סקירת wisebuy - Samsung PS51E550 : פלזמה משתלמת
- איכות תמונה כללית טובה
- תלת-ממד (אקטיבי), משקפיים נוחים
- תפריטים מצוינים בעברית
- מקלט DVB-T מובנה
- קישורית Wi-Fi מובנית
- ממשק סמראט
- סאונד טוב למדי
- אין מנגנון החלקת תנועה
- רמת שחור לא מדהימה
- המרת 2D ל-3D לא אפקטיבית
- תמיכה מועטה בפורמטי וידיאו דרך הרשת
הפשרה העיקרית במסך הפלזמה הזה הוא בעינינו בהעדר החלקת תנועה, פיצ'ר שנמצא כיום גם במסכי LED זולים, ועשוי להיות משמעותי ומובחן למי שרגיל לצפות במסכים הכוללים אותו. מעבר לכך מדובר במסך ראוי מאוד שמעניק לכם גודל של 51 אינטש, תלת-ממד, סמארט ואיכות כללית טובה מאוד, במחיר שעבורו הייתי יכולים לקנות (בדרך כלל) מסך LED קטן יותר. לפיכך הוא יתאים בעיקר לחובבי סרטים, שאוהבים את אופי התמונה הקולנועי שמספקת הפלזמה ורוצים גם מסך גדול מבלי להתפרע עם התקציב.
PS51E550 היא טלוויזיית פלזמה מסדרת 5 של סמסונג, שנמנית על ליין מסכי 2012 של החברה. למרות שמדובר במסך בדרג ביניים, הוא מיישר קו עם רוח הזמן וכולל תכונות שנחשבו עד לא מכבר לפרימיום, כגון תמיכה בתלת-ממד וממשק Smart Hub מלא.
מפרט המסך כולל פאנל Full HD 1920x1080 המתפרס על 51 אינטש, טכנולוגיות Real Black ו-Clear Image לשיפור איכות התמונה, ממשק סמארט (כולל דפדפן), תמיכה בהמרת תכנים רגילים לתלת-ממד ועוד.
Samsung PS51E550 מציעה כברירת מחדל שלושה מצבי תמונה מוגדרים מראש: רגיל, דינמי וסרט. המצב הרגיל התגלה כחיוור ועייף, ולכן עברנו במהרה למצב הדינמי. במצב זה צפינו בסרט "הנוקמים" ברזולוציית 1080p. למרות שקל היה להבחין ברוויה לא מציאותית של הצבעים, נהנינו מהניגודיות העזה, מרמת השחור הגבוהה ומהצבעים המתפרצים, העשירים, שהבליטו את אודם גלימתו של תור באופן מרהיב והפכו את להבות הפיצוצים הרבים בסרט לבוהקות וחיות במיוחד. עם זאת, גם המצב הדינמי אינו אידיאלי ואינו מתאים לכל סרט, משום שכאמור הוא נוטה להיות מוגזם מעט, במיוחד בגזרת הניגודיות: לעיתים קרובות אזורים שחורים נאטמים כליל, ובמקום לראות, למשל, חליפה שחורה באופן מפורט, עם טקסטורת האריג ואזורי התפרים, ראינו צורות שחורות ללא פירוט כלל.
בסופו של דבר חזרנו למצב הרגיל וביצענו כמה שינויים בהגדרות התמונה: הגברנו את הניגודיות, מיתנו את החדות, הוספנו קמצוץ צבע ובהגדרות המתקדמות העברנו את הניגודיות הדינמית למצב בינוני, מה שנתן תוצאה טובה ומאוזנת מבחינת רמת השחור והפירוט שלו.
לאחר הכיול הזה, Samsung PS51E550 סיפק אותנו מבחינת איכות הצבעים ודיוקם. החדות הייתה אמינה ולא מוגזמת והפירוט, הן באזורים הכהים והן בבהירים, היה עשיר וחשף את הפרטים כראוי. רמת השחור הכללית של המסך הזה איננה מרקיעה שחקים ביחס לפלזמות – פגשנו בהחלט מסכי פלזמה (יקרים יותר כמובן) שהציגו צבע שחור עמוק ואמין יותר. עם זאת, בהשוואה למסכי LCD ו-LED רבים, רמת השחור הייתה טובה.
כמקובל בעולם מסכי הפלזמה, כדי ליהנות מתמונה עשירה בצבע ומרמת שחור טובה יש להחשיך את חלל הצפייה. לשמחתנו, Samsung PS51E550 מצליח להתמודד באופן מניח את הדעת גם עם חלל מואר בנורות פלואורסנט; לא תקבלו אמנם תמונה אידיאלית, אך אפשר בהחלט לצפות במסך גם במצב כזה (לא היינו ממליצים עם זאת לצפות בו בסלון מרובה חלונות). הציפוי המבריק מחזיר השתקפויות ברמה סבירה, וכל עוד החדר היה חשוך יחסית לא הבחנו בהן כלל במהלך הצפייה.
נקודת החולשה המרכזית של המסך הזה לטעמנו היא העדר מנגנון הכפלת-פריימים, או החלקת תנועה. כמו מרבית הפלזמות כיום, גם Samsung PS51E550 מתהדר בנתון 600Hz, אך לא מדובר בהכפלת פריימים לצורך תנועה חלקה יותר אלא בהבהוב של הפיקסלים בעוצמות שונות על מנת לייצר גווני ביניים. מי שהתרגל לצפות במסכים עם מנגנוני החלקת תנועה, כמונו, עלול לשים לב בחריפות לעובדה שהתמונה פשט לא חלקה מספיק, ובתנועות אופקיות של המצלמה יש ריצוד ניכר. אם תפעילו את הסטרימר שלכם בתדר 24Hz, בו תומך המסך, התמונה אמנם תהיה מקבילה לזו שבקולנוע (24 פריימים בשנייה), אבל אותנו זה לא ניחם במיוחד. המצב, אגב, בעייתי יותר בסרטים וסדרות שצולמו בפורמט הקולנועי האיכותי, ופחות בצפייה רגילה בטלוויזיה, שמרבית תכניה צולמו ממילא בקצב של 50 או 60 פריימים בשנייה.
