Samsung NP300V3A : קצת כבד אך מוצלח

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Samsung NP300V3A : קצת כבד אך מוצלח

הטוב
  • חיי סוללה טובים
  • ביצועים טובים למדי
  • סט חיבורים רחב
  • עיצוב מושך
הרע
  • מעט כבד
  • איכות המסך בינונית
  • צירי המסך נוקשים מדי
בשורה התחתונה

Samsung NP300V3A הוא מחשב אלגנטי למראה ובעל ביצועים טובים מאוד. לטעמנו, חולשתו העיקרית היא במשקלו: 2.1 ק"ג מרגישים קצת יותר מדי עבור מחשב בעל מסך כזה, ובקטגורית המשקל הזו ניתן למצוא גם מחשבים גדולים יותר, למי שזקוק לכך.

המחשב יתאים למשתמשים שזקוקים לניידות לאורך זמן. למשל, סטודנטים שמוכנים לשאת את המשקל הזה תמורת הביצועים הטובים וזמן השימוש הארוך שהוא מספק.

הקדמה

NP300V3A הוא מחשב נייד נמנה על סדרת 3 החדשה של סמסונג, בקטגוריית מחשבי 13.3 אינטש.

מפרט המחשב שבדקנו כלל מעבד Intel Core i3-2310M מסדרת הדור השני של מעבדי אינטל הקרויה sandy bridge, עם מהירות שעון של 2.01GHz, זיכרון DDR3 בנפח 4GB, מאיץ גרפי משולב  ,Intel HDכונן קשיח בנפח 500GB וקישוריות WI-FI ומיקרופון מובנים.

המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Professional בגרסת 64 ביט.

64 ביט
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים (35%)

9

הדגם הזה של סמסונג נועד לשימוש הדורש ניידות גבוהה ויתאים מאוד לסטודנטים, למשל. מרגע ההדלקה אמנם צריך לחכות כ-2 דקות עד שהוא מוכן לפעולה, אך מרגע זה לא פשוט לעצור אותו. ממצב שינה המחשב מזנק תוך כ-4 שניות למוכנות מלאה לעבודה.

בכל הקשור להפעלת תוכנות משרדיות כמו אופיס, או גלישה אינטנסיבית באינטרנט – המחשב עמד בכל היעדים ללא שום קושי. אמנם מדובר בדגם בעל המעבד החלש יותר Core i3, אך זהו מקרה קלאסי של זנב לאריות, שכן המעבד הוא חלק מסדרת sandy bridge החדשה, שמוכיחה ביצועים מצוינים.

גלישה באינטרנט מרובה טאבים ועריכת מסמכים לא השאירו על המחשב שום רושם והוא עבד בצורה חלקה ונוחה. גם בעומסים של 10 טאבים של דפדפן כרום, עוד 5 טאבים של אקספלורר, הרכבת תמונות פנורמיות בפוטושופ וניגון סרט 720p דרך הרשת ממחשב אחר המחשב עמד בצורה מאוד מכובדת. כל הפעולות האלו לא מלאו את הזיכרון של המחשב במלואו אלא 3 מתוך ה-4GB הקיימים, אך דרשו לא מעט מהמעבד שפעל בממוצע ב80% ברגעים האלו.

בזמן הפעולות האלו הסרט רץ בצורה די חלקה וללא תקיעות ב-VLC ופוטושופ ביצע את הפעולות במהירות טובה למדי. ניתן היה לעבור בין התוכנות והחלונות בקלות וללא תקיעות. וגם הגלישה באינטרנט היתה חלקה ונוחה, בשני הדפדפנים. בעת ניגון שני סרטים של 720p המחשב התקשה מעט יותר וזה בא לידי ביטוי בתקיעות קלות בעת הניגון. גם ניסיון שיטוט אקראי בתיקיות המחשב הפך לקשה תחת המאמץ הזה ולקח לתיקיות זמן ממושך יחסית להיפתח. למרות זאת המעבר בין חלונות פתוחים עדיין התבצע בקלות יחסית.

כל הפעולות האלו אמנם אילצו את המעבד להתמודד עם לא מעט, אך הדבר לא נשמע. המאוורר פועל היטב ובשקט מופתי.  המחשב אמנם מתחמם – בעיקר בצידו השמאלי, אך בצורה מתונה מאוד שמורגשת בתחתית המחשב ועוד פחות בפינה השמאלית, היכן שמונחת היד.

