סקירת wisebuy - Lenovo G770 : במידות גדולות
- מסך ענק ואיכותי
- ביצועים טובים
- עוצמת שמע גבוהה
- 4 כניסות USB
- התחממות מינורית בלבד
- מקשי העכבר נוקשים ורועשים
- חלק ממקשי המקלדת צפופים
- איכות הרמקולים בינונית (במיוחד במוזיקה)
Lenovo G770 הוא תחליף שולחני אמיתי, במידות גדולות, והוא מציע חבילת תכונות ראויה בתמחור נוח. אל המקלדת תאלצו להתרגל בשל המקשים הצפופים שלא תמיד ממוקמים בחכמה, אך מנגד הביצועים טובים, המסך גדול ואיכותי ואפילו חיי הסוללה טובים מהצפוי. אם חיפשתם מחשב גדול, פשוט ולא יקר – אבל ללא פשרות גדולות – כנראה שמצאתם.
סדרת G של לנובו נועדה לספק פתרונות מחשוב ניידים בסיסיים לתקציב נמוך. הדגם G770 מעט יוצא דופן בין דגמי הסדרה, משום שהוא כולל מסך עצום בגודל 17.3 אינטש – מתוך ניסיון להפוך למחשב העיקרי בבית, מבלי לחרוג ממגבלת התקציב.
המפרט שבדקנו כלל מעבד Intel Core i5-2520M במהירות של 2.5GHz, זיכרון DDR3 בנפח 3GB, כונן קשיח בנפח 500GB, מאיץ גרפי AMD Radeon HD 6650M בנוסף למאיץ המשולב Mobile Intel HD, צורב DVD ועוד.
מערכת ההפעלה שהותקנה במחשב שבדקנו היתה Windows 7 בגרסת 32bit.
התצורה שנבדקה לא התקשתה לספק ביצועים מעולים, שיתאימו למגוון שימושים ביתיים. דפדפן מרובה טאבים, סרט Full HD, סרטון DivX ולשונית ב-YouTube שהריצה סרטון HD 720p, לצד נגן מוזיקה ומצגת תמונות, פעלו כולם בהרמוניה ומבלי לגרום להאטה בביצועים. הרצת פילטרים כבדים על תמונות בפוטושופ התבצעו במהירות טובה למדי.
המחשב מתהדר במערכת שיודעת לנתב את משאבי המאיץ הגרפי לפי הצורך, על מנת לחסוך בחשמל. זה טוב ויפה, אבל בפועל המחשב הציק לנו עם הודעות בכל פעם שפתחנו תוכנה חדשה וביקש שנקבע לו באיזה פרופיל ישתמש המאיץ הגרפי עבור תוכנה זו (ביצועים גבוהים או חסכוני), למרות שהגדרנו לו מראש שיטפל בכך בעצמו.
מדד חוויית המשתמש של Windows העניק למחשב את הציון 5.5, בעוד תוכנת הבנצ'מרק PCMark05 העניקה לו 6818 נקודות – ציון יפה עבור מחשב מסוגו.
כבר בתחילת השימוש התחלנו לשמוע את המאווררים שמשמאל המחשב – הם משמיעים אוושה קבועה שניתן לשמוע היטב. המחשב התחמם קלות בלבד בחלקו התחתון, אך לא ברמה מטרידה. כך או כך, קשה להאמין שתרצו להניח מחשב כה גדול על הברכיים.
Lenovo IdeaPad G770 מתפאר במסך מצוין בגודל 17.3 אינטש וברזולוציה של 1600X900. תצוגת המסך מתגלה כחדה מאוד ממרחק צפייה סטנדרטי, צבעיו חיים יחסית למקובל ובהירותו מספקת. גימור המסך מבריק מה שגורם להשתקפויות, אם כי ברמה נסבלת; בכל מקרה רצוי שלא לעבוד עליו בחדר עם תריסים פתוחים ממולו.