מבחינת תלת-ממד, Samsung PS51E550 הפועל בשיטה האקטיבית, כלומר מחייב משקפיים אקטיביים הפועלים על סוללות. המשקפיים המצורפים נהדרים – נוחים להפליא להרכבה, קלי משקל יחסית וחובקים את הראש בנוחות רבה. חסרונם היחיד הוא שהם אינן נטענים, אלא יש להחליף להם סוללה עגולה שטוחה – לא ממש נוח.
בצפייה בסרטים שצולמו ב-3D נהנינו מעומק מצוין של התמונה ובסך הכל היינו מרוצים, אבל חדי עין יבחינו מיד בהופעת Cross Talk, כלומר מעין הילות קלושות סביב האובייקטים הבולטים בתמונה. מנגנון ההמרה של תכנים רגילים לתלת-ממד התגלה כחסר משמעות כמעט – גם כשהגברנו את עומק התמונה למקסימום באמצעות התפריט הייעודי, כמעט ולא הצלחנו להבחין בשום עומק בתמונה.
Samsung PS51E550 מצויד בזוג רמקולים מובנים בהספק של 20W בסך הכל, ותומך באפקט הסראונד SRS ובצליל Dolby Digital Plus. תפריט הסאונד מאפשר בחירה בין כמה תבניות צליל שגרתיות (סרט, מוזיקה, קול צלול, מוגבר ורגיל), וכן מניח למשתמש להגדיר את הצליל עצמאית באמצעות איקוולייזר בסיסי.
איכות הצליל שמפיק המסך טובה עד טובה מאוד. בצפייה בסרטים, אפקט הסראונד עושה עבודה נאה מאוד, לפחות בחדר שאינו גדול מדי, והצליל נשמע די היקפי. הרמקולים משמיעים טווח תדרים טוב ביחס לטלוויזיה, אם כי יש לומר שהצלילי הגבוהים נשמעים טוב יותר מאשר הבאסים, שלעיתים נשמעים קרטוניים ושטוחים (בעיקר בצלילים כמו פיצוצים, נקישות בדלת וכדומה). האזנה למוזיקה, לאחר כיול קצר של האיקוולייזר, הייתה בסך הכל מהנה.
Samsung PS51E550 מגיע בעיצוב Crystal הוותיק של סמסונג, שנמצא עמנו כבר כמה שנים בליין המוצרים של החברה. מדובר בעיצוב מבוסס גימור שחור מבריק, כשסביבו תוספת שקופה. מסגרת המסך לא דקה ולא עבה מדי, והוא עומד על מעמד שולחני בגימור תואם באמצעות צילינדר שקוף מהודר. עובי המסך 5.7 ס"מ.
כמו בכל מסכי סמסונג מהשנה האחרונה, תפריט המסך מצוין – בעברית מלאה, בעיצוב היי-טקי עדכני עם אנימציות נאות והניווט בו פשוט ונוח. מעבר לתפריטי הגדרות הרגילים, סמסונג העמיסה מכל טוב על המסך הזה: ממשק Smart Hub (מסך בית מפואר שכולל גישה לאפליקציות שונות, כולל חנות אפליקציות ויישומים עבריים כמו וואלה, ישראל היום ועוד); קישורית Wi-Fi מובנית עם תמיכה ב-Wi-Fi Direct, דפדפן אינטרנט מובנה, סקייפ ועוד. ממשק הסמארט מעט אטי, אבל בסך הכל חביב מאוד ונוח להתמצא בו. השלט לא מאפשר הקלדה מהירה של אותיות ולכן רישום ליישומים או חיפוש ברשת עלול להיות מייגע – אלא אם כן יש ברשותכם סמארטפון. אנחנו הורדנו לאנדרואיד שלנו יישום שלט של סמסונג, שמאפשר לא רק לשלוט באופן מלא בתפריטי הטלוויזיה, אלא גם להשתמש במקלדת הוירטואלית שבסמארטפון על גבי המסך.
נגן המדיה המובנה במכשיר תפקד היטב כשצפינו בתכנים דרך כונן חיצוני עם חיבור ה-USB – הצלחנו לנגן שלל קובצי 1080p, כולל MKV, אם כי לא הצלחנו לבחור כתוביות בעברית מקובץ חיצוני אם בתוך קובץ ה-MKV היו כבר כתוביות מובנות. בניסיון ניגון דרך הרשת הביתית המצב היה פחות וורוד – לא הצלחנו בשום אופן לנגן קבצים בפורמט MKV, אך קובצי MP4, MTS וקובצי DivX התנגנו כראוי.
סט החיבורים מינימלי למדי. הוא כולל 2 כניסות HDMI ו-2 חיבורי USB בפאנל הצדי משמאל, בעוד שמאחור מצאנו כניסת HDMI שלישית, כניסת קומפוננט, חיבור S/PDIF, כניסת LAN לרשת, כניסת Audio-In וחיבור לאנטנה.
השלט המצורף הוא זה הסטנדרטי של סמסונג – מוארך, מבריק ועשוי פלסטיק. פריסת המקשים שלו טובה למדי והוא כולל לחצן יעודי לממשק הסמארט ולחצן ייעודי לתפריט התלת-ממד.