סקירת wisebuy - Sony Xperia S : תותח כבד
- מסך מעולה למולטימדיה, גם באור שמש
- צפיפות הפיקסלים במסך מהגבוהות בשוק
- ביצועים מהירים מאוד
- מצלמת 12 מגה פיקסל איכותית
- איכות סאונד מעולה בשיחות ומוזיקה
- חווית גלישה מצוינת
- ספיקר חלש בשיחה
- מעט עבה וכבד מהמתחרים
- מקשי מגע לא נוחים
- אי יכולת להרחבת זיכרון
- אנדרואיד 2.3 (בינתיים – צפוי להשתדרג ל-4(
סוני הלכה על המראה הסולידי בעיצוב של מכשיר-הדגל החדש שלה, אך מתחת לחזות הפלסטיק השלווה ולעיצוב הפשטני מסתתר סמארטפון עוצמתי, זריז ובעל יכולות מולטימדיה מרשימות שישמח כל משתמש מתקדם. המסך שלו חד אף יותר מזה של ה-iPhone, והמצלמה היא מהמרשימות שייצא לכם לפגוש. אנחנו נשמח להניח את ידינו עליו שוב כשישודרג לגרסה 4.0 של אנדרואיד, וההרגשה שלנו שהחוויה תהיה אף טובה יותר.
Xperia S, הסמארטפון הראשון מבית Sony Mobile לאחר ההתנתקות המפורסמת מהשותפה הוותיקה Ericsson, הוצג לראשונה בתערוכת MWC בברצלונה, לצד 2 דגמים נוספים, כאשר ה-S נועד להיות ספינת הדגל בסדרה החדשה.
סוני אקספריה S מציג שלל טכנולוגיות מתקדמות, הכוללות מסך בגודל 4.3 אינטש ברזולוציה של 720x1280 פיקסלים ובצפיפות פיקסלים של 342 פיקסלים לאינטש – יותר חד ממסך האייפון המהולל; פלטפורמת Qualcomm MSM8260 Snapdragon הכוללת מעבד כפול ליבה במהירות של 1.5GHz ומאיץ גרפי Adreno 220, זיכרון RAM בנפח 1GB, מצלמת 12 מגה פיקסל עם זיהוי פנים וחיוך וייצוב תמונה, NFC, זיכרון אחסון פנימי של 32GB (ללא אפשרות להכנסת כרטיס זיכרון), תמיכה ב-DLNA לחיבור למסכים התומכים בכך וכמובן כל התכונות הרגילות הקיימות בסמארטפונים בני ימינו. המכשיר משתמש בכרטיס Micro-SIM.
נכון לכתיבת שורות אלה, המכשיר נמכר עם אנדרואיד בגרסת 2.3 המיושנת, אך הוא צפוי לקבל עדכון לגרסת Ice Cream Sandwich לקראת סוף הרבעון השני של 2012 – בסביבות יוני.
כמו כל מכשיר מודרני, איכות השמיעה בעת השיחה מצוינת, כאשר הצליל של קול הצד השני צלול כבדולח. גם אנחנו נשמענו היטב לפי עדות המשוחחים עימנו. לעומת זאת, בעת השיחה ברמקול גילינו שהוא מספק צליל בינוני ברמתו ובאיכותו.
כשהאזנו עם הרמקול הבודד למוזיקה, מצאנו שהוא משרת אותנו היטב עם צליל חזק מאד וברור. האוזניות המסופקות עם המכשיר סיפקו איכות סאונד מצוינת, ומתאמי הסיליקון אטמו היטב את רעשי הסביבה. ניתן כמובן לחבר אוזניות סטנדרטיות אחרות למכשיר, עם חיבור 3.5 מ"מ סטנדרטי. החיבור לדיבורית Bluetooth היה מהיר והתבצע בקלות, וגם כאן איכות השמיעה ועוצמתה היו טובים מאוד. עם זאת, אכזבה מסוימת נרשמה כשגילינו שמדובר בקישורית Bluetooth 2.1 בלבד – אצל חלק מהמתחרים יש כבר את תקן 4 החדש שחוסך בסוללה ומרחיב משמעותית את טווח הקליטה.
