר. HP EliteBook 8460  מתאים לסוג השלישי – זהו סוס עבודה שמעניק ביצועים מצוינים למי שאכן מחפש לעבוד ומוכן להתפשר על ניידות פנומנלית או על יופיו של המחשב. יחד עם זאת, הוא מעניק עמידות מעולה שעומדת בסטנדרטים הבלתי מתפשרים של צבא ארה"ב, וכל זאת לצד נוחות שימוש שאומנם לא מושלמת אך בהחלט לא רחוקה מכך.

הקדמה

משפחת EliteBook היוקרתית של HP כוללת מחשבים ניידים המיועדים לאנשי העסקים ולעובדים בארגונים שונים, הנועדים לספק ביצועים מקצועיים, זמן סוללה ארוך ועמידות חסרת פשרות.

הדגם אותו בחנו, EliteBook 8460 מדגמי 2011 של הסדרה, כלל מעבד Intel Core i7-2620QM, זיכרון DDR3 בנפח 4GB במהירות 1333MHz, ערכת שבבים Intel QM67, כרטיס מסך Intel HD Graphics 3000, מסך LED בגודל 14 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB הפועל במהירות 7200 סל"ד, קישוריות Wi-Fi בתקן N, Bluetooth, מצלמת רשת באיכות HD וקורא כרטיסים וכרטיסים חכמים.

המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Professional 64 Bit המיועדת לארגונים.

מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים (35%)

9.5

חומרת המחשב הזה חזקה, גם אם לא לגמרי נדירה בעולם הניידים העסקיים כיום, והיא העלתה אצלנו את רף הציפיות מביצועי המחשב. המעבד המשתייך לדור השני של מעבדי אינטל המכונה Sandy Bridge וכולל ארבע ליבות הפועלות במהירות של עד 3.4GHz (לאחר המהרה דינמית), מכיל זיכרון מטמון בנפח 4MB ומיוצר בליתוגרפיית 32 ננומטר. המאיץ הגרפי בסיסי בלבד, תומך ב- DirectX 10.1 המיושן וערכת השבבים שלו מורכבת על גבי המעבד ולכן יתקשה המחשב להפגין יכולות גרפיות גבוהות.

חומרתו החזקה של המחשב באה לידי ביטוי כבר בעבודה יומיומית. התוכנות המשרדיות שבאמצעותם כתבנו מסמכי וורד ואקסל כבדים, שמענו מוזיקה להנאתנו וגלשנו ברחבי האינטרנט, נפתחו ללא שום היסוס. על אף כרטיס המסך הבסיסי המצוי תחת מכסה המנוע, המחשב לא התקשה לטעון סרטים ברזולוציית 1080p ו- 720p באיכות HD בפורמט MKV וגם בפורמט MTS. גם המעבר בין הקטעים השונים התבצע במהירות רבה ולא נתקלנו בתקיעות בעת ניגון הסרט.

תוכנות המזוהות לרוב עם השוק העסקי כגון SAP, אקסס, פוטושופ ופלאש, לא הצליחו אף הם להכניע את המחשב ולמרות שהם ידועות כזוללות משאבי מערכת יקרים, הצליח EliteBook 8460 לשמור על ביצועיו הגבוהים.

נפח הזיכרון הנדיב, כמו גם המעבד העוצמתי, מאפשרים למחשב להציג ביצועים נפלאים גם בעת שהעברנו אותו את מבחן ריבוי המשימות. מסמכי אופיס כבדים, תוכנות CRM, דפדפני אינטרנט ונגני וידיאו ומוזיקה פעלו בהרמוניה טובה זה עם זו והמעבר ביניהם היה חלק למרות העומס הרב שהופעל על המחשב.

חולשתו של המאיץ הגרפי העניקה למחשב ציון בגובה 4.7 נקודות בלבד במדד החוויות של מערכת ההפעלה, זאת בזמן שהציון הגובה ביותר הוענק למעבד החזק – 7.1 נקודות. גם תוכנת PCMark05 איננה מעניקה למחשב ציון גבוה במיוחד – קצת מעל 6400 נקודות.

מערך הקירור במחשב מתקשה קצת לעמוד בקצב של הביצועים הגבוהים; את פעולת המאווררים אמנם בקושי ניתן היה לשמוע וגם מאמצינו למצוא אוויר חמים הנפלט מפתחי הקירור העלו חרס, אבל בעת עבודה מסיבית על המחשב התחמם חלקו התחתון, והדבר העיק על העבודה השוטפת בעת שהמחשב היה מונח על רגלינו.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

9

HP EliteBook 8460 מגיע עם מסך הדומה מאוד לדגם 8440 אותו סקרנו כאן בעבר. מדובר במסך בגודל 14 אינטש ברזולוציית 1366X768 ובעל תאורת LED אחורית. רזולוציית המסך מאפשרת הצגת חדות סטנדרטית שאיננה מתעלה על מותגים מקבילים. המסך מגיע עם ציפוי נגד השתקפויות שאומנם מונע מהשתקפויות הסביבה להופיע על גבי המסך בעת עבודה בסביבות מוארות, אך לכך מתלווה פגיעה קלה בבהירות המסך, כנראה מתוך רצון לאפשר למשתמש זמן סוללה טוב יותר.

