סקירת wisebuy - MacBook Air 13.3 : ההבדל הדק
- עיצוב יוקרתי ועובי דק במיוחד
- ביצועים מעולים
- רמקולים חזקים
- משטח עכבר מעולה
- התחממות ורעש מאווררים
- באג מרגיז בהקלדה בעברית
- סוללה מובנית שאינה ניתנת להחלפה
הזמן שבילינו עם ה-MacBook Air הזכיר לנו חופשה בתאילנד: מלהיב, מרגש, ומעורר הרהורי כפירה במציאות היומיומית שלנו עם ה-PC. עם זאת, ככל שעובר הזמן, נחשפים גם לשתי הנקודות הבעייתיות שהופכות אותו לפחות אטרקטיבי בשימוש יומיומי: התמיכה החסרה בעברית ובמידה מסוימת גם הסוללה המובנית.
ולמרות הכל, מדובר במקבוק-אייר הטוב ביותר שיצא לנו להניח עליו את ידינו והטיפול בסוגיית הביצועים הופך את השימוש בו לחלק וזורם יותר מאי פעם. חבל רק שמחירו בישראל כנראה ירחיק אותו מהישג ידם של רוב המשתמשים, ובעיקר מסטודנטים שיכלו ליהנות מאוד מביצועיו ומממדיו הנוחים.
השקת סדרת מחשבי MacBook Air החדשים באוגוסט 2011, היתה גם הרגע בו אפל חדלה מלהציג דגמים חדשים לסדרת MacBook הרגילה (White). זו כנראה הסיבה שבגלל בחרה אפל לטפל בדגמים החדשים של המקבוק אייר בסוגיית הביצועים, ולצייד אותם במעבדים חזקים, מסוג Core-i5 של אינטל.
הגרסה אותה בדקנו הגיעה עם כונן SSD בנפח 128MB, זיכרון DDR3 בנפח 4GB במהירות 1333MHz, מסך בגודל 13.3 אינטש, מצלמת רשת, קורא כרטיסים ועוד. מערכת ההפעלה כאן היא מערכת ההפעלה OSX של אפל, בגרסת Lion.
כאמור, אנחנו פוגשים כאן לראשונה במחשב מסדרת ה-Air שכולל מפרט חזק באמת, ומעבד שאינו מוחלש או בגרסת מתח נמוך. מדובר במעבד Intel Core i5-2557M בעל ליבה כפולה, עם מהירות שעון של 1.7GHz וזיכרון מטמון בנפח של 3MB. יחד עם זיכרון מהיר בנפח סטנדרטי וכונן SSD, השילוב הזה מייצר את המקבוק-אייר החזק ביותר בו יצא לנו להיתקל עד כה: הוא מריץ סרטים ברזולוציית 1080p ללא שום בעיה, מתמודד מעולה עם ריבוי משימות, דפדפנים עם עשרות טאבים פתוחים, ובעצם מה לא. למעשה, לא נתקלנו במצבים בהם המחשבים קפא, נתקע, או אפילו עצר לרגע כדי "לחשוב" ולא זכינו כלל לראות את אנימציית השבשבת המפורסמת של מערכת ההפעלה של אפל המופיעה במצבים אלו.
זמן ההפעלה של המחשב ממצב כבוי לחלוטין עומדת של 12 שניות בלבד, וכ-4 שניות ממצב שינה, זמנים דמיוניים במונחים של מחשבי PC. ולמרות זאת, לא הכל מושלם, כי בניגוד לדגמי מקבוק אייר הקודמים שבדקנו, יחד עם העוצמה מגיעה גם בעיית התחממות. לאחר עבודה שגרתית של כחצי שעה עם המחשב הוא החל להתחמם באופן מורגש בתחתית, והיה מאוד לא נוח להניח אותו על הרגליים. מעבר לכך, מערכת הקירור שלו בהחלט אינה מהשקטות בה פגשנו, נקודה מאכזבת לנוכח העובדה שמחשבי ה-MacBook Air הקודמים שבדקנו היו חרישיים כמעט לחלוטין בפעולתם.
אפל דחסה לתוך העובי הבלתי אפשרי של המקבוק אייר מסך LED בגודל 13.3 ברזולוציה של 1440X900. הפאנל האיכותי, עוצמת התאורה והרזולוציה הגבוהה יחסית לגודל זה של מסך מייצרים כאן תמונה מרהיבה וחדה.
גם זוויות הצפייה רחבות במיוחד, והמסך נשאר חד למדי גם בצפייה מן הצד בזוית רחבה מאוד. זווית פתיחת המסך סבירה, אם כי היינו שמחים לכמה מעלות נוספות לפתיחת המסך, אך לא מדובר במשהו קריטי. המסך, בגימור מבריק מאוד, מציג צבעים עמוקים ורמת שחור מעולה, אך גם מייצר השתקפויות מרגיזות, אם כי עוצמת התאורה החזקה מחפה על בעיה זו ברוב המקרים.
MacBook Air החדש שומר על אותו עיצוב שמאפיין את הסדרה בשנים האחרונות. העובי שלו נשאר דקיק (0.3 ס"מ באזור הדק ביותר ו-1.7 ס"מ בנקודה העבה ביותר) והוא עשוי כולו מאלומיניום, שגם גורם לו להראות מאוד יוקרתי אך עדיין שומר על משקל נמוך מאוד של 1.35 קילוגרם.