המאיץ הגרפי של המחשב הזה הוא בסיסי ביותר, Intel HD graphic, אמנם בעל יציאת HDMI ויכולות HD טובות – אך הוא לא מיועד בבסיסו למשחקים כבדים במיוחד או תמיכה ב-3D.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

8.5

סמסונג NP300V3A מצויד במסך LED בגודל 13.3 אינטש וברזולוציה של 1336X768. נתונים נאים שמפיקים תוצאה לא רעה, אך גם לא מדהימה. עוצמת התאורה במסך די טובה ומאפשרת עבודה שוטפת וקריאת טקסט מבלי לעייף את העיניים יתר על המידה, יחד עם זאת – היה מקום להגביר את עצמת התאורה עוד קצת.

גימור המסך הוא מט, מה שתורם לדחיית השתקפויות תחת תאורה ישירה אך גם פוגם מעט באיכות הצפייה והופך את הצבעים למעט דהויים וחסרי עומק.

זווית הפתיחה של המסך מוגבלת למדי, ולא ניתן להשכיבו ביותר מ-45 מעלות. זוויות הצפייה בו מוגבלות עוד יותר, רק במבט ניצב למסך לחלוטין רואים היטב את כל הגוונים. מהצדדים זוויות הצפייה טובות הרבה יותר אך עדיין לא מצויינות. החל מכ-60 מעלות מצדי המסך הפינה הרחוקה מתכהה משמעותית ואובדים הרבה פרטים.

עוצמת התאורה מאפשרת עבודה שוטפת וקריאת טקסט מבלי לעייף את העיניים, אך היה מקום להגביר את עצמת התאורה עוד קצת. גימור המט תורם לדחיית השתקפויות אך גם הופך את הצבעים למעט דהויים וחסרי עומק

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

Samsung NP300V3A הוא מחשב נייד נאה למראה ומשדר יוקרה, בזכות גימור המתכת המוברשת שעליו. עוביו עומד על 3.17 ס"מ והוא אינו קל במיוחד, 2.1 ק"ג מרוכזים היטב במידותיו הקטנות. מדובר במשקל המאפיין לרוב מחשבים מעט גדולים יותר ומהווה נקודה למחשבה עבור מי שמעוניין במחשב בעיקר עבור הניידות שלו.

זהו מחשב נייד נאה למראה ומשדר יוקרה, בזכות גימור המתכת המוברשת שעליו. עוביו עומד על 3.17 ס"מ והוא אינו קל במיוחד, 2.1 ק"ג מרוכזים היטב במידותיו הקטנות. מדובר במשקל המאפיין לרוב מחשבים מעט גדולים יותר

נוחות המקלדת טובה אם כי לא מצוינת. המקשים שלה מופרדים היטב ואפשר להקליד עליה למשך פרקי זמן ארוכים, בהנחה שאתם מקלידים באגרסיביות יחסית. זאת כיוון שמקשי המקלדת סובלים מקשיחות יתר מסוימת. מקשי המקלדת פונים כלפי מעלה ומעוגלים בפינותיהם.

תחת המקלדת, אך לא במרכז המחשב אלא מעט שמאלה משם, נמצא משטח העכבר. המשטח גדול ונוח, מרקמו חלק ונעים ותגובתו מצוינת. הוא בעל תמיכה במחוות רב מגע פשוטות יחסית. למשל, משיכת 2 אצבעות על המשטח גוללת את העמוד, משיכת שלוש אצבעות מחליפה בין עמודים וכדומה. ניתן לכייל את רגישות המשטח לכל מחווה. חיסרון מסוים של המשטח הוא היעדר עומק. המשטח נמוך בכמ"מ יחיד מסביבתו, מה שמקשה על השימוש במשטח מבלי להסתכל, פשוט כי לא תמיד מרגישים אם לוחצים על המשטח של העכבר או לידו. צמד הכפתורים שתחתיו דווקא פחות מוצלחים. הם רכים יתר על המידה ולא תמיד ברור האם הם אכן נלחצו או לא. יתר על כן, הם בצבע כסוף חלק שאוסף טביעות אצבעות בקלות יתרה.


 


ל- NP300V3 כפתור יחיד מחוץ למקלדת, והוא כפתור ההדלקה והכיבוי. הוא ממוקם בפינה הימנית העליונה ומוקף טבעת דקה מוארת בכחול.

