סקירת wisebuy - HP Pavilion DM1 : יותר מנטבוק
- תצוגה איכותית
- עכבר מדויק
- חיבור HDMI
- סאונד חזק יחסית לגודל המחשב
- ביצועים בינוניים (אם כי מספקים לרוב)
- מערכת הפעלה חלופית אטית יחסית
- חיי הסוללה אינם ארוכים במיוחד
HP Pavilion DM1ממוקם בתווך שבין מחשבי הנטבוק לבין המחשבים הניידים הגדולים יותר. בהתאם לכך, נתוני הביצועים שלו יחשבו טובים בהשוואה לנטבוק, אך לכל היותר בינוניים בהשוואה למחשבים גדולים יותר. דינם של נתוני הסוללה הפוך: הם טובים בהשוואה למחשב נייד סטנדרטי, אך לא מרשימים בהשוואה לנטבוקים. פרט לכך, ראוי לציין לחיוב את התצוגה האיכותית, שעומדת בסטנדרטים של שתי הקטגוריות.
המחשב הזה יכול להתאים מאוד לסטודנטים או למשתמשים המרבים לשוטט בדרכים, מאחר שהוא משלב ביצועים לא רעים עם ממדים קטנים יחסית.
HP Pavilion DM1 הוא מחשב נייד קטן בעל חזות אלגנטית ומסך בגודל 11.6 אינטש. מעטפת המחשב הינה בצבע שחור מטאלי עם פס כסוף בהיקפה.
מפרט המחשב שקיבלנו לסקירה כולל מעבד AMD Dual-Core E-450 במהירות שעון של 1.65 GHz, זיכרון DDR3 בנפח 4GB, מאיץ גרפי AMD Radeon HD 6320, כונן קשיח בנפח 500GB, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשתTrueVision HD ומיקרופון מובנים.
המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 32 ביט.
ביצועיו של ה-DM1, כמו גודלו, ממקמים אותו בתווך שבין מחשבי הנטבוק לבין המחשבים הניידים הגדולים יותר. לרוב, תפקד המחשב כראוי בעת עבודה משרדית שכללה עבודה על שתי תוכנות משרדיות ודפדפן אינטרנט מרובה טאבים. עם זאת, לעיתים המעברים בין הטאבים השונים של דפדפן האינטרנט היו איטיים. לא נצפתה בעיה עם טעינת תוכנות מעט כבדות יותר, כמו תוכנה בסיסית לעריכת תמונות.
מבחינת צפייה בסרטים, סרטוני פלאש באתר YouTube פעלו ללא כל הפרעה. צפייה בסרטי HD 720p הייתה אפשרית, אך סבלה מהיתקעויות מידי פעם. נציין שתדירות הגמגומים הייתה יחסית נמוכה, ורוב הזמן לא הפריעה לצפייה בסרט. צפייה בסרטי HD 1080p כבר סבלה מקטיעות רבות יותר וממריחות צבע, ולמעשה הייתה בלתי אפשרית.
מבחינת ריבוי משימות, עבודה במקביל על דפדפן אינטרנט מרובה טאבים, שתי תוכנות משרדיות ותוכנה בסיסית לעריכת תמונות הייתה נוחה יחסית. כאשר עבדנו על דפדפן מרובה טאבים ותוכנה משרדית אחת במקביל לצפייה בסרט HD 720p, סבלה הצפייה מהיתקעויות בתדירות גובהה יחסית, והמעבר בין הטאבים השונים בדפדפן האינטרנט הייתה מעט איטית. עם זאת, באופן כללי, ניתן היה לעבוד על המחשב גם במצב זה.
בעבודה משרדית סטנדרטית הייתה פעילות המחשב שקטה למדי, וגם מידת התחממותו הייתה קטנה ביותר ולא הפריעה לעבודה על הברכיים. בעת צפייה בסרטי HD גברו באופן משמעותי קולות המאווררים, וחלקו התחתון של המחשב התחמם במידה ניכרת כעבור כעשרים דקות.
ציון המחשב במבחן הביצועים של PCMark05 היה 2863. במדד חווית המשתמש של Windows הוא קיבל ציון של 3.8, וזאת בגלל ביצועי המעבד.