המקלדת היא זו הרגילה של מחשבי מקבוק, והיא לא מביאה עמה חידושים. מדובר במקלדת בתצורת Chiclet נוחה לשימוש, בעלת מקשים בגודל ובסידור נוחים ברוב הזמן, פרט למקש ה-Enter שמגיע כאן בגרסא צרה במיוחד, ולקח לנו זמן רב למדי להימנע מללחוץ על מקש ה-Slash הממוקם היכן שאנחנו רגילים שיהיה עדיין ה-Enter. המקלדת, אגב, מצוידת בתאורה אחורית לבנה המאפשרת עבודה נוחה גם בחושך.
משטח העכבר של המקבוק אייר, בהעדר דרך פחות נלהבת לתאר אותו, פשוט נפלא. לא נתקלנו עד כה במחשב בעל משטח מגע שמגיב באופן כל כך מדויק וכל כך טוב לתנועת האצבע. מעבר לכך, המשטח עצום בגודלו ומאפשר ניווט מאוד נוח, במיוחד בשימוש במחוות מולטי מגע של עד 4 אצבעות.
מערכת ההפעלה שמותקנת על המחשב הזה היא Lion, הגרסה העדכנית ביותר של מערכת ההפעלה OSX של אפל. למשתמשי PC יהיה לדעתנו לא פשוט לעבור למערכת הזאת, בעיקר בגלל באגים מרגיזים מאוד בכל הקשור לתמיכה בעברית. התקנו על המחשב את אופיס 2010 בגרסא המותאמת למחשבי מק, וכאשר ניסינו לכתוב, ראינו שהמילים מוצגות על המסך בסדר הפוך, משמאל לימין, ולא מצאנו דרך הגיונית לסדר זאת. הפתרון היחיד היה לפתוח קובץ Word קיים שנוצר במחשב PC, להמשיך לכתוב בעברית ולמחוק את הטקסט מהקובץ המקורי.
ועדיין, מדובר במערכת הפעלה שנותנת תחושה מאוד נוחה בשימוש במחשב: הכל זורם, הכל חלק מאוד, מלווה באנימציות חלקלקות ואלגנטיות ומאוד מזכיר את התחושה של השימוש באייפד ובאייפון. אם הזכרנו את ה-iPad, יש כאן כמה דברים שהושאלו ממנו, כמו למשל מסך האפליקציות שזהה במראה שלו ל-Spring Board המוכר מהאייפון והאייפד. אחד החידושים עליהם דובר עם השקת מערכת ההפעלה, היה הגישה שלה לחנות האפליקציות של אפל, ואכן, לא לקח זמן רב עד שעשינו בה שימוש: בניסיון הראשון להציג סרט בפורמט MKV במחשב, קיבלנו הודעה שהנגנים המותקנים עליו אינם מסוגלים לעשות זאת, והופנינו אל חנות האפליקציות, שם קיבלנו המלצה להוריד אפליקציה בשם MPlayerX. לאחר מספר שניות, בלי התעסקות עם מקודדים ושאר ירקות, יכולנו כבר לצפות בסרט באופן חלק.
הרמקולים המובנים מפתיעים בעוצמתם, ומספקים איכות שמע יפה, אך לא הטובה ביותר בה נתקלנו. בצפייה בסרט התרשמנו מהם לטובה, אבל בהאזנה למוזיקה הבחנו בשטחיות מסוימת של השמע, ובחולשה מורגשת בתחום התדרים הגבוהים.
מבחינת חיבורים, כמו קודמיו, גם המקבוק אייר בגרסה החדשה קמצן למדי בחיבורים: בצד ימין יש חריץ לכרטיס זיכרון מסוג SD, כניסת USB וחיבור ThunderBolt, שהוא חיבור מהיר במיוחד וייחודי (בינתיים) למחשבים החדשים של אפל. ייחודו של חיבור זה הוא שהוא מאפשר העברת וידיאו, אודיו ומידע דרך אותו חיבור קטן, ובמהירות של עד 100Gb/s. בצד שמאל יש שקע אוזניות, חיבור USB נוסף ואת שקע ההטענה, שכרגיל זהו בעצם מגע מגנטי מחוכם. חסרים כאן הרבה חיבורים: למעט חיבור ה-ThunderBolt, אין חיבורי תצוגה סטנדרטיים כמו HDMI או VGA, אין חיבור רשת חוטית, וגם שני חיבור USB זה מעט מדי לטעמנו. מסתבר שעל העובי הדק יש לשלם מחיר.
המפרט הטכני של המחשב אינו כולל פירוט בנוגע לעוצמת הסוללה, אך לפי הבטחת אפל הסוללה אמורה להחזיק מעמד לכ-7 שעות של גלישה ברשת אלחוטית.
בפועל, בשימוש רגיל שכלל שימוש בתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטוני וידיאו, סוללת המחשב סיפקה לנו משך זמן פעולה של כמעט ארבע שעות לכל היותר. כמו במחשבי מקבוק אייר הקודמים, גם כאן הסוללה מובנית במחשב, ולא ניתן להחליפה מבלי לפתוח את חלקו התחתון במעבדה.
מקבוק אייר 13.3 אינו מתיימר להיות מחשב עסקי, ולכן אינו כולל סידורי אבטחה כלשהם. עם זאת, גוף האלומיניום שלו בנוי היטב והתחושה היא שמדובר במחשב חזק במיוחד. הכונן הקשיח בטכנולוגיית ה-SSD מבטיח עמידות טובה יותר לטלטולים ממחשבים בעלי כונן קשיח קונבנציונלי, מאחר ואינו כולל חלקים נעים. פטנט נוסף שיכול לתרום לאריכות חייו של המחשב הוא מחבר הטעינה המגנטי, שמנתק את הכבל ממקומו בקלות במידה ומישהו מועד על כבל הטעינה, ולא מושך את כל המחשב יחד איתו.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות iDigital, נציגת אפל בישראל