זה עניין של טעם, כמובן, אבל Sony Xperia S הוא לא בדיוק המכשיר היפה ביותר שראינו לאחרונה. בוודאי לא מבחינת העובי, שעומד על 10.6 מ"מ (בעוד מרבית המתחרים כבר מגרדים את ה-9 מ"מ מלמטה), וגם לא מבחינת העיצוב המלבני עם הגב המעוגל והלא מרגש. יש שימצאו כחינני את הפס השקוף שמאפיין את המכשירים החדשים מבית סוני, הנמצא בחלק התחתון ובו מוטבעים סימני הלחצנים (אנחנו לא התלהבנו). עם זאת, הגב המעוגל והפלסטיק האיכותי שמגיע בגימור מט ואינו חלקלק מדי, עושים את המכשיר נוח לאחיזה.
שאר ממדי המכשיר אינם חורגים ממה שהורגלנו במכשירים עם מסך בגודל כזה (4.3 אינטש), והמשקל – 144 גרם – סביר לקטגוריה. המכשיר שבדקנו הגיע בלבן, אך בישראל הוא צפוי להימכר בצבע שחור.
בראש המכשיר נמצאים שקע האוזניות, ומשמאלו לחצן ההפעלה וכיבוי. הלחצן הזה לא ממוקם נכון לדעתנו; הגישה אליו לא נוחה הן אם אתם אוחזים במכשיר ביד ימין והן אם תאחזו בו בשמאל.
המסך, מסוג LCD עם תאורת LED אחורית, הוא ללא ספק החלק החזק של המכשיר, עם רזולוציה גבוהה של 720X1280 ובעיקר צפיפות פיקסלים פנטסטית, שבולטת גם לעומת המתחרים בקטגוריה של מכשירי-העל. המסך מספק את הסחורה ולמעלה מכך, ומספק הנאה מרובה בצפייה בסרטים, תמונות ברזולוציה גבוהה וגלישה באינטרנט. מצאנו את המסך מתפקד היטב גם באור שמש ישיר, ורמת החזר האור ממנו הייתה סבירה. גם מבחינת איכות המגע של המסך אין תלונות: מגע קליל והמסך מגיב מידית, ובכלל, הצירוף של המסך הגדול והמעבד המהיר מעניק חווית שימוש מצוינת במכשיר, הן בעת הפעלת יישומים והן בעת הדפדוף בתפריט. אבל, אבל ועוד פעם אבל – כאשר מנסים להשתמש במקשי המגע הנמצאים מעל הפס השקוף, נתקלים בבעיה. יש צורך בלחיצה מדויקת באמצע הדרך בין הפס השקוף לבין תחתית המסך כדי להפעיל את המקש הרלבנטי – תפריט, בית או חזרה, ופעמים רבות לחצנו בתסכול באזור בלי לפגוע במקום המדויק. מיקום מוגדר ותחום יותר היה מסייע לנו רבות בהורדת רמת התסכול. אגב, בדגם הביניים האחר בסדרה, Xperia P (שטרם הושק בארץ), הלחצנים נמצאים ישירות על הפס השקוף, והלחיצה שם הרבה יותר הגיונית ונוחה.
בנוסף למקשי המגע שהזכרנו, אנו מוצאים בצדו הימני של המכשיר את מקש ההפעלה של המצלמה, מקש העוצמה המשמש גם לזום במצלמה וכן את יציאת ה- Micro-HDMI המחופה במכסה גומי. המקשים נוחים לתפעול, בולטים במידה ומרגישים איכותיים. בצדו השמאלי של המכשיר נמצא שקע ה- Micro-USB המשמש לטעינה וסנכרון, וגם הוא מוגן במכסה גומי. המכסים הללו קשים מאד לפתיחה למי שאין לו ציפורניים ארוכות, אך מצד שני מגנים היטב על החריצים מפני לכלוך.
הממשק דומה עד זהה לזה שפגשנו כבר במכשירי סוני-אריקסון מסדרת אקספריה הקודמת, כמו ה-Arc וה-Play. מדובר בממשק נעים לעין ונוח, מעוברת עד הפסיק האחרון ומיושר לימין בכל מקום, והוא כולל את הווידג'טים המוכרים TimeScape, פייסבוק ואחרים. כזכור מדובר בגרסת Gingerbread הוותיקה של אנדרואיד, והמכשיר אמור להתעדכן לגרסת ICS די בקרוב. בסרטון הזה שצילמנו תוכלו לראות איך נראה ומתפקד ממשק המכשיר.
ערכת המכשיר כוללת כבל סנכרון למחשב, כבל Micro-HDMI, מטען ואוזניות סטריאופונית עם לחצן לקבלת שיחות.