מקשי המקלדת מופרדים היטב ואפשר להקליד עליה למשך פרקי זמן ארוכים, אך המקשים סובלים מקשיחות יתר מסוימת. משטח העכבר גדול ונוח, מרקמו חלק ונעים ותגובתו מצוינת

לצד כפתור ההפעלה נמצאים הרמקולים של המחשב. הם מפתיעים לטובה בעוצמתם ונשמעים היטב גם מהחדר הסמוך. איכות הצליל טובה גם כן, אך לא מצוינת. הצליל מעט מתכתי ונטול עומק, אך היות ולא מדובר במחשב מולטימדיה, ניתן לסלוח לו על כך.

השילוב של מקש ה-FN ואחד ממקשי ה-F מאפשר שליטה באלמנטים נוספים, כמו הפעלת הרשת האלחוטית, חיבור לתצוגה חיצונית, בהירות המסך, לוח הבקרה של סמסונג, עוצמת הקול, נטרול משטח העכבר ואף שליטה במצבי המאוורר של המעבד, בין שקט לרגיל. תגובתן של פונקציות אלו איטית למדי ולוקח למחשב שניות ארוכות  בין זמן הלחיצה לזמן הפתיחה שלהן.

בראש המסך נמצאת מצלמת רשת ברזולוציה של 1.3 מגה פיקסל. היא מפיקה תמונות סבירות ומטה, אך שמישה למדי לשיחות וידיאו.

המחשב מציע סט חיבורים די סטנדרטי. משמאל יש כניסות לאזניות, מיקרופון, USB,HDMI , VGA, כבל רשת וחיבור חשמל. מימין נמצאים צמד כניסות USB וצורב DVD. מיקומם של החיבורים נוח ונגיש למדי משני הצדדים. בחזית, פרט ל-4 נוריות חיווי, ישנו גם חריץ לכרטיסי זיכרון מסוג MMC ו-SD  לסוגיו. השימוש בחריץ הזיכרון נוח, הקצה של הכרטיס בולט החוצה כדי למשוך אותו בתום השימוש, אך לא בולט מדי בצורה שתפריע לעבודה סדירה.

המחשב מתהדר ביכולות התעוררות מהירה שנמצאת בסדרת הניידים החדשה של סמסונג, לפי המחשב חוזר ממצב שינה תוך 3 שניות. במספר מדידות שערכנו קיבלנו ממוצע של כ-4 שניות, אך גם זה זמן מרשים מאוד והופך את העבודה לנוחה  למדי.

המחשב מציע סט חיבורים די סטנדרטי. משמאל יש כניסות לאזניות, מיקרופון, USB ,HDMI ,VGA , כבל רשת וחיבור חשמל

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

9.5

NP300V3A מכיל טכנולוגיה של סמסונג שנועדה לשמור על הסוללה לאורך שנים, להאט משמעותית את הבלאי שלה וכנראה גם להאריך את זמן השימוש בה.

הסוללה היא מסוג ליתיום-יון, בעלת 6 תאים וקיבולת של 4400 mAh. היא הספיקה לנו לשימוש ממוצע של קצת יותר מארבע שעות, וזהו נתון זמן טוב מאוד. לא רק זאת, הגענו לנתון הזה ללא שימוש במצבי חיסכון אנרגיה כאלה או אחרים. בהירות המסך היתה גבוהה, וללא הגבלות כלשהן שישפיעו על הנתון הזה.

עמידות ואבטחה (10%)

8

Samsung NP300V3A מעניק תחושה של מחשב איתן למדי. איכות החומרים וההרכבה טובה ולא מורגשים אזורים רופפים או חלשים. גימור המתכת החיצוני והפלסטיקה החלקה והנעימים למגע בשילוב המשקל הכבד של המחשב נותן תחושה משוריינת ויוקרתית – גם אם לא בהכרח זה המצב.

צירי המסך קשיחים מאוד. מחד זה שומר על המסך במקום גם בטלטלות, מאידך זה מעט מקשה על פתיחת המחשב.

הדגם הזה אינו מציע אפשרויות אבטחה מעבר לבסיסיות המגיעות עם חלונות. אין קורא טביעת אצבע, וגם לא שום תוכנה יעודית שמצורפת למחשב. הדבר היחידי שניתן לזקוף לזכותו הוא מקום למנעול ייעודי מסוג Kensington.

איכות החומרים וההרכבה טובה. גימור המתכת החיצוני והפלסטיקה החלקה והנעימים למגע בשילוב המשקל הכבד של המחשב נותן תחושה משוריינת ויוקרתית – גם אם לא בהכרח זה המצב

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.