בשונה ממסכים רבים המגיעים בגימור מט, צבעי המסך בעת צפייה ישירה נעימים ורוויים. בעת צפייה מהצד הם נוטים להתכהות מעט, אך עם זאת העבודה על המחשב עדיין מתאפשרת. זוויות הצפייה האנכיות כצפוי, מצומצמות מאוד ותמונת המסך נוטה להיעלם כאשר לא צופים במסך ישירות.

זווית פתיחת המסך רחבה מאוד ומאפשרת את פתיחתו עד לכדי זווית של 180 מעלות, מה שמאפשר כמובן מגוון תנוחות ישיבה רבות לאיש העסקים ברכבת, במטוס או בכל מקום אחר בו הוא ימצא.

רזולוציית המסך מאפשרת הצגת חדות סטנדרטית שאיננה מתעלה על מותגים מקבילים. צבעיו נעימים ורוויים והציפוי נגד השתקפויות אפקטיבי, אך היינו שמחים לבהירות מעט גבוהה יותר

מסך רחב
מסך ביחס גובה-רוחב 16:9 (או 16:10) שמתאים להצגת סרטי קולנוע ותוכני HD וכן להצגה של שני דפים או יישומים במקביל.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

HP EliteBook 8460 משתייך למגזר העסקי שתכליתו לשמש את בעליו בעיקר במשרד ומעת מעת להעניק לו את האופציה לשרתו גם בשטח. עוביו 3.2 ס"מ, מעל הממוצע בקטגוריה, אך משקלו על פי הצהרת היצרן עומד על 2.07 ק"ג, אם כי בעת נשיאת המחשב הוא מרגיש כבד יותר. העיצוב מיושן יחסית, כאשר המעטפות מגיעות בגימור מתכתי אפרפר-כסוף ומסגרת המסך השחורה מתקשה להשתלב  בסביבתה. יתרונו הגדול של המחשב הוא היעדר ספיחת טביעת אצבעות כמו שאנו מורגלים ולכן הוא איננו נוטה להתלכלך במהירות.

עובי המחשב 3.2 ס"מ, ומשקלו עומד על 2.07 ק"ג, אם כי בעת נשיאת המחשב הוא מרגיש כבד יותר. העיצוב מיושן ומלבני למדי, והמעטפות מגיעות בגימור מתכתי אפרפר-כסוף

HP שדכה למחשב את המקלדת הסטנדרטית שלה שמגיעה בתצורת מקשים נפרדים (Chiclet). המקשים גדולים ושטוחים אם כי הם ניחנים בחספוס עדין, מה שמאפשר דיוק רב יותר. פריסת המקשים שונה מעט מהרגיל ומצדו הימני של מקש ה-Enter שוכנים מקשי Home ו- Page שידרשו מאלו שאינם מורגלים הסתגלות קצרצרה. מקשי המקלדת מגיבים במהירות תוך שמירה על השקט ובסך הכל מצאנו אותה כמקלדת נוחה מאוד.

מעל צידה הימני של המקלדת ישנם שלושה מקשים ייעודים שנועדו להדלקה וכיבוי של כרטיס הרשת האלחוטית, הפעלת דפדפן האינטרנט והשתקת הרמקולים. מקשים אלו קטנים ונוקשים ואינם נוחים ללחיצה, וכך גם מקש ההדלקה והכיבוי. המחשב כולל גם 8 מקשי FN שונים שנועדו לשליטה על בהירות המסך, עוצמת השמע ופרופיל צריכת החשמל, אך הוא נטול מקשי מולטימדיה ייעודיים.

משטח העכבר גדול מהמקובל ביחס למידות המחשב. הוא בעל מרקם חלק שמאפשר לאצבע לשוט על גביו בנוחות רבה וללא התנגדות. המשטח חסר אזורי גלילה ייעודיי, ותמיכתו החלקית בלבד ביכולת המולטי-מגע השאירה אותנו ללא יכולת לגלול דפי אינטרנט באמצעותו, וחבל. משטח העכבר מופרד מסביבתו כהלכה. תחתיו מצויים זוג מקשים גדולים גם כן שפועלים בשקט מופתי.

מקשי המקלדת גדולים ושטוחים אם כי הם ניחנים בחספוס עדין, מה שמאפשר דיוק רב יותר. בסך הכל זו מקלדת נוחה מאוד. משטח העכבר גדול מהמקובל, עם מרקם חלק ומדויק. בנוסף יש גם כפתור עקיבה יעיל

כפתור העקיבה משתלב נהדר עם המקלדת המקיפה אותו והוא נראה חלק אינטגרלי ממנה. אלו שלעולם לא נחשפו להתקן ההצבעה הזה יזדקקו לזמן הסתגלות קצר, אך לאחריו הם ימצאו כפתור עקיבה קעור וקשיח, בעל מרקם מחוספס לאחיזה מירבית של האצבע שמציג דיוק רב.