כראוי למכשיר הראשון של סוני, צויד ה- Xperia S במצלמה ברזולוציה של 12 מגה פיקסל – הרזולוציה הגבוהה ביותר כיום בטלפון סלולרי שהגיע למערב – והציפייה הייתה גבוהה בהתאם.
למרבה השמחה, המצלמה מספקת תמונות סטילס באיכות טובה מאוד, עם רמת פירוט גבוהה, צבעים מאוזנים היטב וטבעיים. המצלמה מהירה מאוד להתמקד, דבר המאפשר מהירות צילום ואפשרות לתפיסת רגעים ותמונות מהירות, אם כי כלב הטרייר שלנו, זיגי, הצליח להתחמק מהניסיונות לצלם אותו תוך כדי קפיצה. המצלמה מהירה מאוד גם בהפעלה ראשונית, כאשר ניתן בלחיצה אחת על מקש המצלמה הייעודי (יתרון חשוב) וגם מתוך מצב בו המכשיר נעול להפעיל את המצלמה ולצלם תמונה מידית; גם המעבר בין תמונה לתמונה המתבצע כמעט מידית. יש להודות שהתמונות המתקבלות בלחיצה מתוך מצב-המתנה אינן איכותיות במיוחד, בעיקר בגלל שהתמונה נלכדת עוד לפני שהספקתם להתמקד, אך ניתן לצלם מיד אחר כך תמונה נוספת טובה יותר.
תפריט המצלמה ברור ופשוט, עם אפשרויות בחירה ראשוניות על המסך. בלחיצה על מקש התפריט נקבל אפשרויות מתקדמות הכוללות, בין השאר, שליטה בסצנות, זיהוי חיוך, ייצוב תמונה ועוד. הימצאותו של מקש ייעודי להפעלת המצלמה ולביצוע פוקוס מקל מאוד על תפעול המצלמה. תכונה נאה שמצאנו היא היכולת לצלם תמונות פנורמה תלת-ממדיות, אותן ניתן להציג על גבי מכשירים תומכים (פגשנו פיצ'ר זה גם בדגמי עבר של Sony Ericsson). יש גם מצב פנורמה מיוחד הנקרא Sweep Multi Angle שיוצר תמונות פנורמה שמשתנות קלות עם שינוי זווית הצפייה בהן – אפקט מעניין ומיוחד שגרם לרוב המשתמשים בו לפזילה קלה.
מבחינת צילום וידיאו, האיכות כאן היא הטובה ביותר שאפשר לבקש, עם צילום וידיאו ברזולוציית Full HD בקצב של 30 פריימים בשנייה. צילום הוידיאו מאפשר שינוי של התמקדות תוך כדי הצילום, אך לעיתים יש השהייה של הפוקוס במעבר מאובייקט לאובייקט. הסרטונים המתקבלים הם חלקים, ללא קפיצות ובעלי צבעים חיים.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- Sony Xperia S. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה. בעמוד הפייסבוק שלנו תוכלו לראות תמונות נוספות.
גלריית התמונות אינה שונה ממכשירי אנדרואיד אחרים ומציגה את התמונות בתיקיות נושאיות, לפי תאריכים ובשילוב של Picasa. צילומי הפנורמה מוצגים בתיקיה נפרדת.
מבחינת יכולת ההצגה של סרטים, המכשיר תומך, ללא צורך בהתקנה של תוכנה נוספת, בהצגת סרטי וידיאו, גם 1080p מסוג MKV וכמובן גם סרטי AVI, 3GP ו-MP4. הסרטים נראים נהדר על גבי המסך האיכותי, אם כי נתקלנו לעיתים בבעיות של פס קול שלא נשמע בסרטי ה- MKV שנבעו כנראה מקידוד שאינו נתמך (לרוב – DTS).
נגן המוזיקה עבר ריענון, והוא מציע דפדוף בתמונות אלבום ככלי מרכזי לבחירה בשירים. תפריט המשנה מציע גישה נוחה ומהירה לשלל הרחבות, כגון גישה לסרטונים של השיר ב-YouTube, מציאת מילות השיר, גישה למידע על האמן בוויקיפדיה ועוד. האיקולייזר מאפשר שמירה של העדפה אישית וכמובן מציע מגוון של תבניות צליל מוכנות מראש; בעת השימוש באוזניות ניתן לבחור מספר אפשרויות של צליל היקפי. ככלל – זהו נגן מוזיקה נוח וזריז, עם תכונות מתקדמות.