זוויות צפייה טובות יחסית, ועל אף דהייה מסוימת המסך נותר צבעוני ונאה גם בצפייה מהצד. זווית ציר המסך לא רחבה במיוחד, אך כל עוד המחשב מונח על השולחן לא הוטרדנו מכך כלל.
המחשב מתפאר במסך מצוין בגודל 17.3 אינטש וברזולוציה של 1600X900. תצוגת המסך מתגלה כחדה מאוד ממרחק צפייה סטנדרטי, צבעיו חיים יחסית למקובל ובהירותו מספקת
כצפוי מחשב תקציבי, G770 IdeaPad לא בדיוק מתהדר בעיצוב יוקרתי. הוא הגיע אלינו בצבע חום-סגלגל עמוק ובגימור של מתכת מוברשת בחלקו הפנימי והחיצוני גם יחד. בעוד מבחוץ הוא נראה פשוט וסולידי, מבפנים יש משטחים גדולים וריקים סביב המקלדת שגורמים לתחושה זולה במקצת. מבחינת ממדים, מדובר במחשב גדול (41.6X27.7, בעובי מרבי של 4.49 ס"מ) וגם כבד למדי – 3 קילוגרם משקלו עם סוללת 6 תאים סטנדרטית. מקומו ללא ספק בבית ולא בשום מקום אחר.
G770 לא בדיוק מתהדר בעיצוב יוקרתי. הוא מגיע בצבע חום-ארגמני עמוק ובגימור של מתכת מוברשת בחלקו הפנימי והחיצוני גם יחד. מדובר במחשב גדול וכבד למדי – 3 קילוגרם משקלו; מקומו בבית ולא בשום מקום אחר
המקלדת דומה לזו שפגשנו במרבית דגמי סדרת IdeaPad של לנובו, עם מקשים נפרדים בתצורת Chiclet, שצורתם עגלגלה מעט בחלק התחתון שלהם ובעלי קיעור קל שהופך אותם לנוחים מאוד לאצבעות. המקשים מגיבים נפלא ובשקט יחסי, ובסך הכל יש למקלדת פוטנציאל טוב מאוד – מה עוד שהיא כוללת פד מקשי ספרות מימין. עם זאת, על הנוחות הכללית שלה מעיב תכנון צפוף מדי, שגורם שוב ושוב ללחיצות לא נכונות ולתסכול רב. למשל: מקש ה-BackSpace קצר מדי וצמוד למקש ה-NumLock, ומצאנו את עצמנו לוחצים לא פעם על המקש הלא נכון. כך הדבר גם עם לחצני החצים, שפולשים לתוך טריטוריית פד הספרות, וכך עם מקש ה-Enter שלטעמנו קטן מדי. נראה שכדי לתפעל היטב את המקלדת יש לעבור תקופה לא קצרה של התרגלות.
מעל המקלדת יש את לחצן ההפעלה, ולצדו מקש זעיר נוסף המוביל לפתיחת OneKey Recovery של לנובו, תוכנת גיבוי ושחזור. לטעמנו אפשר היה למצוא תפקיד שכיח יותר למקש זה.
משטח העכבר גדול, מופרד כראוי מסביבתו הן בהבדלי גובה והן במסגרת כסופה התוחמת אותו, והוא בעל טקסטורה מנוקדת ומחוספסת קלות שאינה גורעת מנוחותו. זה לא המשטח הרגיש ביותר שפגשנו אך הוא בסך הכל נוח לתפעול, תומך במולטי-מגע באופן מלא וכולל גם פס גלילה צדי מסומן. לעומתו, המקשים שתחתיו פחות טובים – הם גדולים אמנם אך נוקשים ומגיבים בקליק רם ומרגיז לכל לחיצה.