שניים מתוך שלושת הרמקולים במחשב מוקמו בחלקו הקדמי התחתון, והרמקול השלישי ( המשמש כסאב) נמצא בתחתית. בשל מיקומם, הנחת המחשב על גבי משטח, בעיקר עץ, מגבירות את איכות הסאונד, אך בעת הנחת המחשב על גבי בד או אפילו ברכי המשתמש הצליל נוטה להיחסם ולהתעוות. המחשב צויד בערכת SRS Premium Sound שנועדה לשפר את איכות הצליל. עוצמת השמע גבוהה אמנם, אך הצליל אינו משביע רצון. לאחר זמן ממושך בו שהינו בהגדרות, הצלחנו לבסוף לקרב את הצליל למקובל אבל הסאונד המשיך לזייף ולעיתים קרובות גם נשמעו קרקושים מכיוון הרמקולים.

בדומה ל- HP ProBook 5330 אותו סקרנו לא מכבר, מצלמת הרשת מאפשרת צילום תמונות סטילס ווידיאו ברזולוציית 720p. התמונה אותה היא מפיקה איננה באיכות גבוהה מאוד, אך היא עדיין יעילה במיוחד עבור שיחות וידיאו.

סט החיבורים עשיר ומגוון ושמחנו לראות שבמיקומם הושקעה מחשבה רבה. בימין המחשב ניתן למצוא שקע לאוזניות ולמיקרופון שתחתיהם מוקם קורא כרטיסים חכמים לצורך זיהוי המשתמש בעת הפעלת המחשב, 2 כניסות USB 2.0 כשהשמאלי שבהן משמש גם כחיבור eSATA ואילו הימני מאפשר טעינת התקנים שונים גם כאשר המחשב כבוי, יציאת Display Port וחריר קנסינגטון. בשמאל ממוקם חריץ הרחבה מסוג ExpressCard34 ותחתיו הכונן האופטי, 2 כניסות USB 3.0, כניסת Mini FireWire ושקע ההטענה. אחורי המחשב לא חף מחיבורים גם הוא, ומצאנו שם כניסת RJ-45 לחיבור חוטי לרשת, יציאת VGA לחיבור למסך אנלוגי ואפילו כניסת RJ-11 לחיבור המחשב לקו טלפון.

מחשבים עסקיים לרוב מגיעים ללא תוכנות צד שלישי, אך HP EliteBook 8460 מגיע עם Office 2010 Starter החינמית, תוכנת צריבה, אנטי וירוס בגרסת ניסיון ל- 60 יום ועוד.

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

8

את המחשב תוכלו לרכוש עם סוללה בת שלושה תאים, שישה תאים ותשעה תאים בהתאם לצורך ולתקציב. אנחנו קיבלנו את המחשב עם סוללת 6 תאים בעלת קיבולת של 5400mAh, שעל פי הצהרת החברה תעניק לכם שמונה ורבע שעות של שימוש ללא חיבור לחשמל.

כפי ששיערנו, המחשב לא הצליח לעמוד בהבטחה. בשימוש שכלל עבודה על תוכנות אופיס השונות, תוכנות CRM וגלישה באינטרנט הצלחנו לשמור על המחשב דלוק בין טעינה לטעינה מעט יותר משלוש ורבע שעות. זהו זמן סביר נוכח המעבד העוצמתי, אך ניתן להניח שהוא לא יספק את אלו המצויים במהלך רוב שעות היום מחוץ למשרד.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

עמידות ואבטחה (10%)

9.5

כמחשב המיועד לשמש את איש העסקים המבלה את רוב יומו בדרכים, דאגו בחברת HP להשתמש בחומרי גלם יקרים יותר אך כאלה שיספקו את ההגנה המרבית, והתאימו את עצמם לתקן הצבא האמריקאי. שלדתו בנויה מאלומיניום ומגנזיום שמאפשרות למעטפת הפנימית והחיצונית להיות קשיחות לחלוטין ושכיפופן כמעט ואינו מתאפשר, מקלדתו עמידה בפני נוזלים וצירי המסך זכו לחיזוק בפלדה כדי למנוע מזעזועי הסביבה להשפיע על יציבות המסך. בנוסף, זכה המסך לקליפס נעילה שבשעת נפילה ימנע מהמסך להיפתח ולאפשר פגיעה בו.

גם בתחום אבטחת המידע ב- HP לא חסכו וצירפו למחשב חריר קנסינגטון, קורא אצבע ביומטרי לצורך ביצוע אימות משתמש אל מול מערכת ההפעלה ושבב הצפנה להגנת המידע על הכונן הקשיח בעת גניבה. עם זאת, ממחשב כה יקר ומוגן התאכזבנו מהיעדרו של חיישן נפילות שימנע פגיעה בנתונים השמורים על גבי הכונן הקשיח במקרה של נפילה.

השלדה בנויה מאלומיניום ומגנזיום שמאפשרות למעטפת להיות קשיחה לחלוטין, המקלדת עמידה בפני נוזלים וצירי המסך זכו לחיזוק בפלדה כדי למנוע מזעזועי הסביבה להשפיע על יציבות המסך