HP Pavilion DM1 מצויד במסך מבריק בגודל 11.6 אינטש וברזולוציה של 1366x768. מדובר אמנם במסך קטן יחסית, אך הוא מפצה על כך באמצעות איכות הצפייה הטובה שלו. חדותו גבוהה, והצבעים מובחנים ומלאי חיים. זווית הצפייה הצדית רחבה למדי, ומשמרת את איכות הצפייה הגבוהה גם בעת עבודה בזוג על המחשב. זווית פתיחת המסך גם היא רחבה מאוד ועומדת על 180 מעלות, מה שמאפשר צפייה ועבודה במגוון תנוחות.
החיסרון היחיד של איכות התצוגה, כמקובל בקרב המסכים המבריקים, הוא ההשתקפויות המופיעות על המסך, אם כי יחסית למסכים הנפוצים בשוק כמות ההשתקפויות קטנה למדי. בעת עבודה בחוץ המסך סובל מכמות די גדולה של השתקפויות, אך גם במצב זה מצאנו את העבודה על המחשב כאפשרית.
ה- HP Pavilion DM1 הוא מחשב קטן יחסית, מה שמאפשר ניידות גבוהה. עם זאת, הוא יותר גדול מהמקובל בגזרת הנטבוקים. גודל היקף המחשב הוא 29.2x21.5 ס"מ, עוביו עומד על 3.2 ס"מ, ומשקלו ההתחלתי הוא 1.6 ק"ג. כמו תמיד, המידות הנוחות באות על חשבון גודל המסך: 11.6 אינטש.
DM1 מצויד במקלדת נוחה יחסית, בעלת מקשים המופרדים זה מזה לחלוטין (Chiclet). המקשים שטוחים וחלקים, נעימים למגע, גדולים דיים ומגיבים היטב. מבחינת סידור המקשים, היינו שמחים לו המקשים Enter ו- Shift ימני היו מעט רחבים יותר, אבל ניתן בקלות להתרגל לגודלם הנוכחי. גודלם של מקשי החיצים קטן יחסית, וגודלם של שניים מהם הוא אף כחצי גודלו של מקש סטנדרטי. למרות זאת, בעת שימוש לא חשנו כי מדובר בחסרון משמעותי.
משטח העכבר גדול דיו, והוא מכוסה בליטות קטנות. ברגע שמתרגלים למרקם המחוספס שיוצרות הבליטות, ניתן ליהנות מהאחיזה הטובה שהן מאפשרות במשטח, ומרמת הדיוק הגבוהה. המשטח אינו כולל פסי גלילה, אך הוא תומך בטכנולוגיית מולטי- מגע. יחסית למשטחי עכבר אחרים הקיימים כיום בשוק, מצאננו את הגלילה באמצעות מולטי-מגע כנוחה ומדויקת מאוד. בפינה השמאלית העליונה של משטח העכבר ממוקמת גומה קטנה שלחיצה עליה מנטרלת את משטח העכבר או מחזירה אותו לפעילות. מתחת למשטח ממוקמים מקשי העכבר. מיקומם וגודלם טובים, אך הם מעט נוקשים.
לצידו של מקש הכיבוי ממוקם לחצן ייעודי המשמש לפתיחת הדפדפן, וכאשר הדפדפן פתוח, משמש המקש למעבר לדף הבית. כאשר המחשב כבוי, לחיצה על מקש זה מדליקה את המחשב באמצעות מערכת הפעלה חלופית: HP QuickWeb. למרות שמה, המערכת החלופית איטית למדי, טעינתה לוקחת זמן רב מהמקובל בקרב מערכות דומות, ובאופן כללי, נראה שהיא לא מוסיפה הרבה למה שמאפשרת מערכת ההפעלה הרגילה של Windows. בנוסף, למרות שהמערכת תומכת ביותר מ-20 שפות שונות, היא אינה תומכת בעברית.
לחיצה על מקשי ה-F השונים מאפשרת לשלוט על עוצמת הסאונד, קישוריות האלחוט, תצוגת המסך בעת חיבור לצג חיצוני ועוצמת בהירות המסך. לחיצה על מקש F1 פותחת את אשף העזרה והתמיכה של HP, המאפשר לאתר תקלות, לקבל מידע, להתקין עדכונים ועוד. שלושה ממקשי ה-F משמשים כמקשי מולטימדיה, ומתפקדים כמקשי Play/Pause, Rewind, Forward. לשם שימוש בפונקציות הסטנדרטיות של מקשי ה-F יש להקיש עליהם בצרוף עם מקש ה-FN.