מקשי המקלדת מגיבים נפלא ובשקט, אך על כך מעיב תכנון צפוף מדי, שגורם ללחיצות לא נכונות ולתסכול רב. משטח העכבר גדול, מופרד כראוי מסביבתו ובעל טקסטורה מחוספסת קלות ותמיכה במולטי-מגע
זוג הרמקולים ממוקמים בתחתית המחשב, באלכסון קל שמונע מהם מלהיחסם ומסייע להם להשתמש בשולחן כתיבת תהודה. הם מפיקים צליל חזק להפתיע, אם כי האיכות לא מאוד מרשימה בהאזנה למוזיקה. כשצפינו בסרט, ידענו להעריך את העוצמה הגבוהה והסאונד היה טוב מספיק.
סט החיבורים במחשב סטנדרטי לחלוטין, ואנחנו דווקא קיווינו לסט חיבורים מורחב במחשב גדול שכזה. מימין נמצא הכונן האופטי, שקע הטעינה, חיבור USB אחד המרוחק מהמשתמש וכן חיבורי אוזניות ומיקרופון. מקדימה יש קורא כרטיסי SD, שורת נוריות בקרה לבנבנות ומתג קטן להפעלה או כיבוי קישוריות האלחוט. משמאל מצאנו יציאת VGA, חיבור LAN, יציאת HDMI, שני חיבורי USB 2.0 וחיבור USB 3.0 משולב eSATA. בסך הכל יש 4 כניסות USB במחשב, וזה יפה.
לנובו G770 מסופק עם סוללת 6 תאים שלהצהרת החברה אמורה לספק עד 5.5 שעות עבודה.
בשימוש משולב שלנו, שכלל בעיקר הקלדה וגלישה באינטרנט אלחוטי אך גם צפייה בסרטונים והאזנה למוזיקה מפעם לפעם, ובבהירות מסך של 90%, הגענו לשעתיים ו-40 דקות של שימוש – זמן טוב בהחלט ביחס לגודל המסך. בחיבור אינטרנט קווי ובבהירות מסך חסכונית יותר סביר להניח שתקבלו כמעט שעה נוספת של שימוש. כך או כך, כדאי לזכור שבחלק גדול מהזמן המחשב יהיה ממילא מחובר לחשמל בעמדתו על השולחן.
יש לציין שהמטען המצורף גדול וכבד בפני עצמו (הגיוני, בהתחשב בחומרה שעליו לספק לה כוח), והוא מקטין עוד יותר את האפשרות להתנייד עם המחשב הזה.
למרות שמדובר במחשב מסדרה בסיסית וזולה, איכות ההרכבה שלו ראויה לציון. המעטפות עשויות מתכת קשיחה, כאשר בחלק הפנימי היא לא מתכופפת כלל בלחיצה, ובמכסה המסך היא נכנעת רק ללחיצות חזקות. החלקים השונים מורכבים היטב זה לזה והמקלדת בנויה מצוין. צירי המסך סבירים – הם אמנם דורשים מאמץ מסוים כדי לשנות את זווית המסך, אך לא מונעים ממנו מלהתנדנד קלות בנגיעות אקראיות. בסך הכל הרגשנו שזהו מחשב שיעמוד בשימוש מסיבי של כל בני הבית ללא בעיה. אגב, משטחי המתכת השונים סופחים טביעות אצבע ומחייבים ניקוי מפעם לפעם, בעוד המקלדת נותרת נקייה לגמרי בזכות גימור המט שלה.
מבחינת אבטחה, שלא ציפינו למצוא כלל במחשב ביתי מסוג זה, מצאנו חריר למנעול קנסינגטון וכן תוכנה המאפשרת פתיחה של נעילת מערכת ההפעלה תוך שימוש בזיהוי פנים עם מצלמת הרשת. תכונה זו עובדת, אך מחייבת זווית מדויקת וקרבה לא טבעית למצלמה – לא נוח במיוחד.
למרות שמדובר במחשב מסדרה בסיסית וזולה, איכות ההרכבה שלו ראויה לציון. המעטפות עשויות מתכת קשיחה, כאשר בחלק הפנימי היא לא מתכופפת כלל בלחיצה, ובמכסה המסך היא נכנעת רק ללחיצות חזקות