מקלט ה-GPS ננעל במהירות על האות מהלוויינים והרמקול החזק מספק חווית ניווט מרנינה. גם המסך, שאינו מתקשה לתפקד בשמש ישירה, מסייע בכך.
Sony Xperia S מצויד היטב מבחינת קישוריות, עם רשתות סלולר מן הדור השלישי מסוג HSDPA לקצבי הורדה עד 14.4Mbps ורשתות HSUPA המסוגלות לקצב העלאת נתונים עד 5.76Mbps – בהחלט מספק, אם כי מכשירים משנה שעברה הציגו כבר תמיכה במהירויות גבוהות יותר. גם בצד הרשתות האלחוטיות תקן ה-n אינו נעדר, וגם היכולת להעביר קבצים ישירות בעזרת Wi-Fi Direct מצויה. השילוב עם מסכים התומכים ב-DLNA מאפשר הקרנה ישירה של תכנים, ואם יש לכם במקרה מסך של סוני מסדרת Bravia הרי שתוכלו להשתמש במכשיר כשלט רחוק בעזרת יישום ייעודי המצוי כבר בטלפון.
המכשיר הוא אחד מהראשונים אותם בדקנו שמצויד בשבב NFC , והיכולת הזאת באה לידי ביטוי לא רק ביכולת הקריאה של תגיNFC , אלא גם ביכולת ליצור תגים כאלה בעצמך. לדוגמה – אתה יכול ליצור תג שמכיל את פרטי ההתקשרות שלך, ולחלוק אותו בקלות עם מכשירים אחרים בעלי שבב NFC, להכין תג עם כתובת אתר בדומה לשימוש ב- QR Code ועוד. האקספריהS מתהדר גם ביציאת Micro-HDMI, והכבל המצורף מאפשר הצגה מהירה של תכנים על גבי מסכי טלוויזיה.
חווית הגלישה היא מהטובות שחווינו במכשירים סלולריים. השילוב של המסך הגדול, הבהיר והחד להפליא עם דפדפן האנדרואיד הפשוט לתפעול הוא מצוין. המכשיר מהיר כברק להציג דפי אינטרנט מלאים, מסדר את הטקסט במהירות כך שיתאים לרוחב המסך והתמיכה המלאה בפלאש בגרסה 11 העדכנית מאפשרת צפייה נוחה, גם בדפדפן, בסרטוני YouTube והפעלת משחקי פלאש.
חשבון הדואר הארגוני שלנו הסתנכרן מצוין עם המכשיר, והאינטגרציה עם כלל שירותי גוגל אפשרה לנו לנהל בקלות גם את החשבון הפרטי שלנו ב- Gmail. בנושא הארגוני,OfficeSuite המגיעה עם המכשיר אפשרה לנו לצפות (אך לא לערוך) את כל מסמכי ה- Office שקיבלנו. החיבור למחשב בעזרת הכבל היה מהיר ואפשר להעביר קבצים אל הזיכרון הפנימי, כאשר המכשיר תפקד כהתקן-אחסון-נייד לכל דבר ועניין.
עבור סמארטפון בעל מסך גדול, הסוללה המצויה ב- Sony Xperia S היא בעלת קיבולת נאה של 1750mAh, ולטענת היצרן היא תספיק לשמונה וחצי שעות שיחה, מעל לשמונה עשרה ימי המתנה או 25 שעות האזנה למוזיקה.
לצערנו גילינו, שכאשר משתמשים (או מתעללים) במכשיר בצורה הרגילה שלנו – כלומר אינטרנט סלולרי ואלחוטי פתוח, סנכרון מייל קבוע וניווט של שעה, המכשיר נטה לגווע בשעות אחר הצהריים המוקדמות של היום. אולי, כרגיל, הציפיות שלנו היו גבוהות מדי. בכל מקרה, מדובר היה במכשיר חדש, וייתכן שדרושים לסוללה מספר מחזורי טעינה כדי להתייצב.
סוני אקספריה S הוא מכשיר בעל איכות בניה טובה, מכסה-סוללה מהודק, פלסטיקה איכותית מאוד ומכסי חרירים מוצקים (מעט מוצקים מדי). המצלמה והמבזק שקועים בגב המכשיר והזכוכית עמידה בפני שריטות, עם כי לא מבית Gorilla. גם הפלסטיק המחוספס קלות דוחה טביעות אצבע ומותיר את המכשיר נקי למראה. ללא ספק, המכשיר תוכנן לעמידות טובה.