הרמקולים ב- DM1 ממוקמים בקדמת המחשב (בצד הפונה לעבר המשתמש). עוצמת הסאונד שהם מפיקים מעט מפתיעה נוכח גודלו הקטן של המחשב. בחדר שקט נשמעים הצלילים בבירור מפתיע למרחק של כמה מטרים טובים, וניתן לשמוע אותם גם מחדר סמוך. נראה שבסביבה מעט יותר רועשת יצליחו הרמקולים להתגבר ללא קושי על רעשי רקע סטנדרטיים. למרות מיקומם המועד לפורענות, עוצמת השמע אינה נפגעת גם בעת עבודה על הברכיים. מבחינת איכות, מפיקים הרמקולים צלילים מובחנים ומלאים, אך את הסאונד מלווה גוון מתכתי המאפיין את הסאונד במרבית מהמחשבים הניידים. באופן כללי, יחסית לממדיו של המחשב הסאונד בהחלט מספק.
סט החיבורים ב- HP Pavilion DM1 מקיף למדי. מצידו הימני של המחשב ניתן למצוא שני חיבורי USB, חיבור VGA לצג חיצוני, חיבור LAN לרשת קווית, שתי יציאות למיקרופון ולאוזניות וקורא כרטיסים SD/MMC. בצדו השמאלי ממוקם חיבור USB נוסף וכן יציאת HDMI. מיקומם של רוב החיבורים נוח, אבל היינו מעדיפים להרחיק מעט את שתי יציאות ה-USB שבצדו הימני של המחשב זו מזו. התקני USB רחבים מהמקובל שיחוברו לאחת היציאות הללו עשויים לחסום גם את היציאה השנייה.
HP DM1 מצויד בתוכנה נחמדה המכונה Evernote. מדובר במעין מרחב אחסון על גבי ענן, שלהצהרת החברה מאפשר נגישות נוחה מאוד מסמארטפונים, ומאפשר לנהל מעין יומן משימות אינטראקטיבי. הגישה לתוכנה היא דרך פקד בשורת המשימות המאפשר גישה מהירה גם ל-Skype וליישומי מצלמת הרשת. ניתן בקלות לערוך מחדש את רשימת התוכנות המופעלות באמצעות פקד זה (הפקד מאפשר להפעיל באמצעותו עד 8 תוכנות). פקד דומה נוסף מאפשר גישה מהירה ליישומי Windows Live, וגם בו ניתן לערוך מחדש את רשימת התוכנות.
HP Pavilion DM1 מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת 6 תאים. לפי הצהרות החברה, יכולה הסוללה להחזיק מעמד במשך 10 שעות. בבדיקה שערכנו החזיקה הסוללה מעמד במשך כשלוש שעות ושלושת-רבעי השעה של עבודה רצופה שכללה עבודה על שתי תוכנות משרדיות וגלישה באינטרנט אלחוטי. מדובר בנתונים לא רעים, אם כי בגזרת הנטבוקים ניתן למצוא מחשבים שמגיעים לנתוני סוללה טובים יותר (כמובן שהדבר בא על חשבון גודל המסך, ולעיתים גם הביצועים).
איכות הבנייה והחומרים ב-DM1 עושים רושם טוב. מעטפת המחשב עשויה פלסטיק, אך הוא נראה איכותי ויציב למדי. מסגרתה של המעטפת מצופה בפס אלומיניום. החיבורים השונים נראים חזקים, ולא הבחנו באזורים הנוטים להתקפל בתגובה ללחיצות חלשות. צירי המסך גם הם נראים חזקים למדי ועמידים בפני טלטלות קלות.
במחשב שקיבלנו לבדיקה חשנו שקיימת בעיה מסוימת עם חיבורי הסוללה. כאשר הכנסנו את הסוללה לתושבתה, היה קשה לקבוע האם היא נעולה במקומה או לא (לא נשמע ה"קליק" המבשר על נעילתה). כתוצאה מכך לעיתים הסוללה לא הייתה מקובעת במקומה, ובמקרה מסוים אף התנתקה מגוף המחשב כאשר הרמנו אותו. המלצתנו היא לבדוק היטב את הסוללה ואת תושבתה לפני רכישת מחשב זה (לצורך מתן ציון בסעיף הנוכחי בחרנו להתעלם מתופעה זו, ולנקד את ציונו של המחשב כאילו מדובר בתקלה נקודתית).
מבחינת אבטחה, אין כאן בשורות מיוחדות: המחשב מצויד בחריר נעילה להגנה מפני גניבות ובתוכנות הסטנדרטיות שמספקת Windows.